Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
akcija007

#4451 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

Suncice24, jesi sigurno u voo da vrijedi i na CA ? Znam da iz Sarajeva ne placaju overbooking jer nisu kompanija iz EU. pRETPOSTAVLJAM DA SE I TO MIJENJA 1.7.
Timotije

#4452 Re: Avio kompanije all about

Post by Timotije »

suncica24 wrote:
Timotije wrote:Otkaza mi Croatia u petak popodnevni let za Sarajevo, pa cekaj do 22. Kisa cijeli dan prepadala, nije se isplatilo ni do grada otici, upoznao sam sve konobare i svaki kutak aerodroma. A cvaknuo se i vaucer od cijelih 70 Kuna :( :D ! Bas onako fino od kompanije, pogotovo kad i inace planiras ostati 2,5 dana... Nisam se htio dodatno zivcirati, nisam ni pitao zasto? Dosta letova iz Njemacke je kasnilo zbog nevremena, Minhen i otkazan, ali sumnjam da je to imalo neke veze....
Trebao si napisati zalbu zbog otkazivanja leta (samo popunis formular pri kompaniji) i sem tih 70eu mogao si "zaraditi" i d 2/3 iznosa karte (pri nekim kompanijama cak i cijeli iznos).
Tako da znate za ubuduce :wink:
Ma kakvih Eura, Kuna!
Kratak mi je fitilj, ne mogu se vise natezati sa nasim birokratama,nije mi dobro za zdravlje :D . Ali stvarno, kad mi pukne idiotski i nemusti odgovor, sa blago podignutom desnom obrvom, bojim se iskreno da ne planem i ne nagovorim im se svega.... Bezobrazni su i neljubazni, pogotovo kad nesto zajebu, arogantnost je i inace oduvijek bila idealan paravan, za sakriti vlastitu nekompetentnost... Valjda sto je covjek stariji i iskusniji, brizljivo biram ratove koje vodim...
drndalo

#4453 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

akcija007 wrote:Suncice24, jesi sigurno u voo da vrijedi i na CA ? Znam da iz Sarajeva ne placaju overbooking jer nisu kompanija iz EU. pRETPOSTAVLJAM DA SE I TO MIJENJA 1.7.
Nema veze jel kopanija iz EU, za sve letove u/iz EU bi moralo da vrijedi, jedini problem bi ovdje bio sto je koliko sam shvatio otkazan let bio ZAG-SJJ, tj. oba izvan EU... Mada ne znam kako bi se tu tretiralo sve skupa, jer je to samo dio "veceg" leta, tj. nastavak puta "odnekud"... Pa ne znam dal' bi se po tom pitanju to moglo izdvojiti samo kao ZAG-SJJ segment...
suncica24

#4454 Re: Avio kompanije all about

Post by suncica24 »

drndalo wrote:
akcija007 wrote:Suncice24, jesi sigurno u voo da vrijedi i na CA ? Znam da iz Sarajeva ne placaju overbooking jer nisu kompanija iz EU. pRETPOSTAVLJAM DA SE I TO MIJENJA 1.7.
Nema veze jel kopanija iz EU, za sve letove u/iz EU bi moralo da vrijedi, jedini problem bi ovdje bio sto je koliko sam shvatio otkazan let bio ZAG-SJJ, tj. oba izvan EU... Mada ne znam kako bi se tu tretiralo sve skupa, jer je to samo dio "veceg" leta, tj. nastavak puta "odnekud"... Pa ne znam dal' bi se po tom pitanju to moglo izdvojiti samo kao ZAG-SJJ segment...
Nije problem to sto se radi o dijelu puta, meni se desilo da zbog okolnosti prvi dio karte je otkazan, dok sam drugi uredno iskoristila, tako da to ne predstavlja problem.
Ne znam samo tacno kako stoji to ako su obje konekcije izvan EU, ali koliko me pamcenje sluzi mislim da CA ima i tu europski pravilnik.
Uglavnom, u ovom konkretnom slucaju story is over, ali eto, cisto da forumasi znaju da ako let kasni vise od 2h iz nekih "nepoznatih" i "neobjasnjivih" razloga (ako se ne radi se o nevremenu, strajku...) da imaju pravo traziti nadoknadu.
akcija007

#4455 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

Turkish Airlines par puta dnevno leti iz SA za IST i opet nas opljacka s cijenama; Karta za Dohu preko Istanbula s Turkishem iz Zagreba jeftinija za putnih 205 EUR od karte iz SA, a iz Beograda je jeftinija za nekih 190 EUR od karte iz Sarajeva ....
drndalo

#4456 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

To je nesto sto se zove MONOPOL... Koliko je OS digao cijene za Bec otkad JA prestade letjeti tamo i nazad za 370 KM...?
Target2010

#4457 Re: Avio kompanije all about

Post by Target2010 »

da da .. turkish airlines zna derati dobro iz sarajeva... ali i ka sarajevu... gledam ljetna karta iz Rijada do Sarajeva vec mjesecima za juni juli je preko 1000 eura... ma daaaj turkish airlines,.. sramota... no izgleda moze im se... ali nazalost kako je stanje u turskoj ne jos dugo... ali opet ih gotivim.. jer su jedna od najboljih kompanija na svijetu.. a u Evropi vec odavno..
drndalo

#4458 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Sramota ? Pa to je biznis, treba zaraditi, a kad ces ako neces u mrtvoj sezoni...? Ako ima povoljnije u totalu kod konkurencije, ides s njima... A posto TK zna da bas i nema alternative, ud'ri po usima... *eb' ga, kapitalizam...
Franjo Kluz

#4459 Re: Avio kompanije all about

Post by Franjo Kluz »

Jel to sezona odmora pocela, prodje sedam dana a niko se ne oglasi na forumu.
A gdje su komentari za letove iz Tuzle molim.
Ajde javljajte se , nema odmora do godisnjeg.

Kakvi su prvi komentari i dojmovi iz Bazela za Tuzlu ??? Je li bilo koliko putnika ?

Rudi
nOrMaLaC

#4461 Re: Avio kompanije all about

Post by nOrMaLaC »

Zanima me je li iko letio sa Lot-om Poljskim? Karte i kvalitet vožnje kakav je? :D
Timotije

#4462 Re: Avio kompanije all about

Post by Timotije »

nOrMaLaC wrote:Zanima me je li iko letio sa Lot-om Poljskim? Karte i kvalitet vožnje kakav je? :D
Sjetih se onog leta kad je na "stomak" sletio u Varsavu,interkontinetalni...Ma sve je to u pet deka, no sikiriki.
P.S.Prijatno sam se iznenadio sa Turkishem,na relaciji CPH-IST, ljudi lete sa Airbusom 320, filmovi, meza,usluga,sve za pet!
Gray

#4463 Re: Avio kompanije all about

Post by Gray »

Zna li iko šta je sa Jat-om, zašto zadnjih par dana ne leti večernji let iz Beograda? Trebao bih da se vratim tim letom za par dana :D
drndalo

#4464 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Kako te zapadne, imali su problema sa brojem aviona spremnih za letenje, pa je vjerovatno ovaj za SJJ ili ispao, ili imao "preca posla" na nekoj drugoj liniji (vise para)... Uglavnom, pokusaj odmah iz pocetka traziti re-routing, drugom kompanijom za SJJ odakle god da letis, a ne da dodjes u BEG, a tamo nema leta za SJJ, pa te posalju autobusom...
zurich

#4465 Re: Avio kompanije all about

Post by zurich »

Franjo Kluz wrote:Jel to sezona odmora pocela, prodje sedam dana a niko se ne oglasi na forumu.
A gdje su komentari za letove iz Tuzle molim.
Ajde javljajte se , nema odmora do godisnjeg.

Kakvi su prvi komentari i dojmovi iz Bazela za Tuzlu ??? Je li bilo koliko putnika ?

Rudi
letovi su solidno poputnjeni tako da ce letjeti i zimi
Koshpa

#4466 Re: Avio kompanije all about

Post by Koshpa »

Image
4zr4

#4467 Re: Avio kompanije all about

Post by 4zr4 »

Moze li mi neko objasniti da li ja mogu preko pegasus stranice kupiti avio kartu ili moram preko neke nase agencije? I kako to ide? I je li ovo sto mi izbaci na njihovoj stranici (cijena leta + takse + neki drugi troskovi) ukupna cijena ili ima jos nekih dodatnih troskova. Vjerovatno je smjesno pitanje, al' ja sam malo paglu za ove stvari :D
drndalo

#4468 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Naravno da mozes direktno, ako imas neku priznatu karticu. Obrati paznju, konacna cijena je tek pred kraj rezervacije, kada isklikas sve sto hoces, let, vrijeme, sjediste, jest, pit, prtljag, osiguranje, hotel... Ne radi na brzinu, i lagano, ako nisi siguran sta pitaju, procitaj 3x...
4zr4

#4469 Re: Avio kompanije all about

Post by 4zr4 »

drndalo wrote:Naravno da mozes direktno, ako imas neku priznatu karticu. Obrati paznju, konacna cijena je tek pred kraj rezervacije, kada isklikas sve sto hoces, let, vrijeme, sjediste, jest, pit, prtljag, osiguranje, hotel... Ne radi na brzinu, i lagano, ako nisi siguran sta pitaju, procitaj 3x...
Hvala. I jos samo jedno pitanje (za sad :D ) : gdje kartu preuzimam? :roll:
suncica24

#4470 Re: Avio kompanije all about

Post by suncica24 »

4zr4 wrote:
drndalo wrote:Naravno da mozes direktno, ako imas neku priznatu karticu. Obrati paznju, konacna cijena je tek pred kraj rezervacije, kada isklikas sve sto hoces, let, vrijeme, sjediste, jest, pit, prtljag, osiguranje, hotel... Ne radi na brzinu, i lagano, ako nisi siguran sta pitaju, procitaj 3x...
Hvala. I jos samo jedno pitanje (za sad :D ) : gdje kartu preuzimam? :roll:
Dobijes je na mail.
A mozes je i direktno isprintati (ili sacuvati) kad zavrsis sa kupovinom na netu.
drndalo

#4471 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Da, karte su odavno elektronske, tj. postoje u kompjuteru kompanije, tvoje je da se pojavis na vrijeme na letu koji si kupio. Za svoj podsjetnik mozes ali ne moras odstampati taj e-mail da ga imas i da nosis sa sobom...

Savjet, probaj prvo naslijepo par puta na web strani kompanije pisati rezervaciju za "Peru Perica" ali na datume koji nisu oni koji tebi trebaju, da ti "slucajno" cijene ne skoce... To ti moze biti korisno da vidis sta ce se tebi sve ukazivati kada budes kupovao kartu. Ides tim putem sve do momenta kada treba unijeti podatke sa svoje platne kartice, cime kupovina bude obavljena, a kad prekines jedan korak prije toga, nikakva steta...
nOrMaLaC

#4472 Re: Avio kompanije all about

Post by nOrMaLaC »

Kako je moguće preko Wizz air-a da mi naplati 35 ojra prtljag uz konačnu cijenu same karte koja iznosi 25 eura, pa mi tako karta izađe oko 70 ili 80 ojra iz Beograda za Stockholm? :-)
drndalo

#4473 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Ja mislim da bi najtibolje bilo da oni tebi plate 89 Ojra da letis s njima, jer su pocasceni tvojim drustvom ?!
4zr4

#4474 Re: Avio kompanije all about

Post by 4zr4 »

@drndalo, suncica24 Hvala puno na informacijama :)
nOrMaLaC

#4475 Re: Avio kompanije all about

Post by nOrMaLaC »

drndalo wrote:Ja mislim da bi najtibolje bilo da oni tebi plate 89 Ojra da letis s njima, jer su pocasceni tvojim drustvom ?!
Naravno :thumbup:
Post Reply