Upravo to i očekujem, 7 je dovoljno da ispunimo tzv. Željual_akhisari wrote:Prognoza........... nije zeljotekaslucajan wrote:0 - 7Zato postoji emisija Ispuni mi zelju....
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- slucajan
#4451 Re: FK Zeljeznicar
- Charuga
- Globalni moderator
#4452 Re: FK Zeljeznicar
Neka pune kao sto su punili i posljadnja cetri derbija .. 
- slucajan
#4453 Re: FK Zeljeznicar
Bez pogovora pristao bih i ja na tu varijantu, ali pod uslovom da sezona završi kao i prethodne četiri 
- Charuga
- Globalni moderator
#4454 Re: FK Zeljeznicar
Pu pu pu ... Gluho i daleko bilo .. Nemoj bolan nebio biti toliki dusman ..slucajan wrote:Bez pogovora pristao bih i ja na tu varijantu, ali pod uslovom da sezona završi kao i prethodne četiri
- slucajan
#4455 Re: FK Zeljeznicar
Nije valjda da ne voliš "Pirove" pobjedePlavih_11 wrote:Pu pu pu ... Gluho i daleko bilo .. Nemoj bolan nebio biti toliki dusman ..slucajan wrote:Bez pogovora pristao bih i ja na tu varijantu, ali pod uslovom da sezona završi kao i prethodne četiri
Šalu na stranu stvarno očekujem dobar Derby, Željezničar ne igra loše, mislim da je bolji nego prethodnih sezona, postiže i bolje rezultate, a Sarajevo stvarno dobro igra, stvara šanse protiv bilo koga, bilo kući ili u gostima, realizacija je loša, ali jbg. proradit će nekada. Za rezultat sam se šalio naravno, pobjeda od 1-0 bi me zadovoljila iako očekujem da će biti 3+ na golove u subotu
Btw... Jedno ozbiljno pitanje, jer si (jedini) ozbiljan navijač manjeg sarajevskog premijerligaša ovdje. Očekivani sastav Željezničara? Pravim jedan grafički prikaz, pa mi treba, ja znam samo za Bekrića, Bučana i Mešanovića šta igraju, koje pozicije, a kako Brko šalta ostale, ni oni ne znaju šta igraju
*Dok im Nijaz ne kaže
-
elSaik
#4456 Re: FK Zeljeznicar
3:0.Adi_vp wrote:Hocemo li prognozirat' rezultat derbija?Hajmo malo rezultat,ocekivanja od tekme etc. etc....
- Charuga
- Globalni moderator
#4457 Re: FK Zeljeznicar
Ma bjezi, kakve pirove pobjede. Ja bih sad potpisao da vi uzmete svaki derbi a mi da uzmimamo titule ili da idemo u Evropu a vi ostajete kuci ... Skromno zar ne ..slucajan wrote:Nije valjda da ne voliš "Pirove" pobjedePlavih_11 wrote:Pu pu pu ... Gluho i daleko bilo .. Nemoj bolan nebio biti toliki dusman ..slucajan wrote:Bez pogovora pristao bih i ja na tu varijantu, ali pod uslovom da sezona završi kao i prethodne četiri![]()
Šalu na stranu stvarno očekujem dobar Derby, Željezničar ne igra loše, mislim da je bolji nego prethodnih sezona, postiže i bolje rezultate, a Sarajevo stvarno dobro igra, stvara šanse protiv bilo koga, bilo kući ili u gostima, realizacija je loša, ali jbg. proradit će nekada. Za rezultat sam se šalio naravno, pobjeda od 1-0 bi me zadovoljila iako očekujem da će biti 3+ na golove u subotu![]()
Btw... Jedno ozbiljno pitanje, jer si (jedini) ozbiljan navijač manjeg sarajevskog premijerligaša ovdje. Očekivani sastav Željezničara? Pravim jedan grafički prikaz, pa mi treba, ja znam samo za Bekrića, Bučana i Mešanovića šta igraju, koje pozicije, a kako Brko šalta ostale, ni oni ne znaju šta igraju![]()
*Dok im Nijaz ne kaže
Sastav? Igraju kako ih Amar rasporedi ..
Sehic na golu, ispred njega lijevo Mesic, desno Bajic, lijevi bek Radovanovic (ali posto njega nece biti onda ce tu pretpostavljam Simic), desni je Colic. Onaj vezni red, koji se sastoji od 5 igraca niko nikad ne zna gdje igra jer ih obicno zarotira u toku utakmice. Obicno je Bucan lijevo, Stanic desno a Bekric i Beslija u sredini dok je Culum iza njih tj. blizi nazad nego naprijed. I Alen je jedini napadac.
Na tebi je samo da ih poredas ..
- veljaca
#4458 Re: FK Zeljeznicar
Od kada ti Plavi11 poce navijati za manjeg sarajevskog premijerligasa - malene - tj. FK Sarajevo ?slucajan wrote:Nije valjda da ne voliš "Pirove" pobjedePlavih_11 wrote:Pu pu pu ... Gluho i daleko bilo .. Nemoj bolan nebio biti toliki dusman ..slucajan wrote:Bez pogovora pristao bih i ja na tu varijantu, ali pod uslovom da sezona završi kao i prethodne četiri![]()
Šalu na stranu stvarno očekujem dobar Derby, Željezničar ne igra loše, mislim da je bolji nego prethodnih sezona, postiže i bolje rezultate, a Sarajevo stvarno dobro igra, stvara šanse protiv bilo koga, bilo kući ili u gostima, realizacija je loša, ali jbg. proradit će nekada. Za rezultat sam se šalio naravno, pobjeda od 1-0 bi me zadovoljila iako očekujem da će biti 3+ na golove u subotu![]()
Btw... Jedno ozbiljno pitanje, jer si (jedini) ozbiljan navijač manjeg sarajevskog premijerligaša ovdje. Očekivani sastav Željezničara? Pravim jedan grafički prikaz, pa mi treba, ja znam samo za Bekrića, Bučana i Mešanovića šta igraju, koje pozicije, a kako Brko šalta ostale, ni oni ne znaju šta igraju![]()
*Dok im Nijaz ne kaže
Ovo da si jedini ozbiljan navijac - to je ukus gosn -@slucajan - a o ukusima se ne treba raspravljati ....
Za sastav - Amar mora prvo da pita Nijaza
- Charuga
- Globalni moderator
#4459 Re: FK Zeljeznicar
Gluho i daleko bilo, kakvo crno Sarajevo. Kod mene ni jedan sin NIKAD nije obukao odjevni predmet bordo boje niti mu to iko kupuje jer zna sta ce biti sa istim ..veljaca wrote:Od kada ti Plavi11 poce navijati za manjeg sarajevskog premijerligasa - malene - tj. FK Sarajevo ?
Ovo da si jedini ozbiljan navijac - to je ukus gosn -@slucajan - a o ukusima se ne treba raspravljati ....
Za sastav - Amar mora prvo da pita Nijaza
O jedinom ozbiljnom navijacu nisam ja pricao tako da se slazem sa tobom o onome sa ukusima ..
- Joey Tribbiani
#4460 Re: FK Zeljeznicar
----------------------------------Nijaz---------------------------------
Nijazov mali---Nijazova tetka--Nijazov tetak---Nijazov sestric
------------------------------Nijazov babo----------------------------
Nijazov kum---Nijazova strina--Nijazov amidza--Nijazova kuma
----------------------------Nijazova punica----------------------------
Slucajni jarane nije ti ovoro Zelim-zelis, radioN Ilijas. Ja sam svoje rekao-dobar derbi, puno golova i pobjeda Zelje. Da nam komsinice ne padnu u tesku depresiju nek ne bude vise od dva razlike, mada cu bit sretan i sa jednim, ne valja biti vazda gladne guzice i trazit puno
Nijazov mali---Nijazova tetka--Nijazov tetak---Nijazov sestric
------------------------------Nijazov babo----------------------------
Nijazov kum---Nijazova strina--Nijazov amidza--Nijazova kuma
----------------------------Nijazova punica----------------------------
Slucajni jarane nije ti ovoro Zelim-zelis, radioN Ilijas. Ja sam svoje rekao-dobar derbi, puno golova i pobjeda Zelje. Da nam komsinice ne padnu u tesku depresiju nek ne bude vise od dva razlike, mada cu bit sretan i sa jednim, ne valja biti vazda gladne guzice i trazit puno
- Joey Tribbiani
#4461 Re: FK Zeljeznicar
ne znam jel patka ali sam cuo da su poskidane stolice na sjeveru gdje treba biti slovo O. Smrznut ce vam se guzovi!
mozda vas ovo natjera da ustante ponekad
- simonese
#4462 Re: FK Zeljeznicar
http://www.youtube.com/watch?v=NQ3dahARaD8
neka bude ovako i svi sretni
neka bude ovako i svi sretni
- slucajan
#4463 Re: FK Zeljeznicar
@Plavih_11
Hvala
Valjda će svi stati u šesnaesterac
@veljaca
Naravno, o ukusima se ne raspravlja, ako bi počeli, ne bi nigdje završili, jer bi počeli od tvog klupskog opredjeljenja koje je krajnje zabrinjavajuće, ali je tvoje i to ti niko ne može zabraniti. Kao ni meni da Plavih_11 smatram jedinim ozbiljnim navijačem manjeg sarajevskog premijerligaša, kao i starijeg sarajevskog premijerligaša manjim sarajevskim premijerligašem.
@Joey Tribbiani
Bilo bi mi jako drago da su tvoje informacije tačne iz više razloga, prije svega da se konačno osjećamo kao na utakmici, a ne kao u logoru, a drugo, ništa manje važno, da slučajno opet ne padne na pamet nekom pametnjakoviću da čupa stolice. Koliko ćemo sjediti i šta će nas natjerati da ustanemo... Živi bili pa vidjeli, ono u što sam siguran je da ćeš ti već biti kući oko 18:45, a mi ćemo još pjevati, bez obzira na rezultat
Hvala
@veljaca
Naravno, o ukusima se ne raspravlja, ako bi počeli, ne bi nigdje završili, jer bi počeli od tvog klupskog opredjeljenja koje je krajnje zabrinjavajuće, ali je tvoje i to ti niko ne može zabraniti. Kao ni meni da Plavih_11 smatram jedinim ozbiljnim navijačem manjeg sarajevskog premijerligaša, kao i starijeg sarajevskog premijerligaša manjim sarajevskim premijerligašem.
@Joey Tribbiani
Bilo bi mi jako drago da su tvoje informacije tačne iz više razloga, prije svega da se konačno osjećamo kao na utakmici, a ne kao u logoru, a drugo, ništa manje važno, da slučajno opet ne padne na pamet nekom pametnjakoviću da čupa stolice. Koliko ćemo sjediti i šta će nas natjerati da ustanemo... Živi bili pa vidjeli, ono u što sam siguran je da ćeš ti već biti kući oko 18:45, a mi ćemo još pjevati, bez obzira na rezultat
-
Utokkha
#4464 Re: FK Zeljeznicar
Rusmir Mrković, žestoki pitar sudit će derbi. Ono što se nama prebacivalo ispostavilo se kao krinka za zakulisane igre njihove uprave. Nek im je na sramotu, ali bodove sa Grbavice neće odnijeti.
Kao istinske patriote, Manijaci su se pridružili Hordama u protestima povodom smrti Vedrana Puljića, a aktuelna je bila drastična izmjena odnosa između ove dvije navijačke skupine. U međuvremenu, HZ bacaju kost u vidu likova a la hordemalta da smo kupili sudije za derbi kako bismo mogli pobijediti Sarajevo.
Da se vratimo ipak po starom? Ja nisam za to, ali mi se stvarno gade pitari. Čast pojedincima među njima...
Kao istinske patriote, Manijaci su se pridružili Hordama u protestima povodom smrti Vedrana Puljića, a aktuelna je bila drastična izmjena odnosa između ove dvije navijačke skupine. U međuvremenu, HZ bacaju kost u vidu likova a la hordemalta da smo kupili sudije za derbi kako bismo mogli pobijediti Sarajevo.
Da se vratimo ipak po starom? Ja nisam za to, ali mi se stvarno gade pitari. Čast pojedincima među njima...
- ultima_palabra
#4465 Re: FK Zeljeznicar
Sjo klovna, eto ti si relevantan da nam govoriš ko je ozbiljan a ko nije
Hajd lagano, eto Nijaza
Hajd lagano, eto Nijaza
-
elSaik
#4466 Re: FK Zeljeznicar
Da, baš kao i prošli put.slucajan wrote: Živi bili pa vidjeli, ono u što sam siguran je da ćeš ti već biti kući oko 18:45, a mi ćemo još pjevati, bez obzira na rezultat
Što se Mrkovića tiče, to što je pitar nema ama baš nikakve veze s njihovom Upravom. Derbije je sudio do sada 4 puta, 2 puta je pobijedio Željo, 2 puta je bilo neriješeno.
-
Adi_vp
#4467 Re: FK Zeljeznicar
Kad sam mislio da prognoziramo rezultat,sto je prilicno tesko,nisam mislio ni na zbroj zutih kartona,ni kornera niti na bilo sta slicno(slucajan)
Ocekujem pobjedu i na terenu i na tribinama,a to ko ce pjevati poslije 18:15h cemo vidjeti
Pitari nek zahvale sjeveru i akusticnosti te tribine jer da nije tog efekta derbi mi i ne bi bio zanimljiv glede navijanja...
Neko vec rece da bi moglo bit' 3+ i ja se iskreno nadam da cemo vidit 3,4 gola na tekmi u subotu.
Zeljeznicar-Sarajevo 3:1
...Iskreno u ovom slucaju 3 boda su mi najvaznija za prikljucak vrhu tabele...
Ocekujem pobjedu i na terenu i na tribinama,a to ko ce pjevati poslije 18:15h cemo vidjeti
Pitari nek zahvale sjeveru i akusticnosti te tribine jer da nije tog efekta derbi mi i ne bi bio zanimljiv glede navijanja...
Neko vec rece da bi moglo bit' 3+ i ja se iskreno nadam da cemo vidit 3,4 gola na tekmi u subotu.
Zeljeznicar-Sarajevo 3:1
-
pOZz
#4468 Re: FK Zeljeznicar
Ti si bolestan.Utokkha wrote:Rusmir Mrković, žestoki pitar sudit će derbi. Ono što se nama prebacivalo ispostavilo se kao krinka za zakulisane igre njihove uprave. Nek im je na sramotu, ali bodove sa Grbavice neće odnijeti.
Ako je Rusmir Mrković pitar, kako to da nikad nismo pobjedili kad je on sudio? A da, vi ste sila, vas ni sudije ne mogu zakinuti.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4469 Re: FK Zeljeznicar
Rusmir Mrkovic je navijac Zeljeznicara. Bio je i clan skupstine vaseg kluba,a bi je dva puta i na pripremma sa vasom ekipom.
Prema tome nemojte da sirite neistin,da je covjek navijac Sarajeva.
Najbitnije je za promociju DERBIJA kao insitucije,sto je prije i bio..da bude fer i posteno sudjenje,pa bez obzira ko sudio i ciji je sudija navijac u privatnom zivotu,bitno je da na terenu bude fer i korektan
Najbitnije je za promociju DERBIJA kao insitucije,sto je prije i bio..da bude fer i posteno sudjenje,pa bez obzira ko sudio i ciji je sudija navijac u privatnom zivotu,bitno je da na terenu bude fer i korektan
- simonese
#4470 Re: FK Zeljeznicar
-LIBERO- wrote:Rusmir Mrkovic je navijac Zeljeznicara. Bio je i clan skupstine vaseg kluba,a bi je dva puta i na pripremma sa vasom ekipom.
tvoje rijeci u nasim usima
-
Adi_vp
#4471 Re: FK Zeljeznicar
Pored ovog korektan ja bih dodao i konkretan 
- simonese
#4472 Re: FK Zeljeznicar
da,konkretno NijazAdi_vp wrote:Pored ovog korektan ja bih dodao i konkretan
-
LSD
#4473 Re: FK Zeljeznicar
Nebitan je Rusmir ,ako je željovac i još bivši clan uprave onda tim bolje.
Ako je pitar,"Pa sve ima svoju cijenu,pa tako i Mrković" kaže naš Nijaz.
U svakom slucaju Yebeš namješten derbi

Ako je pitar,"Pa sve ima svoju cijenu,pa tako i Mrković" kaže naš Nijaz.
U svakom slucaju Yebeš namješten derbi
-
tazmaniaBAN
#4474 Re: FK Zeljeznicar
Rusmir Mrković je sudio tri prvenstvena derbija. Dva puta smo pobijedili, a jednom smo remizirali. Prvo je 30.4.2004. godine sudio onu utakmicu na Grbavici kada je Dželaludin Muharemović sa dva gola preokrenuo rezultat. Pola godine kasnije, 30.10.2004. godine, u bojkotovanom derbiju na Koševu, opet je sudio Mrković, a mi smo slavili pogotkom Admira Kajtaza iz slobodnjaka. Treći derbi je sudio 19.4.2008. na Koševu. Utakmica je završena bez golova, ali smo mi odigrali solidnu utakmicu i bili smo nešto bliži pobjedi.
Pored ovih, Mrković je sudio i jednu međusobnu utakmicu u kupu. Bilo je to 8.11.2006. kada je na Grbavici u prvoj četvrtfinalnoj utakmici bilo 0:0. U jednoj dosadnoj i slabo posjećenoj utakmici, jedino vrijedno spomena je crveni karton Sanela Jahića na kraju prvog poluvremena.
Pored ovih, Mrković je sudio i jednu međusobnu utakmicu u kupu. Bilo je to 8.11.2006. kada je na Grbavici u prvoj četvrtfinalnoj utakmici bilo 0:0. U jednoj dosadnoj i slabo posjećenoj utakmici, jedino vrijedno spomena je crveni karton Sanela Jahića na kraju prvog poluvremena.
- Charuga
- Globalni moderator
#4475 Re: FK Zeljeznicar
Karte za sarajevski se počinju prodavati sutra (subota) u 8.00, po cijenama: 5 KM jug i istok, 10 KM sjever i 20 KM zapad. Kapije će biti otvorene od 14.00, a na jug će se moći ući i sa zapadne strane.