Koji je reciever?King Kenny wrote:ima li vama prevoda na 24 kitchen,foxu i ostalim kanalima? meni ne, ne znam ih kojeg razloga...
HS kablovska
Moderator: anex
-
The Realist
#4451 Re: HS kablovska
-
The Realist
#4452 Re: HS kablovska
Ja bih probao, ali mi se ne da sve preskenirati, jer moram opet kanale slagati, aaaaaaa. Ali hajde, probam, pa javim šta se desilo, a.B.d.!AdrianMole wrote: Meni i apsolutno svima ostalima nema ništa novog na 466MHz, tako da nas u potpunosti zeeeeeeezaš.Nevažno je što si blizu centrali pošto signal ide kablom i pustili su ga ili nisu.
Pošto je kraj radnog vremena vjerojatno ništa od novih kanala.Ja u ovu priču sumnjam i počinjem vjerovati u trolanje dotičnih.
- chakany
#4453 Re: HS kablovska
Slazem se, nema nicega na 466 novog, tako da nista od novih kanala sto se ovog dana tice.AdrianMole wrote:Meni i apsolutno svima ostalima nema ništa novog na 466MHz, tako da nas u potpunosti zeeeeeeezaš.Nevažno je što si blizu centrali pošto signal ide kablom i pustili su ga ili nisu.bosnian1873 wrote:Meni je HRT 3 na 466.0 MhZ na Tv-u.Slika je dobra ali malo koči
Plus,za "The Realist" što mu kaže da mu se pojavio taj sportski kanal,i meni se pojavio.
A za HRT 3,centrala mi je ispred kuće pa mora da sam uhvatio.
Pošto je kraj radnog vremena vjerojatno ništa od novih kanala.Ja u ovu priču sumnjam i počinjem vjerovati u trolanje dotičnih.
-
The Realist
-
bosnian1873
#4455 Re: HS kablovska
ali ima nekakav kanal na 466.0 pa ja mislio da je to HRT 3
-
The Realist
#4456 Re: HS kablovska
Evo, sve sam preskenirao sada i za sada smo dobili jedno veliko ništa. Najgore mi je što moram kanale ponovo redati.
- opa22
#4458 Re: HS kablovska
neka neka i ja sam bio naivan i poletio preskeniratiThe Realist wrote:Evo, sve sam preskenirao sada i za sada smo dobili jedno veliko ništa. Najgore mi je što moram kanale ponovo redati.
- O'zone
- Globalni moderator
#4459 Re: HS kablovska
Rekoh ja ništa dok ja to ne vidim svojim očima
-
The Realist
#4460 Re: HS kablovska
opa22 wrote:neka neka i ja sam bio naivan i poletio preskeniratiThe Realist wrote:Evo, sve sam preskenirao sada i za sada smo dobili jedno veliko ništa. Najgore mi je što moram kanale ponovo redati.
Ma da je reciever, onda on sam posloži, ali modul....., aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-
eric c
#4461 Re: HS kablovska
Ja imam isti problem... U zadnje vrijeme (mozda mjesec dana) su nestali titlovi sa fox-ova, nat geo, a mozda i jos nekih. Pored toga, na svim kanalima je nestao digitalni programski vodic (iako ga nije ni bilo na vise od 3-4 kanala).The Realist wrote:Koji je reciever?King Kenny wrote:ima li vama prevoda na 24 kitchen,foxu i ostalim kanalima? meni ne, ne znam ih kojeg razloga...
U meniju za izbor titlova imam ponudjene jezike (srpski, hrvatski, makedonski...), ali svejedno sta je odabrano, titlova nema, pa nema
Nemam reciever nego modul i zanima me da li jos neko ima slicne probleme, informacije, rjesenje
Takodjer, do nedavno sam koristio Logosoftovu SuperTV, na kojoj nije bilo ovakvih problema i bila je puno bogatija opcijama i zanima me kako to izgleda kada ste zadovoljni HS digitalnom. Da li imate titlove na kanalima, digitalni programski vodic i sve drugo sto bi trebala biti prednost digitalne televizije. Ja prekratko koristim HS i ne znam da li je usluga bila bolja, da li se pokvarila ili je oduvijek ovakva, ili mozda samo ja imam ovoliko problema
-
The Realist
#4462 Re: HS kablovska
Ja imam modul i svi titlovi su tu (osim par kanala, ali ne one koje si ti naveo), a EPG ne radi, nego samo kada prebacim na kanal, napišu šta je trenutno i to je to.
- O'zone
- Globalni moderator
#4463 Re: HS kablovska
Ček,ček ako sam ja tebe razumio dobro ti imaš signal na kablovskoj?????eric c wrote:Ja imam isti problem... U zadnje vrijeme (mozda mjesec dana) su nestali titlovi sa fox-ova, nat geo, a mozda i jos nekih. Pored toga, na svim kanalima je nestao digitalni programski vodic (iako ga nije ni bilo na vise od 3-4 kanala).The Realist wrote:Koji je reciever?King Kenny wrote:ima li vama prevoda na 24 kitchen,foxu i ostalim kanalima? meni ne, ne znam ih kojeg razloga...
U meniju za izbor titlova imam ponudjene jezike (srpski, hrvatski, makedonski...), ali svejedno sta je odabrano, titlova nema, pa nema
Nemam reciever nego modul i zanima me da li jos neko ima slicne probleme, informacije, rjesenje
Takodjer, do nedavno sam koristio Logosoftovu SuperTV, na kojoj nije bilo ovakvih problema i bila je puno bogatija opcijama i zanima me kako to izgleda kada ste zadovoljni HS digitalnom. Da li imate titlove na kanalima, digitalni programski vodic i sve drugo sto bi trebala biti prednost digitalne televizije. Ja prekratko koristim HS i ne znam da li je usluga bila bolja, da li se pokvarila ili je oduvijek ovakva, ili mozda samo ja imam ovoliko problema
Lave ti si na konju bolan! Mi nemamo ni slike ustvri nekad kad je baš lijepo vrijeme ima evo baš znam da sam u Avgustu skoro tri dana gledao TV.
-
Tirion
#4464 Re: HS kablovska
U zadnje vrijeme net je jako spor. Klipove na youtubu nemogu nikako gledati. 
-
The Realist
#4465 Re: HS kablovska
Gdje si? Optika im je presječena na nekim mjestima.
-
nookey
#4466 Re: HS kablovska
raja moze li pomoc? zamijenio sam dalvi za hema receiver i nema prevoda ni na fox-ovima,historiju itd,a ni teletexta. trebam li ja nesto resetovati,ukucati isl?
-
The Realist
#4467 Re: HS kablovska
Samo žuto dugme i nađi titl, ponudit će ti. Ako nema sada, onda restartaj reciever, ako i dalje, nema, onda nešto rade i pojavit će se (ali mislim da ćeš naći). Ako baš ne bude, zovi ih.nookey wrote:raja moze li pomoc? zamijenio sam dalvi za hema receiver i nema prevoda ni na fox-ovima,historiju itd,a ni teletexta. trebam li ja nesto resetovati,ukucati isl?
-
nookey
#4468 Re: HS kablovska
to majstore rade titloviThe Realist wrote:Samo žuto dugme i nađi titl, ponudit će ti. Ako nema sada, onda restartaj reciever, ako i dalje, nema, onda nešto rade i pojavit će se (ali mislim da ćeš naći). Ako baš ne bude, zovi ih.nookey wrote:raja moze li pomoc? zamijenio sam dalvi za hema receiver i nema prevoda ni na fox-ovima,historiju itd,a ni teletexta. trebam li ja nesto resetovati,ukucati isl?
haj mi jos pomozi za teletext
-
The Realist
#4469 Re: HS kablovska
Teletext samo radi na nekim stranim kanalima (njemački uglavnom), na našim ne, samo na analognoj.nookey wrote:to majstore rade titloviThe Realist wrote:Samo žuto dugme i nađi titl, ponudit će ti. Ako nema sada, onda restartaj reciever, ako i dalje, nema, onda nešto rade i pojavit će se (ali mislim da ćeš naći). Ako baš ne bude, zovi ih.nookey wrote:raja moze li pomoc? zamijenio sam dalvi za hema receiver i nema prevoda ni na fox-ovima,historiju itd,a ni teletexta. trebam li ja nesto resetovati,ukucati isl?
haj mi jos pomozi za teletext
-
bull21
#4470 Re: HS kablovska
Znate li, planiraju li oni uvoditi ovaj HRT 3 i FOX Movies na kablovsku? Hebo ih otac, ne daju nam HBO ne daju FOX... zato nek imam slon i igman i dm
- chakany
#4471 Re: HS kablovska
HBO je pay channel, sto znaci da za njega moras dodatno platiti da ga gledas.bull21 wrote:Znate li, planiraju li oni uvoditi ovaj HRT 3 i FOX Movies na kablovsku? Hebo ih otac, ne daju nam HBO ne daju FOX... zato nek imam slon i igman i dm
Tako je u Americi, tako je u Evropi, a ista praksa je prenesena i na Balkan.
Tako da ne ocekuj da ga dobijes u kablovskom sistemu, jer on moze ici samo na digitalu.
Prema nekim clancima koje sam citao na internetu, izgleda da bi i ovaj FOX kanal (koji krece od 15. oktobra), mogao biti na istom principu, te da bi korisnici morali izdvojiti neku određenu sumu novca, kao sto to radi i HBO.
Eh sad, sacekajmo da vidimo sta ce biti i kako ce biti.
-
nevidljiva
#4472 Re: HS kablovska
Fox Tv Srbija je na facebook stranici napisao da će Fox biti ponuđen svim operaterima u osnovnom paketu i neće se dodatno naplaćivat.
- chakany
#4473 Re: HS kablovska
Super onda, hoce li nasi to uvesti, to je sad pitanje.nevidljiva wrote:Fox Tv Srbija je na facebook stranici napisao da će Fox biti ponuđen svim operaterima u osnovnom paketu i neće se dodatno naplaćivat.
A tamo su Simpsoni, Okus krvi 4. sezona, Kosti 6. sezona, i jos neke nove serije.
Volio bih da nam uvedu i ovaj kanal, ali kako sporo tece oko uvodjena HRT 3, VH1 i FOX MOVIES, tesko da ce nam i ovo uvesti na vrijeme.
-
theprodigy
#4474 Re: HS kablovska
nece nam nista uvesti, nemojte se bezze tu zamarati
- Cyrax
#4475 Re: HS kablovska
HS moze samo ove indijanske domace kanale uvesti. Nista novo, nista bolje