Rockabilly - Psychobilly
Moderator: _BataZiv_0809
- Nice Guy Eddie
#4451 Re: Rockabilly - Psychobilly
Dobar blog...al dobre i one pin up cice...ko što reče, za svakog po nešto 
- sun56
#4452 Re: Rockabilly - Psychobilly
to se i meni najviše sviđalo, baš sam se pital, ako skineš album dal skineš i jednu od njihNice Guy Eddie wrote:Dobar blog...al dobre i one pin up cice...ko što reče, za svakog po nešto
-
wild one
#4453 Re: Rockabilly - Psychobilly
LJUDI, TKO JE ČIKO? TEMA NIJE LOŠA, PROSJEČAN POTROŠAČ SVE MUZIKE ILI GLEDAJUĆI DISKOGRAFSKI, SVAKO ĆE REĆI ZA BILO KOJI ROCKABILLY BAND DA JE OPSKURAN JER MU JE NAKLADA PAR STOTINA KOMADA(NA ŽALOST), NE TREBA SVE TAKO OSOBNO SHVAĆATI,SVE JE TO STVAR PRISTUPA I OSOBNOG UKUSA...UOSTALOM, TEMA UZ PIĆE UŽIVO...
- lab3352
#4454 Re: Rockabilly - Psychobilly
Chico has left the building ...
@Fitz: Daj mi posalji svoju adresu, da ti saljem DVD za juniora ...
@Peđa: Iduce sedmice imam plan da narucujem s Raucous, pa ti saljem onu majicu na adresu ... samo mi posalji na PM potvrdu koju zelis i velicinu?
@EKIPA: Hvala na suzdržanosti, jer iskreno ne zelim nikakve nacionalne konotacije ovdje. Kako rece Divljak, ima mjesta za temu i pricu, ali mislim da se ona moze izvesti na normalan nacin, a ne onako. To je sve sto sam htio reci o tome (rece Forest Gump
) ...
Onaj blog je sasvim OK, ima nekoliko dobrih materijala ...
THX SARAJEVO-X
@Fitz: Daj mi posalji svoju adresu, da ti saljem DVD za juniora ...
@Peđa: Iduce sedmice imam plan da narucujem s Raucous, pa ti saljem onu majicu na adresu ... samo mi posalji na PM potvrdu koju zelis i velicinu?
@EKIPA: Hvala na suzdržanosti, jer iskreno ne zelim nikakve nacionalne konotacije ovdje. Kako rece Divljak, ima mjesta za temu i pricu, ali mislim da se ona moze izvesti na normalan nacin, a ne onako. To je sve sto sam htio reci o tome (rece Forest Gump
Onaj blog je sasvim OK, ima nekoliko dobrih materijala ...
- Nick Drag
#4455 Re: Rockabilly - Psychobilly
Shta se radi Omare...care?
@Mario ....u pravu si...ali sve moze i na normalan nachin (shto se tiche Chica)
@Kresho jel nam i ti dolazish na Oktobar fest?
...ustvari ajd da vidimo ko od vas dolazi....pa da vech sad organizujemo smeshtaje ..etc
Juche mi Charlie kaze da dolazi i Mario (kontrabasista)........skupljamo se!!!!!!!
@Mario ....u pravu si...ali sve moze i na normalan nachin (shto se tiche Chica)
@Kresho jel nam i ti dolazish na Oktobar fest?
...ustvari ajd da vidimo ko od vas dolazi....pa da vech sad organizujemo smeshtaje ..etc
Juche mi Charlie kaze da dolazi i Mario (kontrabasista)........skupljamo se!!!!!!!
- lab3352
#4456 Re: Rockabilly - Psychobilly
Sada ce nas Čarli sve napasti, jer smo poceli da pričamo o "oktobru", a još je rano
... Ja dolazim, kako sam vidio po datumima, dolazim u petak vecer i ostajem do nedelje ili ponedeljka (to vidim jos). Sto se tice smjestaja, mislim ako nas bude vise, mozemo neki stan rentati, a ni hoteli nisu nesto puno skupi (bar u kojima sam ja bio) ili cemo se strovaliti vecinom u ured kod Peđe

A ovo je novi raj za sve ljubitelje psychobilly zvuka (mada mislim da je Morbilly to davno otkrio):
http://radiosatan.blogspot.com/
Psycho Killer is back

A ovo je novi raj za sve ljubitelje psychobilly zvuka (mada mislim da je Morbilly to davno otkrio):
http://radiosatan.blogspot.com/
Psycho Killer is back
Last edited by lab3352 on 09/08/2009 12:38, edited 1 time in total.
- Nick Drag
#4457 Re: Rockabilly - Psychobilly
...........eeeeeeee da i Jane se prijavio da dj-ishe u oktobru!!!!!
vidim ja da su neizbezni neki ljuti sesion-i!!!!!
vidim ja da su neizbezni neki ljuti sesion-i!!!!!
- lab3352
#4458 Re: Rockabilly - Psychobilly
Ako jos dodate i Morbilly-ja u sve to, imamo kompletnu predstavu (rockabilly, neo rockabilly i psychobilly)

-
wild one
#4459 Re: Rockabilly - Psychobilly
pitao sam tko je Čiko?
- lab3352
#4460 Re: Rockabilly - Psychobilly
@Divljak: Mislim da niko ne zna ko je, iskreno? Prema pisanju je vjerovatno iz ZG, ali ko zna ... nije se predstavio
- luckystrike
#4461 Re: Rockabilly - Psychobilly
Hehehe...Moris je glavni krivac za to jer je i on zakazao u zadnje vrijeme kad je riječ o aktivnosti na forumu pa tako čim njega nema manje je gitarističkih tema a samim tim i starog Luckya.Nadam se da će se iskupiti za to češćenjem večerom jer je već na odmoru i trebali bi se naći negdje ovih dana ako stignemo.lab3352 wrote:@LuckyStrike: Sta se desava s tobom? Gdje si nestao? Nema te u posljednje vrijeme na topicu?
A pretragom interneta pronasao sam jos jedan solidan rockabilly blog, pa mislim da svako moze pronaci nesto za sebe ... :
http://rhythm-rockers.blogspot.com/
Naravno da se malo šalim ali imam opravdane razloge jer sam prošli mjesec preživio operaciju žuči a nisam se ni stigao oporaviti od toga kad se počela zahuktavati sezona svadbi kojih,vjerovali ili ne ,imam samo ovaj mjesec odprangijati 22 pa tako da nemam vremena za postanje nego svako jutro kad dođem sa svirke samo nakratko pogledam što se dešava na forumu pa pravac u krpe.Koliko sam zauzet najviše govori podatak da mi je prošli tjedan stigao novi Gretsch kojeg još nisam stigao probati jer je veliki grijeh to nositi na ovu vrstu svirke a za pravu probu još nemam vremena.
- sun56
#4462 Re: Rockabilly - Psychobilly
Omar je napisao ono što sam i ja htio, neznam ni ja tko jelab3352 wrote:@Divljak: Mislim da niko ne zna ko je, iskreno? Prema pisanju je vjerovatno iz ZG, ali ko zna ... nije se predstavio
@Čiko:
Mi se ovdje skoro svi znamo, jer je večina bila na Tear It Up-u
ako si iz ZG i nisi baš klinac, vjerovatno znaš Karla, Divljeg, Morbillyja i mene
mogao bi se predstavit, da znamo s kim pričamo
tada i ono kaj 'zagrebeš' ima težinu
@Lucky: čestitam na Gretschu, koji model? Može kakva slikica kad se naspavaš?
- Don Karlos
#4463 Re: Rockabilly - Psychobilly
Pozdrav ekipi,evo me nazad sa pomalo iscrpljujućeg ljetovanja...
Neznam zašto ste tako skočili na Čika...pa nemožemo uvijek dobivati bombone...
Naši počeci su bili kakvi su bili...Bili smo tinejđeri sa skromnim muzičkim znanjem i skromnim instrumentima i potpuno se slažem da je to bilo sumnjive kvalitete gledajući današnjim očima..Ali bilo je sa srcem i neizmjernom energijom i dovoljno dobro za vrijeme kada još nitko nije svirao autentični rockabilly...
Čak bih primjetio da mi u to vrijeme i nismo forsirali samo rockabilly..Bilo je tu i bluesa i countrya...
Anyway,o zvijezdama,idolima itd. sam već sve rekao u onom intervjuu Labu pa mi se neda ponavljati...
Naši počeci su bili kakvi su bili...Bili smo tinejđeri sa skromnim muzičkim znanjem i skromnim instrumentima i potpuno se slažem da je to bilo sumnjive kvalitete gledajući današnjim očima..Ali bilo je sa srcem i neizmjernom energijom i dovoljno dobro za vrijeme kada još nitko nije svirao autentični rockabilly...
Čak bih primjetio da mi u to vrijeme i nismo forsirali samo rockabilly..Bilo je tu i bluesa i countrya...
Anyway,o zvijezdama,idolima itd. sam već sve rekao u onom intervjuu Labu pa mi se neda ponavljati...
- CharlieMemphisMafia
#4464 Re: Rockabilly - Psychobilly
Ma ovde se uveliko priča o oktobru...da nekažem, uveliko se mlati prazna slama o oktobru...lab3352 wrote:Sada ce nas Čarli sve napasti, jer smo poceli da pričamo o "oktobru", a još je rano![]()
- CharlieMemphisMafia
#4465 Re: Rockabilly - Psychobilly
Gde si Karlo!Don Karlos wrote:Pozdrav ekipi,evo me nazad sa pomalo iscrpljujućeg ljetovanja...
Ja sam već mislio da si otplovio..čuo sam se sa Janetom, doći će ti na svirku u Bg i Sentu,
pričao mi za neku Axelovu konzolu u studiju...pitao me da pušta muziku i on i tako....
Sad će nam biti 'generalna proba' za oktobar sa Elvis Party-jem na brodu.
P.S.
To što ranije nije bio forsiran samo rokibili je po meni prednost a nikako mana.
Ja skupljam i volim da puštam razne žanrove i stilove i mislim da nikako ne treba biti uskog uma.
- Nick Drag
#4466 Re: Rockabilly - Psychobilly
NU SUN SESSIONS
- morbilly
#4467 Re: Rockabilly - Psychobilly
Nisi ga valjda banirao, druže Labe??lab3352 wrote:Chico has left the building ...
Čovjek možda nema takta, ali konačno malo nesamodopadnog teksta ovdje.
Nek piše Čiko na svoju odgovornost, možda se i predstavi, a možda i ne, svejedno, no lako ga uprati ko hoće ...
Ja sam ionako već kompromitiran rokabilijem da nemam pravo više biti provokativan. A vidiš, počelo se pisati o tekmama, politici, o nekoj drugoj muzici, ko da nam svega toga nije dosta svuda oko nas.
I dobro veli Divljak, sve žustro započete rasprave najbolje da završe na kavi ili pivi, pa kud puklo...
BTW: thx za onaj blog, nisam ga prije vidio!
Last edited by morbilly on 10/08/2009 10:29, edited 2 times in total.
- Nick Drag
- Nick Drag
- Nick Drag
- Nick Drag
#4471 Re: Rockabilly - Psychobilly
Ovaj lik je poginuo 12-og Decembra 1998 u toku pljacke njegove prodavnice u Alabami!!!
Shteta shto se za njega ne zna mnogo
Meni je sjajan........
Jimmy Ellis RIP
Shteta shto se za njega ne zna mnogo
Meni je sjajan........
Jimmy Ellis RIP
- Nick Drag
- Nick Drag
- Nick Drag
#4474 Re: Rockabilly - Psychobilly
I think Elvis would have thought it was great.He probably would have said a joke like
"he sounds more like me than I do man".
- Nick Drag
#4475 Re: Rockabilly - Psychobilly
Jimmy Ellis was shot in the back by 2 punks that attempted to rob his shop and they also killed his ex wife Elaine and wounded a worker in the process there too.Jimmy was shot on December12,1998. He live for 10 minutes after being shot with a saw off shotgun. You are right the punks responsible were caught and they were executed for it but sadily he was gone.