Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ladacoko

#4451 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ladacoko »

pozz
nije bas kao naziv teme ali ako neko ima iskustva s bitcoinom da pomogne.Koji je najbrzi nacin da prodam bitcoinse i da ih prebacim direkt na bankovni racun u bosni jer sam trenutno u usa.Reg sam se na xapo ali ne vidim tu nacin da prebacim direkt na racun u bosni
sargon

#4452 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by sargon »

Evo i kod mene isti slucaj nije povukao automatski sredstva na karticu vec 2...
free_too

#4453 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

zakasnila wrote:
free_too wrote:Je li jos kome prosao automatski (RF banka), i transakcija stoji "pending". Hmm inace to ne bude kod automatskog, ali izgleda da se zna desit? (Inace mi bude completed odmah i odmah dostupno)
Kod mene ista situacija, tek jutros skontala da mi nema novca na racunu :lol: :lol: , a juce uredno stigao mail da je proslo automatski. Ovo mi se prvi put desava, koliko se sad ceka da budu na racunu, je li 3-5 dana kao sto pise ili ??
znaci zakasnila ti :D Meni je jutros proslo oko 10h iz pending i completed i leglo na racun,

edit: to mi se prvi put pojavilo kad sam te presoa u RF, tad sam cekao nesto oko 48h+ da predje iz pending u completed.
ado_sar

#4454 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ado_sar »

Kod mene jos uvijek pending na automatskom transferu
zakasnila

#4455 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zakasnila »

free_too wrote:
zakasnila wrote:
free_too wrote:Je li jos kome prosao automatski (RF banka), i transakcija stoji "pending". Hmm inace to ne bude kod automatskog, ali izgleda da se zna desit? (Inace mi bude completed odmah i odmah dostupno)
Kod mene ista situacija, tek jutros skontala da mi nema novca na racunu :lol: :lol: , a juce uredno stigao mail da je proslo automatski. Ovo mi se prvi put desava, koliko se sad ceka da budu na racunu, je li 3-5 dana kao sto pise ili ??
znaci zakasnila ti :D Meni je jutros proslo oko 10h iz pending i completed i leglo na racun,

edit: to mi se prvi put pojavilo kad sam te presoa u RF, tad sam cekao nesto oko 48h+ da predje iz pending u completed.
I meni je juce isto tako nekad oko 10h prebaceno! Prvi put u 2 godine kako koristim paypal da su se prvog pojavile na pendingu. Ja jos kontam poslali mail, to sve uredno proslo i slucajno uđem na paypal i vidim da se nisu pomjerile :lol: :lol:
free_too

#4456 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

to vazda tako bilo kod UC, cekas po 2 3 dana da ti prebaci, nekad i 4 5 zavisi ako pogodis PRAZNIk. Od kad sam na RF, prezadovoljan sam s njima i vremenom prebacivanja , svaka im cast :kiss:
Saka

#4457 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

_Reds_ wrote:Jedno pitanje,

Obzirom da mi je debitna iskrekla, povezao sam bio bio kreditnu.

I sad mi je paypal prebacio pare na kreditnu, i vidim tu transakciju, ali mi tih para nema na kontu računa.

Kada će tamo biti ?'
Nece nikad. Kreditna nije vezana za tekuci racun. Pare ce leci na nju i mozes ih trositi ili dici na bankomatu uz proviziju.

Zato ne treba kreditnu koristiti za povlacenje novca vec iskljucivo debitnu koja je vezana za tekuci racun.

Sent from my iPhone using Tapatalk
sargon

#4458 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by sargon »

Meni još uvijek sredstva nisu automatski povučena sa paypala na karticu, ima li još neko ovaj problem?
ado_sar

#4459 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ado_sar »

sargon wrote:Meni još uvijek sredstva nisu automatski povučena sa paypala na karticu, ima li još neko ovaj problem?
Isti sam ti
AmirBaa

#4460 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by AmirBaa »

sargon wrote:Meni još uvijek sredstva nisu automatski povučena sa paypala na karticu, ima li još neko ovaj problem?
ja dobio notifikaciju da su poslane pare prvog, dobio sms o prilivu novca a na stanju racuna ih nema :lol: :lol:
Shiba

#4461 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Shiba »

zakasnila wrote:Nema potrebe za drugim racunom, dovoljna je Visa Electron :wink:
Hvala lijepo na odgovoru. ;-)
Sad samo još da skontam što mi ne prolazi ova verifikacija kartice, evo već 4 dana stoji ovako...
Nogatrans

#4462 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Nogatrans »

Registrovao sam se skoro na Pay Pal i uplatio odmah nesto sto mi je trebalo. Koristim mastercard i sve je proslo kako treba: Interesuje me, koja je razlika da registrujem karticu ili da ne registrujem,bio bi zahvalan oko ovog pojasnjenja.

Hvala
Del_Boy1

#4463 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Del_Boy1 »

Ako ne verifikuješ karticu onda imaš limit na 100$ kojih možeš maksimalno potrošit i ne možeš više plaćat sa njom dok je ne verifikuješ.

Sent from my E2303 using Tapatalk
meteorit135531

#4464 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by meteorit135531 »

moye li mi neko pomoci, molim vas? registrovao sam se na paypal, i ne mogu da dodam karticu. kaze da mi katrica nije prihvacena. ne znam zasto, your bank issuer has declined
ne mogu da platim item na ebay,a paypal nece da prihvati moje kartice, a pokusao sam sa dvije, obje Unicredit.=
Shiba

#4465 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Shiba »

meteorit135531 wrote:moye li mi neko pomoci, molim vas? registrovao sam se na paypal, i ne mogu da dodam karticu. kaze da mi katrica nije prihvacena. ne znam zasto, your bank issuer has declined
ne mogu da platim item na ebay,a paypal nece da prihvati moje kartice, a pokusao sam sa dvije, obje Unicredit.=
Prvi korak je da uneseš informacije (broj kartice, datum isteka i onaj broj pozadi) ako sam dobro shvatio ti si taj dio već obavio/la, onda ide verifikacija kad Paypal treba da ti skine 1,95 USD sa kartice i vrati taj iznos u roku od 24 sata sa sigurnosnim kodom koji ti je potreban da završiš. Jedini razlog zašto bi banka odbila tu transakciju je ako nemaš dovoljno sredstava.
rangoj

#4466 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

ladacoko wrote:pozz
nije bas kao naziv teme ali ako neko ima iskustva s bitcoinom da pomogne.Koji je najbrzi nacin da prodam bitcoinse i da ih prebacim direkt na bankovni racun u bosni jer sam trenutno u usa.Reg sam se na xapo ali ne vidim tu nacin da prebacim direkt na racun u bosni
Koliko znam nikako! Ja sam svojevremeno pokušavao kupiti bitcoin, u više navrata, ali to iz Bosne nije moguće - bar ne na legalnim sajtovima za kupovinu i prodaju bitcoin-a.

Najbolje bi bilo da napravis oglas i da ih prodaš nekome ko ce ti platiti lovu na paypal.

Send from my black hole!
EliasVeskot

#4467 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by EliasVeskot »

Nogatrans wrote:Registrovao sam se skoro na Pay Pal i uplatio odmah nesto sto mi je trebalo. Koristim mastercard i sve je proslo kako treba: Interesuje me, koja je razlika da registrujem karticu ili da ne registrujem,bio bi zahvalan oko ovog pojasnjenja.

Hvala
Ne kontam pitanje
Nogatrans

#4468 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Nogatrans »

EliasVeskot wrote:
Nogatrans wrote:Registrovao sam se skoro na Pay Pal i uplatio odmah nesto sto mi je trebalo. Koristim mastercard i sve je proslo kako treba: Interesuje me, koja je razlika da registrujem karticu ili da ne registrujem,bio bi zahvalan oko ovog pojasnjenja.

Hvala
Ne kontam pitanje

Znaci isti dan sam se registrovao na Pay Pal ukucao karticu Mastercard i platio sto mi je trebalo. Onda sam naknadno vidio da bi se kao ta moja kartica trebala registrovati. Moje pitanje je koja je razlika ako ostavim ovako i ne registrujem karticu ili da ukucam ipak"confirm card" ?

Hocu li vremenom morati svakako potvrditi da sam vlasnik kartice ili to moze tako ostati?
quarterback

#4469 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

KvaziExpert wrote: pa odgovorio ti je trotter :mrgreen:
kako si ti ljubazan stari, ja sam krenuo da se istovarim pa kontam nije vrijedno sekiracije :thumbup:
peepeep

#4470 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by peepeep »

Da pitam ođe, pošto ne znam gdje ću - ako mailam unicredit i pitam ih mogu li mi poslati ranije izvještaj, jel' previše tražim ili će oni možda to i uraditi? Aktivirao paypal nedavno a zaboravio da treba onaj broj sa izvještaja (koji mi šalju mailom jednom mjesečno) pa bih da zaobiđem stajanje u banci ako je ikako moguće a ne bih da čekam mjesec dana. Anyone?
jahac96

#4471 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by jahac96 »

Imam jedno pitanje, imam problem sa paypalom tj. ne mogu da primim novac sa jedne stranice dobijem error 3148
" Payment blocked by PayPal: Receiver's address is in a non-receivable country or a PayPal zero country (3148) "
Sta ovo sada treba da znaci, pokusao sam da ukucavam razne nazive drzave na mom racunu na kartici jer mi ne daju ponuđeno i da dodajem Federacija Bosna i Hercegovina ali nista ne pomaze stalno dobijam isti error
Nogatrans

#4472 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Nogatrans »

Vidio sam da je covjek odgovorio i hvala na odgovoru. Ponovio sam pitanje iz razloga jer se kolega javio da nije svatio pitanje.
holowey

#4473 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

jahac96 wrote:Imam jedno pitanje, imam problem sa paypalom tj. ne mogu da primim novac sa jedne stranice dobijem error 3148
" Payment blocked by PayPal: Receiver's address is in a non-receivable country or a PayPal zero country (3148) "
Sta ovo sada treba da znaci, pokusao sam da ukucavam razne nazive drzave na mom racunu na kartici jer mi ne daju ponuđeno i da dodajem Federacija Bosna i Hercegovina ali nista ne pomaze stalno dobijam isti error
:? :-)
kloniran

#4474 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kloniran »

Ne bih mu ni ja dao da koristi :D
maid075

#4475 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maid075 »

Uplaćuje mi prijatelj iz HR-a neki iznos, a paypal mu izbacuje "sorry, se can't send payments right now".

Kaže da je ostalim ljudima prolazi transakcija, meni se ne da nikako. Verificirana kartica i eBay kupovine sve prolaze bez problema.
Post Reply