meni se cini da i ovdje ima dosta autobiografskog, samo sto nije u glavnoj ulozi jer je tada bio djecak!seka wrote:Preporucila bih Kovacevu, Grad u zrcalu. Ima dosta autobiografije.sadmire wrote:Meni je Ruta bila prva od Jergovica i nije mi odvratila od njega. Poslije su dosli Mama Leone i Otac, koje u izvjesnoj mjeri korespondiraju, s tim da u prvoj dominira zenska a u drugoj muska komponenta.
Ne znam kakve su ostale, kazu da je Sarajevski marlboro odlicna a Dvori od oraha me i ne privlace previse, ne znam zasto.
Sada citam Vrata od utrobe od Mirka Kovaca, negdje je svrstase medju tri najbolje knjige sa ovih prostora pa rekoh da provjerim. Zraci bas posebnom atmosferom, onom hercegovackom i covjek si moze docarati taj ambijent prije i poslije II svjetskog rata. Nije bas za svaciji ukus, ali meni sasvim odgovara, definitivno ima nesto u sebi.
Meni se urezao pojam "raguzirati" koji je on isto preuzeo od nekog pisca, naveo je od koga...nekom sam posudila knjgu, tako da ne mogu reci od koga.
Uvela bih pojam i "agramirati" za hercegovce.![]()
@SinjaD, lokalna Lea Dojc
Primijetio sam da sin od Stjepana K. Ima iste inicijale kao i pisac i da su rodjeni iste, 1938. godine.
A u pravu si, ima dosta nepoznatih i specificnih termina, ma ti Hercegovci su bas onako posebni