BRAH wrote:kakabanja wrote:
Ti pratis Serie A i ne razumijes sta znaci "e rigore neto". Slabo ti to pratis. Nije bitno jeli ono sinoc bio penal ili nije to ti sa sigurnoscu niti jedna snimka ovog svijeta ne moze pokazati, da li je prvo zahvatio loptu ili igraca ali ne treba ti kamera kada lopta predje bar 70 centimetara iza crte. E stvarno ko se zali na sudije ljudi kojima su sudije donijele bar 17 titula (ne treba meni onaj mazlum Anjeli da mi kaze da ste ih posteno osvojii kada znam da niste + dat cu ti linkove na tekstove novinara koji kazu da ste nastelili) i koji su svojim komsijama u avion stavili bombu.
I boga ti kako si nam prenio naj tekst sa calciomercata kad neas pojma sa italijanskim (bar ono osnovno)
eto nek ti pratis. iz besike poceo da gledas seriu a. cuj nije bitno jel ono sinoc bio penal. pa to je poenta cijele price. a ovaj kaze nije bitno. a u pm s kim se ja raspravljam. ne treba mi snimka da znam sta je penal ili nije penal. vidio sam svojim ocima, ono sinoc nije penal. da nije i onaj protiv juventusa mozda penal
jedno 10000 metara je presla lopta iza crte. slabo si ti to vidio. ako mislis na onaj gol od prosle godine. a nisi se sjetio da napomenes onaj ponisten gol matrija iz nepostojeceg ofsajda na istoj utakmici.
eto ti si donio 30 titula juventusu a milan je sve sam sebi donio. a matuzalem berlusconi sjedio ko ckpai i nije svoje prste mijesao gdje mu nije bilo mjesto. pa ti zaboravio da je i milan osudjen za namijestanje. al kao lafo oni nisu puno namijestali. gdje bi oni. i koliko je bilo matuzalema prije berlusconija.
nema potrebe da mi dajes nikakve linkove. nemam namjeru da ih citam. vidi se da si jako objektivan
pa Boga ti nek ti imas pojma sa italijanskim, sta ces koji qrc ovdje ako imas toliko pojma sa italijanskim. idi malo na italijanske forume pa se tamo raspravljaj
Znaci ovako:
Pratim serie A od 88 godine sa 5 godina za vrijeme rata. Ispocetka je bilo ono djecije Gulit Basten Rajkard ali to se je sve kasnije uozbiljilo. Nakon rata je prvo krenulo sa humax 5400 receiverom i onim silnim karticama te zlatna te ovakva te onakva, onda idu razni moduli. To ti ga je trajalo 4-5 godina. Onda ide victory receiver pa ukucavanje kljuceva ali i to stane. Onda se se tanjir okrece na 1e i imas digi sat. Rumuni. Oni su isto prenosili serie A. Kad se je pocelo raditi i skupilo nesto para Dream 500 i cardsharing. Tada vec to postaje extremizam polako sa lista brisem sve ostale kanale i ostavjljam samo talijanske. Da nebi bespotrebno gubio vrijeme. Kad je situacija seria a zajebana onda ostavljam tv upaljen jer kad dodjem kuci sa posla da odmah sa ulaznih vrata vidim sitaciju nema se vremene cekati paljenje tv precivanje i slicno. Sad je malo teze radim dva posla dosla i beba, rastu zubici. Ali i to se moze usuglasiti.
Tako da bez imalo pretjerivanja ti kazem da serie A i serie B imam u malom prstu. Ove ostale gluposti poput engleza spanaca nijemaca ne gledam niti me interesuju.
2. Italijanskog neznam beknut ali ih razumijem 70 % Ostalo je google translate i logika. Italijanske sajtove poprilicno dobro poznajem i znam ko kavke gluposti pise i ciji je koji sajt.
3. Apsolutno sam NEOBJEKTIVAN.
4. Da je ovu tabelu stavio neki navijac Fiorentine Udinesea Lacija i sl. nebi rijeci rekao ali juventin...
5. Onaj sudija kaze cisti penal rigore neto
Znaci Saraf je prije stigao do lopte gurnuo je u prazan prostor, onaj sivonja naletio sa dvije noge iz ugla koji kamera pokriva vidi se da je izbio loptu ali da li je prije toga po koljebima opalio Sarafa to se nevidi. To je mogao viditi samo onaj sudija iza gola ili da su pustili neki drugi snimak, ali nisu. Za mene je penal i ti mi ne trebas da nije. Spominjes proslogodisnji ponisten gol Matrija. Nije bio ofsajd 6.24 cm. Italijani su to izracunali, ali to nema nikakve veze. Da je sudija pomocni htio viditi gol Muntarija zavrsili bi kao i Arsenal koji dan prije.
6. Mi smo kaxnjeni oduzimanjem bodova zato sto se je Meani nije bio zadovoljan sudijom i to pricao preko telefona.
7. Onaj sef Sudija Braschi (sjecas se tog sudije sa znojnicom, pa onda sat preko toga), taj sudija je juventin i to svako ko imalo prati Serie A zna.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2