SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#4451 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Make up base ili foundation? :D
Lady Saray

#4452 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

baza primer, jok puder
ono prije foundationa :D
alica.k

#4453 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

primer je inace baza za foundation i ostalu sminku.

meni se svidja shiseidov. i pupin je dobar.
al najbolji mi je givenchy acti'mine :D stavljala sam ga ispod givenchy subli'mine pudera, jedan od boljih koje sam koristila.

ove max factor i slicne nisam koristila, tu ne mogu pomoci :(

btw, nedavno sam gledala od art deco lip primer, pa je to mozda rjesenje za vas koje jedete karmin?
legionarka

#4454 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by legionarka »

:) meni vidis, motanje tog sushi-ja nije mrsko ali skidat sminku i mackat se poslije jeste :D
plus cini mi se sta god da stavim na lice da cu izgledati kao pajac! Em pjegava em imam oci svjetle.. pa sta god da stavim ili pajac ili rakun! :)

evo dajte prijedloge!!!!! haha
Image

ja vam kazem pajac ili rakun!
LaCici

#4455 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LaCici »

Zene, treba mi mat ruz za usne ali u skroz svijetloj boji, nesto kao izmedju roze i svijetlo smedje, da mi usne budu u boji lica, tako nekako, ne znam kako bih objasnila :-D
Uglavnom, koristila sam od manhattan-a takav, ali ga vise nema, pa sam u potrazi za drugim. Bila sam u Kozmu i DM-u ali nema nista slicno, pa ako je neko vidjao ili koristi, neka javi gdje se moze naci.
BJB

#4456 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Lady Saray wrote:baza primer, jok puder
ono prije foundationa :D
Imas Giordani make up base, na snizenju bude oko cenera, meni dobra..kad se potrosi ako naletim ope' na snizenju, uzimam je ope' jer radi ono sto obecavva.. Kacila sam sliku punoooo strana prije, pa nadji..
Neko s teme je kupio Artdeco priimer, pa ju pozivam da napise koju...
Znajuci sebe, isprobacu i Pupin i Artdeco :D
Partizzanka

#4457 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

o bogme legionarka ne bih ja rekla niti da si pajac niti da si rakun! bas naprotiv!

probaj nekad malo sivkaste sjene neke staviti ... u uglove ociju ... polako
naravno ako sve odjednom stavis i hoces izgledti kao rakun ali umjerenost je umjetnost :)

nisam skuzila ... kazes da stavljas maskaru jel??
mozes probati sa eyelinerom - i nemoj odmah odustati kupis onaj od 5km i probaj par puta pa ces vidjeti koji ucinak ima NEVIDJENO DOBAR
mozes recimo probati i sa malo olovke ispod ociju i eyeliner iznad
ne mora biti nuzno crna ... reci ce ti raja ovdje ... ja bih recimo i sivu

eto vidis sad cu sebi upisati sa elfa da narucim sivu olovku hahahaha
kolega

#4458 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kolega »

BJB, ja mislim da je Pupa hava najbolja :roll: :D
Last edited by kolega on 13/03/2011 00:08, edited 2 times in total.
Partizzanka

#4459 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

kolega, nije tvoje da mislis - tvoje je da gledas i uzivas u nasim ocima i sminkanju!
inace ces biti proglasen tetkicastim momkom - zelis li to???? :lol:
BJB

#4460 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Partizzanka wrote:o bogme legionarka ne bih ja rekla niti da si pajac niti da si rakun! bas naprotiv!

Ma bona Partizanko, legionarka :mrgreen: je neka pjegava slatkica kojoj sminka ni ne treba, lahko mi je za nju :mrgreen: ..A kolega pod krinkom zenskonje, krije se zenskaros...
Ne znam ovaj dmnd eyeliner nikako tanko nanijeti..Vjezbacu sutra cijeli sat.. :mrgreen:
@ kolega, vidim ja da si ti mene pozelio cim si dosao da nam saras po temi.. :mrgreen: :skoljka: :skoljka:
Poslala sam ti nesto, pregledaj obaveznoo, do kraja. :D
kolega

#4461 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kolega »

hvala BJB ... i ne šaram ... ali volim crtati :D

Partizzanka wrote:kolega, nije tvoje da mislis - tvoje je da gledas i uzivas u nasim ocima i sminkanju!
inace ces biti proglasen tetkicastim momkom - zelis li to???? :lol:
pa, na ovom vaktu ništa ne treba odbijati a naročito proglašenja, znači može sve samo neću ništa da potpisujem (žirant, punomoć i slično) ... :roll: :D
Lady Saray

#4462 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

alica.k wrote:primer je inace baza za foundation i ostalu sminku.

meni se svidja shiseidov. i pupin je dobar.
al najbolji mi je givenchy acti'mine :D stavljala sam ga ispod givenchy subli'mine pudera, jedan od boljih koje sam koristila.
koliko mu ga dodju ti sto kazes da valjaju? citala sam na netu da je pupin dobar za ostale cu sad da guglam :D
ocekivala sam ovako neke bolje marke pa et moRel makar odokativno cifra

@BJB jel to onaj u bijeloj tubi? koristila sam neki oriflameov bijela tuba miscini plav cep nije mi vala nesto zagladila lice i sve ostalo sto primer treba da radi
legionarka

#4463 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by legionarka »

:) onda cete vi kod mene na sushi i kolace :) a ja cu da gledam i ucim! :D :D
alica.k

#4464 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Lady Saray wrote:koliko mu ga dodju ti sto kazes da valjaju? citala sam na netu da je pupin dobar za ostale cu sad da guglam :D
ocekivala sam ovako neke bolje marke pa et moRel makar odokativno cifra

@BJB jel to onaj u bijeloj tubi? koristila sam neki oriflameov bijela tuba miscini plav cep nije mi vala nesto zagladila lice i sve ostalo sto primer treba da radi
ovaj givenchy sam narucila s jagode, nekih 50KM (znaci kod nas bi mogao biti oko 60 i vise)
shiseido sam imala tester (dosao uz ovaj givenchy s jagode :D) pa ne znam, nisam bas za shiseido luda tak da nisam ni provjeravala. al dosta je bilo testera za jedno dvije sedmice, pa sam ga uspjela bas isprobati, i bio je super. nesto white...meni su poslali zeleni, kao za smirivanje crvenila il tak nest.
ima neki novi od shiseida, kaze mi kolegica da joj je fantastican. al sam prestala to koristiti svakako...nesto refining, u tubi je.
BJB

#4465 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

legionarka wrote::) meni vidis, motanje tog sushi-ja nije mrsko ali skidat sminku i mackat se poslije jeste :D
plus cini mi se sta god da stavim na lice da cu izgledati kao pajac! Em pjegava em imam oci svjetle.. pa sta god da stavim ili pajac ili rakun! :)

Image

Neka zlatna sjena, maskara i Bog te veselio i srediti boju obrva da su u skladu sa kosom..Kako su mi poznate tvoje oci odnekud :shock: :?

Joj zene kod nas je u californiji tako vruce da ne mogu da spavam..Ima vjetra, a uopste nije hladno, otvoren mi prozor, en mogu da dishem...Ovo niije normalno, a glava mi puca cijeli dan..
@legionarka, na sredini ove strane imas smokey eye look za plave oci http://www.squidoo.com/smokey-eyes-makeup
A ovdje imas koje sjene idu na plave oci http://makeup.lovetoknow.com/Best_Eye_S ... _Blue_Eyes
Image
BJB

#4466 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Lady Saray wrote: @BJB jel to onaj u bijeloj tubi? koristila sam neki oriflameov bijela tuba miscini plav cep nije mi vala nesto zagladila lice i sve ostalo sto primer treba da radi
Jok taj, ovaj
Image
alica.k

#4467 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

jos da kazem, narucila danas skin illusion sa feelunique, platila ga 19 funti (oko 45KM) :D. cijena kod nas ce biti oko 72KM (tak kaze cura u inomi).
yellow cat

#4468 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

@legionarka, za početak imaš lijepe obrve, meni se sviđaju onoliko koliko se vide.
Evo, ja bih stavila malko pudera, pjegice ne moraš ni prekrivati, kažu da njih imaju sretni ljudi. :)
Koristila bih bež-smeđe-zlatne sjene, sve u zavisnosti da li su ti pjegice više žute ili onako crvnkaste. Malo se narumeni, sjaj na usta ili svijetliji karminčić boja breskvice i eto.

I da, ja bih se u smeđe ofarbala.

Usput, ja ti nisam za tu "stranjsku" hranu, pa ako znaš burek razviti, eto mene da se družimo. :-D
BJB

#4469 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ma i ja kazem da ima lijepe obrve, nego obrve joj crne a kosa joj narandzasto smedja ili neke druge boje.. :roll:
Lady Saray

#4470 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

BJB wrote:
Lady Saray wrote: @BJB jel to onaj u bijeloj tubi? koristila sam neki oriflameov bijela tuba miscini plav cep nije mi vala nesto zagladila lice i sve ostalo sto primer treba da radi
Jok taj, ovaj
Image
auuuu e nisam ni znala za otaj :mrgreen: jel sad snizen?
yellow cat

#4471 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

@BJB :lol: (znaš što se smijem)

1. Kakva je ova baza kad se nanese? Ono je li mat, sjaji li se, kako izgleda?
2. Je li ima izbora po nijansama?
3. Može li se sama ona koristiti za dnevnu varijantu, dakle bez pudera? (sad sam se možda provalila sa ovim pitanjem)
Last edited by yellow cat on 13/03/2011 01:06, edited 1 time in total.
BJB

#4472 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Blago sjajucka, nije da sjaji vec ono kao da te neko zagladio rukom umocenom u otopljeno maslo..
Ma jok, zezam se...blago sjaji, i ja sam probala samo ovo i onaj mineral od Artdecoa, al' mi to nekako golo..Volim se trackati..
U svijetu mackanja sve je dopusteno, koristiti foundation samo negdje negdje, koristiti make-up base bez ostalog, sve dok izgleda lijepo i prirodno, dobro je..
Ove dodje samo jedna nijansa..Vratite se punoooooooo strana unazad, ja sam kacila sliku kapljice na mojoj ruci i kako je kad se razmaze...Vjetar duva li duva...Kise ni za lijeka, narod cistio pa ima i vatrica po okolnim brdima, a zrak nekakav, nije tezak, al' ne moze covjek spavaati nikako..
BJB

#4473 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Lady Saray wrote:auuuu e nisam ni znala za otaj :mrgreen: jel sad snizen?
Sejtane jedaN :lol: :lol: :lol: ne znam :D 17,50 :D previse
Lounge Act

#4474 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

legionarka wrote::) meni vidis, motanje tog sushi-ja nije mrsko ali skidat sminku i mackat se poslije jeste :D

Image

moj prijedlog je prvo farbanje kose u neku smedju nijansu koja se ce upariti sa obrvama, a onda sminkanje- smedji i zlatni tonovi sa jacom maskarom da se oci lijepo istaknu.

da se i ja javnem, sinoc sam bila u shopingu, kupila sam onaj artdeco hydra silk 1, nisam ga jos stigla isprobat, kad budem javim kako je bilo :D pitala sam tetu sto radi na tom standu u cm-u o njemu i gledala me ko tele u sarena vrata, nema pojma. vidjet cemo kakav ce da bude, 50% je na snizenju pa nece bit velika steta ako fulam. bila sam i u jednoj nasoj parfimeriji, novi escada parfem je divan i jos se dobije poklon torba, onako ljetna, simpa. od catrice imaju neko novo sjajilo za lice, izgleda kao rumenilo, samo sto je srebrno-predobro je, ali izgleda da je limitirano izdanje. gledala sam i nove hlacice u tally weijl, predobre su. uhh htjela sam jos nesto napisat, al dok sve ovo napisah zaboravila sta :lol:
legionarka

#4475 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by legionarka »

slika je od prije par godina... kosa je smedja... prirodna moja boja... :)

sto se bureka tice, tesko.... ali nesto cemo organizovati :D
Post Reply