Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
ILIR_
Visitors blow up the statistical values - Posted on 16 Apr 2006 by NEWSBot
The last week showed that many people want to know more about the discovery of the pyramids in Bosnia! They visit our website from all over the world and now we get daily over 7000 unique visitors, tendency rising.
Most interested visitors come from this countries:
[Ovdje fali interesantna slika-dijagram]
You can subscribe to our newsletter to stay informed about the bosnian pyramids!
Interesantan dijagram mozete naci pod:
http://www.bosnian-pyramid.com/news.html
The last week showed that many people want to know more about the discovery of the pyramids in Bosnia! They visit our website from all over the world and now we get daily over 7000 unique visitors, tendency rising.
Most interested visitors come from this countries:
[Ovdje fali interesantna slika-dijagram]
You can subscribe to our newsletter to stay informed about the bosnian pyramids!
Interesantan dijagram mozete naci pod:
http://www.bosnian-pyramid.com/news.html
-
Tripwire
inace graditelji strateskih udvrda i tvrdjava su strateski gradili poplocane ogromne prilaze istim tim udvdama sa svih strana iz strateskih razloga, da bi neprijatelj mogo sto lakse da dopre do njih, da se ljudi ne pate kad hoce osvojit tvrdjavu ahaaa .
Ma naravno da je tako ludost i kompanija 100% ste u pravu nema sta.
Nemam komentara na znanstvene stavove vase druzbe.
-
ILIR_
Evo iz jednog dugog foruma (websajta):
http://www.bosnian-pyramid.com/comments.html
Name: Hari & Didi
Comments: Presretni smo sto je konacno Bosancima u Bosni proradio kliker koji je bio zahrdjo =) Bosna je puna bogastava, kojih treba otkriti, kao npr. stari grad iz doba rimljana u Teocaku za koji se jos ne zna, nadamo da ce se uskoro saznati! Pozdrav svim Bosancima!
Posted on Monday, April 17th, 2006, @ 11:18:47 PM ID: 28
Name: dado
Comments: napokon nesto pozitivno iz nase drage fildjan drzavice.cestitke dr.osmanagicu!!
Posted on Monday, April 17th, 2006, @ 10:21:17 PM ID: 27
http://www.bosnian-pyramid.com/comments.html
Name: Hari & Didi
Comments: Presretni smo sto je konacno Bosancima u Bosni proradio kliker koji je bio zahrdjo =) Bosna je puna bogastava, kojih treba otkriti, kao npr. stari grad iz doba rimljana u Teocaku za koji se jos ne zna, nadamo da ce se uskoro saznati! Pozdrav svim Bosancima!
Posted on Monday, April 17th, 2006, @ 11:18:47 PM ID: 28
Name: dado
Comments: napokon nesto pozitivno iz nase drage fildjan drzavice.cestitke dr.osmanagicu!!
Posted on Monday, April 17th, 2006, @ 10:21:17 PM ID: 27
- taxi_driver
mogu li ja nesto pitati?
gdje su ti blokovi od cega je gradjena piramida?ja vidim ploce koje ima i moja baba pred kucom.
mislim ako je kraljevski grad bio na visocici ,normalno da je put poplocan do gore.nece nam kraljevi valjda ici blatnjavim putevima
gdje su ti blokovi od cega je gradjena piramida?ja vidim ploce koje ima i moja baba pred kucom.
mislim ako je kraljevski grad bio na visocici ,normalno da je put poplocan do gore.nece nam kraljevi valjda ici blatnjavim putevima
-
ILIR_
Ovo mi daje novu ideju! Eureka!!!Tripwire wrote:inace graditelji strateskih udvrda i tvrdjava su strateski gradili poplocane ogromne prilaze istim tim udvdama sa svih strana iz strateskih razloga, da bi neprijatelj mogo sto lakse da dopre do njih, da se ljudi ne pate kad hoce osvojit tvrdjavu ahaaa .
Mozda ove kamene ploce sa tim nagibom sluzile su za skijanje na predprvim predrevnim Olimpijskim Igrama!!
Ima neka tajna veza, tajna vezaaa - izmedju Olimpjske Igre Sarajevo 1984 Bosnia i Olimpjske Igre Visoko - 9984 (minus 9984) Bosnia !!!
-
ILIR_
Ukljuci mozak i vidjeces da je nemoguce ici putem sa takvom kosinom!taxi_driver wrote:mogu li ja nesto pitati?
N-E-M-O-G-U-C-E.
N-E-L-O-G-I-C-N-O.
-
El-bosniaco
Delegacije iz Sarajeva i Zenice posjetile brdo Visočica
PREMIJERI ZVIZDIĆ I GALIJAŠEVIĆ U ZAVIDNOJ PENJAČKOJ FORMI

sema drzi lekciju sarajlijama i zenicanima
Velike kamene ploče pronađene u ponedjeljak na sjeveroistočnoj strani brda Visočica novi su materijalni dokazi o postojanju Bosanske piramide Sunca.
Na dvije novootvorene sonde otkriveni su kameni blokovi obrađivani ljudskom rukom i slagani jedan na drugi. Novo nalazište i plato Visočice u utorak su posjetili Timur Numić, savjetnik člana Predsjedništva BIH Sulejmana Tihića, te premijeri Sarajevskog i Zeničko- dobojskog kantona Denis Zvizdić i Miralem Galijašević sa saradnicima.
Kiša koja je čitavog dana ometala radnike na sondama nije spriječila zeničku i sarajevsku delegaciju da se po vrlo blatnjavom i skliskom terenu popnu do mjesta iskopavanja i saslušaju argumente koje im je iznio nezavisni istraživač Semir Osmanagić.
Nakon obilaska platoa Visočice mediji su ostali uskraćeni za premijerske izjave. Premijer ZDK Miralem Galijašević se pravdao činjenicom da su oni domaćini sarajevskoj delegaciji te da u zvaničnu posjetu dolaze dan kasnije, dok je premijer KS Denis Zvizdić novinare uputio na ministre u njegovoj pratnji.
«Iskreno se nadam da će pronađeni dokazi potvrditi postojanje piramida i da će ta otkrića dovesti BiH u centar svjetske pažnje.»- rekao nam je Ivica Šarić ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.
Raspoloženiji za izjave od političara bio je režiser Sulejman Kupusović.
«Hvala Bogu da se u BiH počelo događati nešto pozitivno, što neće nositi prefiks naših dosadnih političkih faca, ustavnih amndmana, iskopavanja grobnica, nego nešto što nudi optimizam. Od 1995. čekamo to svjetlo na kraju tunela. Zaista nam je nedostajala visočka škola optimizma. Ako u Turskoj mogu biti dva Trojanska konja, ako mogu biti piramide na sve strane, ovo što Semir Osmanagić dokazuje u saradnji sa naučnicima je dovoljan razlog da počnemo da vjerujemo da je ova Bosna mnogo starija od raznih teorija sa kojima se svakodnevno susrećemo. Kome god nedostaje optimizma i ko je pao u neku depresiju savjetujem da se popne na visočku piramidu i nakupi pozitivne energije i vibracije. Našim debelim Sarajkama i ostalim nudim najbolji način mršavljenja u vidu penjanja na visočku piramidu, a usput mogu naučiti nešto o ovoj našoj visočkoj i bosanskoj ljepoti. Daj Bože da plemeniti osjećaj ostane što duže među nama i da svi skupa počnemo punim plućima vjerovati da ima smisla živjeti u zemlji koja se zove Bosna i Hercegovina.
U srijedu u deseti sati je na platou Visočice zakazana prezentacija svih do sada pronađenih materijalnih dokaza o postojanju piramida u visočkoj dolini.
S.SUBOTIĆ

- taxi_driver
Tripwire wrote:ilir i ti ga lupetas jako... daj nesto konstruktivno napisi, samo copy paste radis i spamas temu djaba. Sve smo mi to procitali na internetu sto ti postas tu. imamo i mi google ne sikiraj se.
ok onda je zakljucak da je i piramita kosa.te polce pi trebale biti slagane pod pravim uglom ili se mozda varam.
-
Tripwire
Ako se radi o piramidi i ako je toliko stara kolko se pretpostavlja, da ne spominjem pretpostavke da je bila odredjeno vrijeme pod vodom i da je sad dosta rastinja na njoj (drveca koje inace pusta korijenje koje zna lomiti i armirani beton), nije bas za ocekivat da ce piramidu nac u perfektnom stanju. Pustimo ljude da kopaju pa cemo vidit sta ce od toga ispast.taxi_driver wrote:Tripwire wrote:ilir i ti ga lupetas jako... daj nesto konstruktivno napisi, samo copy paste radis i spamas temu djaba. Sve smo mi to procitali na internetu sto ti postas tu. imamo i mi google ne sikiraj se.
ok onda je zakljucak da je i piramita kosa.te polce pi trebale biti slagane pod pravim uglom ili se mozda varam.
-
ILIR_
1.Tripwire, hvala bogu ima hard diska koliko hoces pa ne moramo da stedimo to.Tripwire wrote:ilir i ti ga lupetas jako... daj nesto konstruktivno napisi, samo copy paste radis i spamas temu djaba. Sve smo mi to procitali na internetu sto ti postas tu. imamo i mi google ne sikiraj se.
2.Znam da mnogi mozda ste citali i da svako ima google
3.ali ipak je lakse i bolje kad neko ti da na tanjiru (nesto sto je tipicno za tematiku foruma; ja ne filozofiram ovjde o hemiji ili o superstring teoriji...)
4.vrlo je lako preskociti i ne citati nesto sto ti se ne svidja ili si vec citao...
5. itd. itd. ...
- Alfons Kauders
stipu malog, vidis da se nafuro...Tripwire wrote:Ilir jedan savjet, onda postaj samo link na tu stranicu koju ti smatras interesantnom, svak ce kliknut da vidi sta si ti to naso.
No hard feelings
-
ILIR_
Znam i to, ali ponekad kada posetilac websajta je u zurbi ili lenj da klika na link - izgleda mi lakse je da mi neko sluzi na tanjiru seckati ono sto bi bilo zanimljivo.Tripwire wrote:Ilir jedan savjet, onda postaj samo link na tu stranicu koju ti smatras interesantnom, svak ce kliknut da vidi sta si ti to naso.
No hard feelings
A hard-diska kolko hoces..djabe...ni centa ne potrosimo (ne znam kako se zove bosanka moneta? vidim da pisete KZ (kruna zenicka mozda:) ili tako nesto...).
Hope u don't mind mate
- Alfons Kauders
oj matero 
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
* - Gospodine Kupusovicu, .... znaci, ... palite nam novo svjetlo.El-bosniaco wrote: Raspoloženiji za izjave od političara bio je režiser Sulejman Kupusović.
«Hvala Bogu da se u BiH počelo događati nešto pozitivno, što neće nositi prefiks naših dosadnih političkih faca, ustavnih amndmana, iskopavanja grobnica, nego nešto što nudi optimizam.
* - Od 1995. čekamo to svjetlo na kraju tunela.
Zaista nam je nedostajala visočka škola optimizma. Ako u Turskoj mogu biti dva Trojanska konja, ako mogu biti piramide na sve strane, ovo što Semir Osmanagić dokazuje u saradnji sa naučnicima je dovoljan razlog da počnemo da vjerujemo da je ova Bosna mnogo starija od raznih teorija sa kojima se svakodnevno susrećemo.
** - Kome god nedostaje optimizma i ko je pao u neku depresiju savjetujem da se popne na visočku piramidu i nakupi pozitivne energije i vibracije.
Našim debelim Sarajkama i ostalim nudim najbolji način mršavljenja u vidu penjanja na visočku piramidu, a usput mogu naučiti nešto o ovoj našoj visočkoj i bosanskoj ljepoti.
*** - Daj Bože da plemeniti osjećaj ostane što duže među nama i da svi skupa počnemo punim plućima vjerovati da ima smisla živjeti u zemlji koja se zove Bosna i Hercegovina.
** - Gospodine Kupusovicu, .... pozitivna energija i dobre vibracije ce doci, kada se ljudima ponudi veca socijalna sigurnost i mogucnost da zive od svoga rada. (45-50 % radno sposobnih nema posao)
*** - Vama je lako govoriti o plemenitosti i smislu zivota u BiH, ...... vratimo se na ovih 45-50 % radno sposobnih, a koji bi rado osmislili svoje zivote. Radite na tome da im se pruzi sansa, .... ona sigurno nije na visockom brdu, .... koje mozda bude, a mozda i ne bude , ... piramida.
- taxi_driver
pape wrote:* - Gospodine Kupusovicu, .... znaci, ... palite nam novo svjetlo.El-bosniaco wrote: Raspoloženiji za izjave od političara bio je režiser Sulejman Kupusović.
«Hvala Bogu da se u BiH počelo događati nešto pozitivno, što neće nositi prefiks naših dosadnih političkih faca, ustavnih amndmana, iskopavanja grobnica, nego nešto što nudi optimizam.
* - Od 1995. čekamo to svjetlo na kraju tunela.
Zaista nam je nedostajala visočka škola optimizma. Ako u Turskoj mogu biti dva Trojanska konja, ako mogu biti piramide na sve strane, ovo što Semir Osmanagić dokazuje u saradnji sa naučnicima je dovoljan razlog da počnemo da vjerujemo da je ova Bosna mnogo starija od raznih teorija sa kojima se svakodnevno susrećemo.
** - Kome god nedostaje optimizma i ko je pao u neku depresiju savjetujem da se popne na visočku piramidu i nakupi pozitivne energije i vibracije.
Našim debelim Sarajkama i ostalim nudim najbolji način mršavljenja u vidu penjanja na visočku piramidu, a usput mogu naučiti nešto o ovoj našoj visočkoj i bosanskoj ljepoti.
*** - Daj Bože da plemeniti osjećaj ostane što duže među nama i da svi skupa počnemo punim plućima vjerovati da ima smisla živjeti u zemlji koja se zove Bosna i Hercegovina.
** - Gospodine Kupusovicu, .... pozitivna energija i dobre vibracije ce doci, kada se ljudima ponudi veca socijalna sigurnost i mogucnost da zive od svoga rada. (45-50 % radno sposobnih nema posao)
*** - Vama je lako govoriti o plemenitosti i smislu zivota u BiH, ...... vratimo se na ovih 45-50 % radno sposobnih, a koji bi rado osmislili svoje zivote. Radite na tome da im se pruzi sansa, .... ona sigurno nije na visockom brdu, .... koje mozda bude, a mozda i ne bude , ... piramida.
ma suki je puko ko tikva
- Alfons Kauders
hehe, poceli su citirat kupusovica...
koja je velicina sljedeca... alispahic ?

koja je velicina sljedeca... alispahic ?
- muha_sa
-premijerima treba kišobere ili suncobrane držat--jesu li premijeri il jokEl-bosniaco wrote:Delegacije iz Sarajeva i Zenice posjetile brdo Visočica