Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ExNihilo

#4451 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by ExNihilo »

muha_sa wrote:jebla vas parada

citajte ovo :-D
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/124 ... _dusu.html

HRVATSKI SVEĆENIK U SARAJEVU: "Grad koji skladom prožima dušu"

Svaki narod živi gotovo zasebno, a do kuda to dolazi najbolje se vidi po suncobranima u Lašvanskoj dolini. U bošnjačkim mjestima se toči Sarajevsko, u hrvatskim Karlovačko pivo. U Republici Srpskoj se teško može vidjeti bosanskohercegovačka zastava, čak i na zgradama službenih institucija, a u većinski hrvatskim gradovima i općinama najčešće se vijori hrvatska zastava. Pokušaji da se izuzme jednakost govore o tome kako u BiH vlada jedna permanentna privremenost, gdje svi još uvijek sanjaju o mogućem pridruživanju Srbiji ili Hrvatskoj ili pak jednoj unitarnoj muslimanskoj državi.
Nabijem svećenika na unitarni muslimanski.
wewa

#4452 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by wewa »

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... sti-485427
Kristina Ljevak, urednica u izdavačkoj kući Buybook i članica Organizacionog odbora prve Bh. povorke ponosa o "vjerskim osjećanjima"
Ljevak o povorci i vjerskim osjećanjima: Je li elektronska muzika i zatvaranje saobraćaja u duhu tradicionalnih vrijednosti?
KRISTINA LJEVAK LOGO/

U vikendu za nama održan je treći Blasfem u banjalučkom Basocu. Riječ je o feminističkom festivalu umjetnosti, aktivizma, družbe i službe koji je usput odličan i neophodan, i na kojem je tokom panela “Pravda i tijelo” jedna od drugarica nakon iskustva bolesti rekla kako je za nju odlazak iz Bosne i Hercegovine bio ljekovit. Nema tužnijeg ni tačnijeg opisa aktuelnih migracija koje ne podrazumijevaju odlazak pred puščanom cijevi negdje na kraj svijeta, gdje će se razvijati nostalgija i glorificirati predratni život. Danas se bježi od mira, ovakvog kakvim smo ga stvorili i u kojem situirani, obrazovani i uspješni odlaze, da ne bi oboljeli ili zato što su već oboljeli. Za nas koji/e ostajemo naći će se neka kolektivna dijagnoza, već je imamo, samo joj je potrebno dati ime.

Posljednji u nizu povoda za razmatranje neophodnosti dijagnosticiranja bolesti nas koji ostajemo je poziv za “preispitivanje potrebe organizovanja povorke ponosa u Sarajevu” te pozivanje na “tradicionalne vrijednosti i vjerska osjećanja”.

Ne znam da li se pod tradicionalnim vrijednostima podrazumijeva kulturna baština naprimjer, sa etno muzikom i drugim oblicima umjetnosti, ili se misli na heteronormativnu porodicu kao osnovnu ćeliju društva u kojoj će žena nerijetko biti žrtva nasilja, a djeca po potrebi i netretiranim roditeljskim bolestima smrtno stradati od roditeljskih ruku. Stradaju i žene, da se razumijemo, ali na njih se ne poziva kada se poredak čuva od učesnika/ca povorke ponosa, spominju se djeca koja se moraju skloniti od povorke, možda u domove za nezbrinutu djecu, samo ne znam ima li tamo dovoljno mjesta, jer velika je heteronormativna skrb pa “ponekad” isključi planiranje porodice.

Ne znam šta se misli pod vjerskim osjećanjima, jer znam nemali broj LGBTI osoba koji/e su vjernici i vjernice. Bog očigledno ne pravi selekciju kad mu se obraćaju oni/e koji/e u njega vjeruju. Za selekciju i selektivnu pravdu zaduženi su oni na zemlji.

Bogovi su nam, sve i da postoje, svakako daleko. Zato je bolje poslužiti se ovozemaljskim primjerima. Svaka javna manifestacija u suštini je parada heteroseksualnosti. Takav je i veliki i sigurno za pozitivan imidž grada neophodni nastup DJ Solomuna u glavnoj gradskoj prometnici. Deset hiljada duša uživalo je u muzičkom događaju, a posebnu euforiju izazvala je činjenica da je sve proteklo bez incidenata. Na povorci ponosa koja će se održati 8. septembra 2019. godine u Sarajevu, biće nažalost neuporedivo manje ljudi. U čemu je razlika između obezbjeđivanja hiljadu od deset hiljada učesnika/ca nekog događaja? Da li je mene neko pitao da li je elektronska muzika i zatvaranje saobraćaja u duhu sa mojim poimanjem tradicionalnih vrijednosti i da li bih radije ispred Vječne vatre slušala duhovnu muziku sa sve hodžama i popovima kao dirigentima? Nije i neće me pitati, niti treba, ali se pitam ja koga tačno i zbog čega ugrožava mirna šetnja deprivilegovanih, nasilju i brojnim oblicima poniženja izloženih osoba i kako te osobe mogu dodatno ugroziti “ionako uzavrelu političku situaciju Bosni i Hercegovini”. Na koji način povorka ponosa može doprinijeti tom vrenju baš me zanima i šta politika inače radi da olakša život svojih poreznih obveznika i obveznica sa LGBTI predznakom? Zbog čega Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ne uvede uz glasački listić zaokruživanje seksualne orijentacije, pa da se svaki glas koji je određenoj partiji dat od LGBTI osobe proglasi nevažećim? Zašto LGBTI osobe imaju sve obaveze kao drugi građani i građanke, ali ne i ista prava? Pa čak ni mogućnost da na javnim manifestacijama paradiraju, prave selfije, kače storije, nego svoju radost i druženje u ritmu muzike za ples čuvaju iza svojih vrata, kako ne bi kvarili/e ritam većine, dok se javno zabavlja.

Tužno je što je scenarij uvijek poznat. Najprije (a desilo se to nakon 1. aprila i objavljivanja datuma održavanja Prve bh. povorke ponosa) izlete sa najvećim budalaštinama stranačka pješadija. Oni/e koje svakako niko za ozbiljno ne uzima ni u vlastitim partijskim redovima. Krenu napadi ali i podrška, što je sreća u nesreći svakog linča. Onda se, kada prođe vrijeme, strasti stišaju, u ovom slučaju to se poklopilo sa sezonom godišnjih odmora, ljetovanja na atraktivnim destinacijama i ljetnim manifestacijama… Pred samo finale oglase se oni/e koji su nas željeli uvjeriti u vlastitu progresivnost i dobronamjernost, s namjerom da nas zaštite od samih sebe.

Dok ulazimo u završnicu jednog od najintenzivnijih aktivističkih perioda, voljela bih svoje drugarice i drugove iz Organizacionog odbora Prve bh. povorke ponosa i sve one koji/e su ih podržavali, podsjetiti na sve što su uradili/e i što treba poslužiti kao primjer u vođenju bilo koje kampanje. Kada naši politički lideri/ce uspiju na volonterskoj osnovi okupiti predstavnike/ce cijele Bosne i Hercegovine, kao što je to slučaj sa povorkom ponosa, neka se jave. Do tada mogu podosta naučiti o ljubavi, solidarnosti, principijelnosti i neodustajanju od onoga u šta se vjeruje.

Vlastiti aktivistički angažman dovoljno me je koštao, ali znam da bi cijena bila sigurno veća da sam osoba istospolne seksualne orijentacije a ne samo “homoseksualna aktivistica”. Zato ću, uz dodatnih hiljadu i jedan razlog biti sa svojim drugaricama i drugovima 8. septembra u Sarajevu. Vidimo se!

Tekst je pruzet sa bloga sitanvez.mooshema.
S4mpion

#4453 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Jasmila Žbanić:
Homofobija je oblik zaštite od prijetnji vlastitim homoseksualnim impulsima koji se pokušavaju zataškati'. Dakle ako jako mrzite homoseksualce, ako ste protiv Parade postoji velika vjerovatnoća da ste sve ove godine potiskivali svoju homoseksualnost. Opustite se! Gej je OK
Ponovo se provlači mit o postojanju homofobije zasnovan na nauci koja ne postoji.

Međutim, ono što je zajedničko za heteroseksualnost, homoseksualnost i pedofiliju je to što sve troje spada u seksualne orijentacije.

Prema logici ovih "stručnjaka", nepodržavanje parade je homofobija i latentna homoseksualnost, onda definitivno postoji i pedofobija i latentna pedofilija.

Kako se zovu ovi što ne podržavaju pedofile u borbi za njihova prava, da nisu možda latentni pedofili?
julisiz es grant

#4454 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by julisiz es grant »

Urednica u izdavačkoj kući ili direktorica kantonalne TV, pitanje je sad?
Korisničkoime

#4455 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

apsidejzi wrote:
Irsar wrote:Reći da je LGBitd normalno i prirodno je isto kao reći da su 1+1=3 i da je to kao "normalno" da tako bude.
Normalno i prirodno je da u jednom drustvu bude 1-2% homoseksualnih osoba. Te osobe su manjina koja trazi svoja prava. Sta ima tu nejasno?
Pojam "normalno" je subjektivan, sta je tebi normalno drugome nije trecem opet jest itd.
Odmaknimo se od homoseksualizma u hetero vezama nekim je poligamija normalna ili promiskuitet se smatra normalnim (kada je u pitanju muskarac) nekima je analni ili cak i oralni sex sa suprugom nenormalan nekima je to normalno i redovno upraznjavaju itd itd.
Drustvo se ne moze uredjivati prema subjektivnim kriterijima zato i postoje zakoni koji kao objektivna norma uredjuju drustvene odnose.
Kad neko kaze meni normaln/nije normalno treba odmah da se upita sta sam to ja, koji sam to ja faktor pa da se drugi ravnaju prema meni i mom osjecaju za "normalno".
Homoseksualizam s stanovista sexa je neprirodan fenomen jer ne ispunjava svrhu odnosa a to je reprodukcija.
Sex, intimni odnosi s bioloske tacke gledista imaju svrhu a to nije da nam bude lijepo, fino ugodno nego da se reproduciramo to sto je lijepo, fino i ugodno nije svrha nego mamac da se sto cesce sexsamo kako bi se sanse za uspjesnu reprodukciju sto je moguce vise povecale.
Medjutim kod svakog iskljucivo oralnog ili analnog odnosa ili kod zastite svako od nas se ponasa neprirodno jer odnos koristimo ne za reprodukciju nego za uzivanje.
Jedini nacin na koji se ovo moze geldati je da li je u skladu sa vazecim zakonom, a ono to jest, moze se meni ne svidjati ili biti suprotno mojim vjerskim ubjedjenjima ali to je moja privatna stvar zbog koje drugi nebi smjeli da ispastaju odnosno da budu ograniceni u uzivanju svojih zakonom garantovanih prava.
Korisničkoime

#4456 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

S4mpion wrote:Jasmila Žbanić:
Homofobija je oblik zaštite od prijetnji vlastitim homoseksualnim impulsima koji se pokušavaju zataškati'. Dakle ako jako mrzite homoseksualce, ako ste protiv Parade postoji velika vjerovatnoća da ste sve ove godine potiskivali svoju homoseksualnost. Opustite se! Gej je OK
Ponovo se provlači mit o postojanju homofobije zasnovan na nauci koja ne postoji.

Međutim, ono što je zajedničko za heteroseksualnost, homoseksualnost i pedofiliju je to što sve troje spada u seksualne orijentacije.

Prema logici ovih "stručnjaka", nepodržavanje parade je homofobija i latentna homoseksualnost, onda definitivno postoji i pedofobija i latentna pedofilija.

Kako se zovu ovi što ne podržavaju pedofile u borbi za njihova prava, da nisu možda latentni pedofili?
Neutemeljena poveznica izmedju homofobije i homoseksualiteta isto kao i poveznica izmedju homoseksualiteta i pedofilije.
S4mpion

#4457 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

apsidejzi wrote:
Irsar wrote:Reći da je LGBitd normalno i prirodno je isto kao reći da su 1+1=3 i da je to kao "normalno" da tako bude.
Normalno i prirodno je da u jednom drustvu bude 1-2% homoseksualnih osoba. Te osobe su manjina koja trazi svoja prava. Sta ima tu nejasno?
Statistički gledano, jeste normalno i jeste prirodno, baš kao što je normalno i prirodno da u društvu bude određeni procenat ljudi sa Daunovim sindromom, ali ta statistička normalnost neće Daunov sindrom učiniti normalnim stanjem.
S4mpion

#4458 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Korisničkoime wrote:
S4mpion wrote:Jasmila Žbanić:

Neutemeljena poveznica izmedju homofobije i homoseksualiteta isto kao i poveznica izmedju homoseksualiteta i pedofilije.
Slažem se u potpunosti, zato sam se pobrinuo da poveznica između homoseksualnosti i pedofilije bude utemeljena-seksualna orijentacija, i jedno i drugo.

U poveznici je sppomenuta i heteroseksualnost, ali nju nisi spomenuo, nemoj da se gubiš u političkoj korektnosti.
nosara

#4459 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by nosara »

Dzaba, moras dati sva prava svima u okviru eu propisa i zakona, ili se fatajte s Rusijom i Kinom u kolo. Jednostavno.
Korisničkoime

#4460 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

Mislim da ne postoji nikakvo sporenje oko toga da pedofilija nije povezana sa heteroseksualnoscu zato i izostavljanje.
arzuhal

#4461 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by arzuhal »

SDA je podržala zakon o istospolnim brakovima... Drug Tito se okreće u grobu...
S4mpion

#4462 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Korisničkoime wrote:Mislim da ne postoji nikakvo sporenje oko toga da pedofilija nije povezana sa heteroseksualnoscu zato i izostavljanje.
Sad ti rekoh, oboje spadaju u seksualne orijentacije, to im je zajednička poveznica.
Korisničkoime

#4463 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

nosara wrote:Dzaba, moras dati sva prava svima u okviru eu propisa i zakona, ili se fatajte s Rusijom i Kinom u kolo. Jednostavno.
To je takodjer nas izbor.
Ne zeli EU postati nasom clanicom nego mi njihovom i niko nije rekao da moramo.
Imamo izbro, Putin, Rusija i braca Vucic i Dodo, ja bih radije u kolo s ljudoma kojim pederi ne smetaju vec u kolo s koljacima mog naroda al opet izbora imamo.
Škobo Habu

#4464 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

S4mpion wrote:
apsidejzi wrote:
Statistički gledano, jeste normalno i jeste prirodno, baš kao što je normalno i prirodno da u društvu bude određeni procenat ljudi sa Daunovim sindromom, ali ta statistička normalnost neće Daunov sindrom učiniti normalnim stanjem.
Znači ti porediš poremećaj hromozona prilikom razvoja djeteta sa seksualnom orijentacijom!?

Šta je neprirodno u tome da se neko tokom puberteta osjeća heteroseksualcem, a neko homoseksualcem?
Last edited by Škobo Habu on 27/08/2019 13:14, edited 1 time in total.
wewa

#4465 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by wewa »

https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolu ... d-a-485199
Narod i Prajd(a)

Ideološki sukob između dvije najsnažnije političke partije trenutno vladajuće koalicije na nivou Kantona Sarajevo je indikativan, ali, uz samo malo političke mudrosti, ne bi morao da ima teže posljedice
Narod i Prajd(a)
MUHAREM BAZDULJ

Prva ljubav zaborava nema. Tako bi neki lirski nastrojen komentator mogao da isprati skorašnje saopštenje Naroda i pravde povodom najavljene sarajevske Povorke ponosa. Podsjetimo, iz ove političke partije je stigao apel organizatorima Povorke ponosa da je sami otkažu: “Zalažemo se za vladavinu prava, toleranciju i suživot svih različitosti, ali se protivimo organizovanju manifestacija koje neće popraviti, već mogu pogoršati ukupnu sigurnosnu situaciju u Sarajevu i šire. Ne negirajući prava svakog pojedinca na slobodu u svakom smislu, pozivamo organizatore povorke da vode računa o činjenici kako je velika većina građana Sarajeva protiv povorke, jer je u suprotnosti s tradicionalnim vrijednostima i njihovim vjerskim osjećanjima. Pozivamo organizatore povorke da vode računa i o činjenici da je sloboda čovjeka ograničena slobodom i pravima drugog čovjeka.”

Iz partnerske Naše stranke su se čuli suprotni tonovi. Kantonalni premijer Edin Forto je poručio kako su organizatori Povorke ponosa dobili dozvolu za održavanje od Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a i da samim tim postoje zakonske obaveze da se ovaj skup održi dostojanstveno i mirno te da će Vlada Kantona u skladu sa svojim odgovornostima osigurati sve što je potrebno da se ispoštuje dato odobrenje. Medijima je, međutim, zanimljivije bilo to što je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, na svom Facebook profilu objavio tekst sevdalinke “Snijeg pade na behar, na voće”. Nije on prvi kome je stih “Neka ljubi ko god koga hoće” zaličio na proto-LGBT slogan, koliko god to zapravo bilo prilično nategnutno tumačenje. Ako je već želio da “šeruje” nešto na tom fonu, bolji i efektniji izbor bi bila pjesma “U bosanskom malom selu/ gdje Krivaja teče rijeka”. Stranka demokratske akcije, na neki način partija-majka Naroda i pravde, osudila je saopštenje svoje partije-kćerke, ne zbog suštinskog neslaganja nego zbog “licemjernog populizma” uz posebno potenciranje sljedećeg: “SDA je od početka protiv održavanja Parade, a kada smo pozivali da se događaj otkaže, NiP-ov ministar Katica je, zajedno sa premijerom Fortom, davao punu podršku Paradi i garantirao njeno održavanje. Ako Narod i pravda želi otkazivanje Parade, onda neka to traže od svog ministra Katice i Ministarstva unutrašnjih poslova koje kontrolišu, te neka raščiste to pitanje sa svojim koalicionim partnerima iz Socijaldemokratske partije i Naše stranke koji se identificiraju sa Paradom, kao promocijom vrijednosti za koje se zalažu. Sve osim toga, predstavljat će još jedan pokušaj stranke NiP da u javnoj percepciji izbjegnu odgovornost za svoje odluke, koje kadrovi NiP-a donose po licemjernom principu - jedno pričaj, a drugo radi.”

Nisu se, naravno, Elmedin Konaković i njegova svita razišli sa SDA zato što se u osnovnom ideološkom profilu nešto naročito razlikuju od njih. Isto uostalom važi i za ostale stranke nastale odmetanjem od SDA-matice. Ipak, ako njihov problem s Povorkom ponosa ostane na nivou ovakve retorike i ako se zadrži na formalnom pozivanju organizatora da odustanu, uz svijest da organizatorima to ne pada na pamet, dugoročno sve ovo ne mora da nanese štetu koaliciji koja trenutno vlada Kantonom Sarajevo. U izvjesnom smislu, ovo može da se čita i kao taktički potez nedopuštanja Stranci demokratske akcije da ponovo preuzme onaj dio birača koji im se “oteo” podržavši na posljednjim izborima Narod i pravdu.

Izvan tog dnevnopolitičkog konteksta, međutim, frapantno je kako u SDA, stranci u čijoj davnoj estradnoj himni postoji stih “ljudska prava sva” nisu u stanju da poentiraju kad im se situacija sama od sebe namjesti. Kao da niko iz stranke koja se sa sentimentalnošću i simpatijom prisjeća vremena kad je Bosna i Hercegovina bila dio Osmanskog carstva ne zna da je u tom istom Osmanskom carstvu, u vrijeme ostalih reformi iz epohe Tanzimata, 1858. godine, homoseksualnost - dekriminalizovana. Prije Osmanskog carstva, to su u Evropi napravile samo Francuska, Belgija, Holandija, Luksemburg, Andora i neki kantoni u Švicarskoj. U Njemačkoj se to, recimo, desilo tek 1968, stotinu i deset godina kasnije. Kad je Bosna i Hercegovina postala dio Habsburške imperije, zakoni su u mnogo čemu postali progresivniji, no prava homoseksualaca su bila izuzetak, pošto je za razliku od Osmanskog carstva, homoseksualnost u Austro-Ugarskoj bila kažnjiva. Kao uostalom i u socijalističkoj Jugoslaviji, za razliku od Republike Turske, gdje od njenog nastanka homoseksualnost nikada nije spadala u domen krivičnog zakonika. Uostalom, ako se esdeaovci već ugledaju na Erdogana, zašto imaju bilo šta protiv Povorke ponosa u Sarajevu ako se Povorka ponosa u Istanbulu, vjerovatno najveća u islamskom svijetu, redovno održava još od 2003. godine. U bosanskomuslimanskoj tradiciji homofobije vijekovima nije bilo, a kada se pojavila, došla je zapravo kao infiltracija i uticaj sa Zapada. Da su pametni, lideri i intelektualni komesari Stranke demokratske akcije bi na ovom fonu mogli da prave propagandu mnogo ubjedljiviju od one bizarne teze na kojoj jašu godinama, a prema kojoj je fojnička Ahdnama tobože preteča Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima. Ovako u jednom potezu pljuju i na vlastitu tradiciju i na globalnu modernost. To stvarno može samo SDA, skupa sa svim svojim satelitima i meteorima.
nosara

#4466 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by nosara »

Korisničkoime wrote:
nosara wrote:Dzaba, moras dati sva prava svima u okviru eu propisa i zakona, ili se fatajte s Rusijom i Kinom u kolo. Jednostavno.
To je takodjer nas izbor.
Ne zeli EU postati nasom clanicom nego mi njihovom i niko nije rekao da moramo.
Imamo izbro, Putin, Rusija i braca Vucic i Dodo, ja bih radije u kolo s ljudoma kojim pederi ne smetaju vec u kolo s koljacima mog naroda al opet izbora imamo.
Morebit.
S4mpion

#4467 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Škobo Habu wrote:
S4mpion wrote:
Znači ti porediš poremećaj hromozona prilikom razvoja djeteta sa seksualnom orjentacijom!?

Šta je neprirodno u tome da se neko tokom puberteta osjeća heteroseksualcem, a neko homoseksualcem?
Analogija.

Rekoh li da je neprirodno? Podsjeti me, ne mogu da nađem gdje sam to rek'o.
arzuhal

#4468 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by arzuhal »

Stoga se i ne treba time baviti u okviru prirodnog nego društvenog: nastoji se homoseksualnost učiniti od neprihvatljive do društveno prihvatljive.

Neki, opet, smatraju da homoseksualnost treba učiniti društveno nametljivom.
Škobo Habu

#4469 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

S4mpion wrote:
Analogija.

Rekoh li da je neprirodno? Podsjeti me, ne mogu da nađem gdje sam to rek'o.
Šta si ti htio reći uopšte svojom analogijom?
wewa

#4471 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by wewa »

arzuhal wrote:Stoga se i ne treba time baviti u okviru prirodnog nego društvenog: nastoji se homoseksualnost učiniti od neprihvatljive do društveno prihvatljive.

za istinski pluralizam treba nam takvo obrazovanje - ono koje ce djecu osposobiti da razmisljaju svojom glavom i kreiraju misljenja na osnovu cinjenica i vlastitih iskustava, umjesto da im se istina saopstava kako bi je oni papagajski ponavljali. ali takvo nesto daj Boze da dozive i generacije koje jos nisu rodjene...
dječak sa šibicama

#4472 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Ja kontam da NiP talasa jer ne zele gubiti glasacko tijelo, kako god okrenes za njih glasaju razocarani SDAovci odnosno "allaha mi dzeneta mi kurana mi" ekipa.

SDA ce kao i uvijek, sve iskoristiti u svoje ciljeve, ako se parada odrzi bice "antimuslimanska katilska vlada kantona sarajevo", ako se ne odrzi onda ce uzivati dok stranci i onaj dio javnosti koji podrzava paradu, budu ribali vladu kantona sarajevo.

Win win.
dječak sa šibicama

#4473 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Inace, to sto jedna parada gej likova, moze narusiti sigurnosnu situaciju u Sarajevu, vise govori o Sarajevu.

Pitam se samo, kakvo je to otvoreno, svjetsko, proevropsko, nezatucano i islamskim fanatizmom nezarazeno Sarajevo, kakvo se pokusava predstaviti svijetu, pa se svako aludiranje na "islamski radikalizam" u BiH docekuje na noz... a gej parada toliko opasna da ce valjda izbiti rat jer ce nerede napraviti... ko?
julisiz es grant

#4474 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by julisiz es grant »

Doduše, ovde su aktivni pojedinci koji su djecu dobili u miraz, uz bračnog partnera...

A meni furundžije ne smetaju..razumijem ih...ako budem u Sarajevu, doći ću da gledam.
nosara

#4475 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by nosara »

wewa wrote:
arzuhal wrote:Stoga se i ne treba time baviti u okviru prirodnog nego društvenog: nastoji se homoseksualnost učiniti od neprihvatljive do društveno prihvatljive.

za istinski pluralizam treba nam takvo obrazovanje - ono koje ce djecu osposobiti da razmisljaju svojom glavom i kreiraju misljenja na osnovu cinjenica i vlastitih iskustava, umjesto da im se istina saopstava kako bi je oni papagajski ponavljali. ali takvo nesto daj Boze da dozive i generacije koje jos nisu rodjene...
:lol:

Vjerske institucije obrazuju sasvim dostatno. A zlatna djeca vasih izabranih predstavnika se svakako obrazuju po svjetskim vukojebinama.
Locked