Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
славянин

#4451 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Maraschino wrote:
paladinka wrote: zasto naivniji ? Znalo je se prije sta ce se desiti .
Sta je trebalo konkretno uraditi?
Svjedoci smo destabilizacije nase zemlje od susjednih zemalja. Imigranti su samo orudje.
Znaju oni dobro da nasa zemlja ne funkcionise da koriste situaciju.

Sve pitam, problem se pojavio, sta sada uraditi?

Nemamo ni politicke volje da ih negdje smjestimo(jer nekome ne odgovara da ih drzimo pod kontrolom), nemamo zatvorskih kapaciteta, nemamo mogucnosti da ih vratimo odakle dolaze...sta onda mozemo uraditi?
Kolektivne centre (osigurane i ogradjenje) do rjesavanja statusa- deportacije u zemlju porijekporijekla ili zemlju odakle su nelegalno usli.

Zasto Madjari nemaju vise problema ?
славянин

#4452 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Maraschino wrote:Svaka druga kuca ima vise oruzja nego ovi svi migranti zajedno(ako su imali ili ih je neko smjestio u stek sa oruzjem).

Policija na koljenima.
Tako je ... ako ima po kucama red bi bio da i oni imaju- da odnos snaga bude ravnopravan :lol:
insomnia78

#4453 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Covjece boziji dodju ti ljudi preko bijela svijeta bez i jednog papira u zemlju u kojoj ne znaju jezik i ne znaju nikog. Odjednom osvanu sa puno vatrenog oruzja i tvoja prva reakcija je da ih branis? Branis ih time sto svi ostali imaju isto? Ne pitas se od kud, zasto?
Maraschino

#4454 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

insomnia78 wrote:Covjece boziji dodju ti ljudi preko bijela svijeta bez i jednog papira u zemlju u kojoj ne znaju jezik i ne znaju nikog. Odjednom osvanu sa puno vatrenog oruzja i tvoja prva reakcija je da ih branis? Branis ih time sto svi ostali imaju isto? Ne pitas se od kud, zasto?
Ko ih brani ali i ne panicim ''gotovo je'' gotovo je''.
insomnia78

#4455 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

O pa ovo je vrlo opasan problem akk je istina
paladinka

#4456 Re: Migranti u BiH

Post by paladinka »

Izbjeglice nisu nikad ni htjele da ostanu o Madjarskoj, cilj je uvjek bila Njemacka ili dalje .
Maraschino

#4457 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

славянин wrote: Kolektivne centre (osigurane i ogradjenje) do rjesavanja statusa- deportacije u zemlju porijekporijekla ili zemlju odakle su nelegalno usli.

Ja mislio i ti izmislio letece auto kad samo kopija.

Svi znamo za kolektivne centre ALI Covic neda u Hercegovinu, Dodik u svoj brlog, Babo neda vodu u Agrokomerc...i sta sada?
Da bi nekoga vratio moras imati cvrst dokaz da je iz te zemlje i da mu tvojim protjerivanjem ne prijeti ''gore'' stanje.

Ljudi, lako je nama naprdjivati. Problem se pojavio i trebamo se svi ukljuciti da ga rijesimo.

Vi mene podsjecate na dodika i zeljku koji svaki dan kritikuju Sarajevo zbog migranata a oni im obezbjedjuju slobodan ulazak u BiH i transpor na entitetsku liniju...ne zele rjesavati taj problem ali mogu kritikovati.
insomnia78

#4458 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Pa eto kako bi ga ti rjesio? Pravi se da nisu tu, otici ce?
славянин

#4459 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Maraschino wrote:
славянин wrote: Kolektivne centre (osigurane i ogradjenje) do rjesavanja statusa- deportacije u zemlju porijekporijekla ili zemlju odakle su nelegalno usli.

Ja mislio i ti izmislio letece auto kad samo kopija.

Svi znamo za kolektivne centre ALI Covic neda u Hercegovinu, Dodik u svoj brlog, Babo neda vodu u Agrokomerc...i sta sada?
Da bi nekoga vratio moras imati cvrst dokaz da je iz te zemlje i da mu tvojim protjerivanjem ne prijeti ''gore'' stanje.

Ljudi, lako je nama naprdjivati. Problem se pojavio i trebamo se svi ukljuciti da ga rijesimo.

Vi mene podsjecate na dodika i zeljku koji svaki dan kritikuju Sarajevo zbog migranata a oni im obezbjedjuju slobodan ulazak u BiH i transpor na entitetsku liniju...ne zele rjesavati taj problem ali mogu kritikovati.
Pa napravi na vrh Igmana,Majevice,Vlasica ... isto kao da nema zemlje da se prave centri od kontejnera i da se ogradi kao i osigura nadzor.

Sve zemlje odakle dolaze (osim Sirije) ne tretiraju se bise kao zemlje u ratu niti ima iko pravo na azil osim u slucajevima da mogu DOKAZATI da ce da ih ubiju ili zatvore iz nekog razloga.

Pa nadji onda dokaze,kako to u EU sada rade ? Koliko su ih deportovali.Sto se tice odakle su presli granicu .. pa nismo Rusija ... imaju 2 zemlje odakle dolaze i to u 90% slucajeva iz Srbije (jos da se granica osigura sto nije toliko tesko,angazuj os BiH ,policijsko pojacanje iz sipe i angazovati jos ljudi u granicnu sluzbu).

Dodik je sto se tice njega rijesio problem,kao i Covic (ne vidim da nalaze imigrantima oruzije po Banja Luci)
славянин

#4460 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

paladinka wrote:Izbjeglice nisu nikad ni htjele da ostanu o Madjarskoj, cilj je uvjek bila Njemacka ili dalje .
Samo sto ni Njemacka i sl vise ne daju pristup - pa su Madjari zaglavili bili sa njima kao sto smo sada mi.. oni su to rijesili , mi ne mozemo jos imamo dusebriznike koji imaju poredjenje i opravdanje za svako s*anje koje ovi urade... evo naoruzali su se jos da se pocnu ubijati medjusobno ili nekoga drugog, a i pljackanje ce im biti sigurno kvalitetnije.
Last edited by славянин on 23/09/2018 23:28, edited 1 time in total.
Maraschino

#4461 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

Ja njihovo prisustvo ne ignorisem ali pratim sta se desava.
Desavaju se neke stvari koje su neprimjerene ali sve dok to policija moze da drzi pod kontrolom ne panicim.
Ni promil ih nece ostati ovdje a kada ce otici, kada se stvore prilike.

Francuzi se cudili kako im ulazi oruzje u zemlju a tip kupio u BiH i autobusom presao tolike granice...a mi se cudimo odakle ovima(ako je njihovo u sta opet sumnjam).

Sta ce njima oruzje u tudjoj zemlji kada i sami znaju kakve su kazne za tako sto. Hoce li oruzjem pljackati, vrsiti teror, vlastita odbrana...u svakom slucaju besmisleno.
Kaligrafija

#4462 Re: Migranti u BiH

Post by Kaligrafija »

insomnia78 wrote:Covjece boziji dodju ti ljudi preko bijela svijeta bez i jednog papira u zemlju u kojoj ne znaju jezik i ne znaju nikog. Odjednom osvanu sa puno vatrenog oruzja i tvoja prva reakcija je da ih branis? Branis ih time sto svi ostali imaju isto? Ne pitas se od kud, zasto?
Rijetko se slozim s tobom, ali ovo je usridu...! Kad nam odjednom osvanu teroristicke celije, pa se jos pridruzi i koji domaci ludjak, bice sta ovo bi...!
Maraschino

#4463 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

славянин wrote: Dodik je sto se tice njega rijesio problem,kao i Covic (ne vidim da nalaze imigrantima oruzije po Banja Luci)
Pa hajmo i mi po istom principu rjesavati svoj problem. Policija na entitetsku granicu i nazad u brlog. :roll:
Maraschino

#4464 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

Kaligrafija wrote: Rijetko se slozim s tobom, ali ovo je usridu...! Kad nam odjednom osvanu teroristicke celije, pa se jos pridruzi i koji domaci ludjak, bice sta ovo bi...!
:lol: :lol:

prpa a...
славянин

#4465 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Maraschino wrote:Ja njihovo prisustvo ne ignorisem ali pratim sta se desava.
Desavaju se neke stvari koje su neprimjerene ali sve dok to policija moze da drzi pod kontrolom ne panicim.
Ni promil ih nece ostati ovdje a kada ce otici, kada se stvore prilike.

Francuzi se cudili kako im ulazi oruzje u zemlju a tip kupio u BiH i autobusom presao tolike granice...a mi se cudimo odakle ovima(ako je njihovo u sta opet sumnjam).

Sta ce njima oruzje u tudjoj zemlji kada i sami znaju kakve su kazne za tako sto. Hoce li oruzjem pljackati, vrsiti teror, vlastita odbrana...u svakom slucaju besmisleno.
Prodji pored zeljeznicke pa ces viditi kako ih kontrolise,imaju 3 jake granice (Hr,Slo i Austrija) koji vise ne daju prelaz (hrvati jos biju ih) - tako “kada se stvore prilike”...

Dobro pitanje ? Sta ce im oruzije ... da se bore za mir :lol:
славянин

#4466 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Maraschino wrote:
славянин wrote: Dodik je sto se tice njega rijesio problem,kao i Covic (ne vidim da nalaze imigrantima oruzije po Banja Luci)
Pa hajmo i mi po istom principu rjesavati svoj problem. Policija na entitetsku granicu i nazad u brlog. :roll:
Zasto da ne ????? Odlicna ideja - pa nek ih onda Dodik vraca “braci” preko Drine.
insomnia78

#4467 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Maraschino wrote:
Kaligrafija wrote: Rijetko se slozim s tobom, ali ovo je usridu...! Kad nam odjednom osvanu teroristicke celije, pa se jos pridruzi i koji domaci ludjak, bice sta ovo bi...!

prpa a...
Bgm ako iko ima razloga za prpu to su Bosnjaci. Na slicnu foru su ti 93-e dosli mudzahedini tada doduse preko Hrvatske. Ovi danas dolaze preko Srbije. Oni oruzke sigurno ne misle nositi u EU niti su ga nasli pa se ti zapitaj od kud im i zasto
insomnia78

#4468 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Osin ako se naravno ujutru ne ispostavi da je rjec o gasnom pistolju i pusci za air soft posto je klix napisao clanak ko da su ga prevodili po svom dobrom obicaju u googl translate
Maraschino

#4469 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

славянин wrote:
Maraschino wrote:
Zasto da ne ????? Odlicna ideja - pa nek ih onda Dodik vraca “braci” preko Drine.
Stvorili bi veci problem nego sto imamo a mozda to neko i ocekuje.

Ja samo slusam sta Mektic prica. Kada on kaze da ne moze kontrolisati situaciju, ja cu da se zabrinem.

Prije nekoliko dana mom komsiji dosla policija u 3 nocu i pretresla mu kucu jer sumnjaju da ima oruzje. Je li ja sada treba da panicim zbog toga?
Sve dok organi funkcionisu ujedno mi garantuju sigurnost ja se ne brinem.
triconja

#4470 Re: Migranti u BiH

Post by triconja »

славянин wrote:
escobar__ wrote:Gdje nam je dežurni NVO plaćenik na temi da objasni kako trebamo bit tolerantni na oružje kod migranata i kako smo svi fašisti jer to smatramo nenormalnim? :) Mora da je otišao po upute jer sad su u pitanju ozbiljne stvari pa se mora ozbiljnije i pristupit pranju prljavog veša. :)
Ma to je za odbranu , ako neko krene da pljacka neduznog Bosanca ili stariju zenu da mogu sprijeciti.Mirno spavajte Afganci,Pakistanci i Bangladesani cuvaju nas :bih:

Policija pronasla pistolje,puske i municiju kod mirnih i dobrocudnih nam imigranata - sve doktori i inzinjeri.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /180923103
Razmjena studenata masinaca, nose ba to u tvornice oruzja ko hediju :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#4471 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Pa jes. Sto da Svabo pokupi sve ove nadaleko poznate arapske inzinjere koji su godinama najavljivani. Imamo i mi industriju
Kaligrafija

#4472 Re: Migranti u BiH

Post by Kaligrafija »

Maraschino wrote:

prpa a...
Samo polako, bices ti radikalniji od mene, samo dok nekog tvog nagaze...pa ces se smijati...grohotom!
animals

#4473 Re: Migranti u BiH

Post by animals »

Sta oruzje, sta inzinjeri..
sta ce oruzje inzinjerima..
nista ne kontam...#
inzinjerima trebaju mine..
Maraschino

#4474 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

Kaligrafija wrote:
Maraschino wrote:

prpa a...
Samo polako, bices ti radikalniji od mene, samo dok nekog tvog nagaze...pa ces se smijati...grohotom!
cuj mog da nagaze, pa ja im nudim besplatno zemlju da se nasele ovdje.
славянин

#4475 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

animals wrote:Sta oruzje, sta inzinjeri..
sta ce oruzje inzinjerima..
nista ne kontam...#
inzinjerima trebaju mine..
Inzinjeri masinstva bolan, prave puske i to :D za industriju.
Locked