Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
MensurM

#4451 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by MensurM »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:
Reuf-Refko wrote:https://bih.ba/239988-ciro-blazevic-osi ... oje-dijete

za sve poklonike Ćire, evo njegov komentar Osim vs Žuti
Ma sta zna Ciro.....forumski puk je taj koji treba da odluci :lol: :lol: :lol: :lol: uzgred Husnija Arapovic, Slaven Musa, Vule Trivunovic, Avdo Kalajdzic, Dragan Jovic, Dzevad Secerbegovic, Varesanovic, Ninoslav Milenkovic nisu "forumski eksperti" nego ljudi koji su ili igrali profesionalno fudbal ili bili treneri i svi su ko jedan za Osima. Najveci argument kod vecine je upravo i onaj najrealniji da nikako Robi ne moze bolje napraviti smjenu generacija i uvesti igrace iz PL u reprezentaciju od Osima. Ah da izjave ovih gore nabrojanih su u danasnjem Avazu.....
Što ne može?
Pa može, al su veće šanse da to uspješno napravi domaći trener i frajer koji gleda svaku utakmicu lige nego neko iz Beograda ili Pariza.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4452 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:

Ma sta zna Ciro.....forumski puk je taj koji treba da odluci :lol: :lol: :lol: :lol: uzgred Husnija Arapovic, Slaven Musa, Vule Trivunovic, Avdo Kalajdzic, Dragan Jovic, Dzevad Secerbegovic, Varesanovic, Ninoslav Milenkovic nisu "forumski eksperti" nego ljudi koji su ili igrali profesionalno fudbal ili bili treneri i svi su ko jedan za Osima. Najveci argument kod vecine je upravo i onaj najrealniji da nikako Robi ne moze bolje napraviti smjenu generacija i uvesti igrace iz PL u reprezentaciju od Osima. Ah da izjave ovih gore nabrojanih su u danasnjem Avazu.....
Što ne može?
Zato sto ne poznaje nas fudbal kao Amar nitri nase igrace kao Amar. Vrlo jednostavno!!! Robi nikad u zivotu npr. nije cuo za Menala niti je odgledao njegovu neku utakmicu. Nema pojma o nasim mladim igracima sirom svijeta za razliku od Amara i fakat je vise krajnje vrijeme da se prestanemo prepucavati zasto i kako. Amar Osim je najboilji trener iz BiH i tu se mogu svi slikati koji tvrde suprotno i u odnosu na Robija evo svi ljudi koji su u fudbalu kazu da mu daju prednost.....jebi ga kad ne moze Ciro a mogao je Pape i Mesa onda je Amar vise nego zasluzio da bude selketor
studeni76

#4453 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by studeni76 »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:

Što ne može?
Nema smjene generacija sve dok se pred selektora postavlja uslov plasmana na neko takmicenje!
hrasno38

#4454 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Reuf-Refko wrote:
studeni76 wrote:
MensurM wrote: [/i]
Znaci josh jedan tekst gdje se izmedju redova moze procitat da je Amar naj-naj. Svi ostali imaju mane samo Amar fin. Eto vec sad znaju da ce Robi igrat kako savez svira dok naravno to Amar nebi. Ma daj ba, novinara i qrca :-)
strasno kolko taj lik sebe promovise a zna da nece bit izabran, bas igra onu propalu klosarsku igru, da ne kazem mafijasku i reketasku!!! Fujj!!!
Ajde popusti vise sa tim Pitarskim pricama ziv bio......da je umjesto Osima Musemic ovdje bi ga okivali u zvijezde. Postali ste providni do bola sa vasom pateticnom pricom o tome kako nije u pitanju to sto je Amar OSIM!!!
Reuf-Refko

#4455 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:
Što ne može?[/quote]
ma nisam neki poklonik ćire, al jedno se čovjeku mora priznat, a to je da zna prepoznat psihološki momenat, a nama je to upravo potrebno, psihloško buđenje. A ta priča o uvođenju igrača i naše lige u reprezentaciju...budimo realni, ako želimo plasman na EU rezultat je ispred svega. Tu moraju biti igrači koji su najspremniji, zar misliš da u našoj ligi nakon gajbe piva, par kutija cigara i kile bureka iko sposoban igrat??? :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4456 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

MensurM wrote:
Pa može, al su veće šanse da to uspješno napravi domaći trener i frajer koji gleda svaku utakmicu lige nego neko iz Beograda ili Pariza.
To mi nije neki argument, pogotovo što kad se priča o Prosinečkom, pričase o inovativnom, modernom, mladom treneru.
hrasno38 wrote:Zato sto ne poznaje nas fudbal kao Amar nitri nase igrace kao Amar. Vrlo jednostavno!!! Robi nikad u zivotu npr. nije cuo za Menala niti je odgledao njegovu neku utakmicu. Nema pojma o nasim mladim igracima sirom svijeta za razliku od Amara i fakat je vise krajnje vrijeme da se prestanemo prepucavati zasto i kako. Amar Osim je najboilji trener iz BiH i tu se mogu svi slikati koji tvrde suprotno i u odnosu na Robija evo svi ljudi koji su u fudbalu kazu da mu daju prednost.....jebi ga kad ne moze Ciro a mogao je Pape i Mesa onda je Amar vise nego zasluzio da bude selketor
Amar Osim nije u našem fudbalu već 4 godine.
Robert Prosinečki je tražio da on dovede svoje pomoćnike, siguran sam da bi skautirao Menala i ostale mlade igrače koji mogu biti materijal za reprezentaciju.
Čuj nema pojma...a Amar se privatno bavi skautingom mladih bh igrača po svijetu :shock: nevjerovatno!
Ništa se ja ne prepucavam. Samo komentarišem argumentaciju, nešto mi to nije na mjestu.
Kako sad i u odnosu na Robija bolji, a bilo da su u pet deka?! Ovo ona od kakotakonikako o ''našem'' i ''vašem'' selektoru.
Ne znam, ako je zaslužio, neka bude.
studeni76

#4457 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by studeni76 »

MensurM wrote:
Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote: Ma sta zna Ciro.....forumski puk je taj koji treba da odluci :lol: :lol: :lol: :lol: uzgred Husnija Arapovic, Slaven Musa, Vule Trivunovic, Avdo Kalajdzic, Dragan Jovic, Dzevad Secerbegovic, Varesanovic, Ninoslav Milenkovic nisu "forumski eksperti" nego ljudi koji su ili igrali profesionalno fudbal ili bili treneri i svi su ko jedan za Osima. Najveci argument kod vecine je upravo i onaj najrealniji da nikako Robi ne moze bolje napraviti smjenu generacija i uvesti igrace iz PL u reprezentaciju od Osima. Ah da izjave ovih gore nabrojanih su u danasnjem Avazu.....
Što ne može?
Moze li jedno pitanje, nevezano za ovaj odnos Amar-Robi!
Zasto se pod smjenom generacija podrazumijeva poznavanje domace lige, jel se to stvarno ocekuje da nam u buducnosti nosioci igre budu produkti nashe lige? Mislim ono....
Svaka cast Menalu i ostalim momcima, al ostanu li oni ovdje josh par godina ode im karijera u qrac krasni. Prvom Duljevicu je bilo bolje da se ranije ispalio odavde, al ima sanse da se spasi.
Reuf-Refko

#4458 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

pa realno, vise ćeš pomoć domaćoj ligi tako što ćeš ubacit svjež novac zarđen od prvenstva, i tako stvarati nove reprezentativce, niko neće da igra za vreću krompira, mladim naraštajima treba motiv, a ne prazna priča!!! u reprezentaciji se igra 10 tekmi, svaka tekma ima imperativ pobjede, nema se kad niko uigravat, zato imaju klubovi!!!
Logovan

#4459 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

studeni76 wrote: Zasto se pod smjenom generacija podrazumijeva poznavanje domace lige, jel se to stvarno ocekuje da nam u buducnosti nosioci igre budu produkti nashe lige? Mislim ono....
Svaka cast Menalu i ostalim momcima, al ostanu li oni ovdje josh par godina ode im karijera u qrac krasni. Prvom Duljevicu je bilo bolje da se ranije ispalio odavde, al ima sanse da se spasi.
:thumbup:
Ako bude smjena generacija, neće to biti samo za igrače iz naše lige, nego i za druge koji igraju po drugim ligama. Nosioci moraju biti oni najbolji, a odakle će biti, nebitno fakat.

Nevjerovatno mi je koliko se sad priča o smjeni generacija. Ja dok sam o ovome pričao (i još neki), mnogi su me smatrali budalom, ja u krivu, koji klinac otpisujem pojedine starije igrače. :oops: Sad odjednom svako malo neko priča o smjeni generacija. Hajde nek' ste počeli otvarati oči. :D
hrasno38

#4460 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
MensurM wrote:
To mi nije neki argument, pogotovo što kad se priča o Prosinečkom, pričase o inovativnom, modernom, mladom treneru.
hrasno38 wrote:Zato sto ne poznaje nas fudbal kao Amar nitri nase igrace kao Amar. Vrlo jednostavno!!! Robi nikad u zivotu npr. nije cuo za Menala niti je odgledao njegovu neku utakmicu. Nema pojma o nasim mladim igracima sirom svijeta za razliku od Amara i fakat je vise krajnje vrijeme da se prestanemo prepucavati zasto i kako. Amar Osim je najboilji trener iz BiH i tu se mogu svi slikati koji tvrde suprotno i u odnosu na Robija evo svi ljudi koji su u fudbalu kazu da mu daju prednost.....jebi ga kad ne moze Ciro a mogao je Pape i Mesa onda je Amar vise nego zasluzio da bude selketor
Amar Osim nije u našem fudbalu već 4 godine.
Robert Prosinečki je tražio da on dovede svoje pomoćnike, siguran sam da bi skautirao Menala i ostale mlade igrače koji mogu biti materijal za reprezentaciju.
Čuj nema pojma...a Amar se privatno bavi skautingom mladih bh igrača po svijetu :shock: nevjerovatno!
Ništa se ja ne prepucavam. Samo komentarišem argumentaciju, nešto mi to nije na mjestu.
Kako sad i u odnosu na Robija bolji, a bilo da su u pet deka?! Ovo ona od kakotakonikako o ''našem'' i ''vašem'' selektoru.
Ne znam, ako je zaslužio, neka bude.
Amar se vratio iz Katara evo jos malo ce biti dvije godine.....i non stop je u BiH i na Zeljinim utakmicama. Oni jesu bare-bare sto se tice samog trenerskog posla mada ja opet kazem svako ko misli da je tako jednostavno osvojiti 10 pehara u BiH bujrum nek proba. Probao je Jarni, koji je sa Prosineckim zajedno razvijao trenersku karijeru, u Sarajevu pa karina otjeran i prije nego je dosao. E upravo radi te reference poznavanja domaceg fudbala Osim je u prednosti nad Robijem......e sad da su doveli Ericsona onda bi sve pipisali njegovi trenerski uspjesi i sva prica oko Amara bi bila uzaludna.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4461 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote: Amar se vratio iz Katara evo jos malo ce biti dvije godine.....i non stop je u BiH i na Zeljinim utakmicama. Oni jesu bare-bare sto se tice samog trenerskog posla mada ja opet kazem svako ko misli da je tako jednostavno osvojiti 10 pehara u BiH bujrum nek proba. Probao je Jarni, koji je sa Prosineckim zajedno razvijao trenersku karijeru, u Sarajevu pa karina otjeran i prije nego je dosao. E upravo radi te reference poznavanja domaceg fudbala Osim je u prednosti nad Robijem......e sad da su doveli Ericsona onda bi sve pipisali njegovi trenerski uspjesi i sva prica oko Amara bi bila uzaludna.
OK, znamo li da se na neki način bavio skautingom mladih igrača u BiH?
hrasno, pričamo o reprezentaciji. Nije to francuska reprezentacija, pa da je neka velika prednost poznavanje domaće lige.
Kakav Ericson, to je ismijavanje svakog ko ima imalo pameti.
hrasno38

#4462 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
studeni76 wrote: Zasto se pod smjenom generacija podrazumijeva poznavanje domace lige, jel se to stvarno ocekuje da nam u buducnosti nosioci igre budu produkti nashe lige? Mislim ono....
Ako bude smjena generacija, neće to biti samo za igrače iz naše lige, nego i za druge koji igraju po drugim ligama. Nosioci moraju biti oni najbolji, a odakle će biti, nebitno fakat.

Nevjerovatno mi je koliko se sad priča o smjeni generacija. Ja dok sam o ovome pričao (i još neki), mnogi su me smatrali budalom, ja u krivu, koji klinac otpisujem pojedine starije igrače. :oops: Sad odjednom svako malo neko priča o smjeni generacija. Hajde nek' ste počeli otvarati oči. :D
Nece niko ni Osim i Robi ako sjednu pravi smjenu generacija na horuk i masa vec mladjih fudbalera je igralo za A selekcije (Duljevic, Cimirot, Besic, Bajic, Hodzic itd itd) ali ce im pruzati konkretnije i vise prilika u kojima ce moci pokazati da li su dostojne zamjene za sadasnje reprezentativce. Da se razumijemo Dzeku, Pjanica, Lulica kao i svojevremeno Misimovica nece biti lako zamjeniti jer takvi igraci se rijetko radjaju. Ja licno mislim da bilo ko da sjedne od ove dvojice nece rezultat stavljati na drugo mjesto i u strogom folusu ce biti plasmana na sljedece EP gdje ce se prirodnim putem oprostiti par igraca.
leškarenje

#4463 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Logovan wrote:

E moj Logovani :thumbup: leskarenje bijase proglasen ludim kad je pricao o Hodzicu,Duljevicu i inim da se ubacuju u igru....sad ti isti ne mogu napraviti formaciju bez Dulje i to samo sto je otisao vani....smjena generacija zato sto ce Amar na klupu da se moze reci vidis da je on poceo sa mladjim igracima i to....
MensurM

#4464 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by MensurM »

studeni76 wrote:
MensurM wrote:
Tomahawk11 wrote: Što ne može?
Moze li jedno pitanje, nevezano za ovaj odnos Amar-Robi!
Zasto se pod smjenom generacija podrazumijeva poznavanje domace lige, jel se to stvarno ocekuje da nam u buducnosti nosioci igre budu produkti nashe lige? Mislim ono....
Naravno. Već sad se rađa generacija Bosanaca po Europi koji ni ne znaju da imaju ikakve veze s Bosnom. Oni nam više neće biti baza nego Premierliga.
Reuf-Refko

#4465 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

hrasno38 wrote:
Nece niko ni Osim i Robi ako sjednu pravi smjenu generacija na horuk i masa vec mladjih fudbalera je igralo za A selekcije (Duljevic, Cimirot, Besic, Bajic, Hodzic itd itd) ali ce im pruzati konkretnije i vise prilika u kojima ce moci pokazati da li su dostojne zamjene za sadasnje reprezentativce. Da se razumijemo Dzeku, Pjanica, Lulica kao i svojevremeno Misimovica nece biti lako zamjeniti jer takvi igraci se rijetko radjaju. Ja licno mislim da bilo ko da sjedne od ove dvojice nece rezultat stavljati na drugo mjesto i u strogom folusu ce biti plasmana na sljedece EP gdje ce se prirodnim putem oprostiti par igraca.[/quote]

hrasno pomjesao si lonce totalno...liga treba sluzit reprezentaciji a ne reprezentacija ligi. Pogledaj Hrvatsku ligu, koliko je puta Dinamo prodao nekog igrača samo da bi taj igrač bolje napredovao vani, i bio bolji za reprezentaciju, a da su čekali recimo još par godina mogli su mnogo skuplje prodat. Tako je Mamić radio a Savez ga podupirao. Sa jakom reprezentacijom, ide jača liga, više para se slijeva od UEFE, jačaju se klubovi, generišu se lakše novi igrači. To je recept.
leškarenje

#4466 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Kaze Hadzibegic,ako je samo Osim kandidat od domacih trenera treba zatvoriti kafanu :thumbup:

Source.ba

http://source.ba/mobile/clanak/Haris/455820
Point.

#4467 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

studeni76 wrote:
MensurM wrote:Premda su bh. treneri jasno poručili NSBiH da bi za bh.nogomet domaći stručnjak bio najbolje rješenje, iako su novinari mahom za Amara Osima, koji i danas ima “komotnu većinu” u Izvršnom odboru, čini se da će novi selektor biti Robert Prosinečki. Izabrat će ga “Radna grupa” i “manjina” u nogometnoj vladi.

Prosinečki je jučer imao neformalni razgovor sa Emirom Spahićem u Splitu. Nije to bio slučajni susret. Štaviše, Prosinečki i Spahić zajedno su igrali u istoj malonogometnoj ekipi na turniru “Četiri kafića”. I pobijedili. Poslije je “pala kavica”. I Robi i Spaha su pobrali simpatije splitske publike. S 3:2 pobijedili su tim Krajišnika Senijada Ibričića i Rifeta Kapića, koji je iz Cazina stigao kao posebno pojačanje.

Premda zajednički nastup Spahića i Prosinečkog nema zvaničnu formu pregovora, ali je vrlo snažan utjecaj bivšeg kapitena na tokove u NSBiH. Do Spahićevog mišljenja jako drži aktuelni predsjednik i “vrhovni autoritet” Elvedin Begić.

Iako su oficijelni pregovori u četvrtak, na pola puta u Gradišci, nema dvojbe da će NSBiH prihvatiti sve uslove Prosinečkog. Pa i onaj “ključni” , da sam sastavlja svoj “stožer”. Sve, samo da Amar Osim ne bude selektor. To će biti jedina zadaća bošnjačkih članova u Izvršnom odboru. Da bespogovorno dignu ruku za “Žutoga”.

Kasnije će Prosinečki prihvatati sve što Savez bude tražio. Postat će fleksibilan, rastezljiv, popustljiv, jer neće imati kuda.

Pregovori, baš u Gradišci nisu slučajno. Prvo što će biti daleko od očiju bh. i hrvatske javnosti, a drugo što će tok pregovora nadzirati Mile Kovačević, predsjednik FSRS, kojem tako veliko ime dolazi na noge. Na kućni prag. A Mile je slab na “zvezdaša”. Dobit će na važnosti. I eto, osim bošnjačkih šest dodatnih još pet srpskih glasova. I za izbor će nedostajati još samo jedan hrvatski glas. A dva su već “bjanko” osigurana. Ivan Beus i Mato Jozić, u pola dana i pola noći podržat će sve što Begić predloži, a što će kasnije donijeti boljitak hrvatskoj komponenti. Izlasku oba “hrvatska” kluba i Evropu i jedan trofej. I opstanak GOŠK-a. To postaje tradicija. Kod glasanja bi mogao biti sporan Dragan Kulina, koji nije uvjek stranački “poslušan”. On ima svoj stav i razmišlja svojom glavom. Kulina je na posljednjoj sjednici nogometne vlade bio protiv Dragana Okuke i Vladimira Petrovića. Nije bio kontra Prosinečkog, ali jeste bio za izbor Osima. I tu je nastao problem, pa je nogometna vlada odlučila standardnim i pouzdanom članovima putujućeg pregovaračkog tima dodati još “gutače naloga” i “lovce” na dnevnice Milorada Sofrenića i Irfana Durića. Sofrenić, kao bivši fudbalski sudija, prvi je “megafon” Saveza. I češće se pred novinarima pojavljuje od samog “poglavara”. Voli medije, a i njega kamere. Ponaša se kao da nikad nije vratio predsjedničke ovlasti.

Tako je ram za sliku sklopljen. Amar Osim, kao i Sergej Barbarez ranije još su jednom izigrani. Za dvije godine, u ovo doba repriza ili nova sapunica, s ponekim novim glumcima. Opet će navijači tražiti Sergeja Barbareza, ponovo će struka biti za Amara Osima, opet će se svjetska trenerska imena “otimati” za selektorsku poziciju u BiH, a na kraju će izbor pasti na nekog novog Prosinečkog. Potrošit će ga, kao što su to uradili sa Safetom Sušićem i Mehmedom Baždarevićem. Robija, kojem će danas sutra svi klicati dok šeta crvenim tepihom ispred Saveza, nakon jednog poraza, odreći će se svi. Neće biti ničiji. Pustit će ga niz vodu. Krenut će glasine “kako puši kao Turčin, pije kao Rus, a troši kao Šeik od Emirata”. Ljubav će brzo prerasti u nepodnošljivu mržnju. “Sporazumni” raskid bit će logičan slijed.

Kada dotaknemo dno i proćerdamo i ono malo zarade što je ostalo od Brazila sjetit će se Ivice Osima. Ako još bude živ. Kojeg su vodali od Orašja do Posušja, od Stoca do Sokoca na noge političarima i sponzorima, anonimusima i bjelosvjetskim barabama koji su bili spremni dati koji dinar, podržati bh. nogomet. Kada su ukinute sankcije, kada je Savez stao na noge i došao do prvih miliona, “stari” Osim je postao teret. Kakav grijeh, kakva drskost ljudi koji danas imaju privilegiju sjediti za istim stolom s takvim velikanom. U nogometnom savezu ništa novo. Prosinečki, dobrodošao u pakao!

Poznavajući Robija, vrlo moguće da je “Žuti” postavio uslov dovođenja svojih pomoćnika, znajući da u Savezu imaju svoje badže, kako bi gospodski odbio ponudu. Prosinečkom je jasno, dođe li za selektora, da će uzeti posao sinu svog nekadašnjeg šefa i najboljeg trenera. Robi je preveliki gospodin da bi se u tako što upustio.
Znaci josh jedan tekst gdje se izmedju redova moze procitat da je Amar naj-naj. Svi ostali imaju mane samo Amar fin. Eto vec sad znaju da ce Robi igrat kako savez svira dok naravno to Amar nebi. Ma daj ba, novinara i qrca :-)
Kakvi ofirni tekstovi braco draga. Daj Amaru posao jer je to Ivica zasluzio. Kakve gluposti.
Last edited by Point. on 27/12/2017 12:03, edited 1 time in total.
Point.

#4468 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote: Amar se vratio iz Katara evo jos malo ce biti dvije godine.....i non stop je u BiH i na Zeljinim utakmicama. Oni jesu bare-bare sto se tice samog trenerskog posla mada ja opet kazem svako ko misli da je tako jednostavno osvojiti 10 pehara u BiH bujrum nek proba. Probao je Jarni, koji je sa Prosineckim zajedno razvijao trenersku karijeru, u Sarajevu pa karina otjeran i prije nego je dosao. E upravo radi te reference poznavanja domaceg fudbala Osim je u prednosti nad Robijem......e sad da su doveli Ericsona onda bi sve pipisali njegovi trenerski uspjesi i sva prica oko Amara bi bila uzaludna.
hrasno, pričamo o reprezentaciji. Nije to francuska reprezentacija, pa da je neka velika prednost poznavanje domaće lige.
Kakva suplja argumentacija. Amar se satra od skautinga, vidis da ponekad navrati na Grbavicu. I to je valjda sav preduslov, da bude vidjen na Grbavici. A to da imamo pun kurac djece po Evropi koje mozes vrbovati, to se ne pika. Ne pika se ni to sto nema bas ni potporu bivsih ni sadasnjih reprezentativaca, niti IO osim Ivice, niti vecine navijaca, ako ne racunamo novokompovane navijace koji su se sjetili reprezentacije kad je Amar kandidat.
hrasno38

#4469 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
Znamo da sirom svijeta igraju nekada mladi igraci koje je vodio Amar Osim i koji su napravili zavidne karijere. Fakat se pravis nemust....Amara Osim se ne mora baviti skautingom dovoljno je reci da je uzeo 5 titula prvaka i 5 kupova sa mladim igracima koje je on dovodio iz nase lige i ubacivao iz juniorskog pogona Zelje i od kojih je vecina poslije toga napravila fine igracke karijere. Na kraju krajeva Edina Dzeku je 2003 u seniore Zelje ubacio Amar Osim.
hrasno38

#4470 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:Kaze Hadzibegic,ako je samo Osim kandidat od domacih trenera treba zatvoriti kafanu :thumbup:

Source.ba

He kaze veliki trenerski strucnjak kojem je prosjek trenerske karijere godina dana po klubu!!!
hrasno38

#4471 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Point. wrote:
Tomahawk11 wrote:
Kakva suplja argumentacija. Amar se satra od skautinga, vidis da ponekad navrati na Grbavicu. I to je valjda sav preduslov, da bude vidjen na Grbavici. A to da imamo pun kurac djece po Evropi koje mozes vrbovati, to se ne pika. Ne pika se ni to sto nema bas ni potporu bivsih ni sadasnjih reprezentativaca, niti IO osim Ivice, niti vecine navijaca, ako ne racunamo novokompovane navijace koji su se sjetili reprezentacije kad je Amar kandidat.
Problem i jeste u tome sto nam reprezentaciju cine ta djeca sirom Evrope a ne djeca iz domace lige.
leškarenje

#4472 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

hrasno38 wrote:
leškarenje wrote:Kaze Hadzibegic,ako je samo Osim kandidat od domacih trenera treba zatvoriti kafanu :thumbup:

Source.ba

He kaze veliki trenerski strucnjak kojem je prosjek trenerske karijere godina dana po klubu!!!
Ublehas :thumbup: ali nikad nista pametnije nije reko
Reuf-Refko

#4473 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:
Znamo da sirom svijeta igraju nekada mladi igraci koje je vodio Amar Osim i koji su napravili zavidne karijere. Fakat se pravis nemust....Amara Osim se ne mora baviti skautingom dovoljno je reci da je uzeo 5 titula prvaka i 5 kupova sa mladim igracima koje je on dovodio iz nase lige i ubacivao iz juniorskog pogona Zelje i od kojih je vecina poslije toga napravila fine igracke karijere. Na kraju krajeva Edina Dzeku je 2003 u seniore Zelje ubacio Amar Osim.
na primjeru Džeke vidimo koliko domaći klubovi znaju radit sa igračima i procijenit igrače, Željo je Džeku prodao za 50 000e ...
Logovan

#4474 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

leškarenje wrote: E moj Logovani :thumbup: leskarenje bijase proglasen ludim kad je pricao o Hodzicu,Duljevicu i inim da se ubacuju u igru....sad ti isti ne mogu napraviti formaciju bez Dulje i to samo sto je otisao vani....smjena generacija zato sto ce Amar na klupu da se moze reci vidis da je on poceo sa mladjim igracima i to....
Pa eto ista situacija i sa mnom. :D
hrasno38

#4475 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Reuf-Refko wrote:na primjeru Džeke vidimo koliko domaći klubovi znaju radit sa igračima i procijenit igrače, Željo je Džeku prodao za 50 000e ...
Zeljo je Dzeku stvorio i to je najvaznije!!!!
Locked