Muhamed Đakmić wrote:Pa nećemo reći, nego samo da EFSA nije imun na ublehe
Ali ja ti kažem, tebi i svakome ovdje, objasnite meni kako će Bitcoin postati prihvatljiva valuta za običnog čovjeka

Niste realno ponudili nijedan pravi odgovor.
Ova tema je doslovno poput teme o nekoj berzi, pa apsolutno svi koji na njoj pišu a drže bitcoin pitaju kad je najbolje prodavati, koliko procentualno očekivati zarade i slično. Ja još nisam vidio nikoga ko se pojavio da kaže, ljudi, kupio sam jer hoću za deset godina da bitcoinom plaćam gorivo, hljeb i mlijeko.
I opet kažem, ja ovoj temi više pristupam kao temi o fenomenu bitcoina, nije mi cilj da vas proglasim budalama jer realno niste budale ako okrenete pare, a imate legitimno pravo pokušavati do para doći kako vi mislite da treba.
Samo još uvijek me niko nije uvjerio da će ovo uspjeti zamijeniti novac i to je jedino što tražim

Nisam siguran da je iko tvrdio da će baš Bitcoin postati prihvatljiva valuta za običnog čovjeka.
Postaće prihvatljiv valutni kripto sistem, ali ima još do toga.
Šta bi ti, preko noći zamijenio postojeći sa kripto? Ne ide to baš tako.
Tema jeste poput neke na berzi, u principu većina trguje i to je to.
Indirektno, kupiću i hljeb, gorivo, mlijeko. Zapravo, već sam potrošio zarađene pare od istog
Sumnjam da će te iko i uvjeravati, nepunih 10 godina sve ovo postoji i boom je doživjelo tek u prošloj.
Dakle, nema niko još uvijek konkretan odgovor na to. Razlog je jednostavan, nema ga.
Ja to gledam ovako. Prelaz ka potpunoj elektronizaciji valutnog sistema su kartice, evo sad imamo i opcije plaćanja putem telefona (u Švedskoj i na pijaci plaćaš elektronskim putem), postavlja se pitanje šta sutra sa kešom, a onda je neminovno da u budućnosti imamo u potpunosti elektronski platni sistem, pa što ne i u kripto obliku.