REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
arzuhal

#4451 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

kockakockica wrote:
arzuhal wrote:
kockakockica wrote:Na osnovu ovog pisma mozemo zakljuciiti nekoliko stvari. Prvo je to da se nasoj trojki obratio registar, a ne sud kao sto neki zakljucuju.Druga stvar je da se trazi njihovo pojedinacno misljenje, a to zato sto su pojedinacno dobili nekoliko pisama sa razlicitim sadrzajem. Ivanic, Crnadak, Izetbegovic pa onda i nas tim za reviziju je pisao slicno ili drugacije, sto ljude koji rade u REGISTRU zbunjuje, a vezano za status agenta Softica.

Nakon primljenog misljenja, aplikacija revizije za presudu se prosledjuje sudu, a tek onda ce se razmatrati aplikacija kao validna ili ne. Ako je ne prihvate, onda ce se traziti glasanje clanova Predsjednistva BiH kao jednog organa, a ne misljenje svakog pojedinacno kao sto je to ovaj put.

Sve jasno kao bijeli dan :-D

Da, na osnovu ovog pisma se ne moze nigdje zakljuciti da Softic nije agent JOS UVIJEK
O čemu će glasati Predsjedništvo BiH ako Sud ne prihvati aplikaciju?

O davanju novog legitimiteta nasem agentu. Tu bi nas Covic mogao ucjenjivati, pa ja ne bih volio da do toga dodje. Ja jos uvjek vjerujem da ekipa oko Davida Scheffera zna sta radi
Aha. Ja sam skonto da prihvataju Sakiba kao agenta, ali da ne prihvate aplikaciju, pa kontam o čemu bi glasali onda...
sinuhe

#4452 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by sinuhe »

Iz ovog pisma sud ne zna da li je Softic agent a predsjednistvo nikad nije ni vijecalo o reviziji.
E sad jedino da sud izadje u susret Bosnjacima.
JThomas

#4453 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JThomas »

meni se ipak čini da je između dva kompleta navodnika...
dragan.s

#4454 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dragan.s »

Lakat Jebić wrote:
JThomas wrote:opet ako smatra da ima legitimaciju, za šta traži pojašnjenje, i to od svakoga pojedinačno. i zašto je "former agent".
former agent je na mjestu u pismu gdje sud citira ivanica
Netačno, kad citiraju to stavljaju u navodnike kao u rečenici iza. "Former agent" nije pod navodnicima.
arzuhal

#4455 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

sinuhe wrote:Iz ovog pisma sud ne zna da li je Softic agent a predsjednistvo nikad nije ni vijecalo o reviziji.
Pa naravno da će izaći, Bakir ima uticaj na MSP, to je Dodik sinoć kaz'o na "Aspektu"...
Lakat Jebić

#4456 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Lakat Jebić »

upravu ste, ima puno navodnika :D izvinjavam se ivanicu sto sam ga nazvao diletantom :D
dudevitz

#4457 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dudevitz »

arzuhal wrote:
sinuhe wrote:Iz ovog pisma sud ne zna da li je Softic agent a predsjednistvo nikad nije ni vijecalo o reviziji.
Pa naravno da će izaći, Bakir ima uticaj na MSP, to je Dodik sinoć kaz'o na "Aspektu"...
:lol: :thumbup:
House

#4458 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by House »

Ivanić: Bošnjaci su otvorili moje pismo iz Haga, preko ovoga nemam namjeru preći
:pisnuo:
Trebam te

#4459 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Trebam te »

House wrote:
Ivanić: Bošnjaci su otvorili moje pismo iz Haga, preko ovoga nemam namjeru preći

Ivanicu vrati se u vrtic :D

:bih:
arzuhal

#4460 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Ako Sud fakat bude odlučivao po pravu a ne politici, onda će prihvatiti Sakiba kao agenta, a jedino može doći u pitanje kvalitet aplikacije, odnosno novih dokaza, pa da tu zakoče stavr, a ne mislim da je aplikacija urađena bezveze.
House

#4461 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by House »

ne paše sadržaj pisma, pa onda okrenu priču u drugom pravcu.mladene, mladene... :lol: :lol:
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#4462 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by wonkaw »

Sara03 wrote:
palermo wrote:
wonkaw wrote: pogresno razmisljanje... ako bi sud odbio reviziju zbog proceduralnih razloga to bi znacilo da DRZAVA BiH ne postoji, jer samo drzave mogu da vode pravne procese pred icj... zbog toga je i nastala ovolika buka iz ers... da dokazu da je BiH samo ljustura, da ers ima suverenitet i sve oblike drzave, da se vise pita ers od PSBiH...
kako si pobogu došao do ovoga zaključka :?
I mene interesuje.

Znači ako Sud odbije tužbu iz proceduralnih razloga, BiH je manje suverena i nezavisna država. Sud kad odbije ući u postupak između dvije države, one više ne postoje, jer se na istom mogu sporit samo države. :?

Bez uvrede, but I'm confused. :D
nisam napiso to sto sam podebljao vec sam napisao da ''to bi znacilo da DRZAVA BiH ne postoji,, znam da si zbunjena, sacekaj par mijesici poslije pa ces da vidis posljedice zbog odbijanja revizije (ako do toga dodje)... znaj da su srbi uvijek par koraka unaprijed, oni su podigli buku oko revizije, ne zbog revizije vec da dokazu da su oni konstitutivniji, jer su podebljano konsututativni, vuku i narodnu i entitetsku konstutativnost...
arzuhal

#4463 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

House wrote:
I ja sam bio u Hagu kada smo otvarali njegovo pismo, bio je i reis, pa onda jedan hodža iz Kladnja, bio Ramiz što ima pekaru u Roterdamu, pa Ibro hadži-Jakubov, alarahametelje, pa Subhija iz Teočaka, ona inače živi u Austriji al maksuz došla u Hag kad je čula da Bošnjaci, zajedno, otvaraju Ivanićevu kovertu...Bilo raje, ihaj...Sve Bošnjaci...Pa et', kolko nas je moglo stat...
House

#4464 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by House »

cirkusant teški. :D
chupacabra

#4465 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by chupacabra »

'bem ti drzavu koja je spala na Sakiba. Sta cemo ako se Sakibu gluho bilo sta desi. Ako recimo fasuje srcani ili nesto.
hrusta

#4466 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hrusta »

Ja Krsmanovića sinoć na HRT-u, i 8ovana tačno je pokazao koliki jr četalj
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#4467 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by wonkaw »

desni wrote:
wonkaw wrote:
palermo wrote:Ma meni se čini da zapravo ovdje za probosansku stranu nema gubitničke opcije. Čak i da sud kaže, ne može revizija iz proceduralnih razloga, neke su stvari sa ovim iz temelja promijenjene i teško će se vratiti nazad......najvažnije mi se čini da se pokazalo da je proaktivna politika mnogo bolja varijanta od defanzivne
pogresno razmisljanje... ako bi sud odbio reviziju zbog proceduralnih razloga to bi znacilo da DRZAVA BiH ne postoji, jer samo drzave mogu da vode pravne procese pred icj... zbog toga je i nastala ovolika buka iz ers... da dokazu da je BiH samo ljustura, da ers ima suverenitet i sve oblike drzave, da se vise pita ers od PSBiH...
    Netačno,oni se ne pozivaju na rs kod osporavanja legitimnosti revizije nego upravo na Bosnu i Hercegovinu i njene institucije kao potreban je konsenzus u ovakvim odlukama.Pisma nisu slali ni Dodik ni Cvijanovićka sa nivoa rs,nego Ivanić i Crnadak sa državnog nivoa.
      Naravno najgora politika je politika nezamjeranja.
      a Mladen Ivanic predstavlja koga?
      DRZAVI nije potreban konsenzus, ako se govori u ime DRZAVE sto se onda trazi konsenzus predstavnika konstutativnih naroda, zasto se to pitanje nerijesava u DRZAVNIM institucijama, u PBSiH?
      triiksa

#4468 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by triiksa »

dogtag wrote:Ivanić nema ništa u ruci i zato maše otvorenom kovertom, totalno nebitnim stvarima. Vidi se sva sprpska nespremnost i zatečenost svim ovim događanjima oko revizije, odnosno njihov potpuni debakl!!!
      Mislim da su ovde Amerkanci totalno u ofanzivi i da je ovo njihova operacija 100%, naravno sa našim lobijem u Americi koji su u ovome odavno aktivno učestvovao ta finasirao i osmislio. Domaći političari i njihovi poslušnici mislim da ne bi dorasli jednom ovakvom ozbiljnom projektu!
      Ali to je samo moje mišljenje!
      Kako god se ovo završilo, bošnjaci će živjeti sa srbima i hrvatima a ne sa amerikancima/njemcima/turcima jbg. Pojednostavljeno, džaba dobiješ set kad se meč igra beskonačno. Barem nikad dosadno nije...
      dobojlija81

#4469 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dobojlija81 »

drugarice ućiteljice oni stalno otvaraju moja pisma
      Awakened

#4470 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Awakened »

Znaci, sva se prica svodi na to da li je u ocima suda revizija potpuno novi proces ili nastavak originalnog. Srbi kazu prvo, Bosnjaci drugo. Sud je zbunjen jer prima oprecne informacije od politicara i trazi pojasnjenje da moze donijeti pravnu odluku.
      House

#4471 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by House »

fino bake kaže: hajde da sazovemo sjednicu predsjedništva i osporimo legitimitet sakiba softića.a mladen ni mukajet
      BHCluster

#4472 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by BHCluster »

Image
      moa

#4473 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by moa »

Meni rijec former znaci neko ko je vec zastupao a ne kao bivsi.
      Drvosjeca iz Dejcica

#4474 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

moa wrote:Meni rijec former znaci neko ko je vec zastupao a ne kao bivsi.
      Prijašnji...mada znači i bivši.
      Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 28/02/2017 18:11, edited 1 time in total.
      House

#4475 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by House »

mladen i crnadak u pismu navode "former-bivši", a ne sud u hagu.
      Post Reply