SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#4451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

GaRGa wrote:
supercali wrote:
GaRGa wrote:nikom normalnom ne smeta basta na trotoaru ? haj ti nazad u pecinu....
Ne smeta ako je trotoar sirok 15 metara
Tamo je metar i nesto i jos kad nabije stolove stolice nema ga i necu da se provlacim pored auta dok hodam
haj ba bubuljicar prodji me se... glup si...
To ti izgovor?
Eto nek si ti krema drustva sigurno torbica nasminkan ko din ne bi li pokupio kakvu sponzorusu al ti ni to ne uspjeva
Ljakan

#4452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Gdje mali trotoar logicno da je to samo za pjesake,to sto je neko od radnje koja je nesto prodavala ranije napravio kafanu ne znaci da moze privatizovat i mjesto gdje se prolazi.Ko ti je kriv sto si uzimo i pravio kafanu na mjestu gdje basta ne smije biti.To sto mu je neko godinama gledo kroz prste i uzimo tal je bruka.
Last edited by Ljakan on 15/08/2016 11:46, edited 1 time in total.
mg

#4453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mg »

Vodeći se logikom "kome smeta?" ja bih mogao recimo sjeći šumu na Trebeviću i ubirati novce.
Takođe, mogao bih recimo parkirati na sred štrosmajerove i reći "kome smeta?" jer ima po pet metara sa svake strane.
Mogao bih recimo, napraviti šadrvan na sred parka iza druge gimnazije, prodavat ćevape i reći "kome smeta?"

Bespravna uzurpacija trotoara, blokiranje i onemogućavanje odvijanja normalnog saobraćaja, kada se pri tome riziku od povrede izlažu svi učesnici u saobraćaju treba da smeta SVIMA!

Kada bi recimo prešao nekoj curici koja se bavi sportom ili plesom preko noge i sjebao stopalo, zbog kojeg ne bi mogla dalje da se bavi sportom, na vozača PMV bi se primjenila ona "nije prilagodio brzinu uslovima na cesti" a činjenicu da je neko uzurpirao trotoar za potrebe osobnog bogaćenja, čime je prislio pješaka da hoda po kolovozu niko ne bi razmatrao, jer "kome smeta?", osim divljaku sto se tu voza sa autom i gazi djecu.

Sramotno je da već godinama općinski inspektori u 16h idu kući, a Ferhadija i okolne ulice postaju Eldorado za ilegalce, koji nikom porez ne plaćaju, bogate se enormno pri tome uzurpirajući javne površine, koje su napravljene od ovih "mutavaca" što plaćaju porez!

Samo ljudima koji nisu navikli na asfalt, a pri tome imaju u sjećanju široke poljane rodnog kraja može pasti na pamet "kome smeta?"

Kome smeta, recimo, što neko ima Kalašnjikov ispod kreveta? :run:
quarterback

#4454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

mg wrote:
:thumbup:
drug_profi

#4455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

:thumbup:
zli_hordas

#4456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zli_hordas »

Puna podrska Hadzibajricu ne znam ko moze sebi uzeti za pravo da zauzme trotoar ili citavu ulicu ne razumijem te mentalne sklopove eno mu Bojnik i Doglodi neka kupi sebi livadu i nek postavlja koliko hoce stolova.
O'zone
Globalni moderator

#4457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Spominjanje majke i nazivanje drugi forumasa glupim neće proći.

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» klixo, GaRGa

7 dana
jao_situacije

#4458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

meni smeta.
Nepass

#4459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

klixo wrote:
Nepass wrote:Smeta bus jer uzima 3 parking mjesta, smeta jelka za novu godinu jer po onoj bljuzgi moras na cestu silaziti. Sa djecijim kolicima moras po cesti hodati.
Prosli sff je cijelu cestu zauzeo, blokira haustore pa moras izmedju stolova se gurati.

Mislim gdje je logika da se trotuar koristi kao basta?!
Meni je tamo ekstra.
Nikom normalnom ono ne smeta osim cjepidlakama i zavidnicima.
Meni smeta, ako moram 30sec stajati kraj jebene jelke jer idu auta i ne mogu nastaviti hodati normalno je da smeta.
Ne mozes od ulice praviti kafanu
mali_balon

#4460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Cuj ne smeta mu basta na sred trotoara.....e svasta......po tome se vidi u kolikim smo govnima i da nam fakat bolje ne treba.....treba nam jos gore......
Pa kako da se prolazi .....cestom i molit Boga da te auto ne opali.....pitat cu te kad budes guro djecija kolica hocel ti smetat
Thorgerson

#4461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Ok pjesaci, auta i sve, eto i da se svi strpe, ali pobogu ondje ljudi zive. I to nemali broj.

Ja sam zivio u jednom stanu i kafan je bila 3 sprata ispod, i to osrednja kafana, ono za lokalce, ma to je bilo za neizdrzat u subotu, petak. Vika, dreka, muzika ona udara, zatvoris ti sve, ali osjetis onaj bas kako tutnji...

A gore, ne znam. Nek im je bog na pomoci. Ili Hadzibajric. :D
sha_ba

#4462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sha_ba »

ing-ecc wrote:
Yahweh wrote:Mogu li ja raspaliti rostilj na balkonu? Kome normalnom bi roštilj smetao :roll:
koga bi pozvao na roštilj ne bi mu sigurno smetalo. :D
Hoću i ja na roštilj :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#4463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Nastavljamo o Cheers-u. Sinoć bilo uzbudljivo. Jel ko bio on face of the place?

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160816026
Nepass

#4464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

Poludili i policajci napokon :D
julisiz es grant

#4465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Do pucnjave je došlo u 3:20 sati, a povrijeđena je osoba inicijala M.O. (1974.) iz Sarajeva. Njega je ranio pripadnik MUP-a KS nanijevši mu teške tjelesne povrede u nogu i stomak.

Pucnjava je uslijedila kada je policajac pomenutoj osobi rekao da odloži pištolj koji je držao u ruci, a on nije poslušao naredbu.
Tako se to radi: upozorenje da odložiš vatreno oružje, kojim možeš ozlijediti nevine prolaznike. Ne poslušaš, jasno je šta slijedi.
:thumbup: za policajca
A za ovoga lika uskoro očekujemo srceparajući intervju u "Avazu"...osim ako prije toga ne osvane na predzadnjoj strani istog :D
jao_situacije

#4467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

julisiz es grant wrote:
Do pucnjave je došlo u 3:20 sati, a povrijeđena je osoba inicijala M.O. (1974.) iz Sarajeva. Njega je ranio pripadnik MUP-a KS nanijevši mu teške tjelesne povrede u nogu i stomak.

Pucnjava je uslijedila kada je policajac pomenutoj osobi rekao da odloži pištolj koji je držao u ruci, a on nije poslušao naredbu.
Tako se to radi: upozorenje da odložiš vatreno oružje, kojim možeš ozlijediti nevine prolaznike. Ne poslušaš, jasno je šta slijedi.
:thumbup: za policajca
A za ovoga lika uskoro očekujemo srceparajući intervju u "Avazu"...osim ako prije toga ne osvane na predzadnjoj strani istog :D
javiće se jaran m.o. koji je bio u društvu i reći će da je on duša od čovjeka i da su ga policajac i zaštitar napali bez razloga, i da je on žestok momak, te da zbog toga nosi utoku bez dozvole :oops:
studiorum_tuzlaensis

#4468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

Smeta vam bašta u Cheersu, to je OK! Ali šta je sa Saračima, pa tamo ko god je mogao izbacio je stolice na cestu, Hadžibajrić šuti? Je.bo tu politiku, isto je i za još par kafana po Ferhadiji, da je ikako moglo posadili bi bašte čitavom širinom, pa nek raja prolazi drugim cestama, šta će nam usrana Ferhadija.

Stari Grad je tipičan primjer javašluka. Podsjeća me na neke kasabice tipa Donji Vakuf i Konjic, gdje svak malo jači u privredi i ugostiteljstvu soli pamet stanovništvu i crta granice svojih objekata i avlije kako hoće.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Pucanje u Čirsu.

Nek je vala više i murija krenula pucati.
Last edited by _BataZiv_0809 on 16/08/2016 10:24, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#4470 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

julisiz es grant wrote:
Ma kazu dusa jedna od momka. Nikad ne bi ni mrava zgazio. Nekome ispao bio pistolj pa on podigao da pita ciji je a policajca nije cuo da mu je to rekao.
O'zone
Globalni moderator

#4471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Nisam znao za ovaj detalj oko pištolja. Podrška pripadnicima MUP-a KS.

Veliko hvala i slava onome ko je policiji dao zeleno svjetlo da koriste vatreno oružje čim osjete ugroženost a ne kao do nedavno kad ga nisu smjeli upotrijebiti ni kad se na njih pucalo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

O'zone wrote:Nisam znao za ovaj detalj oko pištolja. Podrška pripadnicima MUP-a KS.

Veliko hvala i slava onome ko je policiji dao zeleno svjetlo da koriste vatreno oružje čim osjete ugroženost a ne kao do nedavno kad ga nisu smjeli upotrijebiti ni kad se na njih pucalo.
I meni djeluje da ovo rezultat nekog namigivanja sa vrha. Ministar ili pak vjerovatnije-komesar.

Dje sad Tercijus da nam kaze?
haris0032

#4473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by haris0032 »

Samo nek nastave. Nek skinu jos par ovih sto auta kradu, kojeg sitnog klosara sto kladionice i granape pljacka i popravit ce se situacija za troduplo.

Kad vec sudstvo ne radi kako treba nek policajci sude na licu mjesta.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk
jao_situacije

#4474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

samo po ćirsu ovih dana
doklen ovo više ?
ultima_palabra

#4475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

Pucaj pali moj pištolju mali, dok te nisu odnijeli žandari... :music2:
Post Reply