Sebija All about

Post Reply
MOSALJOZE

#4451 Re: Sebija All about

Post by MOSALJOZE »

Amazonka27 wrote:MBA Grospička...

U svakom slučaju bolje je da se doktori igraju menadžera nego da se menadžeri igraju doktora.
Zdravstvo je u ovakvom stanju jer se imenuju doktori na menadzerske pozicije o kojima znaju koliko i ja.I nema šanse da uspješno vodi tu zdravstvenu instituciju.

To što je difovac ministar saobraćaja ista stvar itd itd itd...
statixx

#4452 Re: Sebija All about

Post by statixx »

Novak20 wrote:
statixx wrote:Sebiju treba poslati u ministarstvo finansija da pravi ustede, a HDZ-u dati funkciju premijera.
A dr. Ljubiću KSCU. :D
Obavezno, neces valjda nacionalsocijalistickoj ljevici iz Sarajeva. :D
Obi Wan Bosnian

#4453 Re: Sebija All about

Post by Obi Wan Bosnian »

Dozer wrote:
Obi Wan Bosnian wrote: 3. Dobar dio ovog naroda ustvari smatra da nije tako loše jer njima zaista i nije loše.

Narod nije Borg pa da svi misle isto. Koliko god to čudno izgledalo nesretnima ipak postoje i oni koji su sretni. Iz različitih razloga ali sretni. A izbori pokazuju da je sretnih dovoljno da SDA dobija najviše glasova.
Potpuno netacno, a evo i zasto:
1. Ukupna izlaznost na izbore u BiH, ali i entitetima pojedinacno je oko 50%. SDA tu osvoji oko 20%, sto znaci da zapravo osvoje samo oko 10% od ukupnog broja glasaca u BiH. Nista bolje ne prolazi ni Dodik, a o Covicu da ne pricamo. Otkad je 10% vecina u bilo cemu....?

2. Zvanicna nezaposlenot u BiH je oko 40%, a sto se odnosi na radno sposobne (starije od 18, i bez penzionera). Ako znamo da BiH ima oko 3,5 M stanovnika ukupno, od cega je oko 50% tih radno sposobnih (mrsko mi sad traziti tacne podatke), bez vecih problema dodjemo do toga da je u drzavi oko 30% penzionera, 20% mladjih od 18, 30% zaposlenih i 20% nezaposlenih. Ili, drugim rijecima - imamo oko milion penzionera, milion zaposlenih (1/1 :roll: ), nesto preko 600.000 nezaposlenih i otprillike isto toliko mladjih od 18.

Penzioneri su zadovoljni?
Nezaposleni su zadovoljni?
A ovo je skoro posla stanovnistva u BiH...
Prvo, izlaznost je puno veća jer su izborne liste netačne i na njima je puno umrlih i onih koji su odselili. I na popisu je popisano puno više ljudi nego što zaista živi u BiH. Realno u BiH živi oko 3 miliona ljudi pa eto izračunaj kolika je izlaznost.

Drugo, ja nisam rekao da SDA osvoji "većinu glasova" već sam rekao da osvoji "najviše glasova" što je činjenica.

Treće, i oni koji ne glasaju su očigledno sretni jer da nisu sretni izašli bi da glasaju i mijenjaju vlast koja ih čini nesretnom.

Zadovoljni su oni koji imaju siguran posao, zatim oni koji su previše mladi da bi uopšte razmišljali o politici a imaju sredstva od roditelja, zatim oni koji su toliko religiozni da im materijalno nije važno a recimo važno im je koga podržava mumin Erdogan itd.

Zvanične statistike o zaposlenim su totalno nebitne jer jako puno radi na crno. Još je gluplje izvlačiti procente u odnosu na popisanih 3,5 miliona kada u BiH u stvari živi 3 miliona ljudi. Ali kako god, nepobitna činjenica je da SDA dobija NAJVIŠE glasova (ne većinu već najviše) što je dokaz da je sretnih dovoljno da SDA dobija najviše glasova. Baš kao što i rekoh.
Last edited by Obi Wan Bosnian on 14/06/2017 12:08, edited 1 time in total.
uglavnomja

#4454 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Dozer wrote:Ma ovo je tragikomedija, majke mi...

Ono sto Sebija radi moze se predstaviti i ovako:
Zamislimo menadzera neke profitne firme, npr. ASA Auto, kako pokusava napraviti rezove i ustede tako sto musterijama govori da im ne moze uraditi servis jer nema ulja i filtera, ali da oni ipak moraju platiti taj servis...

E - isto ovo radi i Sebija.
Uzima pare osiguranika/pacijenata iz ZZO, ali im/nam ne daje nikakvu protivuslugu za to.

Kakav je to ba menadzment?!
To se svugdje na svijetu naziva "pljacka", "manipulacija", "otimacina", "neposobnost", "prevara" i sl., i takvi menadzeri zavrsavaju na sudu, i dobiju kazne u vidu enormno visokih finansijskih globa, i zatvor.

Kod nas - to su "najuspjesniji menadzeri"... :roll:

kina i japan su imali drasticnije mjere za takve, dobrovoljne ili nedobrovoljne :zzzz:
Amazonka27

#4455 Re: Sebija All about

Post by Amazonka27 »

Dozer wrote: Ne bih se slozio.
Neka doktori budu doktori, a menadzeri neka budu menadzeri. I neka rade zajedno, svako svoje.
Ko god se petlja u ono sto ne zna, tu nema srece ni za koga.
MOSALJOZE wrote: Zdravstvo je u ovakvom stanju jer se imenuju doktori na menadzerske pozicije o kojima znaju koliko i ja.I nema šanse da uspješno vodi tu zdravstvenu instituciju.

To što je difovac ministar saobraćaja ista stvar itd itd itd...
slažemo se, slažemo, samo mi se sarkazam nije primio :)
Dozer

#4456 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Ih...bolje onda zaljevaj sljedeci put :lol:
Trebam te

#4457 Re: Sebija All about

Post by Trebam te »

Banksy wrote:
Capsicum wrote:
Pomozimo SDA da ostanu na vlasti do sudnjeg dana!...
... rekoše SDP i Demokratska fronta i svi njihovi okolo rasuti bivši članovi koji su, nakon što bi dobili glasove i ostvarili izborne uspjehe i pobjede, odmah nakon izbora potrčali u zagrljaj SDA i tako ih do danas zadržali i održali na vlasti. i njih i njihove kadrove.

Tako je, SDP kadrovi su popunili rupe u SDA i svi se preobukli preko noci u zelenu odoru...i to najgori.

I to SDP kadrovi koji su bili tu i hapali koliko se gdo moglo...Tesko je promijeniti navike rada ljekara koji su radili kako su htjeli, fakticki prije Sebije klinicki centar je bio privatno vlasnistvo svakok ljekara koji je iole se nesto pitao na klinici!!!

Aganovica, koji po nekom difoltu su sjedali tu i gledali kako se, dok su donacije jos uvijek dolazile, kralo!!! Sad nema isparaznile se kase, dobrodosla realnosti.

Pa mogu misliti kakvi ugovori su se tu sklapali i koje sve bio dobavljac opereme na KCUS'-u!!???

Niti jedna iole normalna ustanova i kompanija nikad nece imati jednog i samo jednog dobavljaca, vec dva a cesto i tri. :run:

Kod nas doktorice dolaze kao na modnu pistu, smijesne pokondirene tikve!!! A doktori se napuhali k'o purani misle bez njih svijet nepostoji, doduse samo je takvo ponasanje u trecerazrednim zemljama gdje je kriza svijesti na zavidnom nivou.

Za Sebiju sam :thumbup:
Haris.ba

#4458 Re: Sebija All about

Post by Haris.ba »

Nemojte je smijeniti. Eto je u predsjedništvo. :D
sarajevo999999

#4459 Re: Sebija All about

Post by sarajevo999999 »

Trebam te wrote:
Banksy wrote:
Capsicum wrote:
... rekoše SDP i Demokratska fronta i svi njihovi okolo rasuti bivši članovi koji su, nakon što bi dobili glasove i ostvarili izborne uspjehe i pobjede, odmah nakon izbora potrčali u zagrljaj SDA i tako ih do danas zadržali i održali na vlasti. i njih i njihove kadrove.

Tako je, SDP kadrovi su popunili rupe u SDA i svi se preobukli preko noci u zelenu odoru...i to najgori.

I to SDP kadrovi koji su bili tu i hapali koliko se gdo moglo...Tesko je promijeniti navike rada ljekara koji su radili kako su htjeli, fakticki prije Sebije klinicki centar je bio privatno vlasnistvo svakok ljekara koji je iole se nesto pitao na klinici!!!

Aganovica, koji po nekom difoltu su sjedali tu i gledali kako se, dok su donacije jos uvijek dolazile, kralo!!! Sad nema isparaznile se kase, dobrodosla realnosti.

Pa mogu misliti kakvi ugovori su se tu sklapali i koje sve bio dobavljac opereme na KCUS'-u!!???

Niti jedna iole normalna ustanova i kompanija nikad nece imati jednog i samo jednog dobavljaca, vec dva a cesto i tri. :run:

Kod nas doktorice dolaze kao na modnu pistu, smijesne pokondirene tikve!!! A doktori se napuhali k'o purani misle bez njih svijet nepostoji, doduse samo je takvo ponasanje u trecerazrednim zemljama gdje je kriza svijesti na zavidnom nivou.

Za Sebiju sam :thumbup:
Je li te stid ako nista ovog momka sto se javio da mu majka lezi gore?
JThomas

#4460 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

svako ko leži je nečija majka, kćerka, sestra, žena. tako da stid ne treba biti partikularan. stiditi se treba zato što se nečiji ego, menadžerski rezultat i sujeta bildaju preko servisiranja aparata za liječenje. u ovom konkretnom slučaju - čak nije riječ ni o parama, oni su svoje davno hapili...to se radi zbog priče da se zavodi red i sujete.
Last edited by JThomas on 14/06/2017 12:26, edited 1 time in total.
Capsicum

#4461 Re: Sebija All about

Post by Capsicum »

Banksy wrote:
Capsicum wrote:
Lupus in fabula. Znao sam da će se neko kao ti naći da kaže kako je neko gori od SDA klike. Baš tragikomično izgleda kako se bez obzira na dubinu govna u koje nas uvale, uvijek pokušava krivica svaliti na ove koji kritikuju.
Dozer

#4462 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Nije ga stid, kao ni nju. To je takva kasta. Podvrsta ljudi kojih nicega nije stid i kojima sve moze pod obraz...
uglavnomja

#4463 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Dozer wrote:Nije ga stid, kao ni nju. To je takva kasta. Podvrsta ljudi kojih nicega nije stid i kojima sve moze pod obraz...
:thumbup:

uostalom pare peru sve :zzzz:
Trebam te

#4464 Re: Sebija All about

Post by Trebam te »

Nije me stid jer i moj neko je lezao prije dva mjeseca a mozda jednog dana i ja budem gore lezala...

Ono u cemu se sa vecinom slazem, jeste da nikad mnei nikad kao sto je u savremenom svijetu, ljekar po struci ne bi bio sef klinike a niti menadzer. Ljekari to neznaju obavljati, oni su tu da lijece ljude a sefovi klinika trebaju biti ekonomisti sa zavrsenim MBA sa svjetskog univerziteta da vodi jednu drzavnu najvecu bolnicu i klinicki komplex u cjelini...i niti slucajno stranacki covjek!!!

Naravno, kod nas je veoma tanko znanje opeprativnog manadzmenta, nemamo iskustvo i nismo nikad se obrazovali u tom polju nauke. To iskustvo je tesko steci za 20-ak godina, je ronaj profesor koji predaje na nasim faxovima on sam nema to iskustvo i samo ga pasivno moze primjeniti studentima...tj bukvalno citirati iz knjiga.

Trenutno sto sam za Sebiju, jeste da u zemlji ne znanja i cirkusa jedino ona ima zaledjinu da dotjera doktore u red i medicinsko osoblje, sto se i pokazalo dobrim, oni doktori koji nisu mogli vise krasti otisli su u privatne prakse a oni koji nisu krali ostali su gore i slusaju...Tetka je imala nedavno operaciju i nije gurnula novac u dzep.
Sebija naravno nije idealno rjesenje ali jeste kandzija, koja kako tako fercera za dole kakvi sami i jesmo...

Ona samo treba zaposliti dvije zvijeri koji dobro iskustvo imaju u business i ukinuti preko ZZZ nabavku lijekova i opreme gdje su najvece pare pokradene..i direktno raditi nabavku a ljekare sve natjerati na posao!
DaffyDuck

#4465 Re: Sebija All about

Post by DaffyDuck »

uglavnomja wrote:
Dozer wrote:Nije ga stid, kao ni nju. To je takva kasta. Podvrsta ljudi kojih nicega nije stid i kojima sve moze pod obraz...
:thumbup:

uostalom pare peru sve :zzzz:
sto je najcrnje, oni stvarno vjeruju u to. Kako ono bi na onim plakatima od IZ za zekat? Najbolji nacin ciscenja imovine? Kako ono?
Alfons Kauders

#4466 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

Uglavnom, drago mi je sto smo zakljucili da je za sve kriv ministar SDP-a. Treba traziti njegovu smjenu, a ne Sebijinu.

Ja sam mislio da je smijenjen prije tri godine, ali eto, treba ga jos jednom smijenit, nije mu se primilo prvi put.
Capsicum

#4467 Re: Sebija All about

Post by Capsicum »

Alfons Kauders wrote:Uglavnom, drago mi je sto smo zakljucili da je za sve kriv ministar SDP-a. Treba traziti njegovu smjenu, a ne Sebijinu.

Ja sam mislio da je smijenjen prije tri godine, ali eto, treba ga jos jednom smijenit, nije mu se primilo prvi put.
Komplet opoziciju na vješala! Alfonse dragi, šta nam ovo rade...
uglavnomja

#4468 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Trebam te wrote: jeste da u zemlji ne znanja i cirkusa

jedino ona ima zaledjinu

vidi se da ti imas znanje :oops:

a ovo drugo je tacno, da nema zaledjine radila bi u seoskoj ambulanti ...
ultima_palabra

#4469 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Trebam te wrote:Nije me stid jer i moj neko je lezao prije dva mjeseca a mozda jednog dana i ja budem gore lezala...

Ono u cemu se sa vecinom slazem, jeste da nikad mnei nikad kao sto je u savremenom svijetu, ljekar po struci ne bi bio sef klinike a niti menadzer. Ljekari to neznaju obavljati, oni su tu da lijece ljude a sefovi klinika trebaju biti ekonomisti sa zavrsenim MBA sa svjetskog univerziteta da vodi jednu drzavnu najvecu bolnicu i klinicki komplex u cjelini...i niti slucajno stranacki covjek!!!

Naravno, kod nas je veoma tanko znanje opeprativnog manadzmenta, nemamo iskustvo i nismo nikad se obrazovali u tom polju nauke. To iskustvo je tesko steci za 20-ak godina, je ronaj profesor koji predaje na nasim faxovima on sam nema to iskustvo i samo ga pasivno moze primjeniti studentima...tj bukvalno citirati iz knjiga.

Trenutno sto sam za Sebiju, jeste da u zemlji ne znanja i cirkusa jedino ona ima zaledjinu da dotjera doktore u red i medicinsko osoblje, sto se i pokazalo dobrim, oni doktori koji nisu mogli vise krasti otisli su u privatne prakse a oni koji nisu krali ostali su gore i slusaju...Tetka je imala nedavno operaciju i nije gurnula novac u dzep.
Sebija naravno nije idealno rjesenje ali jeste kandzija, koja kako tako fercera za dole kakvi sami i jesmo...

Ona samo treba zaposliti dvije zvijeri koji dobro iskustvo imaju u business i ukinuti preko ZZZ nabavku lijekova i opreme gdje su najvece pare pokradene..i direktno raditi nabavku a ljekare sve natjerati na posao!
Dovesti u red je jako širok pojam. I Hitler i Staljin i Mao su određene stvari doveli u red.

Primarna funkcija KCUS-a je liječenje građana, finansije su tu sekundarne. Gospođa je malo obrnula red prioriteta.
Sara03

#4470 Re: Sebija All about

Post by Sara03 »

Nije ona dotjerala doktore, već otjerala sve one koji su se suprotstavili njenoj aroganciji, bahatosti, seljakluku, primitivizmu i sl.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4471 Re: Sebija All about

Post by pici »

SEBIJA IZETBEGOVIĆ O ZAHTJEVIMA ZA SMJENOM: “Sve teške bolesnike, kojima je istekao rok trajanja, naslijedili smo od bivšeg menadžmenta!”

“Novi menadžment sa mnom na čelu u proteklom periodu radio je i uradio mnogo na uvođenju reda u UKCS, otkazima, smjenama, uštedama…tako da se nismo mogli, niti smo imali vremena, baviti baš svime, pa tako ni pacijentima i njihovim privatnim zdravstvenim problemima. I ti problem, odnosno bolesti su naslijeđeni iz prethodnog perioda za koje mi ne snosimo nikakvu odgovornost“, kazala je ditrektorica Izetbegović za Frljoku.
neko joj sami Allah podari dzenetluka sHo prije :thumbup: :bih:
Trebam te

#4472 Re: Sebija All about

Post by Trebam te »

uglavnomja wrote:
Trebam te wrote: jeste da u zemlji ne znanja i cirkusa

jedino ona ima zaledjinu

vidi se da ti imas znanje :oops:

a ovo drugo je tacno, da nema zaledjine radila bi u seoskoj ambulanti ...
Vidis, kako ti definises ljude i necije znanje...po pravopisu vidis travku u livadi :skoljka: Odmah ispadas poslije prvog intervjua. :lol:

Opet kazem, Sebija jedino moze dotjerati bandu poprimitivnih ljekara koji su bahato radili sta su htjeli. A to koliko je ona bahata, je ogledalo bahatosti ljekara koje je gore radilo svoj posao. Samo se klin klinom izbija :D :D :D
Alfons Kauders

#4473 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

Uglavnom, definitivno smijeniti ministra i otjerati ovaj SDP s vlasti.
Trebam te

#4474 Re: Sebija All about

Post by Trebam te »

ultima_palabra wrote:
Trebam te wrote:Nije me stid jer i moj neko je lezao prije dva mjeseca a mozda jednog dana i ja budem gore lezala...

Dovesti u red je jako širok pojam. I Hitler i Staljin i Mao su određene stvari doveli u red.

Primarna funkcija KCUS-a je liječenje građana, finansije su tu sekundarne. Gospođa je malo obrnula red prioriteta.
Ne nisam, svakako primarna stvar je lijeciti gradjane ali gradjani se nemogu lijeciti bez opreme, za sve je potreban novac. Sta mi hoces reci da su se prije pacijenti lijecili bolje?? Ne nisu, ocito je bio preveliki lopovluk i velika bahatost!!

Navedi jednu drzavnu bolnicu koja zavisi od SAMO Siemens opreme !!!??? neko je ovdje lud samo ja ili svi mi, haj ba nebudali :skoljka: :run:
Alfons Kauders

#4475 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

Siemens i SDP protiv prve u Bosnjaka

I Soros, dje je Soros?
Post Reply