Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

#4451 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Šunj wrote:
don vito wrote:
corrida33 wrote:Ove sve arapske migrante treba pod hitno preusmjeriti u BiH !

Svoj je najpreci!

https://www.facebook.com/RSE.Balkan/vid ... =2&theater
:thumbup:

dodao bih samo - preusmjeriti u bosnjacki dio BiH gdje jadni ljudi nece dozivljati teror ko sa kjafirima na snimku
Gdje celjad nisu bijesna
ni kuca nije tijesna
Bujrum!
Ne postoji tzv. "bosnjacki dio BiH"!
I treba ih naseliti u BiH jer ima dosta slobodnog i nenaseljenog prostora i zemljista!
Ne zaboraviti sta je Gadafi rekao:
“Slušajte me sad, vi ljudi iz NATO! Bombardirate zid koji stoji na putu migrantima iz Afrike ka Europi, i teroristima Al Qaide. Taj zid je Libija. Vi ste ga razbili. Vi ste idioti, i gorjeti će u paklu zbog tisuća migranata iz Afrike, i zbog podrške Al­Qaidi. To će biti tako. Ja nikada ne lažem. Ne lažem ni sada”, napisao je Gadafi u otvorenom pismu koje je objavio ruski dnevni Zavtra u svibnju 2011. nekoliko mjeseci prije nego što je ubijen.
Od početka godine 500.000 izbjeglica je stiglo u Europi, a migrantska kriza je postala prioritet broj jedan za zemlje EU.
Obojica koje si quotao kada bi ih skupio zajedno nemaju pameti da razumiju napisano tako da se đaba trudiš nešto objašnjavati.

Leons wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Trebaju Srbi i Hrvati u BiH da pokažu "evropska" dostignuća (ulice zločinaca IIWW i dostignuće sekundarnih i tercijarnih masovnih grobnica), Bošnjaci svakako ne spadaju u tu kategoriju. :wink:

Pa ono kontam znaju Arapi šta su braća, trebaju upoznati Srbe i Hrvate u BiH bi imali baš dosta toga za pokazati i dokazati. :mrgreen:
Ne trebaju, jer oni ih ne zele i oni ih ne vole. Ili bi ih ti tjerao da ih zavole?

Trebaju takvi ko ti koji svakog ko podivljalu rulju pokusava kontrolisati prozivaju fasistima i nacistima.
I ti izronio iz svoje rupe...baš vas pogađa moje pisanje čim jedan za drugim k'o opareni izranjate. Neka, neka, tako i treba. :mrgreen:
Nemam ja moć nekoga da tjeram na bilo šta a i kada bih imao nije to svojstveno mojim idealima. Mislim Orban i slične snage ipak imaju više iskustva sa tim stvarima. :mrgreen:

Nego pokušavam da pronađem odgovor na ovoj temi na jednostavno pitanje pa možda ti i kolega DonVito možete dati odgovor.

Podržavate li Orbana (Obrena) i u pretenzijama na Hrvatsku i druge zemlje gdje žive Mađari kao i u uvođenju poreza na internet? Onaj vaš kolega Tututuutu, kako li već, hinjski pobježe bez odgovora. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 17/09/2015 09:30, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4452 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Truba »

ima li kakva metoda za otkrivanje koliko je star pasoš :D a da je brza
Drvosjeca iz Dejcica

#4453 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Black swan wrote:ima li kakva metoda za otkrivanje koliko je star pasoš :D a da je brza
Otvoriš pasoš i pogledaš datum izdavanja. :mrgreen: :lol:
insomnia78

#4454 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

don vito wrote:
Kikibombona wrote:Tema obiluje fasistima, rasistima, islamofobima, panislamistima, militantnim krscanima...

Militantni krscani su se usrali, plase se da ce kurva Evropa promijeniti etnicku i religijsku sliku. Ove ljude mrze iz dna duse radi njihove narodnosti i posebno religijske pripadnosti.

Panislamisti, u pauzama kada oplakuju nesrecu sirijskih muslimana, bacaju drkicu na pomisao da ce islam zavladati Evropom.

Ludilo! :D
Samo za Kikija

Image
Jap, tolika je borbenost na kurdskim podrucjima da su u Efrinu zabranili odlaske, kao i prodaju nekretnina svima
Ono jadna utopljena djeca su upravo bili Kurdi
A ovako je to izgledalo na turskoj granici kad je poceo napad na Kobane
Image
Tako da generalizacija ne "pije vode"
Bjeze ljudi sa svih strana
Od onih odanih rezimu, preko Kurda pa do kontra strane
Drvosjeca iz Dejcica

#4455 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

insomnia78 wrote:
don vito wrote:
Kikibombona wrote:Tema obiluje fasistima, rasistima, islamofobima, panislamistima, militantnim krscanima...

Militantni krscani su se usrali, plase se da ce kurva Evropa promijeniti etnicku i religijsku sliku. Ove ljude mrze iz dna duse radi njihove narodnosti i posebno religijske pripadnosti.

Panislamisti, u pauzama kada oplakuju nesrecu sirijskih muslimana, bacaju drkicu na pomisao da ce islam zavladati Evropom.

Ludilo! :D
Samo za Kikija

Image
Jap, tolika je borbenost na kurdskim podrucjima da su u Efrinu zabranili odlaske, kao i prodaju nekretnina svima
Ono jadna utopljena djeca su upravo bili Kurdi
A ovako je to izgledalo na turskoj granici kad je poceo napad na Kobane
Image
Tako da generalizacija ne "pije vode"
Bjeze ljudi sa svih strana
Od onih odanih rezimu, preko Kurda pa do kontra strane
Ti njega shvataš ozbiljno... :cry: Čovjek se od početka nije uključio u neku ozbiljnu diskusiju već samo k'o slikovnica, postavja patetične sličice (nije dobar na riječima) a i tanak je sa argumentima. Mislim da ima i tetovažu Orbana na ramenu ili negdje bliže intimnim mjestima. :mrgreen: Nešto ovako...

Image
insomnia78

#4456 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Doduse
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4457 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Truba »

šta ovo google donira istu sumu za izbjeglice koje doniraju i korisnici gugleta
musicman80

#4458 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by musicman80 »

Neka i U.S.A prihvati izbjeglice a ne da doniraju novac. Novac dolazi kasnije, treba ih negdje smjestiti a ne samo pare i hranu donirati, i 200 dzamija od Saudijaca, umjesto da su ih oni prihvatili kod sebe, ali ne, uvijek neko drugi, a oni ce dzamije graditi (kao u Bosni) njima da budu nagradjeni na onom svijetu.
Drvosjeca iz Dejcica

#4459 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

musicman80 wrote:Neka i U.S.A prihvati izbjeglice a ne da doniraju novac. Novac dolazi kasnije, treba ih negdje smjestiti a ne samo pare i hranu donirati, i 200 dzamija od Saudijaca, umjesto da su ih oni prihvatili kod sebe, ali ne, uvijek neko drugi, a oni ce dzamije graditi (kao u Bosni) njima da budu nagradjeni na onom svijetu.
Oni imaju rezervisano mjesto najboljeg partnera zapada u borbi protiv terorizma. ;-)
Bosanac sa dna kace

#4460 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bosanac sa dna kace »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
musicman80 wrote:Neka i U.S.A prihvati izbjeglice a ne da doniraju novac. Novac dolazi kasnije, treba ih negdje smjestiti a ne samo pare i hranu donirati, i 200 dzamija od Saudijaca, umjesto da su ih oni prihvatili kod sebe, ali ne, uvijek neko drugi, a oni ce dzamije graditi (kao u Bosni) njima da budu nagradjeni na onom svijetu.
Oni imaju rezervisano mjesto najboljeg partnera zapada u borbi protiv terorizma. ;-)
Nije rezervisano, nego pretplaceno :P
Drvosjeca iz Dejcica

#4461 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Bosanac sa dna kace wrote:
Nije rezervisano, nego pretplaceno :P
Doduše imaš pravo. Kada jednog dana i tamo pukne onda će se taj isti zapad čuditi i iščuđavati spirali nasilja. Kao vidi ovih divljaka... :oops:
privremeni

#4462 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by privremeni »

annoy wrote:
sherbett wrote: Na ulazu u RH se svi MORAJU REGISTRIRATI, dobe papire i idu dalje. RH nema logisticki kapacitet da primi vise ljudi od ovoga...kad prodju, mogu novi.
Nastat će problem kad Slovenija zatvori granicu, a to i planira, i počne vraćat sve imigrante natrag u Hrvatsku, a onda smo najebali, jer kud da ih onda šaljemo
Treba primit još X imigranata koliko se može podnijet i zatvarat granice
Al bojim se da ćemo pristat napravit apsolutno sve da se uvučemo još više u guzicu Europi i primit puno više nego što možemo podnijet tako da nas oni lijepo tapšaju po leđima i govore nam kako smo humani dok zatvaraju svoje granice i zadovoljno se smješkaju što su imigranti daleko od njih.
Jel to imas nesto protiv dolaska tih jadnih ljudi, necemo se nikome uvlaciti, svi su dobro dosli, ipak smo mi merhametlije, eno oni sto vec nekoliko godina svrsavaju na temi o Siriji, kazu da su prvi na listi da pomognu, sta pomognu, prime..... :oops:
privremeni

#4463 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by privremeni »

Leons wrote:
annoy wrote: Nastat će problem kad Slovenija zatvori granicu, a to i planira, i počne vraćat sve imigrante natrag u Hrvatsku, a onda smo najebali, jer kud da ih onda šaljemo
.
Saljite ih nama
:thumbup:
SmokingMan

#4464 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by SmokingMan »

Jedna priča sa dobrim završetkom...

http://www.euronews.com/2015/09/16/kick ... -by-spain/
Haris.ba

#4465 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Haris.ba »

Postavljao sam pitanje. Možda sam dosadan. Ali me zanima. Osim krijumčara koji imaju logiku, koja je logika da izbjeglice ulaze u BiH? Jedino ako krenu iz Makedonije na Crnu Goru. Mada bi opet gledali da uđu u Hrvatsku na Prevlaci. Ljudi su nakačeni na grupe na arapskom i daju svoja iskustva. Sad je pročepilo na Hrvatskoj. Ruta se dijeli. Zašto će oni koju su trenutno u Vojvodini i Beogradu ići na BiH? Ali i oni koji pređu preko Makedonije u Srbiju?

Kad uđu u BiH, kuda dalje? Opet u Hrvatsku na prelaze preko Save? Umjesto jedne granice na Dunavu između Hrvatske i Srbije da idu preko Drine, pa ponovo preko druge granice preko Save?

Zanima me zbog najava da može ući 20.000 izbjeglica u BiH. Bolje je naravno biti pripremljen, ali koji razlozi stoje iza tih najava?
Lincoln-Burrows

#4466 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Lincoln-Burrows »

U zagrebačkom hotelu Porin u kojem je smješten dio migranata izbila je pobuna,
bacaju namještaj i WC papire kroz prozore i izvikuju "freedom, freedom", te
daju doznanja da ne žele ostati u Hrvatskoj.

Mislim razbijati i uništavati a tu ih primili.
Bodkin

#4467 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

Lincoln-Burrows wrote:U zagrebačkom hotelu Porin u kojem je smješten dio migranata izbila je pobuna,

Ja mislim da ih treba shvatiti. Ipak zele u njemacku, a dobili samo hrvatsku
privremeni

#4468 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by privremeni »

Lincoln-Burrows wrote:U zagrebačkom hotelu Porin u kojem je smješten dio migranata izbila je pobuna,

sta ti znas ;-)
sad ce tema o ustasama, jelde, koji su krivi :-)
annoy

#4469 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by annoy »

Znam sta znaci bit izbjeglica, kad si izbjeglica onda si sretan kao malo dijete kad te prime bilo gdje, ne zelis nasilno pobjeci iz mjesta gdje si smjesten i ne prijetis probijanjem ograde ako ti ne dođe vlak tad kad si zamislio.
Vidim da ovi guzonje i dalje misle da se mogu nosit s 20000 migranata i ne pada im na pamet zatvoriti granice. Jebote koja drzava.
Zao mi onog dijela ljudi koji su zaista ratne izbjeglice. Al ne mozemo primat desetke tisuca ako vec sad sve izmice kontroli. Kad oni svi saznaju da iz Hrvatske nema dalje uopce ne zelim razmisljat sta ce bit.
Leons

#4470 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

Leons wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Trebaju Srbi i Hrvati u BiH da pokažu "evropska" dostignuća (ulice zločinaca IIWW i dostignuće sekundarnih i tercijarnih masovnih grobnica), Bošnjaci svakako ne spadaju u tu kategoriju. :wink:

Pa ono kontam znaju Arapi šta su braća, trebaju upoznati Srbe i Hrvate u BiH bi imali baš dosta toga za pokazati i dokazati. :mrgreen:
Ne trebaju, jer oni ih ne zele i oni ih ne vole. Ili bi ih ti tjerao da ih zavole?

Trebaju takvi ko ti koji svakog ko podivljalu rulju pokusava kontrolisati prozivaju fasistima i nacistima.
I ti izronio iz svoje rupe...baš vas pogađa moje pisanje čim jedan za drugim k'o opareni izranjate. Neka, neka, tako i treba. :mrgreen:
Nemam ja moć nekoga da tjeram na bilo šta a i kada bih imao nije to svojstveno mojim idealima. Mislim Orban i slične snage ipak imaju više iskustva sa tim stvarima. :mrgreen:

Nego pokušavam da pronađem odgovor na ovoj temi na jednostavno pitanje pa možda ti i kolega DonVito možete dati odgovor.

Podržavate li Orbana (Obrena) i u pretenzijama na Hrvatsku i druge zemlje gdje žive Mađari kao i u uvođenju poreza na internet? Onaj vaš kolega Tututuutu, kako li već, hinjski pobježe bez odgovora. :oops:
Ma ja, tvoji su ideali kmecanje o nepostojecem nacizmu i prozivanjem fasistom svakog neistomisljenika. To ti najbolje ide. I detektiranja islamofobije. Ujutro SAFF, navecer advance.

Orbana ja bar licno podrzavam sto se tice imigracione politike, o pretenzijama na susjedne teritorije mislim da si ga pomijesao sa Jobbikom, a sto se tice poreza to je ipak tvoj stih jer ti si ljevicar i antiglobalista, vi volite poreze i sveprisutnu omnipotentnu Drzavu.
Leons

#4471 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

Pa sta su vastase radile pa ih tako isprovocirase?
Lincoln-Burrows

#4472 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Bodkin wrote:

Ja mislim da ih treba shvatiti. Ipak zele u njemacku, a dobili samo hrvatsku
I ja to mislim, prevalili su 2000 km i sad da ostanu pred vratima zapadne Europe.
Samo ja mislim da nije Hrvatska kriva za to i ne treba tu rušiti.
Lincoln-Burrows

#4473 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Leons wrote:

Pa sta su vastase radile pa ih tako isprovocirase?
Hotel ima tri zvjezdice, kažu malo je.
SaNsEo

#4474 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by SaNsEo »

problem je sto nji "freedom" neinteresuje jer da je tako vec bi u prvoj zemlji u koju su pobjegli i spasili zivu glavu trebali reci jedno veliko HVALA , ali ne nije freedom u pitanju nego "euro/lova" lagodan zivot... njima je neko fakat isprao mozak i rekao da u njemackoj , skandinaviji i ostalim zemljama gdje zele da idu jedva cekaju i da i ceka blagostanje....Ove sto su oko mene tu kad posalju na "praksu" da idu u fabrike oni odma na barikade proteste itd .. nece ni fabrickog posla jer su oni svi visoko obrazovani :-) , i krijumcari su im obecali da se tu gdje dodzu nemora raditi , jer tako pise na FB

vecina ovi "mudonja" nisu izbjeglice nego ekonomski emigranti ( pogledaj samo maske na licima, paljenje guma, rusenje odrada, pa jebote kao da je bliski istok ) ... zao mi je samo ove djece i zena jer i njima ce biti sve teze i teze zbog razjarene rulje
Last edited by SaNsEo on 17/09/2015 13:13, edited 1 time in total.
SaNsEo

#4475 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by SaNsEo »

...
Locked