PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
avaks

#4451 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Dobar, koliko garancije i koje su tacno oznake?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
BaDa

#4452 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by BaDa »

sta mislite koliko bih mogao kloknuti ovu sapphire r9 280x trixx? trenuto je gpu clock na 1000 memory clock na 1500

EDIT:

Digao gpu clock na 1200 i memory clock na 1600 i u bf1 cak manji fps nego prije...
Last edited by BaDa on 12/02/2017 22:36, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4453 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Chmoljo »

Running wrote:Sta je to, ne vidim dobro, kao torba sa ventilatorom. E svasta nece izmisliti, heh. :D

Inace integrisan USB Hub mnogo znaci, u pocetku sam bio u trpu yebo to. Planiram jos jedan kupiti naravno sa dodatnim napajanjem, nista bez toga. Imam samo 3 porta na laptopu, a aktivno 7 potrosaca, usb pprtova.

Sent from my G
ma jok, laptop kuler. samo što je praktično jastuk sa ovim ventilatorom. zgodno kad se drži u krilu a sasvim solidno hladi.

Image
Maharadza

#4454 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

AMD Ryzen 7 1700 Specs Confirmed, A $320 Rival To Intel’s $1099 i7 6900K – 8 Cores, 65W, 3.7Ghz With Unlimited Boost & Unlocked Multiplier

The AMD Ryzen 7 1700 is an 8 core, 16 thread chip with a 3.7Ghz clock speed and a $320 price tag. That makes it the most affordable 8 core CPU in the Ryzen lineup and by far the most exciting from a performance per dollar point of view.

AMD Ryzen 7 1700 – A Mighty Octa-Core For Quad-Core Money
Let’s start with the basics.

Product ID : YD1700BBAEBOX
Processor: Summit Ridge Octa-Core (8 Cores /16 Threads )
Frequency: 3.7 GHz
TDP ( Thermal Design Power ) : 65 Watt
Socket: AM4
Package: Boxed With Wraith Cooler
Memory Support: Dual-Channel DDR4-2400
List Price (Bulk) : $316 ( Expected retail price ~$320 )

I can already hear your gasps. Yes this is an eight core sixteen thread CPU just like Intel’s $1099 Broadwell-E i7 6900K. Yes it has the same boost clock speed of 3.7Ghz. And yes, it’s rated at less than half the power, 65W compared to 140W. AMD has already demonstrated that core for core and clock for clock Ryzen is at least on par with Intel’s Broadwell-E and can in fact be faster.

We’re talking about the same number of cores, same number of threads, similar performance per core and per clock at less than one third the price. What AMD has here in the Ryzen 7 1700 is perhaps the bargain of the decade. Even if it ends up being ten percent, fifteen percent, heck, twenty percent slower. At around $320 you can build an entire VR and 1440p ready gaming, rendering and editing workstation for less than what it would cost you to buy one 6900K.
http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1700-cp ... confirmed/

Image

AMD IS BACK! ŽIVJELA KONKURENCIJA! :thumbup:

btw. Stock cooler će imati RGB osvjetljenje! :mrgreen:

Image

https://videocardz.com/65885/amd-ryzen- ... ers-leaked
typeOnegative

#4455 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

BaDa wrote:sta mislite koliko bih mogao kloknuti ovu sapphire r9 280x trixx? trenuto je gpu clock na 1000 memory clock na 1500

EDIT:

Digao gpu clock na 1200 i memory clock na 1600 i u bf1 cak manji fps nego prije...
Moze bit da nije dobar OC pa "throttla " tj pada joj GPU usage pri opterecenju , ili joj fali napona za taj takt . Proguglaj je i vidi otprilike koliko ide. onda znas okvirno , pomalo dizi takt i trazi joj granicu da temp ne idu previsoko i da se ne rusi :thumbup:
aditon

#4456 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

BaDa wrote:sta mislite koliko bih mogao kloknuti ovu sapphire r9 280x trixx? trenuto je gpu clock na 1000 memory clock na 1500

EDIT:

odvadi malo, spržit češ grafičku. 1200MHz :?: :run:
BaDa

#4457 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by BaDa »

aditon wrote:

EDIT:

odvadi malo, spržit češ grafičku. 1200MHz :?: :run:
ma nece se valjda sprziti :D ima 3 coolera na sebi graficka... :shock:
amar1994

#4458 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by amar1994 »

ma nece , ovako je kod mene 2god , moze memorija na max ali nema svrhe , opada fps :lol: :run:
samo pazi da ne ide preko 65 i dobar si :D

Image

:skoljka:
Mega Man X

#4459 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

Maharadza wrote: We’re talking about the same number of cores, same number of threads, similar performance per core and per clock at less than one third the price. What AMD has here in the Ryzen 7 1700 is perhaps the bargain of the decade. Even if it ends up being ten percent, fifteen percent, heck, twenty percent slower. At around $320 you can build an entire VR and 1440p ready gaming, rendering and editing workstation for less than what it would cost you to buy one 6900K.
E ovo je već nešta.
Averus

#4460 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Čekaj dok vidiš cijene u Bosni :roll:

Ja sam prvi koji bi volio da AMD odere u narednih godinu-dvije, ali mi smo šupak svijeta.
Kod nas će opet taj procesor biti 1000KM
Ironmen

#4461 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Ironmen »

Dajte mi prijedlog gdje kupiti komponente za novi racunar gledam sad u imtecu kucista sama po 100-150 km na ebayu ista takva 15-20 eura jeli moguce da uzimaju ovoliko deru nas ko ovce. Recimo u Srbiji sve komponente jeftinije za 20%.
Mega Man X

#4462 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

Imtec je preskup općenito.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4463 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by un1ted »

Averus wrote:Čekaj dok vidiš cijene u Bosni :roll:

Ja sam prvi koji bi volio da AMD odere u narednih godinu-dvije, ali mi smo šupak svijeta.
Kod nas će opet taj procesor biti 1000KM
neka je 300$ nabavna

550KM
na to 10% carine 50KM
na to 17% PDV 100KM

Total: 700KM

Uz popust na kolicinu, opet je to izmedju 650 i 700KM.
Averus

#4464 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

@severina jes' to sve kad bi ti i ja uvozili i prodavali

Grafičke kartice koje su stare već nekoliko godina, kod nas još uvijek koštaju skoro isto (a neke i više) kao najnovija generacija...
Ne možeš ti privatnicima bošnjama objasniti ekonomiju...
Ne prodaju oni tebi i meni, nego mami koja dođe sa sinom i kaže "daj mi najbolji"
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4465 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by pici »

zato je uvjek najbolje ispod ruke uzet... ja sam nov komp u radnji platio 1999 godine i to 3500 KM onda 2006 god. 1700 KM i nikad više... 2009 god. uzeo komp za 700KM koji mi je služio do 2016 i sad imam isto odličan komp za 700KM... nebih više baco pare po tim hapačkim radnjama nema sile :bih:
Raigor Stonehoof

#4466 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Raigor Stonehoof »

Averus wrote:@severina jes' to sve kad bi ti i ja uvozili i prodavali

Grafičke kartice koje su stare već nekoliko godina, kod nas još uvijek koštaju skoro isto (a neke i više) kao najnovija generacija...
Ne možeš ti privatnicima bošnjama objasniti ekonomiju...
Ne prodaju oni tebi i meni, nego mami koja dođe sa sinom i kaže "daj mi najbolji"
nije to do privatnika bošnja, nego do velikih dobavljača, tipa kimtec, ct. znam jer sam u tome. "privatnici bošnje" nemaju uopšte veliku zaradu na komponentama. a računaj kirije, poreze, radnike, doprinose... sve ono što šverc sa pika ne plaća. "privatnik bošnjo" ne može oboriti cijenu ispod nabavne, jer pored toga što je na gubitku po cijeni same komponente, on mora pdv platiti minimalno na cijenu za koju je nabavio komponentu, bez obzira za koliko ju je prodao. a pošto "kupce bošnje" boli čuna za pravnu državu, oni kupuju kod švercera, i onda "privatniku bošnji" komponente u radnji zastare.
Averus

#4467 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

@raigor ima i ta smisla, ali tu se javlja sad drugi problem - da li bi mogli "izganjati" niže cijene? Svugdje u svijetu se pregovara o nabavnim cijenama, pogotovo kad se uzima veća količina... Zar ne bi mogli i naši tako isto?

Upućen sam da svi nabavljaju od svega dva-tri dobavljača... Ali zar nemaju nikoga sposobnog u firmi ko će reći "'ajde da zagrizemo veći zalogaj, bacamo se mi u nabavljanje robe, ko jebe ct i kimtec"?

Ovo ne pametujem, nego me fakat zanima :D
aditon

#4468 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

Kimtec nije preko noći postao to što jeste. Njihovo poslovanje datira već 25 godina i glavni su dobavljači IT komponenti za FBiH. Nekada su imali maloprodaju, (ne računajući ekupi.ba), danas nemaju jer nemaju potrebu za tim. Žive od distribucije robe na veliko. Iz njihovog ugla gledanja, zašto bi se išta mijenjalo? Da su im cijene i veće, opet bi prodaja jednakim intetnzitetom išla, jer gdje god postoji kompjuter, od domaćinstva do neke institucije, transakcija se u konačnici obavlja preko Kimteca ili CT-a. Prinuđeni smo za to. Da bi neko oteo posao od ove dvije kompanije, mora biti jači od obje, ali onda sigurno ne bi cijene sklizale već baš suprotno. Država se ne upliće u tržište u tom smislu jer se cijene formiraju slobodno. Problem nisu cijene ovih komponenti koliko platežna moć građana.
Ali evo, ovdje mnogi kupuju na PIK-u, direktno oštećujući državu (pri tome ne mislim na političare, oni nisu država) a u isto vrijeme moraliziraju ovdje na forumu kako kupujući igre podržavaju developere (iz nekih zemalja koje su za nas drugi univerzum) i vladavinu zakona dok pljuju po ostalim koji se ne srame priznati da skidaju razne sadržaje s torrenta. Ovo samo govorim kao primjer kakavi smo mi ustvari ljudi.
Da su cijene hardware-a, npr, identične kao u nekim drugim zemljama, opet bi mi našli načina da popujemo i kenjamo.
Cijene su takve kave jesu, nemaju trend padanja niti će ikada biti, osim u slučaju zdrave konkurencije što je opet neralno očekivati. Ono što svako za sebe može uraditi jeste da nađe bolji posao, zarađuje više. Tada nećemo obraćati pažnju da li je neki proizvod skuplji 50-100 KM u odnosu na isti proizvod negdje vani. :bih:
Raigor Stonehoof

#4469 Re: PC gamerske konfiguracije

Averus wrote:@raigor ima i ta smisla, ali tu se javlja sad drugi problem - da li bi mogli "izganjati" niže cijene? Svugdje u svijetu se pregovara o nabavnim cijenama, pogotovo kad se uzima veća količina... Zar ne bi mogli i naši tako isto?

Upućen sam da svi nabavljaju od svega dva-tri dobavljača... Ali zar nemaju nikoga sposobnog u firmi ko će reći "'ajde da zagrizemo veći zalogaj, bacamo se mi u nabavljanje robe, ko jebe ct i kimtec"?

Ovo ne pametujem, nego me fakat zanima :D
Ne moze...stupis u kontakt sa, lupam, Intelom, hoces da kupis hrpu procesora, kazu ti kulturno nas zastupnik za BiH je Kimtec, molim obratite se njima.

A uzimati vece kolicine od CT i Kimtec se jednostavno ne isplati, jer nema sanse da ces ih rasprodati u maloprodaji prije nego zastare, a veleprodaju ionako oni drze.
Maharadza

#4470 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

aditon wrote:Kimtec nije preko noći postao to što jeste. Njihovo poslovanje datira već 25 godina i glavni su dobavljači IT komponenti za FBiH. Nekada su imali maloprodaju, (ne računajući ekupi.ba), danas nemaju jer nemaju potrebu za tim. Žive od distribucije robe na veliko. Iz njihovog ugla gledanja, zašto bi se išta mijenjalo? Da su im cijene i veće, opet bi prodaja jednakim intetnzitetom išla, jer gdje god postoji kompjuter, od domaćinstva do neke institucije, transakcija se u konačnici obavlja preko Kimteca ili CT-a. Prinuđeni smo za to. Da bi neko oteo posao od ove dvije kompanije, mora biti jači od obje, ali onda sigurno ne bi cijene sklizale već baš suprotno. Država se ne upliće u tržište u tom smislu jer se cijene formiraju slobodno. Problem nisu cijene ovih komponenti koliko platežna moć građana.
Ali evo, ovdje mnogi kupuju na PIK-u, direktno oštećujući državu (pri tome ne mislim na političare, oni nisu država) a u isto vrijeme moraliziraju ovdje na forumu kako kupujući igre podržavaju developere (iz nekih zemalja koje su za nas drugi univerzum) i vladavinu zakona dok pljuju po ostalim koji se ne srame priznati da skidaju razne sadržaje s torrenta. Ovo samo govorim kao primjer kakavi smo mi ustvari ljudi.
Da su cijene hardware-a, npr, identične kao u nekim drugim zemljama, opet bi mi našli načina da popujemo i kenjamo.
Cijene su takve kave jesu, nemaju trend padanja niti će ikada biti, osim u slučaju zdrave konkurencije što je opet neralno očekivati. Ono što svako za sebe može uraditi jeste da nađe bolji posao, zarađuje više. Tada nećemo obraćati pažnju da li je neki proizvod skuplji 50-100 KM u odnosu na isti proizvod negdje vani. :bih:
Boga mi nije tako tj. možeš za sebe pričati ali garantujem ti da će ogromna većina raje opet kupovati na pik-u gdje su komponente jeftinije po 50% i više u odnosu na radnje, bez obzira na primanja koja imaju! A to što ovi nude jeftinije, pa i tu je država kriva što im to dozvoljava a ne kupci koji se kod nas realno bore za goli život i preživljavanje i kojima je svaki fening bitan a ne 50-100KM (a daleko je veća ušteda ko sklapa npr. PC, pomnoži to barem sa desetak komponenti pa ćeš vidjeti cifre)! Znači ako prodaju robu (i to već godinama) tj. ako im država ne brani niti ih kažnjava - zašto bi to kupci radili?!

I btw. Kimtec ima svoju maloprodaju: www.next.ba ;-)
typeOnegative

#4471 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Shvaćam da svi zele zaradit ali ovdje se ipak radi o velikom bezobrazluku većine ovih sto prodaju IT opremu i njihovim bolesnim marzama. Imao sam pristup lageru Kimteca i uvid po kojoj cijeni prodaju komponente partnerima (rabate i popuste neću računat), da ne govorim o svemirskim cijenama komponenti starih dvije ili više generacija. dok je tako nikad neću kupit od njih, ne sto nemam, nego iz principa.

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
amar1994

#4472 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by amar1994 »

ako nekog zanima , evo je za 330KM solidna :)

http://www.olx.ba/artikal/24438985/msi- ... ti-4gt-lp/
Raigor Stonehoof

#4473 Re: PC gamerske konfiguracije

typeOnegative wrote:Shvaćam da svi zele zaradit ali ovdje se ipak radi o velikom bezobrazluku većine ovih sto prodaju IT opremu i njihovim bolesnim marzama. Imao sam pristup lageru Kimteca i uvid po kojoj cijeni prodaju komponente partnerima (rabate i popuste neću računat), da ne govorim o svemirskim cijenama komponenti starih dvije ili više generacija. dok je tako nikad neću kupit od njih, ne sto nemam, nego iz principa.

znas li ti da su to cijene bez pdv, za pocetak
typeOnegative

#4474 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Normalno da znam

Raigor Stonehoof

#4475 Re: PC gamerske konfiguracije

ne bih ja rekao da znas nakon takvog posta. gledam i ja pocesto tu listu i ct-a i kimteca i garantujem ti da niko ko hoce prezivit ne moze nabiti "bolesnu marzu" na njihove cijene.
Post Reply