Smanjen broj zaposlenih u Februaru 2017 u odnosu na Januar 2017, haman trećina radnika prima ispod 500 KM.
To Fadile, jebem li vam pleme nesposobno, zeleno, poltronsko, minderasko.
Djikani na Haparatima
mislio sam da poslje onog sve po zakonu nemre gori al urac, poslije potopa, potop... seoska varalica uzjaHala uz amanet mideraskiH uhljeba... de su oni fHorumasi koji rekosHe kako nas nije stid da ovakvoga experta blatimo... dje ste misHeviKOALICIJA U SVE DUBLJOJ KRIZI
Federalni parlament oborio izvještaj o radu Vlade, traži se Novalićeva ostavka
rjesHio ridji da se rijesi marijonete ko onog po zakonu da bi na izbore izasHao cista obraza... ridji menjaj i seku pa da glasujemo za minderasHeParlament FBiH nije podržao Izvještaj rada Vlade FBiH za 2016., nakon čega su iz opozicije zatražili ostavku premijera Fadila Novalića, piše NAP.
Za danas je najavljena posebna sjednica Predstavnikog doma Parlamenta FBiH na kojoj se trebalo raspravljati o problemima iseljavanja stanovništva iz FBiH, ali su se na dnevnom redu iznenada našle neusvojene tačke iz prošle redovne sjednice; među njima Izvještaj o radu Federalne vlade, Zakon o PIO i izmjene Zakona o radu.
Na sjednici ne prisustvuje 11 zastupnika, šest iz SDA i pet iz SBB.... Zastupnici iz SDA, HDZ-a BiH te dio iz SBB-a podržali su Vladin izvještaj o radu za prošlu godinu, ali to nije bilo dovoljno da bi izvještaj bio i usvojen, piše NAP.
Paaa iz perspektive sda klana, njihovih uljeba i glasačke armije, svakako da je riješenje, jer mogu i dalje derati ovce kojima rodbina iz dijaspore šalje keš + manje bijede za potući u slučaju da izađu na ulice, znači perfect solution, peripetum mobile, sda forever.Nedoumica wrote:A sta veli Fadil, iseljavanje nije problem...
Ma ja, to je rješenje mnogih problema zapravo. .
Odgovara potpuno njihovom mejnstrimuMaharadza wrote:Paaa iz perspektive sda klana, njihovih uljeba i glasačke armije, svakako da je riješenje, jer mogu i dalje derati ovce kojima rodbina iz dijaspore šalje keš + manje bijede za potući u slučaju da izađu na ulice, znači perfect solution, peripetum mobile, sda forever.Nedoumica wrote:A sta veli Fadil, iseljavanje nije problem...
Tačno da čovjek ne povjeruje. Koji idiot!Nedoumica wrote:A sta veli Fadil, iseljavanje nije problem...
Radi BH Telecoma i jače su face padale.JThomas wrote:ali nešto se ovdje baš valja sa ovim neusvajanjem izvještaja. još fahrini kao podijeljeni...
Pa i kontam da im je to "agenda"... Manje nezaposlenih, manje bundžija...mayab wrote:Odgovara potpuno njihovom mejnstrimuMaharadza wrote:Paaa iz perspektive sda klana, njihovih uljeba i glasačke armije, svakako da je riješenje, jer mogu i dalje derati ovce kojima rodbina iz dijaspore šalje keš + manje bijede za potući u slučaju da izađu na ulice, znači perfect solution, peripetum mobile, sda forever.Nedoumica wrote:A sta veli Fadil, iseljavanje nije problem...
Kod mene slična situacija. Imam poznanika koji su sa porodicima otišli, prijavljeni i dalje ovdje. Tao žive i rade godinama, djeca im idu u školu...Nedoumica wrote:Mada, vizavi objavljenog rezonovanja, NIKO od moje raje i poznanika koji su otišli nije bio na birou niti su im djeca prispjela u školsku dob. Svi imaju stanove ovdje i prijavu boravka, tako da po toj logici oni nisu nigdje evidentirani kao emigranti?
Šta se to dešava tamo, zaista? Novalić je već javno govorio da ga njegovi ruše, valjda jedna struja, mrsko mi tražiti citat, ko, šta, gdje...Haris.ba wrote:Radi BH Telecoma i jače su face padale.JThomas wrote:ali nešto se ovdje baš valja sa ovim neusvajanjem izvještaja. još fahrini kao podijeljeni...
madner wrote:SDA ima obicaj naci zrtveno janje godinu prije izbore.
Fadil ispunjava sve uslove.
sad idu nova kolica, mobiteli, fasada na vikendicama i švalerkama garsonjere-jebarniciSJEDNICA VLADE FBIH
Pare od prodaje FDS-a i Bosnalijeka već raspoređene u javnu potrošnju
Vlada Federacije BiH danas je donijela četiri odluke izdvajanju dijela sredstava ostvarenih prodajom državog kapitala u Fabrici duhana Sarajevo d.d. Sarajevo i Bosnalijeka d.d. Sarajevo.
Iz sredstava ostvarenih prodajom državnog kapitala u Fabrici duhana Sarajevo izdvojen je iznos od 8.141.682,60 KM za potrebe sanacije i osiguranja osnovnog kapitala Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.
Za ovaj zavod je za iste namjene izdvojeno i 4.437.209,39 KM ostvarenih prodajom državnog kapitala u Bosnalijeku.
Sredstva iz istih izvora namijenjena su i za za finansiranje Agencije za privatizaciju u FBiH: 2.000.000 KM od prodaje državnog kapitala u Fabrici duhana Sarajevo i 1.000.000 KM od prodaje državnog kapitala u Bosnalijeku.
pa kod prave mafije nije tolika provizija prodavca i posrednika...Sredstva iz istih izvora namijenjena su i za za finansiranje Agencije za privatizaciju u FBiH: 2.000.000 KM od prodaje državnog kapitala u Fabrici duhana Sarajevo i 1.000.000 KM od prodaje državnog kapitala u Bosnalijeku.
Za sta ce ovoj agenciji toliki novac.JThomas wrote:pa kod prave mafije nije tolika provizija prodavca i posrednika...Sredstva iz istih izvora namijenjena su i za za finansiranje Agencije za privatizaciju u FBiH: 2.000.000 KM od prodaje državnog kapitala u Fabrici duhana Sarajevo i 1.000.000 KM od prodaje državnog kapitala u Bosnalijeku.