A ima li karikatura ?exliberal-ex wrote:ako igje izbije nuklearni rat onda ce to biti izmedju njihHM 2011 wrote:Zanimljiva i interesantna ?Comaneci wrote:Zamisli da milion hindusa ide u Saudijsku Arabiju (ili bilo koju muslimansku zemlju po volji, cak u Tursku), i kazu: eto ne smijete crtati vise krave jer su nama svete![]()
![]()
Kakva bi bila reakcija domacina?
Pakistan i Indija znaju jedni za druge - imaju li oni te probleme ?...toliko se razumiju I postuju
Terorizam u Parizu!
-
HM 2011
#4451 Re: Terorizam u Parizu!
-
iceman2010
#4452 Re: Terorizam u Parizu!
Bice i koji napad na neku drzavu sa muslimanima kao vecinom i to ce biti opravdano jer se radi o odgovoru na 17 ubijenih u Parizu. Mozda strada i 100.000 ljudi, ali ce zato dobiti demokratiju. Niko nece primjetiti da 17 ubijenih ne moze posluziti kao izgovor za nova ubijanja nevinih, kao sto ni irak npr. ne moze posluziti kao izgovor za ubijanje 17 u Parizu. A joj mene budale. Ja se malo zanio. Zaboravio da zivoti ovih ne vrijede kao zivoti evropljana. Arijevci ovo, ono.Comaneci wrote: Kazem ja da muslimani kopaju vlastite jame ovakvim napadima. Evropljani kojima je islam bio svejedan svakim ovavkim napadom postanu sve antimuslimanski nastrojeni. Glasace za desnicu, zatvorice se granice, ocekujem uskoro i deportaciju ne samo otvorenih terorista nego i ovih koji ih indirektno podrzavaju (imam dosta njih na ovom forumu). Da ne pricam o tome da ce tolerancija za islam na javnom mjestu biti sve manja. Eto Francuzi su polako poceli sa hidzabom i nikabom. Bice jos svasta.
- seorusilac
#4453 Re: Terorizam u Parizu!
Vec sam ranije osudio napad na svaku svetinju,bila ona prava ili ne.......Sezam wrote: Jel vazi ta poruka i za bracu sto pobise ove u Parizu?
- uglavnomja
#4454 Re: Terorizam u Parizu!
znaci zemlja u kojoj je kralj (i klika) bog i batina je demokratskija od zemalja u kojim vladaju izabrani kandidati ...exliberal-ex wrote:Po cemu je SA demokratska a EU nije......daj nam navedi primjereseorusilac wrote:Vidis,sad si sebe predstavio kao fasistu 21.stoljeca.Bez ikakvih osnova pokusavas potkopati Islam,iako ti ne ide za rukom uporan si.Kad sam ti rekao da navedes demokratskiju drzavu od SA,neznanje si pokusao prikriti nekim beznacajnim osmjesima jer znas da sam u pravu.animals wrote: Pa da..Gornja Maoca..
i ako nisu sretni, otkinu im glavu pa vjecno uzivaju u sreci..
idi u Siriju i uzivaj u toj sreci..
I za kraj mene smatras teroristom,iako sam daleko od toga pa me onda saljes u Siriju,iako ja ne podrzavam taj isti ISIL i njihov nacin osvajanja.
Pouka za kraj:Ne osudjuj i ne napadaj one koji ne misle kao ti!
znaci neko nema pojma sta znaci demokratija
- Danguba
#4455 Re: Terorizam u Parizu!
Ne, jer to znam i ne bih ni pokusao.Comaneci wrote:Mozes li u Meki da ismijas Muhameda?Danguba wrote: p.s. mogu li ja doci u medjugorje da ''ismijem'' nesto u sta neki vjeruju a neki to osporavaju?
U Medjugorju ne bih jer bi povrijedio one koji u to vjeruju. Dakle, iz istih razloga.
...ja samo postavljam pitanje ovima koji misle da je sloboda govora moguca svugdje. Skoro da nije moguca nigdje jer ces bar nekoga povrijediti svojim stavovima a time pravis rizik kod primitivaca.
Ovo mi izgleda kao neko ko ide kroz selo/grad i uzvikuje parole kojima ce bar nekoga povrijediti. I sta mislis dokle ce doci?
p.s. pisati kriticke stavove o raznim situacijama u svijetu i direktno vrijadjati milione vjernika (a znas da ces ih time uvrijediti i opet rizikujes), nije ista stvar.
Muslimane sirom Svijeta mozes nazivati pordnim imenima, nazivati ih kako god hoces ali ako mu dirnes u nesto sto je ''sveto'' nastaje problem. Pojavljuju se oni najzaslepljeniji i najprimitivniji koji neke stvari ne shvataju i dolazi do problema a ti primitivni su i najskloniji manipulacijama.
-
Pjanic15
#4456 Re: Terorizam u Parizu!
Sam sebi zapinješ ovim izjavama.seorusilac wrote: Pouka za kraj:Ne osudjuj i ne napadaj one koji ne misle kao ti!
-
mrAdil
#4457 Re: Terorizam u Parizu!
Koga da napadnu kada su ubice Francuzi?iceman2010 wrote:Bice i koji napad na neku drzavu sa muslimanima kao vecinom i to ce biti opravdano jer se radi o odgovoru na 17 ubijenih u Parizu. Mozda strada i 100.000 ljudi, ali ce zato dobiti demokratiju. Niko nece primjetiti da 17 ubijenih ne moze posluziti kao izgovor za nova ubijanja nevinih, kao sto ni irak npr. ne moze posluziti kao izgovor za ubijanje 17 u Parizu. A joj mene budale. Ja se malo zanio. Zaboravio da zivoti ovih ne vrijede kao zivoti evropljana. Arijevci ovo, ono.Comaneci wrote: Kazem ja da muslimani kopaju vlastite jame ovakvim napadima. Evropljani kojima je islam bio svejedan svakim ovavkim napadom postanu sve antimuslimanski nastrojeni. Glasace za desnicu, zatvorice se granice, ocekujem uskoro i deportaciju ne samo otvorenih terorista nego i ovih koji ih indirektno podrzavaju (imam dosta njih na ovom forumu). Da ne pricam o tome da ce tolerancija za islam na javnom mjestu biti sve manja. Eto Francuzi su polako poceli sa hidzabom i nikabom. Bice jos svasta.
- AcaLukas
#4458 Re: Terorizam u Parizu!
Slazem se, ali zasto onda nase budale brane ISIL, Bilala Bosnica i slicnog ljudskog otpada? Zasto je se digla hampa PROTIV izbodenog hodze, umjesto da se po Sarajevo hoda po Ferhadiji da se mu pokaze podrska? Zasto nase budale sute kada ISIL-ov Boko Haram pokolje 2 000 muslimana? ZASTO? Seru, seru i seru o Merkelici i francuzima (ustvari, Le Pena starijeg su proglasili prijateljom IslamamrAdil wrote:
ISIL i jeste produkt tvoga omiljenog zapada i Izraela.
- animals
#4459 Re: Terorizam u Parizu!
Pa u tom i jeste poenta..da nema ti primitivni ne bi bilo ni karikatura..Danguba wrote:Ne, jer to znam i ne bih ni pokusao.Comaneci wrote:Mozes li u Meki da ismijas Muhameda?Danguba wrote: p.s. mogu li ja doci u medjugorje da ''ismijem'' nesto u sta neki vjeruju a neki to osporavaju?
U Medjugorju ne bih jer bi povrijedio one koji u to vjeruju. Dakle, iz istih razloga.
...ja samo postavljam pitanje ovima koji misle da je sloboda govora moguca svugdje. Skoro da nije moguca nigdje jer ces bar nekoga povrijediti svojim stavovima a time pravis rizik kod primitivaca.
Ovo mi izgleda kao neko ko ide kroz selo/grad i uzvikuje parole kojima ce bar nekoga povrijediti. I sta mislis dokle ce doci?
p.s. pisati kriticke stavove o raznim situacijama u svijetu i direktno vrijadjati milione vjernika (a znas da ces ih time uvrijediti i opet rizikujes), nije ista stvar.
Muslimane sirom Svijeta mozes nazivati pordnim imenima, nazivati ih kako god hoces ali ako mu dirnes u nesto sto je ''sveto'' nastaje problem. Pojavljuju se oni najzaslepljeniji i najprimitivniji koji neke stvari ne shvataju i dolazi do problema a ti primitivni su i najskloniji manipulacijama.
- Danguba
#4461 Re: Terorizam u Parizu!
animals wrote:Vjerovatno te nece ubiti..mozda malo istamburaju...Danguba wrote:
vidi ti drvenog advokata...![]()
ovdje pricamo o slobodi govora i izrazavanja ne vezano za mjesto i priliku.
p.s. mogu li ja doci u medjugorje da ''ismijem'' nesto u sta neki vjeruju a neki to osporavaju?![]()
ali ako odes u Meku, nes glavu izvuci..
sada mi je malo lakse a i razlika je drasticna.
- seorusilac
#4462 Re: Terorizam u Parizu!
Evo ti pitanje:U cemu je zapravo razlika kada zena nosi hidzab ili sesir,jer obe imaju funkciju da zastite glavu?I onda stupa na scenu FRA i zabrana iako nema ama bas nikakve razlike izmedju te dvije stvari.To moze biti stvar tradicije,nosnje i sl. ali to se ne smije zabraniti po nacelima te ustavne demokratije.exliberal-ex wrote: Po cemu je SA demokratska a EU nije......daj nam navedi primjere
-
mrAdil
#4463 Re: Terorizam u Parizu!
Ko ih brani ima vlastiti problem, ali nije nepoznato od Lorensa do danas ko upravlja tim raznim pokretima koji nastaju kao Islamski.AcaLukas wrote:Slazem se, ali zasto onda nase budale brane ISIL, Bilala Bosnica i slicnog ljudskog otpada? Zasto je se digla hampa PROTIV izbodenog hodze, umjesto da se po Sarajevo hoda po Ferhadiji da se mu pokaze podrska? Zasto nase budale sute kada ISIL-ov Boko Haram pokolje 2 000 muslimana? ZASTO? Seru, seru i seru o Merkelici i francuzima (ustvari, Le Pena starijeg su proglasili prijateljom IslamamrAdil wrote:
ISIL i jeste produkt tvoga omiljenog zapada i Izraela.) a kada Fahdovski otpad pokolje muslimane ni rijec?
- animals
#4464 Re: Terorizam u Parizu!
Ti ne razumijes ili neces da razumijes..Danguba wrote:animals wrote:Vjerovatno te nece ubiti..mozda malo istamburaju...Danguba wrote:
vidi ti drvenog advokata...![]()
ovdje pricamo o slobodi govora i izrazavanja ne vezano za mjesto i priliku.
p.s. mogu li ja doci u medjugorje da ''ismijem'' nesto u sta neki vjeruju a neki to osporavaju?![]()
ali ako odes u Meku, nes glavu izvuci..
oni su ismijavali svakoga, i Papu i Vatikan, i Sarkozija..
oni su jednostavno na satiricni nacin pokusavali ukazati na anomalije u drustvu..
e sad sto Islam nema anomalija...
- AcaLukas
#4465 Re: Terorizam u Parizu!
Ti si stavio ""izvrsio samoubistvo".missko wrote:Nije umro nego se ubio iz pistolja.AcaLukas wrote:Pa da, tako je i Milosevic slucajno umro. Vidili ljudi da ce Milosevic dokazati da su Bosnjaci pocnili genocid nad Srbima, a ne obrnuto, pa ga ubise. Cuj umro, koja slucajnost.missko wrote:Policajac koji je vodio istragu u vezi napada u parizu "izvrsio samoubistvo".
Koja slucajnost
Fakat, isti vam argumenti ko kod cetnika.
http://m.abendzeitung-muenchen.de/inhal ... be9e05.php
Jos jednom: "
Znaci mislis da su ga ubili jer je vidio nesta sto nije trebao da vidi. Isto cetnici misle da je Milosevic otrovan, jer bi dokazao da smo mi bili agresori. Jos jednom: I intelektalno ste na nivou cetnika. I video analize su vam na nivou Riste Djoge. I argumenti. Ma sve.
- seorusilac
#4466 Re: Terorizam u Parizu!
Reci kako?Jos jednom ponavljam,ne treba udarati ispod pojasa i vrijedjati svetinje ma kakve one bile.Pjanic15 wrote:Sam sebi zapinješ ovim izjavama.seorusilac wrote: Pouka za kraj:Ne osudjuj i ne napadaj one koji ne misle kao ti!
-
HM 2011
#4467 Re: Terorizam u Parizu!
I znaš da kakvu rakciju očekuješ i to i dalje činiš...... Ma ludilo brale..... ISto i sa krivičnim zakonom - znaš da je krivično jelo ali ti ga počiniš i vidi đavla liše te slobode i ćorkiraju..... Primitivni zakoni, norme i ostala ograničenja....animals wrote:Danguba wrote:Pa u tom i jeste poenta..da nema ti primitivni ne bi bilo ni karikatura..Comaneci wrote:
Ne, jer to znam i ne bih ni pokusao.
-
mrAdil
#4468 Re: Terorizam u Parizu!
I kakve sada veze imaju muslimani sto se Papa, Vatikan, Sarkozi... ne obaziru na karikature namjenjene njima. Jer to i muslimani trebaju postati imuni, jer se ovi tako postavljaju.animals wrote:
Ti ne razumijes ili neces da razumijes..
oni su jednostavno na satiricni nacin pokusavali ukazati na anomalije u drustvu..
Koliko te razumijem, muslimanima mjerilo zivota i vjere treba biti Vatikan, a i sam znas da nije.
- area51
- exliberal-ex
#4470 Re: Terorizam u Parizu!
u Fra je zabranjen nikab I burka...znaci pokriveno lice I ovi...jel ti znas koja je razlika izmedju burke I hidzaba ili ja kjafir treba da ti objasnjavamseorusilac wrote:Evo ti pitanje:U cemu je zapravo razlika kada zena nosi hidzab ili sesir,jer obe imaju funkciju da zastite glavu?I onda stupa na scenu FRA i zabrana iako nema ama bas nikakve razlike izmedju te dvije stvari.To moze biti stvar tradicije,nosnje i sl. ali to se ne smije zabraniti po nacelima te ustavne demokratije.exliberal-ex wrote: Po cemu je SA demokratska a EU nije......daj nam navedi primjere
- Danguba
#4471 Re: Terorizam u Parizu!
ima i to su ove primitivne ubojice...animals wrote:Ti ne razumijes ili neces da razumijes..Danguba wrote:
- seorusilac
#4472 Re: Terorizam u Parizu!
Hajde sad reci je li bolje recimo 6000 KM mjesecno,vlada kralj,nema koga pljuvati po TV-u ili 800 KM(kasni),biranje svake 2 godine i nevjerovatan broj kandidata na izborima?uglavnomja wrote:
znaci zemlja u kojoj je kralj (i klika) bog i batina je demokratskija od zemalja u kojim vladaju izabrani kandidati ...
znaci neko nema pojma sta znaci demokratija
- animals
#4473 Re: Terorizam u Parizu!
E kad se i ti pokrijes tim hidzabom onda cu ti povjerovati..seorusilac wrote:Evo ti pitanje:U cemu je zapravo razlika kada zena nosi hidzab ili sesir,jer obe imaju funkciju da zastite glavu?I onda stupa na scenu FRA i zabrana iako nema ama bas nikakve razlike izmedju te dvije stvari.To moze biti stvar tradicije,nosnje i sl. ali to se ne smije zabraniti po nacelima te ustavne demokratije.exliberal-ex wrote: Po cemu je SA demokratska a EU nije......daj nam navedi primjere
U Evropi i zene i muskarci nose sesire, dakle nema razlike..nema diskriminacije..
dok u tvojoj demokratiji samo zene nose..
nesto tu ne stima..
-
HM 2011
#4474 Re: Terorizam u Parizu!
Ono što ispada da ne štima je - Anam njihov vjerozakon......animals wrote:E kad se i ti pokrijes tim hidzabom onda cu ti povjerovati..seorusilac wrote:Evo ti pitanje:U cemu je zapravo razlika kada zena nosi hidzab ili sesir,jer obe imaju funkciju da zastite glavu?I onda stupa na scenu FRA i zabrana iako nema ama bas nikakve razlike izmedju te dvije stvari.To moze biti stvar tradicije,nosnje i sl. ali to se ne smije zabraniti po nacelima te ustavne demokratije.exliberal-ex wrote: Po cemu je SA demokratska a EU nije......daj nam navedi primjere
U Evropi i zene i muskarci nose sesire, dakle nema razlike..nema diskriminacije..
nesto tu ne stima..
sa naglaskom na
NJIHOV VJEROZAKON....
- seorusilac
#4475 Re: Terorizam u Parizu!
Evo recimo da nema,pokusao sam objasniti ti na primjeru iako tvoj um nece,vadi neke nebitne stvari iz kontesta ili je toliko ograncen da ne moze shvatiti poentu.animals wrote:E kad se i ti pokrijes tim hidzabom onda cu ti povjerovati..seorusilac wrote:Evo ti pitanje:U cemu je zapravo razlika kada zena nosi hidzab ili sesir,jer obe imaju funkciju da zastite glavu?I onda stupa na scenu FRA i zabrana iako nema ama bas nikakve razlike izmedju te dvije stvari.To moze biti stvar tradicije,nosnje i sl. ali to se ne smije zabraniti po nacelima te ustavne demokratije.exliberal-ex wrote: Po cemu je SA demokratska a EU nije......daj nam navedi primjere
nesto tu ne stima..
Reci ti meni sta ne stima.