Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HM 2011

#4451 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

exliberal-ex wrote:
HM 2011 wrote:
Comaneci wrote:Zamisli da milion hindusa ide u Saudijsku Arabiju (ili bilo koju muslimansku zemlju po volji, cak u Tursku), i kazu: eto ne smijete crtati vise krave jer su nama svete :D :D :D

Kakva bi bila reakcija domacina? :D
Zanimljiva i interesantna ?

Pakistan i Indija znaju jedni za druge - imaju li oni te probleme ?
ako igje izbije nuklearni rat onda ce to biti izmedju njih :D...toliko se razumiju I postuju
A ima li karikatura ?
iceman2010

#4452 Re: Terorizam u Parizu!

Post by iceman2010 »

Comaneci wrote: Kazem ja da muslimani kopaju vlastite jame ovakvim napadima. Evropljani kojima je islam bio svejedan svakim ovavkim napadom postanu sve antimuslimanski nastrojeni. Glasace za desnicu, zatvorice se granice, ocekujem uskoro i deportaciju ne samo otvorenih terorista nego i ovih koji ih indirektno podrzavaju (imam dosta njih na ovom forumu). Da ne pricam o tome da ce tolerancija za islam na javnom mjestu biti sve manja. Eto Francuzi su polako poceli sa hidzabom i nikabom. Bice jos svasta.
Bice i koji napad na neku drzavu sa muslimanima kao vecinom i to ce biti opravdano jer se radi o odgovoru na 17 ubijenih u Parizu. Mozda strada i 100.000 ljudi, ali ce zato dobiti demokratiju. Niko nece primjetiti da 17 ubijenih ne moze posluziti kao izgovor za nova ubijanja nevinih, kao sto ni irak npr. ne moze posluziti kao izgovor za ubijanje 17 u Parizu. A joj mene budale. Ja se malo zanio. Zaboravio da zivoti ovih ne vrijede kao zivoti evropljana. Arijevci ovo, ono.
seorusilac

#4453 Re: Terorizam u Parizu!

Post by seorusilac »

Sezam wrote: Jel vazi ta poruka i za bracu sto pobise ove u Parizu?
Vec sam ranije osudio napad na svaku svetinju,bila ona prava ili ne.......
uglavnomja

#4454 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

exliberal-ex wrote:
seorusilac wrote:
animals wrote: Pa da..Gornja Maoca..
i ako nisu sretni, otkinu im glavu pa vjecno uzivaju u sreci..
idi u Siriju i uzivaj u toj sreci..
Vidis,sad si sebe predstavio kao fasistu 21.stoljeca.Bez ikakvih osnova pokusavas potkopati Islam,iako ti ne ide za rukom uporan si.Kad sam ti rekao da navedes demokratskiju drzavu od SA,neznanje si pokusao prikriti nekim beznacajnim osmjesima jer znas da sam u pravu.
I za kraj mene smatras teroristom,iako sam daleko od toga pa me onda saljes u Siriju,iako ja ne podrzavam taj isti ISIL i njihov nacin osvajanja.
Pouka za kraj:Ne osudjuj i ne napadaj one koji ne misle kao ti!
Po cemu je SA demokratska a EU nije......daj nam navedi primjere
znaci zemlja u kojoj je kralj (i klika) bog i batina je demokratskija od zemalja u kojim vladaju izabrani kandidati ...

znaci neko nema pojma sta znaci demokratija :oops:
Danguba

#4455 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Danguba »

Comaneci wrote:
Danguba wrote: p.s. mogu li ja doci u medjugorje da ''ismijem'' nesto u sta neki vjeruju a neki to osporavaju?
Mozes li u Meki da ismijas Muhameda?
Ne, jer to znam i ne bih ni pokusao.
U Medjugorju ne bih jer bi povrijedio one koji u to vjeruju. Dakle, iz istih razloga.

...ja samo postavljam pitanje ovima koji misle da je sloboda govora moguca svugdje. Skoro da nije moguca nigdje jer ces bar nekoga povrijediti svojim stavovima a time pravis rizik kod primitivaca.

Ovo mi izgleda kao neko ko ide kroz selo/grad i uzvikuje parole kojima ce bar nekoga povrijediti. I sta mislis dokle ce doci?

p.s. pisati kriticke stavove o raznim situacijama u svijetu i direktno vrijadjati milione vjernika (a znas da ces ih time uvrijediti i opet rizikujes), nije ista stvar.
Muslimane sirom Svijeta mozes nazivati pordnim imenima, nazivati ih kako god hoces ali ako mu dirnes u nesto sto je ''sveto'' nastaje problem. Pojavljuju se oni najzaslepljeniji i najprimitivniji koji neke stvari ne shvataju i dolazi do problema a ti primitivni su i najskloniji manipulacijama.
Pjanic15

#4456 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

seorusilac wrote: Pouka za kraj:Ne osudjuj i ne napadaj one koji ne misle kao ti!
Sam sebi zapinješ ovim izjavama.
mrAdil

#4457 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mrAdil »

iceman2010 wrote:
Comaneci wrote: Kazem ja da muslimani kopaju vlastite jame ovakvim napadima. Evropljani kojima je islam bio svejedan svakim ovavkim napadom postanu sve antimuslimanski nastrojeni. Glasace za desnicu, zatvorice se granice, ocekujem uskoro i deportaciju ne samo otvorenih terorista nego i ovih koji ih indirektno podrzavaju (imam dosta njih na ovom forumu). Da ne pricam o tome da ce tolerancija za islam na javnom mjestu biti sve manja. Eto Francuzi su polako poceli sa hidzabom i nikabom. Bice jos svasta.
Bice i koji napad na neku drzavu sa muslimanima kao vecinom i to ce biti opravdano jer se radi o odgovoru na 17 ubijenih u Parizu. Mozda strada i 100.000 ljudi, ali ce zato dobiti demokratiju. Niko nece primjetiti da 17 ubijenih ne moze posluziti kao izgovor za nova ubijanja nevinih, kao sto ni irak npr. ne moze posluziti kao izgovor za ubijanje 17 u Parizu. A joj mene budale. Ja se malo zanio. Zaboravio da zivoti ovih ne vrijede kao zivoti evropljana. Arijevci ovo, ono.
Koga da napadnu kada su ubice Francuzi?
AcaLukas

#4458 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

mrAdil wrote:
ISIL i jeste produkt tvoga omiljenog zapada i Izraela.
Slazem se, ali zasto onda nase budale brane ISIL, Bilala Bosnica i slicnog ljudskog otpada? Zasto je se digla hampa PROTIV izbodenog hodze, umjesto da se po Sarajevo hoda po Ferhadiji da se mu pokaze podrska? Zasto nase budale sute kada ISIL-ov Boko Haram pokolje 2 000 muslimana? ZASTO? Seru, seru i seru o Merkelici i francuzima (ustvari, Le Pena starijeg su proglasili prijateljom Islama :-) ) a kada Fahdovski otpad pokolje muslimane ni rijec?
animals

#4459 Re: Terorizam u Parizu!

Post by animals »

Danguba wrote:
Comaneci wrote:
Danguba wrote: p.s. mogu li ja doci u medjugorje da ''ismijem'' nesto u sta neki vjeruju a neki to osporavaju?
Mozes li u Meki da ismijas Muhameda?
U Medjugorju ne bih jer bi povrijedio one koji u to vjeruju. Dakle, iz istih razloga.

...ja samo postavljam pitanje ovima koji misle da je sloboda govora moguca svugdje. Skoro da nije moguca nigdje jer ces bar nekoga povrijediti svojim stavovima a time pravis rizik kod primitivaca.

Ovo mi izgleda kao neko ko ide kroz selo/grad i uzvikuje parole kojima ce bar nekoga povrijediti. I sta mislis dokle ce doci?

p.s. pisati kriticke stavove o raznim situacijama u svijetu i direktno vrijadjati milione vjernika (a znas da ces ih time uvrijediti i opet rizikujes), nije ista stvar.
Muslimane sirom Svijeta mozes nazivati pordnim imenima, nazivati ih kako god hoces ali ako mu dirnes u nesto sto je ''sveto'' nastaje problem. Pojavljuju se oni najzaslepljeniji i najprimitivniji koji neke stvari ne shvataju i dolazi do problema a ti primitivni su i najskloniji manipulacijama.
Pa u tom i jeste poenta..da nema ti primitivni ne bi bilo ni karikatura..
Kemal Malovčić

#4460 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Kemal Malovčić »

Danguba

#4461 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Danguba »

animals wrote:
Danguba wrote:
vidi ti drvenog advokata... :D
ovdje pricamo o slobodi govora i izrazavanja ne vezano za mjesto i priliku.

p.s. mogu li ja doci u medjugorje da ''ismijem'' nesto u sta neki vjeruju a neki to osporavaju?
Vjerovatno te nece ubiti..mozda malo istamburaju... :D
ali ako odes u Meku, nes glavu izvuci..

sada mi je malo lakse a i razlika je drasticna. :D
seorusilac

#4462 Re: Terorizam u Parizu!

Post by seorusilac »

exliberal-ex wrote: Po cemu je SA demokratska a EU nije......daj nam navedi primjere
Evo ti pitanje:U cemu je zapravo razlika kada zena nosi hidzab ili sesir,jer obe imaju funkciju da zastite glavu?I onda stupa na scenu FRA i zabrana iako nema ama bas nikakve razlike izmedju te dvije stvari.To moze biti stvar tradicije,nosnje i sl. ali to se ne smije zabraniti po nacelima te ustavne demokratije.
mrAdil

#4463 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mrAdil »

AcaLukas wrote:
mrAdil wrote:
ISIL i jeste produkt tvoga omiljenog zapada i Izraela.
Slazem se, ali zasto onda nase budale brane ISIL, Bilala Bosnica i slicnog ljudskog otpada? Zasto je se digla hampa PROTIV izbodenog hodze, umjesto da se po Sarajevo hoda po Ferhadiji da se mu pokaze podrska? Zasto nase budale sute kada ISIL-ov Boko Haram pokolje 2 000 muslimana? ZASTO? Seru, seru i seru o Merkelici i francuzima (ustvari, Le Pena starijeg su proglasili prijateljom Islama :-) ) a kada Fahdovski otpad pokolje muslimane ni rijec?
Ko ih brani ima vlastiti problem, ali nije nepoznato od Lorensa do danas ko upravlja tim raznim pokretima koji nastaju kao Islamski.
animals

#4464 Re: Terorizam u Parizu!

Post by animals »

Danguba wrote:
animals wrote:
Danguba wrote:
vidi ti drvenog advokata... :D
ovdje pricamo o slobodi govora i izrazavanja ne vezano za mjesto i priliku.

p.s. mogu li ja doci u medjugorje da ''ismijem'' nesto u sta neki vjeruju a neki to osporavaju?
Vjerovatno te nece ubiti..mozda malo istamburaju... :D
ali ako odes u Meku, nes glavu izvuci..

Ti ne razumijes ili neces da razumijes..
oni su ismijavali svakoga, i Papu i Vatikan, i Sarkozija..
oni su jednostavno na satiricni nacin pokusavali ukazati na anomalije u drustvu..
e sad sto Islam nema anomalija...
AcaLukas

#4465 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

missko wrote:
AcaLukas wrote:
missko wrote:Policajac koji je vodio istragu u vezi napada u parizu "izvrsio samoubistvo".
Koja slucajnost
Pa da, tako je i Milosevic slucajno umro. Vidili ljudi da ce Milosevic dokazati da su Bosnjaci pocnili genocid nad Srbima, a ne obrnuto, pa ga ubise. Cuj umro, koja slucajnost.

Fakat, isti vam argumenti ko kod cetnika. :shock:
Nije umro nego se ubio iz pistolja.
http://m.abendzeitung-muenchen.de/inhal ... be9e05.php
Ti si stavio ""izvrsio samoubistvo".

Jos jednom: "

Znaci mislis da su ga ubili jer je vidio nesta sto nije trebao da vidi. Isto cetnici misle da je Milosevic otrovan, jer bi dokazao da smo mi bili agresori. Jos jednom: I intelektalno ste na nivou cetnika. I video analize su vam na nivou Riste Djoge. I argumenti. Ma sve.
seorusilac

#4466 Re: Terorizam u Parizu!

Post by seorusilac »

Pjanic15 wrote:
seorusilac wrote: Pouka za kraj:Ne osudjuj i ne napadaj one koji ne misle kao ti!
Sam sebi zapinješ ovim izjavama.
Reci kako?Jos jednom ponavljam,ne treba udarati ispod pojasa i vrijedjati svetinje ma kakve one bile.
HM 2011

#4467 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

animals wrote:
Danguba wrote:
Comaneci wrote:

Pa u tom i jeste poenta..da nema ti primitivni ne bi bilo ni karikatura..
I znaš da kakvu rakciju očekuješ i to i dalje činiš...... Ma ludilo brale..... ISto i sa krivičnim zakonom - znaš da je krivično jelo ali ti ga počiniš i vidi đavla liše te slobode i ćorkiraju..... Primitivni zakoni, norme i ostala ograničenja....
mrAdil

#4468 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mrAdil »

animals wrote:
oni su jednostavno na satiricni nacin pokusavali ukazati na anomalije u drustvu..
I kakve sada veze imaju muslimani sto se Papa, Vatikan, Sarkozi... ne obaziru na karikature namjenjene njima. Jer to i muslimani trebaju postati imuni, jer se ovi tako postavljaju.
Koliko te razumijem, muslimanima mjerilo zivota i vjere treba biti Vatikan, a i sam znas da nije.
exliberal-ex

#4470 Re: Terorizam u Parizu!

Post by exliberal-ex »

seorusilac wrote:
exliberal-ex wrote: Po cemu je SA demokratska a EU nije......daj nam navedi primjere
Evo ti pitanje:U cemu je zapravo razlika kada zena nosi hidzab ili sesir,jer obe imaju funkciju da zastite glavu?I onda stupa na scenu FRA i zabrana iako nema ama bas nikakve razlike izmedju te dvije stvari.To moze biti stvar tradicije,nosnje i sl. ali to se ne smije zabraniti po nacelima te ustavne demokratije.
u Fra je zabranjen nikab I burka...znaci pokriveno lice I ovi...jel ti znas koja je razlika izmedju burke I hidzaba ili ja kjafir treba da ti objasnjavam
Danguba

#4471 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Danguba »

animals wrote:
Danguba wrote:

ima i to su ove primitivne ubojice...
seorusilac

#4472 Re: Terorizam u Parizu!

Post by seorusilac »

uglavnomja wrote:
znaci zemlja u kojoj je kralj (i klika) bog i batina je demokratskija od zemalja u kojim vladaju izabrani kandidati ...

znaci neko nema pojma sta znaci demokratija :oops:
Hajde sad reci je li bolje recimo 6000 KM mjesecno,vlada kralj,nema koga pljuvati po TV-u ili 800 KM(kasni),biranje svake 2 godine i nevjerovatan broj kandidata na izborima?
animals

#4473 Re: Terorizam u Parizu!

Post by animals »

seorusilac wrote:
E kad se i ti pokrijes tim hidzabom onda cu ti povjerovati..
U Evropi i zene i muskarci nose sesire, dakle nema razlike..nema diskriminacije..
dok u tvojoj demokratiji samo zene nose..
nesto tu ne stima..
HM 2011

#4474 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

animals wrote:
seorusilac wrote:
U Evropi i zene i muskarci nose sesire, dakle nema razlike..nema diskriminacije..
nesto tu ne stima..
Ono što ispada da ne štima je - Anam njihov vjerozakon......

sa naglaskom na

NJIHOV VJEROZAKON....
seorusilac

#4475 Re: Terorizam u Parizu!

Post by seorusilac »

animals wrote:
seorusilac wrote:
nesto tu ne stima..
Evo recimo da nema,pokusao sam objasniti ti na primjeru iako tvoj um nece,vadi neke nebitne stvari iz kontesta ili je toliko ograncen da ne moze shvatiti poentu.
Reci ti meni sta ne stima.
Post Reply