kerima1 wrote:Majmuni kako vidimo su ostali majmuni

Pazi, to je isto kao kad bi se dvije curke prepirale i jedna negirala svoje srodstvo sa ostalima i svog taksonomskog reda govoreci kako to da su kokoske ostale kokoske, a mi evoluirale u curke. Naime, i kokoske i curke spadaju u red kokosaka unutar razreda ptica. Tako i mi, dakle ljudi, spadamo u red primata i svaka vrsta ima svoj evolutivni tok pa danas imamo vise vrsta majmuna - cimpanze, gorile, ljude, gibone, orangutane, ...
Recimo, dvije cimpanze imaju slican dijalog kao ti i ja i jedan tvrdi kako smo evoluirali u to sto smo, a drugi negira evoluciju i srodnost s ljudima iz reda primata govoreci, kako to da su oni ostali majmuni, a mi cimpanze.
Kontas li sad?
Nego, taksonomska podjela zivog svijeta se uci u osnovnoj skoli i u svakom udzbeniku biologije, svugdje na planeti se navodi da su ljudi sastavni dio zivotinjskog carstva jer smo u razredu sisara, sto je i vise nego ocigledno, i pripadamo redu primata, sto je takodjer ocigledno - kao sto vec spomenuh, ljudi i cimpanze mnogo vise slice jedni drugima od, recimo, kokosaka i curki pa ih ti opet lakse dovodis u vezu nego sebe i cimpanze.