Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Ludzak
#4451 Re: Ateizam
Hahahahaha sad čitam na Tuzlanski.ba portalu o nekakvom imamu koji je doživio srčani napad prilikom obavljanja molitve u džamiji i umro, a dolje komentari 'intelektualaca':
'Blago se njemu'
'Lijepa smrt'
'Lijep završetak'
Svašta čovjek čuje i pročita od ovakvih, a da neko nešto pametno nauči od njih, to neće
'Blago se njemu'
'Lijepa smrt'
'Lijep završetak'
Svašta čovjek čuje i pročita od ovakvih, a da neko nešto pametno nauči od njih, to neće
- SamoVasGledam
#4452 Re: Ateizam
A da je kojim slučajem ozdravio od neke bolesti tokom molitve onda bi veličali Boga.
Podseti me na onu katastrofu koja se dogodila u Meki kada je onaj kran pao pa su silni ljudi izginuli. Većina komentara je bilo oduševljeno time. Na snimku ljudi beže zaprepašćeni, spašavaju gole živote, članovi porodice i prijatelji bivaju im smrskani pred očima, a komentatori zavide žrtvama.
A da su kojim slučajem svi prošli nepovređeni onda bi to bilo Božije čudo i Božiji znak.
Podseti me na onu katastrofu koja se dogodila u Meki kada je onaj kran pao pa su silni ljudi izginuli. Većina komentara je bilo oduševljeno time. Na snimku ljudi beže zaprepašćeni, spašavaju gole živote, članovi porodice i prijatelji bivaju im smrskani pred očima, a komentatori zavide žrtvama.
A da su kojim slučajem svi prošli nepovređeni onda bi to bilo Božije čudo i Božiji znak.
-
dresdener78
#4453 Re: Ateizam
L u c i f e r wrote:Morality is doing what is right, regardless o*f what you are told. Religion is doing what you are told, regardless of what is right.
Apsolutno tačno.
I još gore.
Ima dovoljno idiota koje izjednačavaju "vjeru" sa "religijom".
Ima dovoljno idiota koji tvrde da postoji neko "ljudsko pravo" upražnjavati "vjeru" pred znanjem i slobodnim kritičnim razmišljanjem.
NE POSTOJI takvo ljudsko pravo. Zato postoji LJUDSKA OBAVEZA KORISTITI SOPSTVEN MOZAK I SAVJEST.
Po mojim ličnim iskustvima, 99 posto "predanih" vjernika, bilo kršćana ili muslimana, ima neki psihološki problem - kao vlasnici ajfouna, moraju to svakih pet minuta nekomu reci. Jednostavno fanatizam. I većina od njih se ponašava kao najgore p*zde od čovjeka - dvolični, okrutni, pokvareni. Samo prošlih par dana sam doživio sljedeće nove scene: Svećenik u komšiluku širi klevete i laži o jednoj komšinici, razmišljam da ću ga malo zaustaviti na ulici zbog razvovora kad ga budem vidio, i jedan "vjernik" koji bi u bogomolju najradije ulazio na koljenima, bi svoju 85godišnju majku najradije ostavio kao teret njenim komšijama koji su sami penzioneri, jer njemu bi ona bila višak u njegovoj kući. Ne kažem da nema između nevjernika zlih ljudi, ima ih puno ali barem nisu toliko dvolični.
Kada mene smaraju sa pitanjem ŠTA SI TI ČIJI TI SI odgovaram u zadnje vrijeme SATANISTA SAM, jer u ime Satana ubijeno je u prošlim stoljećima puno manje ljudi nego u ime Boga.
- Zaitsev
#4454 Re: Ateizam
Tačno me ovakvim postovima podsjetiš na Zgembu Adislića...HardcoreMX wrote: Pardoniram što malo kasnim, evo opet si u retrovizoru.![]()
Ako laješ i konvertuješ, onda se postavlja pitanje u što ti konvertiraš?! Aplaudiraš i nešto ocjenuješ, da nisu zvezde granda u pitanju..
-
kakavdanakneiskustvu
#4455 Re: Ateizam
pametne riječi,od prije 15 godina
- aurora313
#4456 Re: Ateizam
"Uvijek će da bude dobrih ljudi koji čine dobra, i loših koji čine zla. Ali da bi dobar čovjek činio zlo, potrebna je religija."
Stephen Weinberg, pametan čo'jek i nobelovac, čije mišljenje po pitanju organizovane religije (ne vjere, da se razumijemo), dijelim
Stephen Weinberg, pametan čo'jek i nobelovac, čije mišljenje po pitanju organizovane religije (ne vjere, da se razumijemo), dijelim
- irac300
#4457 Re: Ateizam
Kako god okreneš win-win situacija.SamoVasGledam wrote:A da je kojim slučajem ozdravio od neke bolesti tokom molitve onda bi veličali Boga.
- pink floydd
#4458 Re: Ateizam
Nisu svi vjernici budale, ali su sve budale vjernici.
- Dope_Man
#4459 Re: Ateizam
U vjeri je sve win-win situacij, bas kao na tom primjeru. Ako umre: Hvala bogu njemu je sad dobro. Ako prezivi: Hvala bogu prezivio je.
Naravno pri tom se nikome ne zuri da umre, cak sta vise cini mi se da je veci strah od smrti kod vjernika nego kod mene za koga je to kraj svega, nema drugog zivota, nema
djevica koliko mi volja, nema rijeka mlijeka i meda niti silnog bogatstva koje je svakako nebitno ako ga i svi drugi imaju..
Uglavnom na taj win-win se pale oni kojima je potrebna takva vrsta utjehe, to je dobar nacin da se u svemu vidi pozitivna strana i da se smanji patnja i strah.
Naravno pri tom se nikome ne zuri da umre, cak sta vise cini mi se da je veci strah od smrti kod vjernika nego kod mene za koga je to kraj svega, nema drugog zivota, nema
Uglavnom na taj win-win se pale oni kojima je potrebna takva vrsta utjehe, to je dobar nacin da se u svemu vidi pozitivna strana i da se smanji patnja i strah.
- Raigor Stonehoof
#4460 Re: Ateizam
al kad vidis kako je taj raj opisivan od strane primitivnih srednjevjekovnih ljudi...kao, kuce od zlata, pijesak od dijamanata....kontam koji ce mu kurac dijamanti, suho zlato, brilijanti (
halid ateista poznati, odreko se raja u prvom hitu
) kad u raju nema monetarnog sistema niti ekonomije 
- beni-bu-man
#4461 Re: Ateizam
mojne tako cccRaigor Stonehoof wrote:al kad vidis kako je taj raj opisivan od strane primitivnih srednjevjekovnih ljudi...kao, kuce od zlata, pijesak od dijamanata....kontam koji ce mu kurac dijamanti, suho zlato, brilijanti (halid ateista poznati, odreko se raja u prvom hitu

- Dope_Man
#4462 Re: Ateizam
To je jedna stvar koju sam pokusao Smrletu, kad je otvorio temu u raju, objasniti. Naravno, nije mogao skontati pored deset objasnjenja da u sistemu gdje svi imaju neizmjerno bogatstvo, i gdje ne postoji nikakva ekonomija, svo to zlato, dijamanti itd.. zapravo ne vrijede nista jer sami po sebi nemaju neku vrijednost osim sto su nekome lijepi mozda, a i to dosadi kada ga imas koliko hoces, a i svi drugi imaju pa ne hranis ego time da si bolji od njih.Raigor Stonehoof wrote:al kad vidis kako je taj raj opisivan od strane primitivnih srednjevjekovnih ljudi...kao, kuce od zlata, pijesak od dijamanata....kontam koji ce mu kurac dijamanti, suho zlato, brilijanti (halid ateista poznati, odreko se raja u prvom hitu
Al hej.. obecaj ocajniku na zemlji bogatstvo i on ce umrijeti za tebe, ne razmisljajuci uopste dublje o tome sta si mu obecao i da li to ima smisla.
- aurora313
#4463 Re: Ateizam
Vas me dva potsjetiste na nekakvav stari ruski roman gdje par supermilijardera uživa život po skupim mjestima, hotelima, jahtama, te piju šampanjac uz kavijar. U jednoj oluji, njihova jahta se nasuče na greben pustog otoka bez vode i ičega, a oni se jedva spase. Kasnije izvuku iz mora samo dva preostala sanduka iz olupine u kome su naravno samo kavijar i šampanjac.Dope_Man wrote:To je jedna stvar koju sam pokusao Smrletu, kad je otvorio temu u raju, objasniti. Naravno, nije mogao skontati pored deset objasnjenja da u sistemu gdje svi imaju neizmjerno bogatstvo, i gdje ne postoji nikakva ekonomija, svo to zlato, dijamanti itd.. zapravo ne vrijede nista jer sami po sebi nemaju neku vrijednost osim sto su nekome lijepi mozda, a i to dosadi kada ga imas koliko hoces, a i svi drugi imaju pa ne hranis ego time da si bolji od njih.Raigor Stonehoof wrote:al kad vidis kako je taj raj opisivan od strane primitivnih srednjevjekovnih ljudi...kao, kuce od zlata, pijesak od dijamanata....kontam koji ce mu kurac dijamanti, suho zlato, brilijanti (halid ateista poznati, odreko se raja u prvom hitu
Al hej.. obecaj ocajniku na zemlji bogatstvo i on ce umrijeti za tebe, ne razmisljajuci uopste dublje o tome sta si mu obecao i da li to ima smisla.
Jednom mi je Smrle na moje pitanje o užitku duhovnog tijela anamo 'objasnio' da nakon duhovnog dijela, neko (valjda džini) se vrati po coccyx (naš repni ostatak), i od toga te u raju naprave ponovo cijelim. Sve kontam kako bi volio da zagube moj coccyx na putu za džehenem!
-
Nocty
#4464 Re: Ateizam
Ja sam u usa...fatamorgana wrote:Loše vijesti za regiju .... i @nocty - ja!
https://www.klix.ba/biznis/privreda/glj ... /170424055
Sramota...ljudi se boje mina...a da nema nijednog uzgajača ili društva je bruka...U potrazi za uzgajivačima gljiva, primijetili smo kako u BiH ne postoji nijedno udruženje gljivara, ljubitelja i uzgajivača gljiva. Na društvenoj mreži Facebook uspjeli smo pronaći nekoliko neformalnih grupa na kojima ljubitelji i berači gljiva razmjene poneku fotografiju i pokoju informaciju o gljivama

Psilocybe Serbica
Upoznaj je,komšinica ti je
Paš vidit boga svog
Dobro došla za alkoholičare
Kako bi ga u guzicu udarila da nikad više ne pomisli da se opija
Last edited by Nocty on 04/05/2017 20:11, edited 2 times in total.
- Dope_Man
#4465 Re: Ateizam
S obzirom na kolicinu zayeba u historiji te kompletne administracije sasvim je realno ocekivati da bar nekoliko miliona ''repova'' zagube.. Uostalom, da bi te ozivio bog izgleda mora da ima tvoj genetski materijal, pa je ucinio repic neunistivim (bar tako Muha rece onomad).
S obzirom da je negdje u programiranju prirode neki bug koji ipak dozvoljava da se i taj dijelic nas raspadne kao i svaki drugi, onda nas svakako nece moci ozivjeti osim ako se mumificiramo il nadjemo neki drugi nacin da sacuvamo repic od raspadanja.
S obzirom da je negdje u programiranju prirode neki bug koji ipak dozvoljava da se i taj dijelic nas raspadne kao i svaki drugi, onda nas svakako nece moci ozivjeti osim ako se mumificiramo il nadjemo neki drugi nacin da sacuvamo repic od raspadanja.
- Dope_Man
#4466 Re: Ateizam

''for the scalp and hair stay healthy''
- beni-bu-man
- beni-bu-man
#4468 Re: Ateizam
Dope_Man wrote:

-
r_faruk
#4469 Re: Ateizam
pri tome je svemoguc...Dope_Man wrote:S obzirom na kolicinu zayeba u historiji te kompletne administracije sasvim je realno ocekivati da bar nekoliko miliona ''repova'' zagube.. Uostalom, da bi te ozivio bog izgleda mora da ima tvoj genetski materijal, pa je ucinio repic neunistivim (bar tako Muha rece onomad).
- S4mpion
#4470 Re: Ateizam
Reče neko koga su morali učiti kako da drži kašiku, da ne obavlja nuždu u gaće, učili ga da priča, piše, jer nije znao, učili ga da hoda, jer nije znao, učili ga 20 godina šta je ispravno, a šta nije, jer nije imao pojma o tome i on danas ubijeđen da je do svojih stavova došao nezavisno od drugih ljudi. AhaL u c i f e r wrote:Morality is doing what is right, regardless of what you are told. Religion is doing what you are told, regardless of what is right.
-
Edouard
#4471 Re: Ateizam
Snažni porast entropije u Platonovoj pećini u jakoj korelaciji sa sumrakom kreacije na temi.
- raoul duke
#4472 Re: Ateizam
Dope_Man wrote:
- skupljac_zeljeza
#4473 Re: Ateizam
Hoćeš mišljenje jednog drugog nobelovca o ateizmu?aurora313 wrote:"Uvijek će da bude dobrih ljudi koji čine dobra, i loših koji čine zla. Ali da bi dobar čovjek činio zlo, potrebna je religija."
- triconja
#4474 Re: Ateizam
E raja, procitajte malo o deizmu, ja sam se pronasao u toj skupini, mozda se i vi pronadjete 
-
L u c i f e r
#4475 Re: Ateizam
Fascinantno kako ti znas u sta sam ja ubijedjen.S4mpion wrote:Reče neko koga su morali učiti kako da drži kašiku, da ne obavlja nuždu u gaće, učili ga da priča, piše, jer nije znao, učili ga da hoda, jer nije znao, učili ga 20 godina šta je ispravno, a šta nije, jer nije imao pojma o tome i on danas ubijeđen da je do svojih stavova došao nezavisno od drugih ljudi. AhaL u c i f e r wrote:Morality is doing what is right, regardless of what you are told. Religion is doing what you are told, regardless of what is right.
Nidje veze.