juga 1950.-1990.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4451 Re: juga 1950.-1990.
haj kad se vozite u Jetti pozadi onda budute fina i kulturna dječica, pa mahnite mojim ako ih vidite usput

- drndalo
#4452 Re: juga 1950.-1990.
DobroUtro moj komsija! 
- Edin H.
#4453 Re: juga 1950.-1990.
Ja se jos pitam od kuda tvoje znanje o avionima.Connaisseur Karlin wrote:muha_sa![]()
![]()
![]()
ovako se pere avion![]()
A ti radis u plane wash-u.
- Connaisseur Karlin
#4454 Re: juga 1950.-1990.
ahaEdin H. wrote:Ja se jos pitam od kuda tvoje znanje o avionima.Connaisseur Karlin wrote:muha_sa![]()
![]()
![]()
ovako se pere avion![]()
- drndalo
#4455 Re: juga 1950.-1990.
Ljubav - aha...Connaisseur Karlin wrote:ahaEdin H. wrote:Ja se jos pitam od kuda tvoje znanje o avionima.Connaisseur Karlin wrote:muha_sa![]()
![]()
![]()
ovako se pere avion![]()
- uglavnomja
#4456 Re: juga 1950.-1990.
najpoznatiji kubanackakavdanakneiskustvu wrote:
zar tores nije bio kubanac?

rip
-
KENJAC
#4457 Re: juga 1950.-1990.
Uz Tonija Montanu i Alberta Huantorenu !uglavnomja wrote:najpoznatiji kubanackakavdanakneiskustvu wrote:
rip
- Ommadawn
#4458 Re: juga 1950.-1990.
Lijepo se ismijah
Nego, sjeca li se iko one serije koja isla na nekom od nocnih programa o americkim vojnicima koji za vrijeme Drugog svjetskog rata dolaze u Veliku Britaniju pa tu bijahu svaceg necega? Kako se zvala?
Nego, sjeca li se iko one serije koja isla na nekom od nocnih programa o americkim vojnicima koji za vrijeme Drugog svjetskog rata dolaze u Veliku Britaniju pa tu bijahu svaceg necega? Kako se zvala?
-
KENJAC
#4460 Re: juga 1950.-1990.
Ma bolan , salim se . Malo procesljo ostale teme , ovo je jedina dje se ziv cojek more malo zajebavat.uglavnomja wrote:Kenjac, u boksu
-
drastic
#4461 Re: juga 1950.-1990.
prije meca benes hodo po kaficima, a tores svaki dan trkom na smetove i to unazad, ubio boga u njemukakavdanakneiskustvu wrote:drastic wrote:toresGojeni H wrote:Marijan Benes
https://sh.wikipedia.org/wiki/Marijan_Bene%C5%A1
Anto Josipovic
https://bs.wikipedia.org/wiki/Anton_Ante_Josipovi%C4%87
*Benes nikada nije imao previse pameti, ali je imao zmajevsko srce. Ko ga je vidio protiv onog visokog Amerikanca, mora mu dati respekt k'o kuca.
benes je imao ono drzanje ili me razbij ili cu te razbiti nema taktiziranja
-
John Cleese
#4462 Re: juga 1950.-1990.
Bilo je tih poslova onomad...muha_sa wrote:nema tu puno filozofije--popneš se i pereš
Krecit' plafon u Kolubari
Lopatat' cumur s ulice u podrum firme gdje je Damir Lisac "direktor"
@Muha, sjecas li se one price o Liscu i Albancima kojima je obecao da ce ih prosvercovat' u Italiju, pa ih je, nakon visesatnog truckanja u nekakvom kombiju (po Trebevicu i blizoj okolini) dovezao do Marsalke i rekao im da je tu granica, da samo preskoce ogradu i u Italiji su...
- muha_sa
#4463 Re: juga 1950.-1990.
John Cleese wrote:Bilo je tih poslova onomad...muha_sa wrote:nema tu puno filozofije--popneš se i pereš
Krecit' plafon u Kolubari![]()
Lopatat' cumur s ulice u podrum firme gdje je Damir Lisac "direktor"![]()
![]()
@Muha, sjecas li se one price o Liscu i Albancima kojima je obecao da ce ih prosvercovat' u Italiju, pa ih je, nakon visesatnog truckanja u nekakvom kombiju (po Trebevicu i blizoj okolini) dovezao do Marsalke i rekao im da je tu granica, da samo preskoce ogradu i u Italiji su...![]()
caršija je cudo--nema kakvih legendi nema, sve šejtanluk do šejtanluka
kad pomenu Kolobaru

skoro svako vece se pentralo na ovaj zidic da se pogleda film---a dosta raje je stajalo na zidicu bašcaršijske džamije i gledali
sjecaš se platna pred katedralom i filmova
meni se urezalo u pamcenje film koji sam od A-Ž pogledo--- Kapetan Leši
-
John Cleese
#4464 Re: juga 1950.-1990.
Pred katedralom nisam gledao filmove, a na zidic sam se penjao - prvo na krov nekakve radnjice (ne vidi se na slici, a lijevo bi bila), pa odatle lagano do zidicamuha_sa wrote:John Cleese wrote:Bilo je tih poslova onomad...muha_sa wrote:nema tu puno filozofije--popneš se i pereš
![]()
@Muha, sjecas li se one price o Liscu i Albancima kojima je obecao da ce ih prosvercovat' u Italiju, pa ih je, nakon visesatnog truckanja u nekakvom kombiju (po Trebevicu i blizoj okolini) dovezao do Marsalke i rekao im da je tu granica, da samo preskoce ogradu i u Italiji su...![]()
![]()
caršija je cudo--nema kakvih legendi nema, sve šejtanluk do šejtanluka![]()
kad pomenu Kolobaruevo jedna slika za mladju raju
![]()
skoro svako vece se pentralo na ovaj zidic da se pogleda film---a dosta raje je stajalo na zidicu bašcaršijske džamije i gledali![]()
sjecaš se platna pred katedralom i filmova![]()
meni se urezalo u pamcenje film koji sam od A-Ž pogledo--- Kapetan Leši![]()
Lešija sam gledao na televiziji
- muha_sa
#4465 Re: juga 1950.-1990.
meni najdraže kino je bilo Templ--Đuro Đakovic
sU djevojkom, naravno
bila ona odvojena sjedišta desno i lijevo
odgledamo žurnal i pocetak filma---sjetimo se da smo u kinu kad se na kraju svjetla upale
hajd vozdra

hajd vozdra
- Ommadawn
#4467 Re: juga 1950.-1990.
Muha golica mastu po sabahu...muha_sa wrote:meni najdraže kino je bilo Templ--Đuro ĐakovicsU djevojkom, naravno
bila ona odvojena sjedišta desno i lijevo
odgledamo žurnal i pocetak filma---sjetimo se da smo u kinu kad se na kraju svjetla upale
![]()
![]()
![]()
hajd vozdra![]()
-
KENJAC
#4468 Re: juga 1950.-1990.
...cuj krecis plafon u Kolubari ??? To mene nije moglo zapast. To samo odlikasi !
A kad smo bec kod legendi oko kina.... Frajer vazda dolazio sa curom u Kolubaru i jeo tamo cevape sa kefirom. Pojede cevape , promucka kefir, otvori ga i popije. Jednom on tako pojede cevape a treba da bude dobra promucka kefir , otvori ga i dadne mu. Bio neki zanimljiv film. Frajer , po navici uzme kefir da mucka ....
A kad smo bec kod legendi oko kina.... Frajer vazda dolazio sa curom u Kolubaru i jeo tamo cevape sa kefirom. Pojede cevape , promucka kefir, otvori ga i popije. Jednom on tako pojede cevape a treba da bude dobra promucka kefir , otvori ga i dadne mu. Bio neki zanimljiv film. Frajer , po navici uzme kefir da mucka ....
-
ST11
#4469 Re: juga 1950.-1990.
Po meni najlijepsa Slo. pjesma svih vremena, pogotovo ako covjek zna, kome je posvecena https://www.dnevnik.si/62419 (objasnjenje mozete naci ispod Oda Ireni, mislim da prijevod nije potreban).
V temi gozdne noči,
videl sem njene oči,
otroški obraz, spoznal je brez nas,
življenje, tam kjer se konča.
In videl sem, prav kakor vi,
drugič spet tvoje oči,
ljubezen iskal je in jo izdal,
neveden, kaj je poteptal, tako.
Sonce šestih pomladi,
je zanjo sedmo jesen,
za vedno zašlo.
Cvetje naj valovi,
nad grobom kjer ona leži,
ko noč se spusti za dobre ljudi,
Irena znova se rodi - živi.
V temi gozdne noči,
videl sem njene oči,
otroški obraz, spoznal je brez nas,
življenje, tam kjer se konča.
In videl sem, prav kakor vi,
drugič spet tvoje oči,
ljubezen iskal je in jo izdal,
neveden, kaj je poteptal, tako.
Sonce šestih pomladi,
je zanjo sedmo jesen,
za vedno zašlo.
Cvetje naj valovi,
nad grobom kjer ona leži,
ko noč se spusti za dobre ljudi,
Irena znova se rodi - živi.
-
NeenaSa
#4470 Re: juga 1950.-1990.
AjmeJohn Cleese wrote: Bilo je tih poslova onomad...
![]()
Znas li epilog storije?
- Ommadawn
#4471 Re: juga 1950.-1990.
Epilog slijedi ovako da vise nikada za zivota nije jeo krempite, sampite, baklave, tufahije, tulumbe niti pio bozu ili limunadu u slasticarnama ukoliko vlasnik nije pravilno znao izgovoriti njegovo prezime.NeenaSa wrote:AjmeJohn Cleese wrote: Bilo je tih poslova onomad...
![]()
![]()
![]()
Znas li epilog storije?
-
John Cleese
#4472 Re: juga 1950.-1990.
Kako su meni ispricali - Albanci su preskocili ogradu i isprepadali strazara, trceci podignutih ruku prema njemu i izvikujuci talijanske rijeci koje su znali (i to, naravno, po savjetu druga LiscaNeenaSa wrote:AjmeJohn Cleese wrote: Bilo je tih poslova onomad...
![]()
![]()
![]()
![]()
Znas li epilog storije?
Sta je poslije bilo - ne znam... ali znam da se Lisac nije smirio ni kad je omatorio
Gostovao je, valjda, u nekoj domacoj poratnoj televizijskoj emisiji, pa je tom prilikom, izmedju ostalog, ispricao kako je istraumirao kcerkinog momka, nekog prostodusnog i pitomog Amera...
Pobrinuo se da ga ovaj, kao slucajno, zatekne u skupom restoranu gdje je prethodno platio konobarima da se, puni toboznjeg strahopostovanja, utrkuju ko ce ga prije usluziti, dok su njegovom stolu prilazili ljudi nalik na visoko rangirane kriminalce i ljubili mu ruku...
I tako belajsuz uvali momka u zescu dilemu - nit' raskinut', nit' ostat' u vezi... dok kcerka nije saznala sta se desilo i starom pokvarila fol
-
KENJAC
#4474 Re: juga 1950.-1990.
Eki , fakat O ...Kolobara ..!Banksy wrote:KolObara, KolObara...
- Banksy
#4475 Re: juga 1950.-1990.
Kolobara kao kolobar, Kolobarić, kao desetine trgova, hanova, itd po Bosni,
Kolubara, istočni susjedi.
Kolubara, istočni susjedi.