Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
REDDEVILS wrote:Dali HDMI kabal spada u PS4 garanciju jer je rikno a ako ne gdje uzeti dobar HDMI kabal za PS4
Pogledaj garantni list ali ne vjerujem da spada pod garanciju. A imas HDMI kablova svugdje i svih cijena, kako sam shvatio svaki HDMI kabal je dovoljno dobar za 4K HDR iako imaju ti neki bolji ali raja tvrdi da je to samo marketing i da nisu potrebni.
"Misleading marketing there. the through put on nearly every HDMI cable is higher than any devices out there.
1.0 hdmi was 10Gbps, 2.0 is 18Gbps.
I don't think 4k true format even comes close to 10gbps."
Znaci cak i ovaj 1.0 bi trebao biti i vise nego dovoljan, a cak mislim da takav i dodje uz PS4 Pro a ne 2.0 iako nisam 100% siguran.
REDDEVILS wrote:Dali HDMI kabal spada u PS4 garanciju jer je rikno a ako ne gdje uzeti dobar HDMI kabal za PS4
Pogledaj garantni list ali ne vjerujem da spada pod garanciju. A imas HDMI kablova svugdje i svih cijena, kako sam shvatio svaki HDMI kabal je dovoljno dobar za 4K HDR iako imaju ti neki bolji ali raja tvrdi da je to samo marketing i da nisu potrebni.
"Misleading marketing there. the through put on nearly every HDMI cable is higher than any devices out there.
1.0 hdmi was 10Gbps, 2.0 is 18Gbps.
I don't think 4k true format even comes close to 10gbps."
Znaci cak i ovaj 1.0 bi trebao biti i vise nego dovoljan, a cak mislim da takav i dodje uz PS4 Pro a ne 2.0 iako nisam 100% siguran.
Probao sam ovaj od kompijutera koji je1.4 Ver. i radi savrseno dok ovaj koji sam dobio uz PS4 Pro nemoze ni na kompu stalno izbacuje proverite signal a na ps4 kad udjem u igru RDR HDR je signal nakon nekog vremena pocne izbacivati provjerite signal pa sam zakljucio da nema dovoljan 4K HDR Bandwidth propustljivost dok je na prijasnjem 1080 full HD tv radio
Moze samo biti da ti je "otisao" kabal skroz a ne da nema dovoljnu propustljivost. Ja koristim taj sto mi je dosao uz PS4 pro i nemam problema na 4K HDR. Da je do toga radio bi ti na kompu.
Lahko ti je testirati, spoji opet taj kabal na PS4 ali stavi prije toga u postavkama 1080p rezoluciju pa vidi hoce li raditi tako bez problema ili ne.
arnes_king wrote:Moze samo biti da ti je "otisao" kabal skroz a ne da nema dovoljnu propustljivost. Ja koristim taj sto mi je dosao uz PS4 pro i nemam problema na 4K HDR. Da je do toga radio bi ti na kompu.
arnes_king wrote:Moze samo biti da ti je "otisao" kabal skroz a ne da nema dovoljnu propustljivost. Ja koristim taj sto mi je dosao uz PS4 pro i nemam problema na 4K HDR. Da je do toga radio bi ti na kompu.
Ako je dosao uz PS4 Pro da , morao bi . Inace , puno ljudi misli da su svi HDMI kablovi isti i da ce svaki radit. to je djelomicno i tacno ako se radi o signalima do 1080p , ali za vece rezolucije i refresh rate-ove cesto bude problema tj ne radi . Ja sam imao HDMI 1.4 spojen na 4K TV i sve je bilo dobro dok nisam pokusao kroz njega pogurat igru na PC u 3D ( 2 x 1080p signal ) ili 4K signal . TV je svakih dvije tri sekunde blinkao i nije bilo sanse da radi normalno .Uzeo brzi 18Gbps 2.0a kabl i sve radi za pet .
typeOnegative wrote:Ako je dosao uz PS4 Pro da , morao bi . Inace , puno ljudi misli da su svi HDMI kablovi isti i da ce svaki radit. to je djelomicno i tacno ako se radi o signalima do 1080p , ali za vece rezolucije i refresh rate-ove cesto bude problema tj ne radi . Ja sam imao HDMI 1.4 spojen na 4K TV i sve je bilo dobro dok nisam pokusao kroz njega pogurat igru na PC u 3D ( 2 x 1080p signal ) ili 4K signal . TV je svakih dvije tri sekunde blinkao i nije bilo sanse da radi normalno .Uzeo brzi 18Gbps 2.0a kabl i sve radi za pet .
Gdje si uzeo ja isao u imtec i nema na stanju 2.0 HDMI sutra cu otici u sancta domenicu da vidim imali gore da uzmem kvalitetniji HDMI Kabal
Mozeli ovaj https://www.sancta-domenica.ba/sbox-kab ... 5m-4k.aspx
Inace ovaj sto je dosao uz PS4 Pro malo radi pa neradi a i nekako mi je previse tanak za razliku koji ja imam na kompu izgleda duplo deblji a i super radi na PS4 Pro 4K HDR 60 Hz
Uzeo i ja ps4 pro, ali imam ogroman problem. Ne znam kakav je kod vas, ali kod mene se cuje nenormalno. U bf1 kao mlaznjak, nevjerovatno. Jel zna mozda iko ima li pomoci, mozda da postavim vertikalno, kupiti vertical stand? Ima li iko iskustva?
Kuvet wrote:Uzeo i ja ps4 pro, ali imam ogroman problem. Ne znam kakav je kod vas, ali kod mene se cuje nenormalno. U bf1 kao mlaznjak, nevjerovatno. Jel zna mozda iko ima li pomoci, mozda da postavim vertikalno, kupiti vertical stand? Ima li iko iskustva?
Kuvet wrote:Uzeo i ja ps4 pro, ali imam ogroman problem. Ne znam kakav je kod vas, ali kod mene se cuje nenormalno. U bf1 kao mlaznjak, nevjerovatno. Jel zna mozda iko ima li pomoci, mozda da postavim vertikalno, kupiti vertical stand? Ima li iko iskustva?
Nov ????
Kod mene se mafia 3 cuje kao mlaznjak na PS4 pro sto je normalno jer igra nije dobro optimizovana za PS4, mozda je isti slucaj i sa BF1