Alfons Kauders wrote:
Koje snage Iran trenutno ima rasporedjene u Libanu i Siriji, koje bi mogle "nemilosrdno" raketerati Izrael?
"Izraelski narod teze podnosi patnju od Arapa i Perzijanaca"... Daaaa... To smo imali priliku gledati u kom ratu?
Ne vjerujem u koji scenarij? Da ce neke fantomske iranske snage napasti Izrael iz Libana i Sirije? Kao prvo to bi mogla biti najgora stvar koju urade, jer bi samo sebe sjebali... Drugo... Koje iranske snage u Libanu i Siriji?
Gdje nabavljate te droge, molim vas ljudi, nije za mene, vec mogle bi se dobre pare dici na njima...
Mislio sam da si ozbiljniji sagovornik.
Je li Hezbulah fantomska snaga?
Da li siiti imaju kompaktan teritorij?
Iran, Irak, Sirija, Libanon?
Pogledaj nesretne Talibane. Kalas im najnaprednije oruzje pa zapadnoj alijansi uspjeva zadati ozbiljne udarce. Sta tek reci za Hezbulah i ostale siitske formacije sponzorisane od Irana?
Uostalom, vidjeli smo Hezbulah ne tako davno u obracunu sa Izraelom. Nakon tog sukoba, Hezbulah je jos jaci. Eto kako se IDF proveo, iako su apsolutno superiorni.
I veoma vazan detalj. Izraelci i ostali zapadnjaci se plase smrti, dok je vjerskim fanaticima cast umrijeti u borbi. Tesko se boriti protiv takvih ljudi.
Rat protiv Irana bi zapad dobio, ali je pitanje za koliko godina i uz kakve gubitke.
Da li su spremni na to u ovom trenutku?
Sta ako Iran zaprijeti totalnim ratom u slucaju napada na Siriju?
Da su Iranci 'ludjaci' i da se ne plase sukoba dovoljno pokazuje cinjenica da zapadu svakom prilikom pucaju kontru. Mislim da su i oni svjesni da je sukob neminovnost.
Boriti se danas ili sutra, kakva je razlika?