Sirija

Locked
Dr Jurica Ustamujić

#4451 Re: Sirija

Post by Dr Jurica Ustamujić »

505sCrtom wrote:Da mi je neko rekao da će radikalni muslići čekati židovske rakete k'o ozeblo sunce, da udaraju po muslimanima, i da će ih još i slaviti, ne bih vjerovao. A svašta čovjek doživi.

Pa kad je bio rat izmedju Iraka i Irana kad su Amerikanci naoruzavali Irak. Šta je tu novo...
dječak sa šibicama

#4452 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

U najboljoj maniri Hitlerovih 'sakupljača knjiga', mudžahedinska grupa Islamska država u Iraku i Levantu (ISIL), koju se povezuje s Al-Qaedaom, u sirijskom je gradu Jarablusu pokupila kršćanske knjige, uglavnom Biblije. 'Nacijo Muhameda, probudi se! Zato jer su neke stvari opasnije od kemijskih oružja. Čuvajte se kršćanizacije.', poručili su mudžahedini Sirijcima. Snimajući video, objašnjavaju kako se 'iskorištavaju potrebe sirijskih građana kako bi se provela kršćanizacija'.
udrch

#4453 Re: Sirija

Post by udrch »

sarajevoxxxx wrote:
udrch wrote:...već sam govorio da sam neki dan glasao 10 puta zaredom..zatvoriš stranicu, otvoriš stranicu, svaki put možeš glasati..
uopšte ne sumnjam da ste to radili..posebno ti, mislim da je bar 5 hiljada klikova tvojih..svakako si bio u banovićima..s obzirom da vam je ona facebook stranica provaljena, smislio si ovo kao argument..
zato rezultate i objavljuješ kad god nemaš drugih argumenata..

bolje bi ti bilo da vrijeme trošiš na evakuaciji jarana iz Sirije..ti bi trebao primiti bar jednu alawitsku familiju..s obzirom da je tvoja ljubav prema njima ovolika koliko nam prikazuješ..nadam se da ćeš nas u to uvjeriti kad sukoro krene bježanija..
ili je ovo samo šuplja?
- He dobro me nasmija...

- Nego Čeli, jesi stvarno više puta klikao...
rezultat zadnje ankete:
Ko je najodgovorniji za požare u BiH?
Institucije vlasti (3000) 43%
Neodgovorni pojedinci (1944) 28%
Civilna zaštita (1428) 20%
Ne znam (391) 6%
Vatrogasci (271) 4%
znači dobro sam procjenio, nekih 5000 je on nakucao..
Challenger__

#4454 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

dječak sa šibicama wrote:
- Daj, dječak, ne budi na kraj srca. Te tekfirdžije su nestašna McCainova, Kerryjeva i Bidenova raja... Plus, prirasli su srcu nekim forumašima ovdje. Rađe diraj u osinje gnijezdo nego milu im Nusricu. Pusti ih. Danas sakupljaju knjige, sutra ljude, a prekosutra šta Bog da. To što ovakve slike sutra mogu biti propagandni materijal u generalizaciji svih muslimana, to nikoga ne brine.

________

- Da se vratim na američki Kongres. The Washington Post je izvršio updata za 8. septembar i stvar izgleda ovako: Predstavnički dom, znatno bliži "ne", nego "da", a u Senatu je stvar malo komplikovanija, ali opet bliža "ne" - LINK;

Definitivno, stvar ne izgleda obećavajuća po ratnohuškače, ako ih odbije Kongres, onda se otvara prostor za neke vrlo "kontroverzne" interpretacije.
Last edited by Challenger__ on 09/09/2013 15:56, edited 1 time in total.
udrch

#4455 Re: Sirija

Post by udrch »

505sCrtom wrote:Da mi je neko rekao da će radikalni muslići čekati židovske rakete k'o ozeblo sunce, da udaraju po muslimanima, i da će ih još i slaviti, ne bih vjerovao. A svašta čovjek doživi.
jel se to čeka današnje glasanje u Knesetu?
ili si to postao antižidovski nastrojen ili inače mrziš do podne muslimane, a poslijepodne ostale..

ja čekam američke rakete da raspale po alawitskim nevjernicima..baš mi žao što će ti braća po nevjerovanju popušiti..
čim ih raspale ima da slavim kao 99-te..
udrch

#4456 Re: Sirija

Post by udrch »

Challenger__ wrote:
- Daj, dječak, ne budi na kraj srca. Te tekfirdžije su nestašna McCainova, Kerryjeva i Bidenova raja... Plus, prirasli su srcu nekih forumaša ovdje. Rađe diraj u osinje gnijezdo nego milu im Nusricu. Pusti ih. Danas sakupljaju knjige, sutra ljude, a prekosutra šta Bog da. To što ovakve slike sutra mogu biti propagandni materijal u generalizaciji svih muslimana, to nikoga ne brine.

.
jedini tekfirdžija koliko vidim ovdje je tvoj jaran:
asurbanipal je napisao/la:
Likovi poput "udrcha" ti ne vjeruju u Boga.
i to šijja, a tekfirdžija :lol: ..
asurbanipal

#4457 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

udrch wrote:
ja čekam američke rakete da raspale po alawitskim nevjernicima..baš mi žao što će ti braća po nevjerovanju popušiti..

Alawiti su vjernici, i to kakvi. Vjerovatno si tako slavio kada su "pametne" bombe kasapile žene i djecu po Afganistanu, ili kada su bacali bijeli fosfor nad Falujjom 2004. godine...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4458 Re: Sirija

Post by Truba »

slika govori više od tisuću riječi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4459 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

da je meni neko rekao da če se militantni ljevičari i "antiglobalisti" udružiti sa radikalinim islamistima irana i njihovim paravojskama iz regije i zajedno sa "pravoslavnom" rusijom i "komunističkom" kinom braniti svijet od sila zla i tame ja ne bih mogao dalje od smijeha ... plus na sve to aleks đons dejvid ajk hugo čavez mladen marić i fakat imaš komediju par exellence

a ovo obojeno šta znači ... neki fazon mahalski - vic - fora - neka mudrost duboka ... ili samo iz tvojih prsa izbija ono što kriješ i zaista osječaš
Challenger__

#4460 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- kako izvještavaju američki mediji, predsjednik SAD, Barak Obama je aktivirao sve PR kapacitete da bi uticao na neodlučne Kongresmene. Uprkos tome, kako izvještava "USA Today", za sada, u oba Doma ima samo 44 sigurna glasa "za".
The comprehensive poll of Congress finds that only a small fraction of the 533 lawmakers — 22 senators and 22 House members — are willing to say they will support the use of force in response to the reported use of chemical weapons by the Syrian regime. Far more overall — 19 senators and 130 House members — say they will oppose a resolution that would authorize military strikes.
- težište njegove borbe je za one koji su trenutno najbrojniji, oni neodlučni:
The largest group of lawmakers remains undecided, including a majority of the Senate and the House. That could create an opportunity for the president to persuade them in a string of six interviews with TV network anchors Monday and a televised address to the nation Tuesday.

USA Today
Kikibombona

#4461 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Alfons Kauders wrote:
Koje snage Iran trenutno ima rasporedjene u Libanu i Siriji, koje bi mogle "nemilosrdno" raketerati Izrael?

"Izraelski narod teze podnosi patnju od Arapa i Perzijanaca"... Daaaa... To smo imali priliku gledati u kom ratu?

Ne vjerujem u koji scenarij? Da ce neke fantomske iranske snage napasti Izrael iz Libana i Sirije? Kao prvo to bi mogla biti najgora stvar koju urade, jer bi samo sebe sjebali... Drugo... Koje iranske snage u Libanu i Siriji?

Gdje nabavljate te droge, molim vas ljudi, nije za mene, vec mogle bi se dobre pare dici na njima...
Mislio sam da si ozbiljniji sagovornik.

Je li Hezbulah fantomska snaga?
Da li siiti imaju kompaktan teritorij?
Iran, Irak, Sirija, Libanon?

Pogledaj nesretne Talibane. Kalas im najnaprednije oruzje pa zapadnoj alijansi uspjeva zadati ozbiljne udarce. Sta tek reci za Hezbulah i ostale siitske formacije sponzorisane od Irana?

Uostalom, vidjeli smo Hezbulah ne tako davno u obracunu sa Izraelom. Nakon tog sukoba, Hezbulah je jos jaci. Eto kako se IDF proveo, iako su apsolutno superiorni.

I veoma vazan detalj. Izraelci i ostali zapadnjaci se plase smrti, dok je vjerskim fanaticima cast umrijeti u borbi. Tesko se boriti protiv takvih ljudi.

Rat protiv Irana bi zapad dobio, ali je pitanje za koliko godina i uz kakve gubitke.
Da li su spremni na to u ovom trenutku?
Sta ako Iran zaprijeti totalnim ratom u slucaju napada na Siriju?

Da su Iranci 'ludjaci' i da se ne plase sukoba dovoljno pokazuje cinjenica da zapadu svakom prilikom pucaju kontru. Mislim da su i oni svjesni da je sukob neminovnost. Boriti se danas ili sutra, kakva je razlika?
caco_sarajevo

#4462 Re: Sirija

Post by caco_sarajevo »

Da su Iranci 'ludjaci' i da se ne plase sukoba dovoljno pokazuje cinjenica da zapadu svakom prilikom pucaju kontru. Mislim da su i oni svjesni da je sukob neminovnost. Boriti se danas ili sutra, kakva je razlika?[/quote]

Iran ima F14 iz 1979te, ameri nemaju šanse... šalu nastranu, usporedi arsenal sirije i irana vidjećeš da je sirija daleko naoruzanija i to modernijim oružijem, pa ne mogu da pobjede nusru circa 5000 ratnika.
Kikibombona

#4463 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

asurbanipal wrote:
udrch wrote:

Alawiti su vjernici, i to kakvi. Vjerovatno si tako slavio kada su "pametne" bombe kasapile žene i djecu po Afganistanu, ili kada su bacali bijeli fosfor nad Falujjom 2004. godine...
Mene je iskreno strah likova poput Udrcha... Ne smijem ni pomisliti sta bi bilo sa 'nevjernicima' u BiH ako bi se ovakvi kao on nesto pitali.

Ja sam veci nevjernik od svakog alavita... Oni makar vjeruju u nesto za razliku od mene. Je li i po meni treba raspaliti?

Grozno :( .
udrch

#4464 Re: Sirija

Post by udrch »

Black swan wrote:slika govori više od tisuću riječi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ko je god pogledao sliku siguran je da je ovo fotomontaža i to loša..
više je nego očigledno da je na slici škutor sa šajkačom..
udrch

#4465 Re: Sirija

Post by udrch »

Kikibombona wrote:
asurbanipal wrote:
udrch wrote:

Mene je iskreno strah likova poput Udrcha... Ne smijem ni pomisliti sta bi bilo sa 'nevjernicima' u BiH ako bi se ovakvi kao on nesto pitali.

Ja sam veci nevjernik od svakog alavita... Oni makar vjeruju u nesto za razliku od mene. Je li i po meni treba raspaliti?

Grozno :( .
koja zamjena teza..čovjek koji podržava zločinca koji je upotrijebio hemijsko oružje protiv žena i djece i koji i dalje prijeti se navodno plaši onoga koji poziva normalni svijet da zaustave zločinca..
Assad: Očekujte sve u slučaju napada
uvjeren sam da će ti jaran opet upotrijebiti hemijsko oružje protiv civila..
udrch

#4466 Re: Sirija

Post by udrch »

TUTINO KOPILE wrote::lol: :lol: :lol:
odi i izaberi laminat majmune jedan..ljudi me zovu svaki dan..

http://www.megakop.ba/opis.php?conid=78

nemoj da uzmeš ovaj seljački pod, jer se neće ništa promjeniti..ili ti bio onaj seljački kineski laminat ili ovaj pod..
nemoj da ljudi čekaju, uzmi telefon i zovi..

nazovi na ovaj broj 036 321-156, traži Prof.dr.sc. Dragan Babić i reci šifru: (F20-F29) i (P9-10)

ako ne stigneš danas, evo ti link, pa malo pregledaj ovu prezentaciju..

http://www.psihijatrija.com/MATURANTI/P ... renija.pdf

:per:
5 0 5

#4467 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

japin_mutapi wrote:
da je meni neko rekao da če se militantni ljevičari i "antiglobalisti" udružiti sa radikalinim islamistima irana i njihovim paravojskama iz regije i zajedno sa "pravoslavnom" rusijom i "komunističkom" kinom braniti svijet od sila zla i tame ja ne bih mogao dalje od smijeha ... plus na sve to aleks đons dejvid ajk hugo čavez mladen marić i fakat imaš komediju par exellence

a ovo obojeno šta znači ... neki fazon mahalski - vic - fora - neka mudrost duboka ... ili samo iz tvojih prsa izbija ono što kriješ i zaista osječaš
Pusti ti mene. Nisam ja bitan. Ne branim ja nikoga niti sam na ičijoj strani. Samo se isčuđavam sa onim što sam ranije naveo. A obojeno je, iz milja.

A ti meni reci, da si sam očekivao da ćeš priželjkivati američkožidovske rakete po muslimanima, u bilo kojem scenariju, recimo prije par godina, iz svog poštovanja, reći ću ti da lažeš. A opet, možda i ne lažeš. Ko zna šta se sve vrti u indoktriranoj glavi. ;) Samo znam, da ih ja nikad ne bih priželjkivao.
udrch

#4468 Re: Sirija

Post by udrch »

o kakvom nesposobnom idiotu se radi dovoljno je da posjetite bilo koji forum mimo ovoga..
npr.

http://www.nolinks/forum.php/vi ... =89&t=1111

kaže ovo Tutino kopile:

Postao/la 4t234t62
Dobar dan jel ovo forum muslimanskih nacionalista, molim iskren odgovor.Ako jeste potrudit ću se da vas zatvorim za sva vremena.

pa nastavlja po svom običaju:

Postao/la 4t234t62
ej lepi bre što se ljutiš :laughing-rofl: :laughing-rofl: :laughing-rofl: nego banovanje ne pomaže tu sam za sekundu nazad ako ne vjeruješ probaj, dakle idemo da vas zatvorimo i da vas vlasti procesuiraju, možda dobiješ i izgon iz norge ko terorista :laughing-rofl: :laughing-rofl: :laughing-rofl:

admin ga pusti, pa ga onda banuje:

Postao/la admin » Uto lip 04, 2013 6:55 pm
evo krelac BANOVO sam te, pa da te vidim kako ćeš se prijavit PONOVO

pa ga onda zajebaje:

Postao/la admin » Uto lip 04, 2013 8:06 pm
četničko govno !! :obscene-smokingred:
gde si bre, pa ti obeća da ćeš se odmah pojaviti

:lol:

znači da si obični levat..jer forum i dalje postoji za razliku od tvog antiforuma koji ima devet članova za 7,8 mjeseci..
a nisi se uspio čak ni prijaviti nakon što te banovo..
nešto nisi aktivan na ovom forumu više..zguzio te lik, pa ne smiješ ni da se vratiš..
a kako sam ti provalio tvoj forum od 9 članova ne smiješ više ni link da ostavljaš na njega..
udrch

#4469 Re: Sirija

Post by udrch »

505sCrtom wrote:
japin_mutapi wrote:

Pusti ti mene. Nisam ja bitan. Ne branim ja nikoga niti sam na ičijoj strani. Samo se isčuđavam sa onim što sam ranije naveo. A obojeno je, iz milja.

A ti meni reci, da si sam očekivao da ćeš priželjkivati američkožidovske rakete po muslimanima, u bilo kojem scenariju, recimo prije par godina, iz svog poštovanja, reći ću ti da lažeš. A opet, možda i ne lažeš. Ko zna šta se sve vrti u indoktriranoj glavi. ;) Samo znam, da ih ja nikad ne bih priželjkivao.
da mi kažemo da smo očekivali da Amerika bombarduje Bašara prije par godina, sigurno bi to bila laž..
ali to je nešto što je prošlost, pa nije relevantno, jer je sbb kbb..
ali ti zaobilaziš istinu sad, da ne kažem da lažeš..
jer ovo da nisi ni na čijoj strani je čista laž i ti to znaš..ovdje si na strani Assada, u Egiptu na strani vojne hunte, u Turskoj na strani (ne želim da se izrazim)..
udrch

#4470 Re: Sirija

Post by udrch »

jel to ti mama ne dolazi da ga malo preuzme?
jon_jovi

#4471 Re: Sirija

Post by jon_jovi »

udrch wrote:
jel to ti mama ne dolazi da ga malo preuzme?
Ne nasjedan na provokacije
Kikibombona

#4472 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

udrch wrote:ja čekam američke rakete da raspale po alawitskim nevjernicima..baš mi žao što će ti braća po nevjerovanju popušiti..
[/quote]

Zasto naglasavas da su nevjernici?
Alfons Kauders

#4473 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Kikibombona wrote:
Alfons Kauders wrote:
Koje snage Iran trenutno ima rasporedjene u Libanu i Siriji, koje bi mogle "nemilosrdno" raketerati Izrael?

"Izraelski narod teze podnosi patnju od Arapa i Perzijanaca"... Daaaa... To smo imali priliku gledati u kom ratu?

Ne vjerujem u koji scenarij? Da ce neke fantomske iranske snage napasti Izrael iz Libana i Sirije? Kao prvo to bi mogla biti najgora stvar koju urade, jer bi samo sebe sjebali... Drugo... Koje iranske snage u Libanu i Siriji?

Gdje nabavljate te droge, molim vas ljudi, nije za mene, vec mogle bi se dobre pare dici na njima...
Mislio sam da si ozbiljniji sagovornik.

Je li Hezbulah fantomska snaga?
Da li siiti imaju kompaktan teritorij?
Iran, Irak, Sirija, Libanon?

Pogledaj nesretne Talibane. Kalas im najnaprednije oruzje pa zapadnoj alijansi uspjeva zadati ozbiljne udarce. Sta tek reci za Hezbulah i ostale siitske formacije sponzorisane od Irana?

Uostalom, vidjeli smo Hezbulah ne tako davno u obracunu sa Izraelom. Nakon tog sukoba, Hezbulah je jos jaci. Eto kako se IDF proveo, iako su apsolutno superiorni.

I veoma vazan detalj. Izraelci i ostali zapadnjaci se plase smrti, dok je vjerskim fanaticima cast umrijeti u borbi. Tesko se boriti protiv takvih ljudi.

Rat protiv Irana bi zapad dobio, ali je pitanje za koliko godina i uz kakve gubitke.
Da li su spremni na to u ovom trenutku?
Sta ako Iran zaprijeti totalnim ratom u slucaju napada na Siriju?

Da su Iranci 'ludjaci' i da se ne plase sukoba dovoljno pokazuje cinjenica da zapadu svakom prilikom pucaju kontru. Mislim da su i oni svjesni da je sukob neminovnost. Boriti se danas ili sutra, kakva je razlika?
Ja vrlo dobro znam sta imaju i gdje, zato te i pitam, sta mogu uraditi? Konkretno, treci put, sta mogu uraditi?

Fino kazes mornarica ce odraditi to i to, avijacija zaduzena za to, balistickim raketama ce gadjati sta, slace kopnene trupe gdje. Dakle banalno pitanje, evo i po cetvrti put, sta mogu uraditi?

A sukob nije neminovnost, ni blizu. To je tvoje misljenje, ne cinjenica. Ja npr. mislim da Iranu nije u interesu, a ni Americi. Saudijcima donekle jeste, ali to je vec druga prica.
udrch

#4474 Re: Sirija

Post by udrch »

Kikibombona wrote:
udrch wrote:ja čekam američke rakete da raspale po alawitskim nevjernicima..baš mi žao što će ti braća po nevjerovanju popušiti..
čim ih raspale ima da slavim kao 99-te..]
Zasto naglasavas da su nevjernici?
pa zato što je 505scrtom rekao za nas da smo radikalni muslići..njemu sam i odgovarao, a ti si se ubacio ko indijanac..
to nisi primjetio?
5 0 5

#4475 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

udrch wrote: da mi kažemo da smo očekivali da Amerika bombarduje Bašara prije par godina, sigurno bi to bila laž..
ali to je nešto što je prošlost, pa nije relevantno, jer je sbb kbb..
ali ti zaobilaziš istinu sad, da ne kažem da lažeš..
jer ovo da nisi ni na čijoj strani je čista laž i ti to znaš..ovdje si na strani Assada, u Egiptu na strani vojne hunte, u Turskoj na strani (ne želim da se izrazim)..
Nije istina. Ja sam protiv ekstremizma, bilo koje boje. Protiv sam ubijanja, a za razgovor. Ako baš hoćeš, Asad mi je jedan od najgorih diktatora. Bio i ostao. Ali ne mislim da su ovi, koji su se nadigli protiv njega išta bolji. Tj. mislim da su gori. Isto važi i za Egipat. Turska je izvan tih kategorija, jer je uređena, demokratska zemlja. Ali ono protiv čega sam ja bio, je Erdogasov metod rješavanja onog problema. Jednostavno, nisam mogao prihvatiti, da čovjek može biti onako brutalan protiv sačice ljudi koji brane pišljivi park. Sila ne treba biti rješenje nego razgovor.

Šta imaju sad oni što su poginuli i njihove porodice od trčanja na cijevi prije mjesec u Egiptu? Ništa prijatelju. Samo veliki gubitak. Život dati za nečije političke igrice. Šteta. Ako ti vidiš drukčije, tvoja je stvar.
Locked