Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Muhamed Đakmić
#4451 Re: Liverpool FC
Liverpool stvarno dobar. Sviđa mi se ovo što radi Rodgers, ako klub stane iza njega mogao bi napraviti strašnu ekipu.
- vaučer
#4452 Re: Liverpool FC
Još jedna utakmica gdje nam se nije svirao čist penal.
Cijel ekipa odlična, Fulham katastrofalan.
Cijel ekipa odlična, Fulham katastrofalan.
- Muhamed Đakmić
#4453 Re: Liverpool FC
Zanima me tvoje mišljenje o Rodgersu vaučeru 
- MyTao
#4454 Re: Liverpool FC
Ja mislim da je trebao dati malo vremena Sahin-u a ne uvoditi Allena... al tesko je kritikovati kad je tim dobio 4-0Sarajevo1946 wrote:Zanima me tvoje mišljenje o Rodgersu vaučeru
- Muhamed Đakmić
#4455 Re: Liverpool FC
Ma mislio sam više općenito, nego samo o datoj utakmici
I mene malo čudi odnos prema Sahinu, ali vjerovatno vidi nešto što mi ne vidimo.
I mene malo čudi odnos prema Sahinu, ali vjerovatno vidi nešto što mi ne vidimo.
- vaučer
#4456 Re: Liverpool FC
Nemam nikakvo fiksno mišljenje o njemu, polako ga formiram.
Radi greške, uči i trpi posljedice zadnjih dana prelaznog roka gdje su ga više strukture kluba poslale po ćevape. Valjda će dobiti dovoljno vremena da izgradi ekipu i drilla im u zadnju stanicu mozga svoj sistem - tek onda ima šanse za neke rezultate. Zasad ocjena 5/10 uz poneku olakotnu okolnost.
Radi greške, uči i trpi posljedice zadnjih dana prelaznog roka gdje su ga više strukture kluba poslale po ćevape. Valjda će dobiti dovoljno vremena da izgradi ekipu i drilla im u zadnju stanicu mozga svoj sistem - tek onda ima šanse za neke rezultate. Zasad ocjena 5/10 uz poneku olakotnu okolnost.
- Muhamed Đakmić
#4457 Re: Liverpool FC
Ali generalno, bolje je rješenje od recimo Dalglisha?
Pitam jer sam ja uvijek fasciniran tim trenerima koji pokušavaju uvesti nešto revolucionarno u ekipu u koju dolaze, uslovno rečeno revolucionarno. Guardiola, Klopp, Mourinho, Rodgers, Laudrup, da ne nabrajam dalje, skontat ćete poentu. Imaju prepoznatljiv stil igre, ne kao recimo City sa kvaziekspertom Robertom.
I Liverpool nisam nikad simpatisao pretjerano, ali postali su mi prilično dragi od Rodgersovog dolaska.
Pitam jer sam ja uvijek fasciniran tim trenerima koji pokušavaju uvesti nešto revolucionarno u ekipu u koju dolaze, uslovno rečeno revolucionarno. Guardiola, Klopp, Mourinho, Rodgers, Laudrup, da ne nabrajam dalje, skontat ćete poentu. Imaju prepoznatljiv stil igre, ne kao recimo City sa kvaziekspertom Robertom.
I Liverpool nisam nikad simpatisao pretjerano, ali postali su mi prilično dragi od Rodgersovog dolaska.
- vaučer
#4458 Re: Liverpool FC
Dalglish nije po meni dobio poštenu priliku.
Na leđima mu je završila cjelokupna krivica za puno loših kupovina gdje je velik udio imao i Damien Comolli, tadašnji DOF i glavni pregovarač. Imao je i svezane ruke u zimskom prelaznom roku, gdje bi jedna solidna zamjena za Lucasa značila možda potpuno drugačiju sezonu. Teško je reći tko je bolje rješenje dugoročno, iako je Kenny nekako radio stihijski, emocionalno i manje se oslanjao na sistem, možda bi pet godina s Dalglishem proizvelo više trofeja nego isto vrijeme s Rodgersom. Ono što daje nadu u Rodgersa je da je njegov plan, iako je nejasno koje su maksimalne mogućnosti takvog sistema, vrlo metodičan i da će izgraditi solidan temelj od Akademije do zvijezda prve ekipe. Samo se nadam da će mu vlasnici Liverpoola dati novac i vrijeme potrebno da izgradi ekipu, jer sadašnja je polovična i nedovoljna. Tek onda se može procjeniti kvaliteta tog njegovog sistema, iako i obrisi koji se danas naziru izgledaju vrlo privlačno.
Na leđima mu je završila cjelokupna krivica za puno loših kupovina gdje je velik udio imao i Damien Comolli, tadašnji DOF i glavni pregovarač. Imao je i svezane ruke u zimskom prelaznom roku, gdje bi jedna solidna zamjena za Lucasa značila možda potpuno drugačiju sezonu. Teško je reći tko je bolje rješenje dugoročno, iako je Kenny nekako radio stihijski, emocionalno i manje se oslanjao na sistem, možda bi pet godina s Dalglishem proizvelo više trofeja nego isto vrijeme s Rodgersom. Ono što daje nadu u Rodgersa je da je njegov plan, iako je nejasno koje su maksimalne mogućnosti takvog sistema, vrlo metodičan i da će izgraditi solidan temelj od Akademije do zvijezda prve ekipe. Samo se nadam da će mu vlasnici Liverpoola dati novac i vrijeme potrebno da izgradi ekipu, jer sadašnja je polovična i nedovoljna. Tek onda se može procjeniti kvaliteta tog njegovog sistema, iako i obrisi koji se danas naziru izgledaju vrlo privlačno.
- Muhamed Đakmić
#4459 Re: Liverpool FC
O tom ti govorim. Dortmund je recimo trpio par sezona Kloppa, sad imaju ovo što imaju. Zato kontam da je Rodgers perspektivan trener, a da je sistem nešto što će svi klubovi prije ili kasnije morati da razviju.
- vaučer
#4460 Re: Liverpool FC
Sturridge ima medicinski sutra u Liverpoolu, prenosi Liverpool Echo i još poneki.
-
Lucas Leiva
#4461 Re: Liverpool FC
Cuo Brandon ROdgers da se u drugim klubovima gradi sistem, pa i on u svoj CV napisao da gradi sistem i na osnovu te recenice covjek dobio posao u Liverpoolu. Sada i mi za Brandonom ponavljamo u glas da se gradi sistem.
- Muhamed Đakmić
#4462 Re: Liverpool FC
Pa makar na nešto liče, nakon dugo vremena.Lucas Leiva wrote:Cuo Brandon ROdgers da se u drugim klubovima gradi sistem, pa i on u svoj CV napisao da gradi sistem i na osnovu te recenice covjek dobio posao u Liverpoolu. Sada i mi za Brandonom ponavljamo u glas da se gradi sistem.
- vaučer
#4463 Re: Liverpool FC
Sistem je već tu, već se igra.
Sad nedostaju kvalitetniji igrači.
Sad nedostaju kvalitetniji igrači.
- horion_bosona
#4464 Re: Liverpool FC
Sturridge je jedna ubleha, nategnut igrac u pokusaju... cisto sumnjam da ce donjeti neki osjetan uticaj u igri, pogotovo u realizaciji...
da su zaganjali ljetos prije Porta onog Jackson Martineza (a bilo je price), odlican gol-igrac upola jeftiniji od ovog gore... a realizacija je najveci Liverpoolov problem kako prosle, tako i ove sezone...
da su zaganjali ljetos prije Porta onog Jackson Martineza (a bilo je price), odlican gol-igrac upola jeftiniji od ovog gore... a realizacija je najveci Liverpoolov problem kako prosle, tako i ove sezone...
- PrtiBeeGee
#4465 Re: Liverpool FC
Samo jos da celni ljudi Liverpool-a skontaju da treba napadac, jer u fudbalu svaka ekipa ima napadaca (to je onaj sto stoji u napadu vrati se u odbranu po potrebi i daje golove za ekipu
) a ne samo gomilaju vezni red koji traje godinu max dvije i kazu nije se pokazo hajmo ga prodat u pola cijene. ko god da krade bogu dane i uzima iz kluba pare i naziva sebe skautom, direktorom, covjekom za transfere nek se ide vjesat jer ocigledno da veze nema sa zivotom.... Od ovoliko napadaca koji haraju Evropom njima tesko izdvojit oko 30-40mil eura i dovest dugorocno rijesenje u napadu ( Samo nemoj da bude Englez) i eto ekipe. Imamo igru ima perspektive sa BR na klupi, al ko daje golove Skrtel i Glen Johnson... ako je to moderan fudbal odo pratit kriket----
- vaučer
#4466 Re: Liverpool FC
Kakav vezni red čovječe, otkad je Sturridge veznjak?
- PrtiBeeGee
#4467 Re: Liverpool FC
Kada sam pisao da treba dovest napadaca dobrog nisam rekao (napisao, spomenuo) niti mislio na " Sturridge"... za njega se odnosilo "(samo nek ne bude Englez)"... al eto svi uce na nekim greskama samo celni ljudi Liverpool-a NEvaučer wrote:Kakav vezni red čovječe, otkad je Sturridge veznjak?
Al kad smo vec kod Sturridge hoces se kladit da nece igrat na poziciji klasicnog napadaca?????
- vaučer
#4468 Re: Liverpool FC
Igrat će i vrh napada ali i krilnog napadača.
Rodgers traži fleksibilnu trojicu u napadu, koji se nadopunjuju i rade kao cjelina na izvlačenju odbrambenih igrača i eksploatiranju prostora. Tako je i Borini igrao na krilu i u napadu, također i Suarez. Jednako će i Sturridge igrati i jedno i drugo. Na klasičnog špica zasad zaboravi, mislim da se neće dogoditi.
Rodgers traži fleksibilnu trojicu u napadu, koji se nadopunjuju i rade kao cjelina na izvlačenju odbrambenih igrača i eksploatiranju prostora. Tako je i Borini igrao na krilu i u napadu, također i Suarez. Jednako će i Sturridge igrati i jedno i drugo. Na klasičnog špica zasad zaboravi, mislim da se neće dogoditi.
- PrtiBeeGee
#4469 Re: Liverpool FC
To sve stoji, ali sa Suarezom koliko je moguce igrat kao "cjelina" u napadu, kad je ocigledno da vise voli ON petljat sa loptom nego proigrati nekog odma. U redu dadne i on pass ali kad vidi da nema gdje drugo sa loptom... po meni je ipak bolje bilo igrati onu Benitezovu taktiku 4-2-3-1 sa jednim ubojitim napadacem "to je bio Torres" danas bi to bio netko drugi iste kvalitete njega samo da se pametnije ulozilo umijesto Carrolla (ali u to vrijeme jednostavno nije bilo idealne zamjene za Torresa u napadu i zato su u nekim situacijama i izostali rezultati na kraju sezone) iza njega je bio Gerrard/jonjo shelvey-danas , a sa strana bi danas to bili lijevo Suarez/Suso, desno Sturridge/Sterling na centru Allen,Lucas. Jer jednostavno gledajuci historiju Engleske lige kad je iko napravio znacajnije rezultate sa formacijom 4-3-3?vaučer wrote:Igrat će i vrh napada ali i krilnog napadača.
- vaučer
#4470 Re: Liverpool FC
Tako su u Engleskoj govorili i za 4231, za rotaciju, za ovo i ono.
Vremena se mjenjaju a Rodgers nije dosad pokazao da je taktički krut, igrali smo i 4231 i 532 uz 433.
Suarez je dobar timski igrač ali je čini mi se uvjeten (ne krivim ga) da mora sve sam, kad dođe par dobrih igrača u napadu bit će to drugačije.
Vremena se mjenjaju a Rodgers nije dosad pokazao da je taktički krut, igrali smo i 4231 i 532 uz 433.
Suarez je dobar timski igrač ali je čini mi se uvjeten (ne krivim ga) da mora sve sam, kad dođe par dobrih igrača u napadu bit će to drugačije.
- MyTao
#4471 Re: Liverpool FC
Koliko znam Liverpool je na ljeto zamjenio skaute, i dosli su novi ljudi koji su radili u City-u... A sturridge je poceo u City-u i bio je veliki talenat tada... mislim da su ga zato i doveli jer ga vec poznaju...
- Charuga
- Globalni moderator
#4472 Re: Liverpool FC
Konacno! Trebalo je 19 utakmica da bi se Liverpulu svirao penal ... 
- hypko_nurko
#4473 Re: Liverpool FC
jel im ovo prvijenac veceras, i to im ga web dosudi
- vaučer
#4474 Re: Liverpool FC
Jedan gol Škrtelu, jedan Aggeru na dušu 100%.
Reina napokon dobar ali sumnjam da će ovdje biti bodova za Liverpool.
Stoke je u poziciji koja im najbolje leži.
Reina napokon dobar ali sumnjam da će ovdje biti bodova za Liverpool.
Stoke je u poziciji koja im najbolje leži.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4475 Re: Liverpool FC
Nisu trebali ni onaj jedan dati, nije vidjelo penala. Suarez se zaista trudi da bude na listi padavicara.