nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
relax11

#4451 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

konektovan wrote:
Fauja Singh wrote:Maloprije pored mene proleti neki saban sa zelenim BMW-om
Ovakav ako sam dobro vidio (samo nije crni krov)
Image

reg. tablice 074-K-195

Elem, ovako ako nastavi il' ce se negdje slupati ili ce pokupiti nekoga, znaci ono sto sam vidio da radi je strahota, kojom brzinom se provlaci izmedju auta, ne znam kako se nije sudario s nekim, valjda i raja kocila kad im se ubacivao ali naci ce se neko ko nece zakociti ili mozda nece na vrijeme reagovati.
Mislio sam zvati policiju da ga prijavim da ugrozava saobracaj, ali onda kontam da zivim u BiH i da od toga nema nista.
Kreten, sta reci drugo.
Ta m4 je bila slupana, i opet napravljena, nekad se vozi kako treba nekad kao formula :-)
paul_shark

#4452 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by paul_shark »

relax11 wrote:
konektovan wrote:
Image

reg. tablice 074-K-195

Elem, ovako ako nastavi il' ce se negdje slupati ili ce pokupiti nekoga, znaci ono sto sam vidio da radi je strahota, kojom brzinom se provlaci izmedju auta, ne znam kako se nije sudario s nekim, valjda i raja kocila kad im se ubacivao ali naci ce se neko ko nece zakociti ili mozda nece na vrijeme reagovati.
Mislio sam zvati policiju da ga prijavim da ugrozava saobracaj, ali onda kontam da zivim u BiH i da od toga nema nista.
Kreten, sta reci drugo.
Ta m4 je bila slupana, i opet napravljena, nekad se vozi kako treba nekad kao formula :-)
U pravu si, samo nisu bile ove registarske tablice na tom BMW-u M4.... jedino ako je mjenjao u zadnjih nekoliko dana...

slika ispred Auto centra Tomić u Sarajevu
Image

Image
zdruzdjo

#4453 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

paul_shark wrote:
U pravu si, samo nisu bile ove registarske tablice na tom BMW-u M4.... jedino ako je mjenjao u zadnjih nekoliko dana...

Image

Image
Ovakve ljude stvarno treba onim vojnickim JNA kaisem tuci po guzici dok komadi mesa ne pocnu otpadati.
paul_shark

#4454 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by paul_shark »

zdruzdjo wrote:
paul_shark wrote:

Image

Image
Ovakve ljude stvarno treba onim vojnickim JNA kaisem tuci po guzici dok komadi mesa ne pocnu otpadati.
misliš na levata koji ga je opravio....ala ga je opravio...???
zdruzdjo

#4455 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

paul_shark wrote:
Uh mislim na one kojima Bog dadne ovakvo auto a oni ga ovako uniste.
paul_shark

#4456 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by paul_shark »

zdruzdjo wrote:
paul_shark wrote:
Uh mislim na one kojima Bog dadne ovakvo auto a oni ga ovako uniste.
slazem se... prica se da je ovaj M4 od vlasnika mesne industrije Akova...
commendatore

#4457 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

Image

reg. tablice 074-K-195

za takve tzv. rejserske pičketinske ljakase rado bih instalirao slican sistem u auto da me bas boli dodik za posljedice.... :wink:

https://youtu.be/hBlOc79L0So?t=86
Tomahawk11
Globalni moderator

#4458 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Naročito drsko ponašanje u Posušju: Kažnjeni sa 300 KM zbog turiranja automobila :mrgreen: :mrgreen:

Naknadno, policijski službenici su saznali da je više osoba, upravljajući motornim vozilima koja su se Zagrebačkom ulicom kretala u svadbenoj koloni, počinilo prekršaj tako što su postizali maksimalni brojem okretaja motora i proklizavanjem pogonskih točkova po cesti tzv. "škripanjem". :lol: :lol:

Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja o mogućim počiniteljima te su danas u službene prostorije PU Posušje pozvani S. B. (24) iz Posušja, P. B. (29) iz mjesta Čitluk, općina Posušje, A. S. (22) i M. B. (24), oba iz mjesta Batin, općina Posušje.

Za počinjeni prekršaj – Naročito drsko ponašanje iz čl. 10. st. 1. tč. a. Zakona o javnom redu i miru ZHK, svoj četvorici su uručeni prekršajni nalozi kojima im je izrečena novčana kazna u iznosu od 300,00 KM.
quarterback

#4459 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

bravo
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#4460 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Danas na Skenderiji divljakuša, krkanuša ne znam kako da je nazovem vise. Cekam na onom pjesackom gdje su dvje trake, one autopraone, i stane mi covjek fino, i taman krenem, na srecu na vrijeme pogledam lijevo, kad proleti hanuma u nekoj Bori brat bratu 80 90. Svira joj ovaj covjek sto mi je stao, ma katastrofa, ne daj boze dijete tako manje, da krene i ne pogleda, ishod se ne mora komentarisat. Svaka joj cast, nece daleko dogurat tako, nadam se. Doduše onde i ne treba stajati, šanse da jedan stane a jedan te pokupi su ogromne :-D
quarterback

#4462 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

malo mi je ova dzeta suvise desno
kloniran

#4463 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

Jetta je na mjestu gdje treba da bude, u svojoj traci, a mogao se samo pomaci da kamikaza prođe
quarterback

#4464 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

kloniran wrote:Jetta je na mjestu gdje treba da bude, u svojoj traci, a mogao se samo pomaci da kamikaza prođe
koja jetta ?

:lol:
kloniran

#4465 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

quarterback wrote:
kloniran wrote:Jetta je na mjestu gdje treba da bude, u svojoj traci, a mogao se samo pomaci da kamikaza prođe
koja jetta ?

jebote ja otvorio onaj link i stoji slika jette i motora ispod nje, sad otvorim neke nove slike :shock:
em sto jedva na oci gledam em sto ovi sa klixa :izet: :twisted: :lol:
quarterback

#4466 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

kloniran wrote:
quarterback wrote:
koja jetta ?

jebote ja otvorio onaj link i stoji slika jette i motora ispod nje, sad otvorim neke nove slike :shock:
jes vidio, a meni nasao pametovati

:D
muha_sa

#4467 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

vidi fakat-neJma jette
kloniran

#4468 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

quarterback wrote:
kloniran wrote: jebote ja otvorio onaj link i stoji slika jette i motora ispod nje, sad otvorim neke nove slike :shock:

Ma nisam ja pametovao tebi drug, samo kazem da je ona jetta bila propisno zaustavljena, i ja se onako micem ovim kamikazama, pobjegnem skroz udesno kad ih vidim
quarterback

#4469 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

kloniran wrote:
quarterback wrote:
kloniran wrote: jebote ja otvorio onaj link i stoji slika jette i motora ispod nje, sad otvorim neke nove slike :shock:

Ma nisam ja pametovao tebi drug, samo kazem da je ona jetta bila propisno zaustavljena, i ja se onako micem ovim kamikazama, pobjegnem skroz udesno kad ih vidim
ma zezam te :thumbup:

to sto sam napisao desno mislio sam na to da je mozda mijenjao traku a nije vidio da ovaj sa skuterom ide...

i ja bjezim od njih, mada mi se cini da je situacija bolja nego prije 5/6 godina, u jednom momentu je prava epidemija ludosti zavladala
selma 83

#4470 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by selma 83 »

tempuser wrote:
supercali wrote: vozilo se ranije i bez abs-a pa je sada obavezan pa se nekad vozilo i bez zatvorene karoserije pa se vise ne vozi
bezveze ti prica
jbt kod tebe isto kao da smo dosegli krajnju tacku sto se tice auta i ne treba nista vise unaprijediti
a vidim i padas na mit o mrkvi
pozz jedno pitanje vezano za svjetla ,ako trebaju svjetla po danu usred ljeta ,kako to da Hrvatska ima u zakonu da se od Aprila do Oktobra ne moraju paliti svjetla ili recimo Njemačka isto je bez svjetala osim ako se izađe na autoput , i niz nekih zemalja (Austrija) ,samo mi u Bosni se držimo pravila kojeg je Švedska ,Finska i Norveška plasirala i koji je od ostalih zemalja EU napušten sa vremenom.

Ne padam ja ni na sta, ali ne vidim poentu insistirati na paradoksu da je auto s upaljenim svjetlima jednako vidljiv kao bez svjetala. Da li je dovoljno vidljiv bez svjetala za vozaca sa zadovoljavajucim vidom je druga stvar.
Isto kao sto nismo dosegli krajnju tacku u tehnickom smislu tako je nismo dosegli ni u tom sigurnosnom. Bar tebi ne moram posebno objasnjavati da porast broja automobila zadnjih 30 god vuce porast nesreca i porast zrtava koji je stvorio pritisak na struku da se to smanji. To se radi u svakom segmentu, ako ce bolja za nijansu vidljivost smanjiti bar za promil broj nesreca/stradalih oni ce uvesti svjetla. Na kraju, dana imas dnevna svjetla ulgavnom u LED tehnici cija je jedina svrha povecanje vidljivosti. Bez obzira na to koliko je vid vozaca dobar, vise vidljiv auto je sigurniji od manje vidljivog auta.
selma 83

#4471 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by selma 83 »

kloniran wrote:
quarterback wrote:

pozz jedno pitanje vezano za svjetla ,ako trebaju svjetla po danu usred ljeta ,kako to da Hrvatska ima u zakonu da se od Aprila do Oktobra ne moraju paliti svjetla ili recimo Njemačka isto je bez svjetala osim ako se izađe na autoput , i niz nekih zemalja (Austrija) ,samo mi u Bosni se držimo pravila kojeg je Švedska ,Finska i Norveška plasirala i koji je od ostalih zemalja EU napušten sa vremenom.
selma 83

#4472 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by selma 83 »

:D[/quote][/quote]pozz jedno pitanje vezano za svjetla ,ako trebaju svjetla po danu usred ljeta ,kako to da Hrvatska ima u zakonu da se od Aprila do Oktobra ne moraju paliti svjetla ili recimo Njemačka isto je bez svjetala osim ako se izađe na autoput , i niz nekih zemalja (Austrija) ,samo mi u Bosni se držimo pravila kojeg je Švedska ,Finska i Norveška plasirala i koji je od ostalih zemalja EU napušten sa vremenom.[/quote]za ove što kažu da treba .
amar1994

#4473 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

selma 83 wrote::D
[/quote]pozz jedno pitanje vezano za svjetla ,ako trebaju svjetla po danu usred ljeta ,kako to da Hrvatska ima u zakonu da se od Aprila do Oktobra ne moraju paliti svjetla ili recimo Njemačka isto je bez svjetala osim ako se izađe na autoput , i niz nekih zemalja (Austrija) ,samo mi u Bosni se držimo pravila kojeg je Švedska ,Finska i Norveška plasirala i koji je od ostalih zemalja EU napušten sa vremenom.[/quote]za ove što kažu da treba .[/quote]
:thumbup: :thumbup:
muha_sa

#4474 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

:thumbup:
Sodom1

#4475 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

Al je isqvotala alal joj cufta :D
Jel ovako i pitu pravis :-D
Post Reply