Ponajbolji.Tito_i_Partija wrote:Meni jedini njegov koji ne valja, ili da kazemo puno slabiji od ostalih, je Inglorious Basterds.
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- ExNihilo
#44476 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
-
klosar pravi
#44477 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Zar je moguce da ima ljudi koji inglorious smatraju prosjecnim filmom?
- johnnykola
#44478 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A omaž za Valter brani Sarajevo na kraju filma?
- Tito_i_Partija
#44479 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Samo kinezi znaju napravit' pravi omaz Valteru, sve ostalo je bagatela. 
- johnnykola
#44480 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ipak fala Kventinu i nikad mu arivederči.Tito_i_Partija wrote:Samo kinezi znaju napravit' pravi omaz Valteru, sve ostalo je bagatela.
-
statixx
#44481 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Meni su bastardi prejak film...scena u pubu i ona na pocetku kada pije mlijeko su legedardne... 
- johnnykola
#44482 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

U okviru minifestivala Čehoslovačkih i čeških filmova nagrađenih nagradom Oscarom koji će se održati od 12.06. do 14.06. uključiv u kinu Meeting Point na besplatnim projekcijama svaki dan u 20.00 sati će se moći pogledati sveukupno tri filma. Prvi je Strogo kontrolirani vozovi. Više o minifestivalu na sljedećem linku.

Na seoskoj željezničkoj stanici u vrijeme nacističke okupacije Čehoslovačke dispečer žudno želi osloboditi se svoje nevinosti. Nesvjestan rata i otpora koji ga okružuje, ovaj mladi čovjek započinje putovanje seksualnog buđenja i samootkrivanja, susrećući se s univerzumom frustracija, erotike i avanture u njegovom uspavanom depou.

Nagrađen nagradom Oscar, film Strogo kontrolirani vozovi je remek-djelo ljudskog posmatranja i jedan od najomiljenijih filmova češkog novog talasa. Trailer filma:

Otvoreno ću napisati i spojlati:
Stari kenjac je ispao bilde samo takvi.
Morao sam.
Film je prikazan na dvadeset i prvom SFF-u 2015. godine u okviru programa Kinoscope. Više o njemu na sljedećem linku.
[url=htto://filmnatv.com]Film na TV-u[/url]
-
kakavdanakneiskustvu
#44483 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
beni-bu-man wrote:najjaca scena. ubi ih waltzTito_i_Partija wrote:Waltz (i pomalo Brad Pitt sa svojom pretjeranom zajebancijom) je jedino sto valja u filmu.![]()
![]()
![]()
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=krtnt191Drg&t=20s
- derion
#44484 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pa da nema Waltza, film bi bio odron od onog odrona kod Maglaja. Što vas Tarantino loži, samo neka je 3 cisterne krvi, 245 odrubljenih/upucanih glava i, eto, cool filma.klosar pravi wrote:Zar je moguce da ima ljudi koji inglorious smatraju prosjecnim filmom?
- medvjed23
#44485 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ja se ne mogu natjerati da pregledam jackie brown.. glavni lik mi je nekakav.. nezanimljiv.. sve ostalo tarantinovo što upratih je dobro do odlično..
nevezano za tarantina, a u skladu sa temom:

nevezano za tarantina, a u skladu sa temom:

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#44486 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Problem je upravo što svi od Tarantina očekuju film van svih gabarita i sad Inglorius možda nije to, odnosno u sjeni je nekih drugih njegovih filmova.derion wrote:Pa da nema Waltza, film bi bio odron od onog odrona kod Maglaja. Što vas Tarantino loži, samo neka je 3 cisterne krvi, 245 odrubljenih/upucanih glava i, eto, cool filma.klosar pravi wrote:Zar je moguce da ima ljudi koji inglorious smatraju prosjecnim filmom?I meni je bio cool kada sam bio adolescent tamo negdje do Pulp Fictiona i to je to.
Meni lično, dobar film. Ne prosječan, baš dobar.
- beni-bu-man
#44487 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
"The film received an eight- to eleven-minute standing ovation from critics after its first screening at Cannes"Tomahawk11 wrote:Problem je upravo što svi od Tarantina očekuju film van svih gabarita i sad Inglorius možda nije to, odnosno u sjeni je nekih drugih njegovih filmova.derion wrote:Pa da nema Waltza, film bi bio odron od onog odrona kod Maglaja. Što vas Tarantino loži, samo neka je 3 cisterne krvi, 245 odrubljenih/upucanih glava i, eto, cool filma.klosar pravi wrote:Zar je moguce da ima ljudi koji inglorious smatraju prosjecnim filmom?I meni je bio cool kada sam bio adolescent tamo negdje do Pulp Fictiona i to je to.
Meni lično, dobar film. Ne prosječan, baš dobar.
-
John Cleese
#44488 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pogledah i ja ovo ponovo, prije koji dan.medvjed23 wrote:nevezano za tarantina, a u skladu sa temom:
Kako ih je Brega izlevatio, nije za pricu
- medvjed23
#44489 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
kroz čitav film kontah kako me onaj čičkavi, i likom i karakterom
asocira na bregu.. poslije proguglah i vidjeh da muzika za film ima snažnu vezu sa mojom asocijacijom..
-
klosar pravi
#44490 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
derion wrote:Pa da nema Waltza, film bi bio odron od onog odrona kod Maglaja. Što vas Tarantino loži, samo neka je 3 cisterne krvi, 245 odrubljenih/upucanih glava i, eto, cool filma.klosar pravi wrote:Zar je moguce da ima ljudi koji inglorious smatraju prosjecnim filmom?I meni je bio cool kada sam bio adolescent tamo negdje do Pulp Fictiona i to je to.
Svaka scena s Brad Pittom je malu nijansu slabija od Waltza, a Waltzov performans u filmu je možda najbolji svih vremena - možda.
- derion
#44491 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
"Вотафак!", kao da su čuje tihi glas u Sainte-Geneviève-des-Bois.

- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#44492 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

bilo nas je bogme...mashala...a film? betoncic al za vrijeme u kojem je nastao ...zaista je malo tegoba gledat bilo na momente ali dobro...ima kakvocu nesumnjivo.
- johnnykola
#44493 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
markioni wrote:
bilo nas je bogme...mashala...a film? betoncic al za vrijeme u kojem je nastao ...zaista je malo tegoba gledat bilo na momente ali dobro...ima kakvocu nesumnjivo.
A sad toplo preporučam čitanje (što si verovatno već odavna učinio), ali ovog izdanja u Ježa:

Ili bar koje knjige u Mihala Vivega, recimo Odgoj djevojaka u Češkoj.
- johnnykola
#44494 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Nazvana je partijom stoljeća i privukla je više pažnje od bilo kog šahovskog takmičenja do tada i od tada. Svjetsko prvenstvo u šahu, održano u Rejkaviku 1972. godine, u kome su učestvovali Amerikanac Bobi Fišer i Rus, branilac titule, Boris Spaski, preraslo je u bojno polje Hladnog rata.
Žrtvovanje pijuna nam pokazuje šta se dešavalo iza scene i dopušta nam da zavirimo u psihu takmičara. Sovjetska škola šaha je dugo bila na vrhu i smatralo se da je Spaski nepobjediv. No najmlađi šahovski prvak, Fišer osvojio je sa dvadeset godina američko prvenstvo i postigao najbolji rezultat u istoriji. Živio je za šah, ali njegovu genijalnost zasjenila je ekscentrična ličnost i kontroverzni ispadi. Film prikazuje pogoršanje Fišerovog mentalnog stanja tokom ljeta 1972. godine, dok njegova paranoja i manija da održi koncentraciju prelaze granicu normale toliko da zahtijeva da se sve kamere uklone jer mu buka odvraća pažnju.
Film na TV-u
-
John Cleese
#44495 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Hrabalovi "Strogo kontrolirani vlakovi" i "Sluzio sam engleskog kralja", pa Kunderine "Smijesne ljubavi", Pavelova "Smrt prelijepih srndaca", Vivegove "Sjajne zeznute godine", eeeee... mogla bi se ovih dana desiti manja ronilacka ekspedicija u dubinama kucne bibliotekejohnnykola wrote:markioni wrote:
bilo nas je bogme...mashala...a film? betoncic al za vrijeme u kojem je nastao ...zaista je malo tegoba gledat bilo na momente ali dobro...ima kakvocu nesumnjivo.![]()
A sad toplo preporučam čitanje (što si verovatno već odavna učinio), ali ovog izdanja u Ježa:
https://i.imgur.com/VTFT1Ma.jpg
https://i.imgur.com/6bCbvkx.png
https://i.imgur.com/yqfgk06.png
https://i.imgur.com/xVPD0ed.png
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ili bar koje knjige u Mihala Vivega, recimo Odgoj djevojaka u Češkoj.
-
kakavdanakneiskustvu
#44496 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
johnnykola wrote:
Nazvana je partijom stoljeća i privukla je više pažnje od bilo kog šahovskog takmičenja do tada i od tada. Svjetsko prvenstvo u šahu, održano u Rejkaviku 1972. godine, u kome su učestvovali Amerikanac Bobi Fišer i Rus, branilac titule, Boris Spaski, preraslo je u bojno polje Hladnog rata.
Žrtvovanje pijuna nam pokazuje šta se dešavalo iza scene i dopušta nam da zavirimo u psihu takmičara. Sovjetska škola šaha je dugo bila na vrhu i smatralo se da je Spaski nepobjediv. No najmlađi šahovski prvak, Fišer osvojio je sa dvadeset godina američko prvenstvo i postigao najbolji rezultat u istoriji. Živio je za šah, ali njegovu genijalnost zasjenila je ekscentrična ličnost i kontroverzni ispadi. Film prikazuje pogoršanje Fišerovog mentalnog stanja tokom ljeta 1972. godine, dok njegova paranoja i manija da održi koncentraciju prelaze granicu normale toliko da zahtijeva da se sve kamere uklone jer mu buka odvraća pažnju.
Film na TV-u
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#44497 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
dozivljaji dobrog vojnika svejka te Sluzio sam engleskog kralja postoje i u filmskoj formi. i odlicni su 
- johnnykola
#44498 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
To je ta ekipa. 
- Tito_i_Partija
#44499 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Opa, eto dolazi vam veliki majstor. Djoni, spremi se.
https://www.klix.ba/magazin/film-tv/obj ... /180613033
https://www.klix.ba/magazin/film-tv/obj ... /180613033
- Banksy
#44500 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nema boljeg ljetnog štivajohnnykola wrote:
Ili bar koje knjige u Mihala Vivega