Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zippoo87 wrote:ja sam danas ovezao moja tv net,postpaid i prepaid u uslugu moja tv moj izbor
valjda ce mi biti pusteni u naredna 2-3 dana i jos nesto,zena koja radi na salteru mi rece da kada se potrosi 500 MB bonusa interneta,da nece doci nikakvo upozorenje da smo prekoracili limit i da nas moze ozeci po dzepu
tako da nastimate sebi na telefonima ogranicenje i da ne moze prebaciti
i jos jedno pitanje u vezi ove usluge moja tv moj izbor
pise tamo da svi u grupi imaju po 1000 minuta uz naplatu uspostave poziva
znaci li to da i ja kao postpaid imam prema prepaidu 1000 minuta i obrnuto ?
iako ja necu potrositi ni 100 minuta,pitam informativno
I meni su isto rekli ali danas mi stigla poruka iz telekoma da dobijam 500MB i onda flat nakon toga, tako da mi nam to mirza_15 ili ing-ecc mogli provjeriti
kenojesuperheroj wrote:Dobro ljudi što se žalite, ja živim u Sarajevu i na modemu mi je povećana brzina ali na username-u nije . Tako da je zakucana na mrtvih 5 Mbps.
Ako je full+ sa obaveznim trajanjem ugovora ili premi paket onda moras traziti prelazak na novi paket.
REDDEVILS wrote:Jutros su mi pustili Pink + paket koji se nalazi u dodatnom paketu 1 koji sam prijavio prije osam dana dali to znaci da TM postoji jer bi mi i modem trebali zamjeniti posto je obični ADSL + 2 za VDSL Modem molio bih Mirzu da mi odgovori kad bi mi otprilike trebali zamjeniti modem.
Morao bi monter doci. E sad, od terenskih ekipa zavisi kada ce. Posto je kod nas fakat guzva, a raji je sve novo ti ipak nazovi i prijavi smetnju za svaki slucaj.
erotica wrote:
I meni su isto rekli ali danas mi stigla poruka iz telekoma da dobijam 500MB i onda flat nakon toga, tako da mi nam to mirza_15 ili ing-ecc mogli provjeriti
Nije flat u pitanju. Za ultru postoji kod za provjeru koliko je jos ostalo. Na mini15 bi trebalo nakon 500+100 da nema vise interneta
@mirza
pa ne znam sto mi onda poslase ovu poruku, a bio si upravu da se bonus net dobija samo uz mojatv pakete, juce me zove radnik koji me ubjedio da ide i uz netflat i govori mi eto prije 10 minuta dobio obavjest da samo uz moju tv to ide i izvinjava se, al eto onda sam nesto drugo iskombinovao i dobio na kraju.
Maksimalna brzina zavisi od slabljenja (attenuation). Sto je slabljenje vece maksimalna brzina je manja. Sa povecanjem brzine za sinhronizaciju modema pada odnos signal sum (snr). SNR od 6 dB je donja granica za internet i on moze korektno raditi i sa tim omjerom. Medjutim, modem sa snr-om tu negdje oko 6 dB ili manje zna ucestalo gubiti sinhronizaciju. Za iptv je preporuka 8 dB. IPTV je puno osjetljivija usluga od interneta i zahtjeva bolji odnos signal-sum.
SNR se profilom moze "gadjati". Dakle, profilom se moze "gadjati" zeljeni odnos signal-sum. Naravno, veci trazeni snr znaci i manju maksimalnu brzinu i tu treba naci kompromis. Preparuka broadband foruma je 8 dB. Korektivni se prave i sa vecom target marginom. SNR od 10 dB je jako dobar snr. 8 dB je solidan.
erotica wrote:@mirza
pa ne znam sto mi onda poslase ovu poruku, a bio si upravu da se bonus net dobija samo uz mojatv pakete, juce me zove radnik koji me ubjedio da ide i uz netflat i govori mi eto prije 10 minuta dobio obavjest da samo uz moju tv to ide i izvinjava se, al eto onda sam nesto drugo iskombinovao i dobio na kraju.
Neka greska
A nije zamjeriti ni tim ljudima na salterima i telecom shopovima. Ovo je novo, a puno je detalja. Neke stvari se ne mogu predvidjeti dok ne krene usluga. Danas je vec puno bolje nego prvi dan. Treba vremena i dok tim ljudima sve ovo legne.
*neograničen mobilni Internet unutar BH Mobile mreže: određena količina mobilnog interneta po maksimalnoj brzini prijenosa podatka u skladu sa karkteristikama paketa. te nakon toga nastavak korištenja po maksimalnoj brzini od 32 kbps bez dodatne naplate po potrošnji.
Maksimalna brzina zavisi od slabljenja (attenuation). Sto je slabljenje vece maksimalna brzina je manja. Sa povecanjem brzine za sinhronizaciju modema pada odnos signal sum (snr). SNR od 6 dB je donja granica za internet i on moze korektno raditi i sa tim omjerom. Medjutim, modem sa snr-om tu negdje oko 6 dB ili manje zna ucestalo gubiti sinhronizaciju. Za iptv je preporuka 8 dB. IPTV je puno osjetljivija usluga od interneta i zahtjeva bolji odnos signal-sum.
SNR se profilom moze "gadjati". Dakle, profilom se moze "gadjati" zeljeni odnos signal-sum. Naravno, veci trazeni snr znaci i manju maksimalnu brzinu i tu treba naci kompromis. Preparuka broadband foruma je 8 dB. Korektivni se prave i sa vecom target marginom. SNR od 10 dB je jako dobar snr. 8 dB je solidan.
Mnogo hvala na pojasnjenju. Iskreno se nadam da cu moci dobiti 25+ brzinu sa dodatnim paketom 1. Line attenuation je 10.1 a noise margin je 6.3/6.6. Inace,katastrofalno je sve spojeno,sve visi o koncu. Nadam se najboljem. Jos jednom, mnogo hvala za sve informacije do sada sto si nam dao,kao i ovaj ing-ecc.
Mozes li objasniti zasto baš zbog SNR,kakve to veze ima sa brzinom interneta?
Dzenis961 wrote:
kenojesuperheroj wrote:Dobro ljudi što se žalite, ja živim u Sarajevu i na modemu mi je povećana brzina ali na username-u nije . Tako da je zakucana na mrtvih 5 Mbps.
Moraš čekati,inače na toj parici možeš imat 50mbps preko VDSL,
hahahaaaaa kakav je ba ovo cirkus Prvo pitas za objasnjenje tehnicke prirode a onda drugima sam dajes objasnjenja po istom osnovu????
A kako se zove ova bolest?
I obojica (a prije da je jedan sa razlicitim nickovima) imate frisku registraciju i jos 3-4 posta, e bas ste mladi i LUDI.
Mene je samo interesovalo da li moze kod mene neka solidna brzina zbog tog "SNR Margin" a inace znam koliko bi odprilike teoretski mogao dobiti na pairici,samo interesuje me misljenje osoba koje malo bolje znaju o tome nego ja,a to sto sam mu rekao za konekciju je jasno ko dan da moze imati 50mbps na line attenuation od 3.0,ne treba biti neki "profesinalac" ,i nisi uvjek u pravu druze,ne izmisljaj gluposti da je to jedna osoba,LOL,bas si lud insan
vješalica wrote:Haha na telemahu je digitalna 18KM
kod mene je bila samo katv koja je 15KM
i lijepo dosao majstor kuci i kaze da se placa oboje zajedno sto je budalastina i to sam pisala na temi telemaha provaljotinu znaci ako hocu digitalnu moram platiti 18+15 KM mjesecno problem njihovih pljackasa
Nešto si pobrkala, ne moraš toliko platiti samo tv. 18 KM plaćam digitalnu i to je to, ne plaćam ništa više od toga.
i lijepo dosao majstor kuci i kaze da se placa oboje zajedno sto je budalastina i to sam pisala na temi telemaha provaljotinu znaci ako hocu digitalnu moram platiti 18+15 KM mjesecno problem njihovih pljackasa
Nešto si pobrkala, ne moraš toliko platiti samo tv. 18 KM plaćam digitalnu i to je to, ne plaćam ništa više od toga.
Moraš platiti 15KM dodatno održavanje KKS tj. analognu TV.
Moraš platiti 15KM dodatno održavanje KKS tj. analognu TV.
15 KM dodatno održavanja (aka analogna) + 3 KM start paket digitalna = 18KM.
Averus wrote:Pitanje: Kako da aktiviram ono 24h interneta za nešto para (ULTRA)?
Treba mi hitno
EDIT: Našao -> *108*1*0#
Drugo pitanje: Kad će BH Telecom konačno angažovati nekoga ko zapravo ZNA napraviti pregledan, moderan i kvalitetan website? Evo nudim se ja ako već ne mogu nikoga naći, nisam ni skup
REDDEVILS wrote:Jutros su mi pustili Pink + paket koji se nalazi u dodatnom paketu 1 koji sam prijavio prije osam dana dali to znaci da TM postoji jer bi mi i modem trebali zamjeniti posto je obični ADSL + 2 za VDSL Modem molio bih Mirzu da mi odgovori kad bi mi otprilike trebali zamjeniti modem.
Morao bi monter doci. E sad, od terenskih ekipa zavisi kada ce. Posto je kod nas fakat guzva, a raji je sve novo ti ipak nazovi i prijavi smetnju za svaki slucaj.
Ok hvala Mirza
Sad sam zvao 1444 i javi mi se gospodja i rece mi da su mi juce ispitali TM i da TM postoji i da ce me iz tehnicke sluzbe kontaktirati vjerovatno danas da mi zamjene modem
REDDEVILS wrote:[
Sad sam zvao 1444 i javi mi se gospodja i rece mi da su mi juce ispitali TM i da TM postoji i da ce me iz tehnicke sluzbe kontaktirati vjerovatno danas da mi zamjene modem
i meni sinoc javise da tm postoji i kaze kontaktirace me... ev pa da sacekam. meni doduse net i ne treba tolko do nove sezone engleske lige jbg. al et onda kad ga rahat strimujem u hd to jjjeee to.
na home page imaš objašnjenje slikovito kako da aktiviraš 1 GB za 1 KM u trajanju 24 h, ja ne znam šta si se ti toliko mučio??
Nisam se mučio, našao sam
Svejedno im je stranica užasno nepregledna i nereprezentativna.
Imam osjećaj da nikad nisu čuli za standarde i praksu izrade web stranica... Zaglavili u '97oj
Pogledaj stranice konkurencije, a da ne pričam stranih operatera. Smiješno...
REDDEVILS wrote:[
i meni sinoc javise da tm postoji i kaze kontaktirace me... ev pa da sacekam. meni doduse net i ne treba tolko do nove sezone engleske lige jbg. al et onda kad ga rahat strimujem u hd to jjjeee to.
Meni je to receno prije par dana al im je trenutno nestalo vdsl modema
Samo da vidim da li sam dobro razumio ovo oko Moj izbor opcije. Trenutno imam Moja TV Full paket i sada se odlucim za Moj izbor opciju tako sto uvezem jedan Ultra broj sa ovim Moja TV paketom.
- Moja TV Full sada placam 49 KM
- za Ultra broj mjesecno cu placati 5 KM, tih 5 KM mi se prebacuje kao kredit na telefonu, a dobit cu jos i mjesecno 500 MB internet saobracaja
- osim toga, ako sa ovog Ultra broja zovem fiksni iz ovog Moja TV paketa ili sa fiksnog iz ovog Moja TV paketa zovem ovaj Ultra broj, razgovor mi je besplatan uz fair koristenje + 0,05 KM za uspostavu poziva
- dakle, mjesecno cu placati 54 KM za ovu uslugu
Ako je sve navedeno tacno, interesuje me jos jedna stvar, a to je s obzirom da cu mjesecno dobijati 5 KM na Ultra broj, da li ce mi se rok vazenja kredita na Ultri automatski produzavati u trajanju koliko iznosi 5 KM (30 dana)?
ing-ecc wrote:na home page imaš objašnjenje slikovito kako da aktiviraš 1 GB za 1 KM u trajanju 24 h, ja ne znam šta si se ti toliko mučio??
Imam osjećaj da nikad nisu čuli za standarde i praksu izrade web stranica... Zaglavili u '97oj
Daj ba, šta se žališ evo skontali su barem da postoji HTML5.
ing-ecc wrote:na home page imaš objašnjenje slikovito kako da aktiviraš 1 GB za 1 KM u trajanju 24 h, ja ne znam šta si se ti toliko mučio??
Daj ba, šta se žališ evo skontali su barem da postoji HTML5.
Pa vidi, vjerujem da ima dosta entuzijasta u firmi, ali je sve to blokirano sa birokracijom i 1001 odobrenjem koje koci sve to
Da ne kazem tender, pa namjesteni tender, haha
Al kao sto rekoh, 100% ima ljudi sa gotovim rijesenjima, ali bez sluha odozgo, jer ne vidim nikakav drugi razlog zasto se njihov "web" nije promjenio od ihahaj
choxnox wrote:Samo da vidim da li sam dobro razumio ovo oko Moj izbor opcije. Trenutno imam Moja TV Full paket i sada se odlucim za Moj izbor opciju tako sto uvezem jedan Ultra broj sa ovim Moja TV paketom.
- Moja TV Full sada placam 49 KM
- za Ultra broj mjesecno cu placati 5 KM, tih 5 KM mi se prebacuje kao kredit na telefonu, a dobit cu jos i mjesecno 500 MB internet saobracaja
- osim toga, ako sa ovog Ultra broja zovem fiksni iz ovog Moja TV paketa ili sa fiksnog iz ovog Moja TV paketa zovem ovaj Ultra broj, razgovor mi je besplatan uz fair koristenje + 0,05 KM za uspostavu poziva
- dakle, mjesecno cu placati 54 KM za ovu uslugu
Ako je sve navedeno tacno, interesuje me jos jedna stvar, a to je s obzirom da cu mjesecno dobijati 5 KM na Ultra broj, da li ce mi se rok vazenja kredita na Ultri automatski produzavati u trajanju koliko iznosi 5 KM (30 dana)?
Sve si dobro skuzio...i da....produzavat ce ti se kredit za 30 dana.