Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mO k3 wrote: ↑08/11/2020 13:14
ako hocete za ove krofnice za burger gore recept rado cu vam postaviti dobio sam ga od jednoga poznanika koji je bio Chef-Patisserie na Queen Marry 2
mO k3 wrote: ↑08/11/2020 13:14
ako hocete za ove krofnice za burger gore recept rado cu vam postaviti dobio sam ga od jednoga poznanika koji je bio Chef-Patisserie na Queen Marry 2
Postavljaj!
Evo pa koristite Translator sami
American Dinner Cuisine
Burger-Buns |Burger-Variationen
Zubereitung
Den Teig in direkter Führung herstellen (alle Zutaten in einem zu einem Teig verarbeiten). Die Milch sollte lauwarm (handwarm 37°C) sein, damit die Hefe nicht getötet wird und sich vom Zucker ernähren kann. Den Teig dann zirka 45 bis 60 Minuten an einem warmen Ort (ebenfalls ca. 37°C) gehen lassen – der Teigling wird sein Volumen etwa verdoppeln.
Dann portionieren. Die Größe ist hier nach eigenem Ermessen zu entscheiden.
Bei 180 Grad etwa 13 bis 15 Minuten backen.
Sarah24 wrote: ↑08/11/2020 15:20
Svaka cast ! odlican!!
DaMke
A i to slano mi se strasno dopada jel’razeni pravis samo od razenog brasna? Posto ja mjesam razeno, heljdino i bezglutensko, nisam nikad probala od samog... i sta je babaganush?
Babaganush je peceni oguljeni patlidjan, isjeckan, limun, tahin, bijeli luk, korica Limuna, persun, nana, maslinovo ulje izmjesati bude kako namaz, krem.
Mijesam razevo I danas sam stavila bijelo glatko I ostro, nisam imala drugog....
Zasto koristis bezglutensko jel stvarno moras ili trend ako moras OK al ako nemoras nije preporucljivo.
Moooram ... ali ga jedem ponekad jer nemam celijakliju hvala Bogu, mada me ubija, ustanem k’o balon... izmedju ostalog da ne nabrajam ali ne pratim trendove ni u cemu zato mi je alternativa heljdino i razeno
immuno wrote: ↑08/11/2020 15:05
Prije kolaca malo nesto slano hljeb od razevog brasna sa orasima, babaganush, avocado krem, tikvice, ajvar....
Ja nemogu ovo vegetarijansko sarenilo....mislim moj stomak...ja se zajebavam sa nekim prijateljima kad mi kazu naruci salatu....to je bacanje para za mene