Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mad_max_ba

#44426 Re: Edin Džeko

Post by mad_max_ba »

Tomahawk11 wrote:Trenutno je sigurno top 10.
Bez ikakvih emocija u potpunosti se slažem
Tomahawk11
Globalni moderator

#44427 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

BarbaDue wrote:
mO k3 wrote: @barbadue,@hrasno placenici/assasians :mrgreen: ko je jos. ....
Koja je najaktuelnija Top 10 strikersa? Samo mi nemoj onu sa Ibrom i Iguainom :mrgreen:
Pa Ibro penzija, a ovaj debeli choker nije sigurno bolji.
mO k3

#44428 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

BarbaDue wrote:
mO k3 wrote: @barbadue,@hrasno placenici/assasians :mrgreen: ko je jos. ....
Koja je najaktuelnija Top 10 strikersa? Samo mi nemoj onu sa Ibrom i Iguainom :mrgreen:
hallo!!
top 18 ...
BarbaDue

#44429 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Tomahawk11 wrote:
BarbaDue wrote:
Pa Ibro penzija, a ovaj debeli choker nije sigurno bolji.
Zato i kažem, zadnje koje se sjećam je sa njima + Runi :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#44430 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Dobro, nego, ode trola....za Dobrinju 8-)
BarbaDue

#44431 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Kakva trola vidis da idem svojim bibijem i branim stav da je u ovom momentu u vrhu top 10.
Tomahawk11
Globalni moderator

#44432 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Ma ja to vamo neš, samo ti vozi :thumbup:
cyprus

#44433 Re: Edin Džeko

Post by cyprus »

Tomahawk11 wrote:
cyprus wrote:
Znači nema talenta bez rada, pogotovo ako govorimo o periodu djetinjstva... Utoliko je 'nema me tamo' upravu...
Ima talenta bez rada, samo što on neće doći do izražaja ako se ne radi.
Milion je primjera gdje su talenti propali, jer nisu htjeli raditi.
Hm, ja bih ipak rekao da se talent neće ni stvoriti, ako se u djetinjstvu ne radi na njemu... Za nekog ko nikad nije šutnuo loptu ne možeš reći da je talentovan za fudbal, ne znam kakve i čije gene da ima...

Ja talent shvatam kao dobro uvezane predispozicije... Ali na uvezivanju predispozicija se mora raditi... Ne postoji gen za fudbal... Nego postoji čitav niz gena koji doprinose tome da neko bude dobar u fudbalu... To su npr. segmenti poput prostorne koordinacije, koordinacije pokreta nogom, inteligencije, brzine, refleksa, izdržljivosti, okretnosti, potrebne mišićne strukture i slično... Ako ne radiš na tome da ove segmente uvežeš, dakle igrajući fudbal, ti zapravo nemaš talent za fudbal...
Last edited by cyprus on 15/03/2018 10:12, edited 2 times in total.
mO k3

#44434 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

@assasians ok kod tebe u top18 je na 10. mjestu??
Tomahawk11
Globalni moderator

#44435 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

cyprus wrote: Hm, ja bih ipak rekao da se talent neće ni stvoriti, ako se u djetinjstvu ne radi na njemu... Za nekog ko niad nije šutnuo loptu ne možeš reći da je talentovan za fudbal, ne znam kakve i čije gene da ima...
Prvo što mi pada na pamet je naš Jusuf Nurkić.
Niko nije znao za njega, danas jedan od najboljih NBA centara.
Fizičke predispozicije ima.
Ali, sigurno je da mu je dosta pomogao talent kojeg je imao, a koji je u spoju sa radom doveo do ovog što je on danas.
A imaš opet jednog Sinanovića koji je gorostas, koji je također iskopan zbog svoje visine, ali koji je bio i ostao drvo.
Džabe treninzi, Real, drvo pa drvo.
To što neko nije bio ni u prilici da ga snimi neki skaut, pa da pokaže svoj talent, to je druga priča.
Nije ga niko vidio. Nije bilo prilike.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#44436 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

cyprus wrote:Još se nismo pomakli sa toga šta je bitnije - talenat ili rad :mrgreen:

Tačno je da se ne rađamo svi sa istim predispozicijama... I za fudbal postoje neke urođene predispozicije koje nekoj djeci omogućavaju da lakše savladaju potrebne vještine u odnosu na drugu djecu... Međutim, ako se dijete ne posveti dovoljno razvijanju tih predispozicija, talent nikad neće doći do izražaja...

Znači nema talenta bez rada, pogotovo ako govorimo o periodu djetinjstva... Utoliko je 'nema me tamo' upravu...
Druze talenat je nesto sto je urodjeno a ne sto se stice radom. Ovo je talenat kojeg dobijes rodjenjem a ne radom.....radom samo taj talenat doradjujes, usavrsavas i razvijas.... Ima negdje video klinca od 5-6 godina da vidis sta radi sa loptom. Jel on to mozda steako radom????

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/za ... -12-godina
hrasno38

#44437 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

mO k3 wrote:ok :) nego kada smo kod teme posto je jedan od assasiansa poceo tu temu gdje se kod tebe nalazi dzeko u top10 napadaca ?? ko ti zauzima koje mjesto
Evo ti samo nemoj da te srcka opali.......

http://www.skysports.com/football/news/ ... -full-list

Ali sta ce Sky Sport sta oni znaju!!!
mad_max_ba

#44438 Re: Edin Džeko

Post by mad_max_ba »

hrasno38 wrote:
mO k3 wrote:ok :) nego kada smo kod teme posto je jedan od assasiansa poceo tu temu gdje se kod tebe nalazi dzeko u top10 napadaca ?? ko ti zauzima koje mjesto
Evo ti samo nemoj da te srcka opali.......

http://www.skysports.com/football/news/ ... -full-list

Ali sta ce Sky Sport sta oni znaju!!!
nemoj hrasno tako, čovjek je tačno rekao da je u sredini među top 18......

dakle
:thumbup:
vicious

#44439 Re: Edin Džeko

Post by vicious »

Ako uzmemo samo klasične centarfore nema ih puno za koje se može reći da su bolji od Edina.
Onako na prvu možda Lewandowski, Kane, Aguero, Suarez, Cavani... ko još?

Auba, Lukaku, Falcao, Vardy su mozda tu negdje u toj kategoriji, ali po meni nisu bolji.
hrasno38

#44440 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

vicious wrote:Ako uzmemo samo klasične centarfore nema ih puno za koje se može reći da su bolji od Edina.
Onako na prvu možda Lewandowski, Kane, Aguero, Suarez, Cavani... ko još?

Auba, Lukaku, Falcao, Vardy su mozda tu negdje u toj kategoriji, ali po meni nisu bolji.
Vidi to "bolji" je vrlo vrlo diskutabilna rijec. Zamisli Edina da iza sebe ima recimo Bajernovu ili Barcelonimu masineriju! Prolse godine je imao izvrstan suport od Salaha pa je zavrsio kao najbolji strijelac lige. Dakle Edinov naslov najboljeg strijelca sa onakvom Romom je za mene puno jaci nego recimo Suarezov sa masinerijom koju ima Barca ili Lewandoskog sa Bajernovim radilicama. Isto tako ono sto je uradio u Njemackoj je vrh vrhova kad pogledas koliko je kosato WF i koliko je tada vrijedio Bajern.
Ja bih zaista volio da vidim Edina u klubu kao sto su Barca, Real, Bajern koliko bi golova u sezoni zavalio medjutim znam da se to nece desiti ali i bez toga njegovi rezultati su vrhunski.
BarbaDue

#44441 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

https://www.facebook.com/DZONMELE/posts ... 3422154583
Ovo dječak je definitivno talenat, ali to ne znači da će klinjo završiti u Realu, Barsi ili Romi
supercali

#44442 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

Pa ako je u realu barceloni bayernu ne znaci da bi davao vise golova
Ima tu i do igre
Mozda njemu vise odgovara kad je u timu koji igra na ajmo reci kontre i sl nego da je napadacki kao pomenuti
Znamo za panceva recimo koji je u zvezdi bio haman zlatna lopta svijeta a u interu proglasen mozda i za najgori transfer u istoriji kluba i bruku takvih primjera
jeza u ledja

#44443 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Na kojem je mjestu po "boljini" mozemo disktovati do prekosutra, samo nikako se ne moze reci da nije medju najboljima. I to ne samo ove godine, vec u zadnjih 10 godina.
cyprus

#44444 Re: Edin Džeko

Post by cyprus »

Tomahawk11 wrote:
cyprus wrote: Hm, ja bih ipak rekao da se talent neće ni stvoriti, ako se u djetinjstvu ne radi na njemu... Za nekog ko niad nije šutnuo loptu ne možeš reći da je talentovan za fudbal, ne znam kakve i čije gene da ima...
Prvo što mi pada na pamet je naš Jusuf Nurkić.
Niko nije znao za njega, danas jedan od najboljih NBA centara.
Fizičke predispozicije ima.
Ali, sigurno je da mu je dosta pomogao talent kojeg je imao, a koji je u spoju sa radom doveo do ovog što je on danas.
A imaš opet jednog Sinanovića koji je gorostas, koji je također iskopan zbog svoje visine, ali koji je bio i ostao drvo.
Džabe treninzi, Real, drvo pa drvo.
To što neko nije bio ni u prilici da ga snimi neki skaut, pa da pokaže svoj talent, to je druga priča.
Nije ga niko vidio. Nije bilo prilike.
hrasno38 wrote:
cyprus wrote:Još se nismo pomakli sa toga šta je bitnije - talenat ili rad :mrgreen:

Tačno je da se ne rađamo svi sa istim predispozicijama... I za fudbal postoje neke urođene predispozicije koje nekoj djeci omogućavaju da lakše savladaju potrebne vještine u odnosu na drugu djecu... Međutim, ako se dijete ne posveti dovoljno razvijanju tih predispozicija, talent nikad neće doći do izražaja...

Druze talenat je nesto sto je urodjeno a ne sto se stice radom. Ovo je talenat kojeg dobijes rodjenjem a ne radom.....radom samo taj talenat doradjujes, usavrsavas i razvijas.... Ima negdje video klinca od 5-6 godina da vidis sta radi sa loptom. Jel on to mozda steako radom????

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/za ... -12-godina
Prethodni post sam editovao, odnosno dopunio, pa se izgleda niko nije osvrnuo na to... Evo da ponovim taj dio, za obojicu:
cyprus wrote:Ja talent shvatam kao dobro uvezane predispozicije... Ali na uvezivanju predispozicija se mora raditi... Ne postoji gen za fudbal... Nego postoji čitav niz gena koji doprinose tome da neko bude dobar u fudbalu... To su npr. segmenti poput prostorne koordinacije, koordinacije pokreta nogom, inteligencije, brzine, refleksa, izdržljivosti, okretnosti, potrebne mišićne strukture i slično... Ako ne radiš na tome da ove segmente uvežeš, dakle igrajući fudbal, ti zapravo nemaš talent za fudbal...
Eh sad, zamislite da je Nurkić počeo igrati košarku sa 18 godina... Da li bi njegov talenat bio bar približan ovom koji ima sad?

Taj mali od 5-6 godina što svašta radi sa loptom... Pa nije svašta radio čim je dohvatio istu... Istina, jeste napredovao brže od druge djece zbog predispozicija koje ima... Ali same predispozicije dobivaju oblik talenta tek ako budu adekvatno upotrijebljene...

Ili zamislite tog genija malog da je slučajno odrastao u jednoj sobi, bez prilike da čita i piše... Da li bi se njegove genetske predispozicije pretvorile u talenat? Jašta bi...
Tomahawk11
Globalni moderator

#44445 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Problem je što se mimoilazimo, talent ili imaš ili nemaš, ne dobijaš ga naknadno.
Neko ko je netalentovan, mukotrpnim radom može postići nešto, ali ni približno kao onaj ko je talentovan.
Neiskorištenost talenta ne znači i odsustvo istog.
jeza u ledja

#44446 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Ali onaj ko je malo talentovan moze radom prestici onoga ko je vise talentovan.

Moje misljenje je da se prevelik akcenat u ovoj diskusiji daje na talenat i da su vecina fudbalera vecinu svojeg umjeca, tj. ono sto ih cini vrhunskim sportistima postigla radom i treningom.

Centriraj loptu svaki dan u 16-erac po 100 puta, 10 godina i vjeruj mi znaces bolje centrirati od nekog "s talentom" kojemu je bilo mrsko da trenira taj aspekt igre.
cyprus

#44447 Re: Edin Džeko

Post by cyprus »

Tomahawk11 wrote:Problem je što se mimoilazimo, talent ili imaš ili nemaš, ne dobijaš ga naknadno.
Neko ko je netalentovan, mukotrpnim radom može postići nešto, ali ni približno kao onaj ko je talentovan.
Neiskorištenost talenta ne znači i odsustvo istog.
Talent se ne dobiva, talent se realizuje u djetinjstvu... Genetske predispozicije nisu isto što i talenat... Još jednom - ne postoji gen za fudbal... Ako se postojeće genetske predispozicije adekvatno ne iskoriste u ranoj dobi - nema talenta, isti ne postoji... Niko nije postao vrhunski fudbaler, a da je 'otkrio' talent poslije puberteta (ustvari može biti i neki izuzetak - izuzetaka ima od svega, pa zašto ne bi bilo i od ovoga)... Messi da je počeo igrati fudbal u 20-toj, da li bi bilo išta od njegovog "urođenog talenta"?
hrasno38

#44448 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

jeza u ledja wrote:Ali onaj ko je malo talentovan moze radom prestici onoga ko je vise talentovan.

Moje misljenje je da se prevelik akcenat u ovoj diskusiji daje na talenat i da su vecina fudbalera vecinu svojeg umjeca, tj. ono sto ih cini vrhunskim sportistima postigla radom i treningom.

Centriraj loptu svaki dan u 16-erac po 100 puta, 10 godina i vjeruj mi znaces bolje centrirati od nekog "s talentom" kojemu je bilo mrsko da trenira taj aspekt igre.
Sta mislis koliko je puta Stipanovic sa slobodnih bacanja bacio luptu prema kosu.....BEZBROJ!!! al dzaba opet fula od 10 5-6 a od toga mu se desi da 1-2 ne dobaci do kosa nikako. Isto je vazilo i za Rasu Radovanovica......dzaba nemaju ruku (citaj talenta za sut) i dzaba.
Isto je i sa fudbalerima....ima onih koji te svaku drugu loptu pogode u oko a ima onih koji od 10 jednu pogode gdje treba. I tu ne pomaze nikakav rad jer ne postoji i nema osjecaja za tu radnju.
cyprus

#44449 Re: Edin Džeko

Post by cyprus »

hrasno38 wrote:...I tu ne pomaze nikakav rad jer ne postoji i nema osjecaja za tu radnju...
Sad si ga baš usro :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#44450 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Treniraj ti 100 godina, ako ti nisi šlif za napadača, džabe ti, drvo pa drvo.
Nemaju svi ljudi jednake predispozcije da postanu nešto, ne samo fudbaler.
Meni možda idu dobro brojevi, ali sam smotan ko sajla kad treba nešto majstorisati.
Post Reply