BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kenojesuperheroj

#44426 Re: BHTelecom All About

Post by kenojesuperheroj »

Dobro ljudi što se žalite, ja živim u Sarajevu i na modemu mi je povećana brzina ali na username-u nije . Tako da je zakucana na mrtvih 5 Mbps.

Image
Dzenis961

#44427 Re: BHTelecom All About

Post by Dzenis961 »

kenojesuperheroj wrote:Dobro ljudi što se žalite, ja živim u Sarajevu i na modemu mi je povećana brzina ali na username-u nije . Tako da je zakucana na mrtvih 5 Mbps.

Image
Moraš čekati,inače na toj parici možeš imat 50mbps preko VDSL,
kenojesuperheroj

#44428 Re: BHTelecom All About

Dzenis961 wrote:
kenojesuperheroj wrote:Dobro ljudi što se žalite, ja živim u Sarajevu i na modemu mi je povećana brzina ali na username-u nije . Tako da je zakucana na mrtvih 5 Mbps.

Image

Nije mi jasno drug, kako naprimjer drug koji zivi 50 metara od mene je dobio prije 7 dana povecanje, a ja ne :(
vješalica

#44429 Re: BHTelecom All About

Post by vješalica »

Benq wrote:
vješalica wrote: Hahhaha jel u BHT rade kreteni koji kazu ako uvedes digitalnu placat ces 15 kablovske +18 digitalne jer ae koristi nova infrastruktura hhhhh
ne radi jedan mujo ni mujanka ali iskljuciti telefon je drskost
poslije nedoatupnoati su se sjetili umanjiti racun za 3-4km
haoo nije ovo tema katv operatera nego telekoma
ti tvrdis i znas da telemah ne iskljucuje kad im se nesto srusi
pprtparol telemaha zvani telemah nefić
Ostavit cu te da zivis u svojoj zabludi :)
Toliko neistina iznijeti , 18 digitalna.. ma daj :D

Izvinjavam se korisnicima Telecoma na ovom OT-u ;)
Haha na telemahu je digitalna 18KM
kod mene je bila samo katv koja je 15KM
i lijepo dosao majstor kuci i kaze da se placa oboje zajedno sto je budalastina i to sam pisala na temi telemaha provaljotinu
znaci ako hocu digitalnu moram platiti 18+15 KM mjesecno problem njihovih pljackasa
krakatoa

#44430 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

hairlija_sa wrote:
probook wrote:
krakatoa wrote:Kako te nije stid išta pisati. Nisi platio februarski račun a sada polovina maja i ti se žališ. Ne mogu da vjerujem kakvih sve likova ima.
Ti malo glup ili sta. Prvo nije bilo juce nego u aprilu, a drugo na racunu fino pise da je rok 25., a tvoji strucnjaci iskljuce 15., i trece nije moja greska, nego vasa i na kraju ja moram platiti. Fino nema sta!

Obrati paznju na ovo do 25. Procitaj jos jednom

Image
Ista ta opomena mu je došla i na prethodnom računu i on se oglušio. Po pravilu, trebali su ga isključiti 25. 04. Da je redovno plaćao ne bi ga isključili i neka je platio ponovno uključenje, šteta samo što mije puno.
studiorum_tuzlaensis

#44431 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Dzenis961 wrote:
ing-ecc wrote:ne može zbog SNR 8,8.
Mozes li objasniti zasto baš zbog SNR,kakve to veze ima sa brzinom interneta?
objašnjavalo se x puta ovdje, ukucaj malo google i skontaćeš sam vjerovatno ako već nikom nije mrsko ponovo pisat ili tražiti postove.
papebih

#44432 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

BH Telecom optika. Svaka cast, posebno za upload koji mi je prijeko potreban. Image
probook

#44433 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

krakatoa wrote: Ista ta opomena mu je došla i na prethodnom računu i on se oglušio. Po pravilu, trebali su ga isključiti 25. 04. Da je redovno plaćao ne bi ga isključili i neka je platio ponovno uključenje, šteta samo što mije puno.
Sve ti znas unaprijed. Prvo nije bilo nikalvog duga na prethodnom racunu, nego samo na tom novom sto je stigao i pisalo je " vas dug na dan obracuna iznosi 29.xx KM, ako ne platitde do 25.04. iskljucice se. I tvoje kolege strucnjaci iskljuce 15.tog. Sta ga onda pisete da je rok 25.?
Benq

#44434 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

vješalica wrote: Haha na telemahu je digitalna 18KM
kod mene je bila samo katv koja je 15KM
i lijepo dosao majstor kuci i kaze da se placa oboje zajedno sto je budalastina i to sam pisala na temi telemaha provaljotinu
znaci ako hocu digitalnu moram platiti 18+15 KM mjesecno problem njihovih pljackasa
E svasta , dobila si dezinformaciju od tog "majstora" , koristim sve usluge Telemacha zato ti govorim da si pogresno informisana, ali hajd , bitno je da si svoje probleme rijesila.
hairlija_sa

#44435 Re: BHTelecom All About

Post by hairlija_sa »

probook wrote:
krakatoa wrote: Ista ta opomena mu je došla i na prethodnom računu i on se oglušio. Po pravilu, trebali su ga isključiti 25. 04. Da je redovno plaćao ne bi ga isključili i neka je platio ponovno uključenje, šteta samo što mije puno.
Sve ti znas unaprijed. Prvo nije bilo nikalvog duga na prethodnom racunu, nego samo na tom novom sto je stigao i pisalo je " vas dug na dan obracuna iznosi 29.xx KM, ako ne platitde do 25.04. iskljucice se. I tvoje kolege strucnjaci iskljuce 15.tog. Sta ga onda pisete da je rok 25.?
Ovo do je veoma bitan detalj. Mogu da iskljuce 5, 10, 15 ili 25 u mjesecu. Moj ti je savjet da pogledas jos jednom racun. Ja sam svoj racun platio 29.4 ali mi je ipak na novom racunu stajalo da sam duzan. Takodjer treba par dana da se uplata proknjizi.
Semo28

#44436 Re: BHTelecom All About

Post by Semo28 »

Ima li veze sa tim sto su kablovi od linije spojeni sa kablom od modema ili cega vec sa SELOTEJPOM,nekih 3-4 zice a ostale vise lagano u zraku,nespojene?
kenojesuperheroj

#44437 Re: BHTelecom All About

Semo28 wrote:
Ima li veze sa tim sto su kablovi od linije spojeni sa kablom od modema ili cega vec sa SELOTEJPOM,nekih 3-4 zice a ostale vise lagano u zraku,nespojene?

Signal to Noise Ratio predstavlja odnos korisnog signala i šuma. Kako se linijska brzina povećava, tako SNR opada. Da bi ADSL funkcionisao, najmanja vrednost za SNR je 6db. Poželjno je da ova vrednost bude što veća. Ukoliko se na DSLAM-u konfiguriše port na 20Mbit-a, a linija nije sposobna da iznese tu brzinu, ADSL modem će se sinhronizovati na maksimalnu brzinu dok se margina ne spusti na 6db.
Del_Boy1

#44438 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Image
Nije mi jasno kako na ovako kratkoj parici SNR 17db a slabljenje 3 db, kod mene je slabljenje 15,9 a SNR 14 a otprilike nam je isto pušteno na DSLAM-u.

Image
Last edited by Del_Boy1 on 12/05/2016 14:32, edited 1 time in total.
kenojesuperheroj

#44439 Re: BHTelecom All About

Del_Boy1 wrote:

Image
Nije mi jasno kako na ovako kratkoj parici SNR 17db a slabljenje 3 db, kod mene je slabljenje 15,9 a SNR 14 a otprilike nam je isto pušteno na DSLAM-u.
Zivim blizu centrale ;)
purgatorio

#44440 Re: BHTelecom All About

Post by purgatorio »

Jel se moze ista napraviti s tehnicke strane ko ima katastrofalnu liniju, kao ja npr. Može li bit do instalacija kucnih, utičnice ili do nečega drugog. Jer ljudi udaljeni od mene 300 metara imaju mojatv a ja ne mogu ni 10Mb net. Kome se treba obratiti pošto mi ovi radnici iz lokalnog telecoma samo kažu "ne mere".
studiorum_tuzlaensis

#44441 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

purgatorio wrote:Jel se moze ista napraviti s tehnicke strane ko ima katastrofalnu liniju, kao ja npr. Može li bit do instalacija kucnih, utičnice ili do nečega drugog. Jer ljudi udaljeni od mene 300 metara imaju mojatv a ja ne mogu ni 10Mb net. Kome se treba obratiti pošto mi ovi radnici iz lokalnog telecoma samo kažu "ne mere".
Podnesi zahtjev zvanično za uslugu koju želiš (net 10 jel?), ukoliko te obavijeste da ne može, tako i jest. Ne slušaj nikakve lokalne telekomce, imaju ljudi koji se bave ispitivanjem tehničke mogućnosti i mjerne grupe koje rade mjerenja na paricama.

Sretno.
probook

#44442 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

hairlija_sa wrote:
probook wrote:
Ovo do je veoma bitan detalj. Mogu da iskljuce 5, 10, 15 ili 25 u mjesecu. Moj ti je savjet da pogledas jos jednom racun. Ja sam svoj racun platio 29.4 ali mi je ipak na novom racunu stajalo da sam duzan. Takodjer treba par dana da se uplata proknjizi.
U svakoga normalnog bi do 25. znacilo da 25.-og gase tj da je rok do tog datuma. Samo kod njih sve naopako. Tako i brzine do velicanstvenih 5 mbps, a to sto imas 1.5 npr nikom nista jer su rekli DO :-)
krakatoa

#44443 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

probook wrote:
U svakoga normalnog bi do 25. znacilo da 25.-og gase tj da je rok do tog datuma. Samo kod njih sve naopako. Tako i brzine do velicanstvenih 5 mbps, a to sto imas 1.5 npr nikom nista jer su rekli DO :-)
Tebi piše na martovskom računu da februarski dug moraš platiti do 25.04. Nisi platio tada, telekom ti je dao još skoro mjesec dana roka, opet nisi platio i isključili te. Siguran sam 1 000 000% da ti je opomena došla i uz martovski račun. Ako tvrdiš da nije, skeniraj pa postavi.
REDDEVILS

#44444 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

REDDEVILS wrote:Jutros su mi pustili Pink + paket koji se nalazi u dodatnom paketu 1 koji sam prijavio prije osam dana dali to znaci da TM postoji jer bi mi i modem trebali zamjeniti posto je obični ADSL + 2 za VDSL Modem molio bih Mirzu da mi odgovori kad bi mi otprilike trebali zamjeniti modem.
Dali ja moram čekati da mi zamjene modem ili ih trebam zvati ako može tko da mi odgovori šta mi je činiti da mi nebi sljedeći mjesec došlo deset maraka vise a da mi ne zamjene modem jer ako su mi pustili dodatni paket onda su trebali i modem donijet tj. VDSL
probook

#44445 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

krakatoa wrote:
probook wrote:
Tebi piše na martovskom računu da februarski dug moraš platiti do 25.04. Nisi platio tada, telekom ti je dao još skoro mjesec dana roka, opet nisi platio i isključili te. Siguran sam 1 000 000% da ti je opomena došla i uz martovski račun. Ako tvrdiš da nije, skeniraj pa postavi.
E ovako mala ispravka sa moje strane posto upravo gledam racune (ali opet nisi u pravu) :D

Izdat racun 01.03.2016. i kaze da ima dug za 01/2016 29,25 KM i da se plati do 25.03. To je placeno tokom marta i nebitno nije iskljucivano.

Uzdat racun 01.04.2016. i kaze da ima dug za 02/16 29,25 KM i da se plati do 25.04. To je plaćeno 15-tog na dan iskljucenja (placen racun za 02 i za 03 znaci sve izmireno.)

Pokusavam da ti objasnim da ako ste napisali DO 25.04. onda ne mozete iskljucivati 15.04. Po toj vasoj logici bi i banke mogle racunati kasnjenje kredita tipa rok ti je da platis do 10. u mjesecu, ti platis 07. i oni ti uracunaju kamatu za kasnjenje - to je ta logika BHT-oma :-)

Ili ovo drugacije formulisite ako vec iskljucujete 15. Treba covjek u grah gatati da vidi sta je pisac htjeo reci.

EDIT: I iako su u cetvrtom mjesecu placena 2 mjeseca odjednom, na racunu od 01.05 stoji da ima dug za treci mjesec 29,25 KM. :-) Je li to i u racunovodstvu zaposljavate sa clanskom kartom :-D
krakatoa

#44446 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

probook wrote:
krakatoa wrote:
probook wrote:
E ovako mala ispravka sa moje strane posto upravo gledam racune (ali opet nisi u pravu) :D

Izdat racun 01.03.2016. i kaze da ima dug za 01/2016 29,25 KM i da se plati do 25.03. To je placeno tokom marta i nebitno nije iskljucivano.

Uzdat racun 01.04.2016. i kaze da ima dug za 02/16 29,25 KM i da se plati do 25.04. To je plaćeno 15-tog na dan iskljucenja (placen racun za 02 i za 03 znaci sve izmireno.)

Pokusavam da ti objasnim da ako ste napisali DO 25.04. onda ne mozete iskljucivati 15.04. Po toj vasoj logici bi i banke mogle racunati kasnjenje kredita tipa rok ti je da platis do 10. u mjesecu, ti platis 07. i oni ti uracunaju kamatu za kasnjenje - to je ta logika BHT-oma :-)

Ili ovo drugacije formulisite ako vec iskljucujete 15. Treba covjek u grah gatati da vidi sta je pisac htjeo reci.

EDIT: I iako su u cetvrtom mjesecu placena 2 mjeseca odjednom, na racunu od 01.05 stoji da ima dug za treci mjesec 29,25 KM. :-) Je li to i u racunovodstvu zaposljavate sa clanskom kartom :-D
Sada si kontradiktoran malo. Kažeš ranije da ti je isključeno zbog februarskog duga a sada kažeš da si to platio. Ako jesi platio to jeste onda greška i tih 8 KM (mislim da je toliko) ne moraš platiti. Ako si tek ovaj mjesec platio februarski račun, onda je rok za isključenje trebao biti 24.04 a ne sad nekad i to je onda opravdano isključenje. Ovdje se polemika vodi da li je plaćen februarski račun ili ne.
zippoo87

#44447 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

ja sam danas ovezao moja tv net,postpaid i prepaid u uslugu moja tv moj izbor
valjda ce mi biti pusteni u naredna 2-3 dana
i jos nesto,zena koja radi na salteru mi rece da kada se potrosi 500 MB bonusa interneta,da nece doci nikakvo upozorenje da smo prekoracili limit i da nas moze ozeci po dzepu
tako da nastimate sebi na telefonima ogranicenje i da ne moze prebaciti

i jos jedno pitanje u vezi ove usluge moja tv moj izbor
pise tamo da svi u grupi imaju po 1000 minuta uz naplatu uspostave poziva
znaci li to da i ja kao postpaid imam prema prepaidu 1000 minuta i obrnuto ?
iako ja necu potrositi ni 100 minuta,pitam informativno
ing-ecc

#44448 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Dzenis961 wrote:
Mozes li objasniti zasto baš zbog SNR,kakve to veze ima sa brzinom interneta?
Dzenis961 wrote:

Image
hahahaaaaa kakav je ba ovo cirkus :? :? Prvo pitas za objasnjenje tehnicke prirode a onda drugima sam dajes objasnjenja po istom osnovu????
:lol: :lol: :lol:
A kako se zove ova bolest? :tooo:
I obojica (a prije da je jedan sa razlicitim nickovima) imate frisku registraciju i jos 3-4 posta, e bas ste mladi i LUDI. :D
ing-ecc

#44449 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

probook wrote: E ovako mala ispravka sa moje strane posto upravo gledam racune (ali opet nisi u pravu) :D

Mislim da tebi i drugima koji slicno razmisljaju ne bi pomoglo ni da je rok placanja do 15.-og u mjesecu u kojem dobijes racun. 8-)
mirza_15

#44450 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

REDDEVILS wrote:Jutros su mi pustili Pink + paket koji se nalazi u dodatnom paketu 1 koji sam prijavio prije osam dana dali to znaci da TM postoji jer bi mi i modem trebali zamjeniti posto je obični ADSL + 2 za VDSL Modem molio bih Mirzu da mi odgovori kad bi mi otprilike trebali zamjeniti modem.
Morao bi monter doci. E sad, od terenskih ekipa zavisi kada ce. Posto je kod nas fakat guzva, a raji je sve novo ti ipak nazovi i prijavi smetnju za svaki slucaj.
Locked