FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- drugtito2011
#44401 Re: FC Barcelona
Malo relaksacije neće biti na domet. Odličan tekst, - Autor: Tomislav Židak
Genijalac u kopačkama: Što Messi igra, to nije nogomet, to je umjetnost, kineski cirkus...
Nakon samo 16 minuta prestao sam gledati prijenos Superkupa iz Tbilisija između Barcelone i Seville. Ugasio sam televizor, jer sam vidio sve što je bilo vrijedno vidjeti, ostalo je ionako, pretpostavljam, bila nogometna konfekcija. Vidio sam dva izvanzemaljska Messijeva gola, a nakon toga, kako bi rekao Amigo Magdić, “uzmeš loptu i ideš doma!” Dečki, fajrunt... Rezultat sam saznao u srijedu ujutro na teletekstu.
Hvala Bogu da se u ova grozna, licemjerna i pokvarena vremena rodio Leo Messi! On je najbolji antidepresiv protiv svih boleština našeg doba, zlokobnih virusa koji nas udaraju sa svih strana. Njegova nevina genijalnost nema u sebi aroganciju Oscara Wildea (“Nemam ništa za prijaviti, osim vlastite genijalnosti”, rekao je Wilde cariniku), nema ni trunke narcisoidnosti Cristiana Ronalda, kojemu su zavidni jer je “lijep i sjajno igra nogomet”, Messi šuti i igra...
Dva njegova poteza na Superkupu u Tbilisiju, kada je zabio dva gola s istog mjesta, u isti kut, u milimetar u isti dio mreže, to više nije nogomet, to je umjetnost, kineski cirkus, žongleraj. Ni Leonardo da Vinci ne bi bio u stanju naslikati dvije iste Mona Lise, ali, Leo Messi u razmaku od samo devet minuta može zabiti dva identična gola.
Privilegirana publika
To svojedobno nisu mogli ni Platini, ni Boban, koji su majstorski tukli slobodne udarce. I imali su svoje točke na terenu, odakle su nepogrešivo ciljali. Messi to radi bolje, i što je preostalo golmanu Seville? Da sam na njegovom mjestu, u srijedu bih sazvao press konferenciju i objavio: “Ostavljam se nogometa...”
U Tbilisiju publika je bila privilegirana da može vidjeti najbolji slobodni udarac našeg doba, najbolji dupli pas koji je ikada odigran (opet Messi). Nakon što je Messi otvorio partiju s dva gola, rekao je “dečki, jelo je posluženo, izvolite...”. Ali, ma kako zvučna bila imena Barceloninih nogometaša, nisu iz Messijeve klase. On je jedinstven, ma koliko se busali u prsa svi koji simpatiziraju Cristiana Ronalda, najveću istinu o njemu je rekao Zlatan Ibrahimović. Kada su ga pitali tko je najbolji nogometaš na svijetu, rekao je: “Naravno, to sam ja...” A Messi? - pitali su. “Messi nije s ovoga svijeta...” Kada gledam poštovanje, s kojim o njegovom nogometnom umijeću govori Johan Cruyff, kada se zna da bi nekoliko klubova za njega platilo 500 milijuna eura, kada se, objektivno, Pele i Maradona bore za drugu najbolju poziciju u povijesti nogometa, jasno je da se takav neće tako brzo roditi. Ili uopće neće...
Ivana Rakitića, najboljeg hrvatskog nogometaša, ne cijenim samo zato što je njegov talent motor Barcelone i hrvatske reprezentacije. Cijenim ga i zato jer zna uživati u privilegiju da igra s najboljim igračem svih vremena. Privilegij je i udisati isti zrak, dijelit svlačionicu s njim, doručkovati, putovati i - igrati. Ili “služiti” njegovoj nogometnoj genijalnosti. Ivan Rakitić je nedavno rekao: “Idemo na šest trofeja u ovoj sezoni!” Prvi su osvojili u Tbilisiju, za ostale se moraju tek oznojiti.
Sjećanje na Ajax
Barcelona je jedini klub na svijetu, koji vas može usrećiti svojim nogometom. Ne mogu to ni Bayern, ni Manchester United, ne može ni Real Madrid, Dinamo to odavno nije u stanju. Vjerojatno je to zbog Lea Messija, koji je nadvisio sve bivše Barçine asove. I Maradonu i Romarija, Ronalda, Stoičkova, Ronaldinha, sve! Oni su tu da bi nam uljepšali kraj dana. Za Dinamo ili Hajduk se navija, Barcelonu se gleda da bi se uživalo u najljepšoj igri koju je čovjek izmislio. Kad ponovno odvrtite film o dva Messijeva gola, doista morate ugasiti televizor u 16. minuti. Sve ostalo ste već vidjeli. Ali, da vas nešto ipak pitam; sjećate li se možda u čijem se nogometu još tako uživalo, kao danas u Barceloninom? Tako dobar nogomet je sedamdesetih još igrao samo Ajax...
Genijalac u kopačkama: Što Messi igra, to nije nogomet, to je umjetnost, kineski cirkus...
Nakon samo 16 minuta prestao sam gledati prijenos Superkupa iz Tbilisija između Barcelone i Seville. Ugasio sam televizor, jer sam vidio sve što je bilo vrijedno vidjeti, ostalo je ionako, pretpostavljam, bila nogometna konfekcija. Vidio sam dva izvanzemaljska Messijeva gola, a nakon toga, kako bi rekao Amigo Magdić, “uzmeš loptu i ideš doma!” Dečki, fajrunt... Rezultat sam saznao u srijedu ujutro na teletekstu.
Hvala Bogu da se u ova grozna, licemjerna i pokvarena vremena rodio Leo Messi! On je najbolji antidepresiv protiv svih boleština našeg doba, zlokobnih virusa koji nas udaraju sa svih strana. Njegova nevina genijalnost nema u sebi aroganciju Oscara Wildea (“Nemam ništa za prijaviti, osim vlastite genijalnosti”, rekao je Wilde cariniku), nema ni trunke narcisoidnosti Cristiana Ronalda, kojemu su zavidni jer je “lijep i sjajno igra nogomet”, Messi šuti i igra...
Dva njegova poteza na Superkupu u Tbilisiju, kada je zabio dva gola s istog mjesta, u isti kut, u milimetar u isti dio mreže, to više nije nogomet, to je umjetnost, kineski cirkus, žongleraj. Ni Leonardo da Vinci ne bi bio u stanju naslikati dvije iste Mona Lise, ali, Leo Messi u razmaku od samo devet minuta može zabiti dva identična gola.
Privilegirana publika
To svojedobno nisu mogli ni Platini, ni Boban, koji su majstorski tukli slobodne udarce. I imali su svoje točke na terenu, odakle su nepogrešivo ciljali. Messi to radi bolje, i što je preostalo golmanu Seville? Da sam na njegovom mjestu, u srijedu bih sazvao press konferenciju i objavio: “Ostavljam se nogometa...”
U Tbilisiju publika je bila privilegirana da može vidjeti najbolji slobodni udarac našeg doba, najbolji dupli pas koji je ikada odigran (opet Messi). Nakon što je Messi otvorio partiju s dva gola, rekao je “dečki, jelo je posluženo, izvolite...”. Ali, ma kako zvučna bila imena Barceloninih nogometaša, nisu iz Messijeve klase. On je jedinstven, ma koliko se busali u prsa svi koji simpatiziraju Cristiana Ronalda, najveću istinu o njemu je rekao Zlatan Ibrahimović. Kada su ga pitali tko je najbolji nogometaš na svijetu, rekao je: “Naravno, to sam ja...” A Messi? - pitali su. “Messi nije s ovoga svijeta...” Kada gledam poštovanje, s kojim o njegovom nogometnom umijeću govori Johan Cruyff, kada se zna da bi nekoliko klubova za njega platilo 500 milijuna eura, kada se, objektivno, Pele i Maradona bore za drugu najbolju poziciju u povijesti nogometa, jasno je da se takav neće tako brzo roditi. Ili uopće neće...
Ivana Rakitića, najboljeg hrvatskog nogometaša, ne cijenim samo zato što je njegov talent motor Barcelone i hrvatske reprezentacije. Cijenim ga i zato jer zna uživati u privilegiju da igra s najboljim igračem svih vremena. Privilegij je i udisati isti zrak, dijelit svlačionicu s njim, doručkovati, putovati i - igrati. Ili “služiti” njegovoj nogometnoj genijalnosti. Ivan Rakitić je nedavno rekao: “Idemo na šest trofeja u ovoj sezoni!” Prvi su osvojili u Tbilisiju, za ostale se moraju tek oznojiti.
Sjećanje na Ajax
Barcelona je jedini klub na svijetu, koji vas može usrećiti svojim nogometom. Ne mogu to ni Bayern, ni Manchester United, ne može ni Real Madrid, Dinamo to odavno nije u stanju. Vjerojatno je to zbog Lea Messija, koji je nadvisio sve bivše Barçine asove. I Maradonu i Romarija, Ronalda, Stoičkova, Ronaldinha, sve! Oni su tu da bi nam uljepšali kraj dana. Za Dinamo ili Hajduk se navija, Barcelonu se gleda da bi se uživalo u najljepšoj igri koju je čovjek izmislio. Kad ponovno odvrtite film o dva Messijeva gola, doista morate ugasiti televizor u 16. minuti. Sve ostalo ste već vidjeli. Ali, da vas nešto ipak pitam; sjećate li se možda u čijem se nogometu još tako uživalo, kao danas u Barceloninom? Tako dobar nogomet je sedamdesetih još igrao samo Ajax...
- skenderija04
#44402 Re: FC Barcelona
Vozdrica @Omare , gotov odmor?
Sinoc je sve skupa pocelo i zavrsilo sa poprilicno gorkim okusom u ustima. Prvo pred utakmicu izlazi Robert F. koji kaze da mu je Pedro rekao da zeli da ide. Pedro pocinje kao rezerva i ulazi u produzetku. Vidi se na snimku da ga Luis pita da li bi usao. Tuzno. Nakon utakmice Pedro se posrao na Roberta rekavsi da je on sa njim pricao kratko, samo u dva navrata u Americi. Luis na presici nakon tekme izmislja neke Pedrove smetnje u trbusnom zidu dva dana prije utakmice. Pedro , opet nakon utakmice, kaze da je on zdrav i da je izbor igraca trenerov posao. Dakle sjajan pocetak. Komunikacija vrhunska, Za primjer kako ne treba da se radi.
Utakmica je pokazala iste vrline i iste boljke iz prosle godine. Odbranu napadate, ali opet je sve doslo nakon tumbanja kada je Messi otisao blize golu a Rakitic blize sredini. Sta se desilo? Kompletna desna strana za Alvesa. I naravno, drugi i treci gol doleze preko desne strane. Vitolo je Alvesa prosao ko brzi voz i dva puta nabacio - gol i penal. Kad je to uradio Vitolo, sta ce tek da radi Douglas Costa iz Bayerna? Taj film ne zelim da gledam. I naravno, Mathieu izadje na slici kao kikser, a niko da se zapita sta on radi na penalu kod drugog i treceg gola. Pokriva lancanu reakciju nakon Alvesovog ispadanja. Pique ide na stranu, Masche za njim po inerciji, i Mathieu sam protiv dvojice gdje ne zna da li da ganja onoga ispred sebe ili da pazi drugog iz sebe. Cetvrti gol je Bartrin.
Sta ce donijeti sezona ne znamo. Previse su pritisli na ove superkupove, valjda nece ponoviti Realovu gresku od prosle godine. Kad Barsa igra kao Barsa nema ekipe koja se ne moze pobijediti. Kada Barsa zeli da bude nesto drugo, nema ekipe koja joj ne moze napraviti problem,
Sinoc je sve skupa pocelo i zavrsilo sa poprilicno gorkim okusom u ustima. Prvo pred utakmicu izlazi Robert F. koji kaze da mu je Pedro rekao da zeli da ide. Pedro pocinje kao rezerva i ulazi u produzetku. Vidi se na snimku da ga Luis pita da li bi usao. Tuzno. Nakon utakmice Pedro se posrao na Roberta rekavsi da je on sa njim pricao kratko, samo u dva navrata u Americi. Luis na presici nakon tekme izmislja neke Pedrove smetnje u trbusnom zidu dva dana prije utakmice. Pedro , opet nakon utakmice, kaze da je on zdrav i da je izbor igraca trenerov posao. Dakle sjajan pocetak. Komunikacija vrhunska, Za primjer kako ne treba da se radi.
Utakmica je pokazala iste vrline i iste boljke iz prosle godine. Odbranu napadate, ali opet je sve doslo nakon tumbanja kada je Messi otisao blize golu a Rakitic blize sredini. Sta se desilo? Kompletna desna strana za Alvesa. I naravno, drugi i treci gol doleze preko desne strane. Vitolo je Alvesa prosao ko brzi voz i dva puta nabacio - gol i penal. Kad je to uradio Vitolo, sta ce tek da radi Douglas Costa iz Bayerna? Taj film ne zelim da gledam. I naravno, Mathieu izadje na slici kao kikser, a niko da se zapita sta on radi na penalu kod drugog i treceg gola. Pokriva lancanu reakciju nakon Alvesovog ispadanja. Pique ide na stranu, Masche za njim po inerciji, i Mathieu sam protiv dvojice gdje ne zna da li da ganja onoga ispred sebe ili da pazi drugog iz sebe. Cetvrti gol je Bartrin.
Sta ce donijeti sezona ne znamo. Previse su pritisli na ove superkupove, valjda nece ponoviti Realovu gresku od prosle godine. Kad Barsa igra kao Barsa nema ekipe koja se ne moze pobijediti. Kada Barsa zeli da bude nesto drugo, nema ekipe koja joj ne moze napraviti problem,
- p206
#44403 Re: FC Barcelona
Teško da će se ponoviti prošla sezona jer klupa je tanka,al raduje opet dobra fizička sprema.Ja bih kup i svjetsko klupsko odigrao sa rezervama,uz jednu zvijer naprijed,drugu dvojicu bi poštedio.U ligi bi trebalo biti teže,i gubiće se bodovi protiv ovih ekipa od 3-6 mjesta,ojačali su.Treba vidjeti i kako će Real reagovati na Rafu,ja nisam neki optimista.
-
5 0 5
#44404 Re: FC Barcelona
mislis tesko da ce osvojiti tripletu. pa logicno je da je tako sto tesko za ocekivati. neka osvoje 2 od 3, bice puno. liga i 1/2f ls bi bilo dovoljno za nazvati uspijesna sezona.p206 wrote:Teško da će se ponoviti prošla sezona jer klupa je tanka,al raduje opet dobra fizička sprema.Ja bih kup i svjetsko klupsko odigrao sa rezervama,uz jednu zvijer naprijed,drugu dvojicu bi poštedio.U ligi bi trebalo biti teže,i gubiće se bodovi protiv ovih ekipa od 3-6 mjesta,ojačali su.Treba vidjeti i kako će Real reagovati na Rafu,ja nisam neki optimista.
sto se tice reala i rafe, ja vjerujem (i ovo je spekulacija) da je rafa tamo kao perezova protuusluga za sav realov skart koji je kupio za velike pare dok je bio u italiji. mislim da je on samo prelazna faza od jedne sezone. ako sta ubode, bice dobro za real, a ako ne, bussines as usual.
- skenderija04
#44405 Re: FC Barcelona
Oni su napravili tim za ligu, i tu ce sve karte baciti. Jedna u sedam godina je malo. Bice tvrdi, organizovani , bice ih tesko pobijediti. Sve kikseve koje budu imali bice ako napad podbaci.5 0 5 wrote:mislis tesko da ce osvojiti tripletu. pa logicno je da je tako sto tesko za ocekivati. neka osvoje 2 od 3, bice puno. liga i 1/2f ls bi bilo dovoljno za nazvati uspijesna sezona.p206 wrote:Teško da će se ponoviti prošla sezona jer klupa je tanka,al raduje opet dobra fizička sprema.Ja bih kup i svjetsko klupsko odigrao sa rezervama,uz jednu zvijer naprijed,drugu dvojicu bi poštedio.U ligi bi trebalo biti teže,i gubiće se bodovi protiv ovih ekipa od 3-6 mjesta,ojačali su.Treba vidjeti i kako će Real reagovati na Rafu,ja nisam neki optimista.
sto se tice reala i rafe, ja vjerujem (i ovo je spekulacija) da je rafa tamo kao perezova protuusluga za sav realov skart koji je kupio za velike pare dok je bio u italiji. mislim da je on samo prelazna faza od jedne sezone. ako sta ubode, bice dobro za real, a ako ne, bussines as usual.
-
5 0 5
#44406 Re: FC Barcelona
ne sekiram se ja za njih. liga je dug proces. kao sto rece kolega, ima tu i drugih koji se pitaju.skenderija04 wrote: Oni su napravili tim za ligu, i tu ce sve karte baciti. Jedna u sedam godina je malo. Bice tvrdi, organizovani , bice ih tesko pobijediti. Sve kikseve koje budu imali bice ako napad podbaci.
- dinty2
#44407 Re: FC Barcelona
znaci dosli smo do zakljucka da njboljeg stopera lige iz prosle sezone u vidu pikea treba otjerati, maskerana isto tako i otprilike napraviti remont odbrane od koje je samo juventusova primila manje u evropi prosle sezone i to sve nakon superkupa kada su igraci vjerovatno na 50% i kada su falila dvojica iz prvih 11 te proslosezonske odbrane alba i maskerano. aferim za zakljucak 
- skenderija04
#44408 Re: FC Barcelona
Ova liga ce biti ludnica. Atleico izgleda fantastično. Ako jos dodje Motta.. Valencia ima Monaco, sto im je treneu prvom planu. Sevillu smo vidjeli sinoc. Baski uvijek jebeni,.... Jedva cekam.5 0 5 wrote:ne sekiram se ja za njih. liga je dug proces. kao sto rece kolega, ima tu i drugih koji se pitaju.skenderija04 wrote: Oni su napravili tim za ligu, i tu ce sve karte baciti. Jedna u sedam godina je malo. Bice tvrdi, organizovani , bice ih tesko pobijediti. Sve kikseve koje budu imali bice ako napad podbaci.
- skenderija04
#44409 Re: FC Barcelona
Ma to je vec klasika.dinty2 wrote:znaci dosli smo do zakljucka da njboljeg stopera lige iz prosle sezone u vidu pikea treba otjerati, maskerana isto tako i otprilike napraviti remont odbrane od koje je samo juventusova primila manje u evropi prosle sezone i to sve nakon superkupa kada su igraci vjerovatno na 50% i kada su falila dvojica iz prvih 11 te proslosezonske odbrane alba i maskerano. aferim za zakljucak
-
5 0 5
#44410 Re: FC Barcelona
pa da. bice uzbudljiva sezona. neka barcelona osvoji jos ova 2 mala trofeja (mali ako se osvoje, veliki ako se izgube, sto bi rekao pep). dobar start u ligi i ja sam zadovoljan. za real se nadam da ce propasti kao united. rafa svakako voli evropsku ligu.skenderija04 wrote: Ova liga ce biti ludnica. Atleico izgleda fantastično. Ako jos dodje Motta.. Valencia ima Monaco, sto im je treneu prvom planu. Sevillu smo vidjeli sinoc. Baski uvijek jebeni,.... Jedva cekam.
- MyTao
#44411 Re: FC Barcelona
Rafa ce prije uzeti 3 Lige prvaka i sve kupove prije nego sto uzme Ligu...skenderija04 wrote:Oni su napravili tim za ligu, i tu ce sve karte baciti. Jedna u sedam godina je malo. Bice tvrdi, organizovani , bice ih tesko pobijediti. Sve kikseve koje budu imali bice ako napad podbaci.5 0 5 wrote:mislis tesko da ce osvojiti tripletu. pa logicno je da je tako sto tesko za ocekivati. neka osvoje 2 od 3, bice puno. liga i 1/2f ls bi bilo dovoljno za nazvati uspijesna sezona.p206 wrote:Teško da će se ponoviti prošla sezona jer klupa je tanka,al raduje opet dobra fizička sprema.Ja bih kup i svjetsko klupsko odigrao sa rezervama,uz jednu zvijer naprijed,drugu dvojicu bi poštedio.U ligi bi trebalo biti teže,i gubiće se bodovi protiv ovih ekipa od 3-6 mjesta,ojačali su.Treba vidjeti i kako će Real reagovati na Rafu,ja nisam neki optimista.
- MOSALJOZE
#44412 Re: FC Barcelona
Trebao je ponovo preuzeti Liverpul,da razbije taj maler,pa onda u Real 
- MyTao
#44413 Re: FC Barcelona
Proslo je njegovo... nazalost.MOSALJOZE wrote:Trebao je ponovo preuzeti Liverpul,da razbije taj maler,pa onda u Real
-
Crvena Tifoza
#44414 Re: FC Barcelona
dinty2 wrote:znaci dosli smo do zakljucka da njboljeg stopera lige iz prosle sezone u vidu pikea treba otjerati, maskerana isto tako i otprilike napraviti remont odbrane od koje je samo juventusova primila manje u evropi prosle sezone i to sve nakon superkupa kada su igraci vjerovatno na 50% i kada su falila dvojica iz prvih 11 te proslosezonske odbrane alba i maskerano. aferim za zakljucak
Ma uvijek ista priča na početku sezone. Vrati film prije godinu dana pa ćeš vidjeti da je to standardna priča. Prošle godine u ovo vrijeme imao sam osjećaj po komentarima da se klub raspada a oni iza sebe ostaviše sezonu iz snova.
Mislim da nije realno da se samo poslije jedne utakmice (i pazi još - osvojenog pehara
Da se nisu neki pojedinci razmazili rezultatima iz prošle sezone?
-
tufahija12345
#44415 Re: FC Barcelona
Ako se na ovom forumu od prošle sezone nije ništa naučilo onda neće nikad!
Pustite, Enrike zna poso, a znaju i igrači. Sve će to na hajr, 100 posto 
-
tufahija12345
#44416 Re: FC Barcelona
zakljucak jednog teksta: This enables them to play at least 34 positional structures (though all over the pitch) based only on the interactions on the right side (Messi, Rakitic, Alves) and balancing movements.
i kazu Enrike ne zna poso jer je uveo Bartru!

i kazu Enrike ne zna poso jer je uveo Bartru!
-
Vertig0
#44417 Re: FC Barcelona
Stvarno mislim da nema tolike potrebe da se pljuje odbrana. Nije se smjelo ono desiti, ali pocetak je sezone, prva ozbiljnija utakmica... Ali po meni kriv je citav tim, ne samo odbrana. Citav tim je prestao da igra nakon 4:1.
I btw pricamo o ubjedljivo najboljoj odbrani iz prosle sezone, 21 gol primjeljen. Primjera radi, Atletico koji vazi za cvrstu ekipu i dobru odbranu je primio 29 ako se ne varam, a madrid 38. Te price o losoj odbrani jednostavno ne stoje. Treba i uzeti u obzir da je Mathieu igrao lijevog beka zbog Albine povrede i kriv je za dva gola...
Messi bez komentara, spremniji nego ikad.
Onaj sprint oko 70te minute kada mu je Rakitic dodao losu loptu
I btw pricamo o ubjedljivo najboljoj odbrani iz prosle sezone, 21 gol primjeljen. Primjera radi, Atletico koji vazi za cvrstu ekipu i dobru odbranu je primio 29 ako se ne varam, a madrid 38. Te price o losoj odbrani jednostavno ne stoje. Treba i uzeti u obzir da je Mathieu igrao lijevog beka zbog Albine povrede i kriv je za dva gola...
Messi bez komentara, spremniji nego ikad.
Onaj sprint oko 70te minute kada mu je Rakitic dodao losu loptu
-
faraon_s_krilima
#44419 Re: FC Barcelona
Adama u Aston Vili za 10+2 mil.
Barca ima prava na otkup tokom prve tri godine i ima pravo da prva pregovara s Vilom ako Adama bude na prodaju.
Cini mi se da je slican ugovor bio i kad je Bojan otisao u Romu.
Barca ima prava na otkup tokom prve tri godine i ima pravo da prva pregovara s Vilom ako Adama bude na prodaju.
- supercali
#44420 Re: FC Barcelona
Meni se uopate ne svidjaju ovakve prodaje
- skenderija04
#44421 Re: FC Barcelona
Da, manje vise. Ipak ovdje dvije stvari nisu jasnefaraon_s_krilima wrote:Adama u Aston Vili za 10+2 mil.
1. Kolika je otkupna klauzula? Klub nije objavio
2.Sta ako se desi da Adama odigra odlicnu sezonu, i neki engleski klub odluci da ga dovede za 20 miliona. Barsa ima pravo da izjednaci ponudu. Ako bude situacija kao i ove godine, a biće vjerovatno, Barsu Adama nece interesovati.
Dakle, smatrajmo ovo prodajom.
-
faraon_s_krilima
#44422 Re: FC Barcelona
Jedina situacija u kojoj vidim njegov povratak u Barcu je da bas 'eksplodira' tamo, a znamo da se to jos ni jednom nije desilo kada je Barca slala igrace na 'kaljenje'.skenderija04 wrote:Da, manje vise. Ipak ovdje dvije stvari nisu jasnefaraon_s_krilima wrote:Adama u Aston Vili za 10+2 mil.
1. Kolika je otkupna klauzula? Klub nije objavio
2.Sta ako se desi da Adama odigra odlicnu sezonu, i neki engleski klub odluci da ga dovede za 20 miliona. Barsa ima pravo da izjednaci ponudu. Ako bude situacija kao i ove godine, a biće vjerovatno, Barsu Adama nece interesovati.
Dakle, smatrajmo ovo prodajom.
A sta je sa Tellom i njegovim ugovorom?
Mene interesuje da li razmatraju njegov povratak ako bi Pedro otisao, jer onda kao jedine rezerve MSN-u ostaju Munir i Sandro.
- skenderija04
#44423 Re: FC Barcelona
@faraon
Tello ima jos ovu godinu posudbu, osim ako porto ne aktivira otkup. Pricalo se da ce aktivirati ali kako Lopetegui nije siguran za sledeću sezonu, sacekace
Tello ima jos ovu godinu posudbu, osim ako porto ne aktivira otkup. Pricalo se da ce aktivirati ali kako Lopetegui nije siguran za sledeću sezonu, sacekace
-
solo2
#44424 Re: FC Barcelona
[youtube]https://youtu.be/lCMdnQVP98M?t=5m49s[/youtube]