Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Daryl Dixon

#44401 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Daryl Dixon »

dobro, film je laganezze barem meni i nije neki bullshit, moze se pogledati a da se covjek ne razocara :D
johnnykola

#44403 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Kristijan.<3
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#44404 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Image

Erih Maria Remark :kiselavoda:

Formula 1 :kiss:

Al Pacino :thumbup: :thumbup:
karanana

#44406 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

ExNihilo wrote:
karanana wrote:
Daryl Dixon wrote:Death wish

7.5/10

Image
Moze proci. Solidna akcija. Pomalo tanka gluma, par upitnika, solidan pichich, ali nebitno jer je film akcija pa ne treba u neku dubinu price i realnosti sad ulaziti. 6,5-7/10. Popljuvala ga ova neka liberalna holivudska svita radi oruzja. Jebo majku jesu svi otkacili, sta je sa obicnim klasicnim gledanjem filma bez ikakve asocijacije na real-politiku? To je vise nemoguce uraditi. Sad se svaki film gleda kroz neku politicku prizmu.
Ne treba ulaziti u dubinu i realnosti kad se tebi film svidi. Al' kad je suprotno, onda pitamo zašto se nije čula ona igla što je pala u drugoj sobi.

Jebote, frajer pređe put od toga da ne zna držati pištolj do John Wicka za 2 sedmice uz pomoć tutoriala na You Tube.

I ne treba ulaziti u dubinu i realnost.
kad igla padne u nekom napetom trileru ili drami pitacu se zasto se nije cuo zvuk pada jer je vrlo relevantno za pricu i scenu filma. kad igla padne u nekom sci fi filmu koji se bazira na nekom naucnom polju, pitacu se kako je pala i koji su efekti njenog pada i kako je moguce da padne kad je to naucno nemoguce.
za ovakav film i zanr to je manje bitno. da, pitao sam se kako su tri tupava kriminalca jednostavno otvorila prozor i savladala alarm milionske kuce i usla u nju bez aktiviranja istog. proslo je kroz glavu i kako je frajer postao ubijajuca istrenirana masina, ali na kraju je za ovaj film to nebitno. mozemo onda ici i u njegove najbolje filmove umri muski 1 i 2 i poraviti hiljadu pitanja. ali to ne umanjuje velicinu tih filmova unutar akcionog zanra, po meni dva filma u vrhu tog zanra akcionih svamogucih junaka (ne govorim o glupavim marvelima i onim drugim junacima)
ExNihilo

#44407 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

karanana wrote:
ExNihilo wrote:
karanana wrote: Moze proci. Solidna akcija. Pomalo tanka gluma, par upitnika, solidan pichich, ali nebitno jer je film akcija pa ne treba u neku dubinu price i realnosti sad ulaziti. 6,5-7/10. Popljuvala ga ova neka liberalna holivudska svita radi oruzja. Jebo majku jesu svi otkacili, sta je sa obicnim klasicnim gledanjem filma bez ikakve asocijacije na real-politiku? To je vise nemoguce uraditi. Sad se svaki film gleda kroz neku politicku prizmu.
Ne treba ulaziti u dubinu i realnosti kad se tebi film svidi. Al' kad je suprotno, onda pitamo zašto se nije čula ona igla što je pala u drugoj sobi.

Jebote, frajer pređe put od toga da ne zna držati pištolj do John Wicka za 2 sedmice uz pomoć tutoriala na You Tube.

I ne treba ulaziti u dubinu i realnost.
kad igla padne u nekom napetom trileru ili drami pitacu se zasto se nije cuo zvuk pada jer je vrlo relevantno za pricu i scenu filma. kad igla padne u nekom sci fi filmu koji se bazira na nekom naucnom polju, pitacu se kako je pala i koji su efekti njenog pada i kako je moguce da padne kad je to naucno nemoguce.
za ovakav film i zanr to je manje bitno. da, pitao sam se kako su tri tupava kriminalca jednostavno otvorila prozor i savladala alarm milionske kuce i usla u nju bez aktiviranja istog. proslo je kroz glavu i kako je frajer postao ubijajuca istrenirana masina, ali na kraju je za ovaj film to nebitno. mozemo onda ici i u njegove najbolje filmove umri muski 1 i 2 i poraviti hiljadu pitanja. ali to ne umanjuje velicinu tih filmova unutar akcionog zanra, po meni dva filma u vrhu tog zanra akcionih svamogucih junaka (ne govorim o glupavim marvelima i onim drugim junacima)
Aha. Tako znači. Pretpostavljam onda da je u Prometeju ključno bilo to da li Čarliz Teron trči pravolinijski, dok brod pada na nju, ili pak u stranu? Jer sedmicama si ovdje pamet razvlačio tom scenom. :D

Image
karanana

#44408 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

ExNihilo wrote:

Aha. Tako znači. Pretpostavljam onda da je u Prometeju ključno bilo to da li Čarliz Teron trči pravolinijski, dok brod pada na nju, ili pak u stranu? Jer sedmicama si ovdje pamet razvlačio tom scenom. :D

Image
Ne sjecam se toga. Prometej je kod mene dobio prolaznu ocjenu tako da nesto sumnjam da sam zapeo na toj sceni i njenoj realnosti. ako i jesam, to je nesto sto je upitno jer tako bi se ljudi trebali ponasati - trcati u stranu. nisam se pitao kakve su ono nerealne tipke i gumbovi u svemirskom brodu kojim lete.
ExNihilo

#44409 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

Nisi imao zamjerke na gumbiće, ali jesi na dizajn escape poda. :D :D :D :D
karanana wrote: kakav je ono escape pod kad te samo katapultira nazad na planetu? kako se vratiti kuci?
karanana wrote: on topic...jebo ecape pod u kojem moram cekati nekoliko godina da neko dodje po mene. eto sve lete da dodju. a mozda ni nema drugog broda koji moze da dodje u pomoc nit ko zna i da sam otiso na onu planetu.
klosar pravi

#44410 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by klosar pravi »

Prometej je meni licno rame uz rame s onim prvim iz 79 prica je odlicna i šteta je što se dijeli zrak s debilima koji su tražili krv umjesto dobre price i dobijemo Covenant opet vrlo moguce i da je Ridley bio picka i ne smije da nastavi pricu.

Death Wish je remek djelo šta snima Brus zadnjih ne znam ni sam koliko godina..

In Bruges instant klasik.

A Celebration iz 98 top 50 najboljih ikad.
KB9

#44412 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by KB9 »

meni je prometej opasno lego a vi pricajte sta vam volja :mrgreen:
Daryl Dixon

#44414 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Daryl Dixon »

karanana wrote:
Daryl Dixon wrote:Death wish

7.5/10

Image
svaka ti je zlatna karanana :thumbup:
statixx

#44415 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by statixx »

Kataklinger

#44416 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Kataklinger »

medvjed23 wrote:Image

smiješno i crno

Jedan od boljih koje sam gledao uopšte. Nedavno je preporučivan film na način "ako vam se svidio In Brugges, svidjet će se i ovaj". Samo se ne sjećam koji, možda je to bilo i na drugom forumu. U svakom slučaju, ako ima neki na kalup In Brugges, molim za preporuku.
medvjed23

#44417 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

bacih misli na galeriju pregledanih filmova i skontah da in bruges i

Image

dijele dosta toga, prije svega kolina farela u ulozi samodestruktivnog, savješću izjedenog depresivca.. leži mu ta uloga..
johnnykola

#44419 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Daniel Blake (59) radi kao stolar veći dio svog života u New Castleu. Sada, po prvi put, treba mu pomoć od države. Putevi mu se ukrštaju sa Katie, samohranom majkom dvoje dece. Daniel i Katie dospijevaju na ničiju zemlju, upleteni u "bodljikavu žicu" birokratrije savremene Britanije. Film predstavlja portret čovjeka na zalasku života, koji zanemaruje vlastitu patnju ne bi li služio svojoj marginaliziranoj, siromašnoj porodici.  Dobitnik je Zlatne palme u Kanu. Film je prikazan na dvadeset i drugom SFF-u 2016. godine u okviru programa Open Air. Iz biltena festivala:

Image

Film na TV-u
johnnykola

#44420 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Kataklinger wrote:
medvjed23 wrote:Image

smiješno i crno

Jedan od boljih koje sam gledao uopšte. Nedavno je preporučivan film na način "ako vam se svidio In Brugges, svidjet će se i ovaj". Samo se ne sjećam koji, možda je to bilo i na drugom forumu. U svakom slučaju, ako ima neki na kalup In Brugges, molim za preporuku.
Na istom je tragu je i Nježnik.

Film na TV-u
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#44421 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Image

Malo komplikovan za pratiti, ali sjajan :thumbup:
johnnykola

#44422 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

_BataZiv_0809 wrote:Image

Prisetimo se četničke lezbijke koja je ne tako davno preporučila otaj film:

gledali-ste-film-preporucite-ga-drugima ... #p14634203

Film na TV-u
dječak sa šibicama

#44423 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dječak sa šibicama »

kvajet plejs, odlican

cuj nema poruku film :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#44424 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

johnnykola wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Image

Prisetimo se četničke lezbijke koja je ne tako davno preporučila otaj film:

gledali-ste-film-preporucite-ga-drugima ... #p14634203

Film na TV-u
E izvini zaboravio sam te spomenuti, znam da sam negdje vidio preporuku....ali jbga kad vidim onda sicnem na torent, a gledanje zavisi od raspolozenja i vremena..zna se desiti da po godinu prodje izmjedju skidanja i gledanja...tako da se zaboravi i gdje sam vidio preporuku i sve ostalo :thumbup:
Post Reply