BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
REDDEVILS

#44376 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Koliko treba da se ceka ovu TM da ispitaju podnio sam zahtjev za dodatni paket 1 prije sedaam dana i jos mi nista ne javljaju :?
xeksor

#44377 Re: BHTelecom All About

Post by xeksor »

Meno je zacementirana brzina na ovom ful paketu za upaljenim stb na 8,7 mbit, hoće li ona ići do +25, a takođe prijavljen dodatni paket 1 sve je ispitano kazu mogu ić sa paricom do 150 mbit ali cu cekat montere i taj vdsl modem
REDDEVILS

#44378 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Image
Kod mene je ova brzina s dva STB-a upaljena i HD paketom a modem mi je ADSL + 2 koji moze ici do 27.5 Mbps valjda ce mi dati VDSLmodem kad ispitaju TM.
Laertes

#44379 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Moja TV Moj Izbor aktivirana, za 2 dana. Sve pohvale ažurnosti i ljubaznosti osoblja BHT na Bulevaru u Tuzli. Još se brzine čekaju, ali to je meni ionako manje bitno. :thumbup:
choxnox

#44380 Re: BHTelecom All About

Post by choxnox »

choxnox wrote:Bio danas u podruznici, potpisao aneks ugovora, nakon 30 minuta "povecana" brzina...

Prije potpisivanja ugovora brzina na Speedtest-u mi bila zakucana na 5 mbit/s sa i bez STB-a. Sada mi je nakon potpisivanja aneka ugovora brzina sa upaljenim STB-om 8,5 mbit/s, a sa ugasenim 11,5 mbit/s.

Na ruteru mi stoji sljedece:

Image

:roll:
Nakon povecanja brzine na DSLAM-u na, kako mi je receno, maks. ~15 mbita koliko je moguce ici na moju liniju, brzina mi sada ide maks. do 12,4 mbit/s sa upaljenim STB-om i za download i na Speedtestu sto u praksi dodje negdje oko 1,5 MB/s. Nije lose s obzirom da sam od centrale vazdusnom linijom udaljen vise od 1 km.
xeksor

#44381 Re: BHTelecom All About

Post by xeksor »

A ko moze da poveća brzinu na DSLAM-u, meni su izvrsena sva mjerenja, kazu mi u tehničkoj službi bh telekoma da je parica dobra i da bez problema moze ići i preko 100Mbit-a, al problem je taj vdsl modem kojeg nemaju na stanju-Carobno. Da mi je da makar povecaju brzinu na tom DSLAM-u
krakatoa

#44382 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

xeksor wrote:A ko moze da poveća brzinu na DSLAM-u, meni su izvrsena sva mjerenja, kazu mi u tehničkoj službi bh telekoma da je parica dobra i da bez problema moze ići i preko 100Mbit-a, al problem je taj vdsl modem kojeg nemaju na stanju-Carobno. Da mi je da makar povecaju brzinu na tom DSLAM-u
Mislim da bez VDSL modema ne mogu staviti VDSL profil (povečati bzinu na VDSL brzine sa ADSL modemom). Sačekaj mirza da se javi, on zna više ali koliko je meni poznato DSLAM komunicira sa modemom i u zavisnosti od te komunikacije određuje se i profil.
krakatoa

#44383 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

@ Sanchez22
Provjeri PP, rješeno
Vidal89

#44384 Re: BHTelecom All About

Post by Vidal89 »

Zahvaljujem se Mirzi, pravi covjek da su svi kao on telecom bi sigurno imao 1 milion korisnika :)

Mirza najbolji si :thumbup:
Dady

#44385 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

Danas sam bio u BHT Centru u SCCu.
Htio sam uvezati suprugin postpaid i sinovu Ultru u MojaTV Moj Izbor
Službenik na šalteru mi reče da bih morao suprugin i sinov broj prebaciti na svoje ime i da treba i njihovo prisustvo i suglasnost, što mi je non-sense, jer je to paket za cijelu porodicu kao što se i reklamira, a ne za jedno lice.
Tražio sam formular ali nisu imali odštampanih više.
Dalje tražio sam da mi se ukine Paket 100 minuta.
Reče mi da je u sistemu za moj profil aktivirana i jedna i druga opcija, za dodavanje i uklanjanje tog paketa.
Opet je potvrdio opciju za uklanjanje tog paket.
Nadalje pitao sam za Siemens IP telefone i reče mi da očekuju nabavku uskoro.
Jedino što sam uspeo završiti je predati zahtjev za Dodatni Paket 1.
Nažalost nemam baš vremena da idem opet po tim BHT centrima, i čudi me da nema nekog online formulara za korisnike.
Laertes

#44386 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Dady wrote:Danas sam bio u BHT Centru u SCCu.
Službenik na šalteru mi reče da bih morao suprugin i sinov broj prebaciti na svoje ime i da treba i njihovo prisustvo i suglasnost, što mi je non-sense, jer je to paket za cijelu porodicu kao što se i reklamira, a ne za jedno lice.
Reče mi da je u sistemu za moj profil aktivirana i jedna i druga opcija, za dodavanje i uklanjanje tog paketa.
Nažalost nemam baš vremena da idem opet po tim BHT centrima, i čudi me da nema nekog online formulara za korisnike.
Službenika pod hitno na obuku u TZ BHT Centar :-D
radiostar

#44387 Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

i ja sam danas bio u scc bhtelecom, dobio formular, ubacio zenin ultra broj u moj izbor bez ikakvih prebacivanja niti icega, sve zavrseno za nekih 3 minute, najduze je bilo moje popunjavanje formulara
adoadop

#44388 Re: BHTelecom All About

Post by adoadop »

Poštovani Mirza
svaka čast

HVALA TI HVALA MNOGO, podrži ovako :

Image
zippoo87

#44389 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

evo da se i ja ovako javno zahvalim @mirza_15
zahvaljujuci njemu i kod mene mastuluk danas :D
Image
ovo je sa ugasenim STBom a 2-3 Mbps manje sa upaljenim
Dady

#44390 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

radiostar wrote:
i ja sam danas bio u scc bhtelecom, dobio formular, ubacio zenin ultra broj u moj izbor bez ikakvih prebacivanja niti icega, sve zavrseno za nekih 3 minute, najduze je bilo moje popunjavanje formulara
Ti izgleda naletio na nekog ko zna svoj posao, i sigurno si bio prije mene ako si dobio formular. :) Ne mogu vjerovati da ne ih ne mogu isprintati po potrebi. Očigledno se nekome nije radilo. :?
radiostar

#44391 Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

Dady wrote:
radiostar wrote: i ja sam danas bio u scc bhtelecom, dobio formular, ubacio zenin ultra broj u moj izbor bez ikakvih prebacivanja niti icega, sve zavrseno za nekih 3 minute, najduze je bilo moje popunjavanje formulara
Ti izgleda naletio na nekog ko zna svoj posao, i sigurno si bio prije mene ako si dobio formular. :) Ne mogu vjerovati da ne ih ne mogu isprintati po potrebi. Očigledno se nekome nije radilo. :?

bio onaj mladji tip, jako ljubazan i usluzan, mislim da sam bio oko pola 12
R9..

#44392 Re: BHTelecom All About

Post by R9.. »

Da i ja pohvalim telecom insajdere koji nam pomažu.
Mirza mi je izašao u susret nekoliko puta,

A sto se tice ovih sa Tuzlanskog Kantona katastrofa,
28 aprila prijavio kvar (Internet i tv problem)
Lik me tek juče zove, da pogleda u čemu je problem.
escobar__

#44393 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Tuzla je haos, ovo raje što znam, a koriste BIHnet IPTV servise, nikome još nije povećana brzina (osim one na accountu što je vjerovatno dirigovala sarajevska direkcija). Nevjerovatno, pa pola maja skoro...
ala7

#44395 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Puko kvar.. Ilidža - Kasindolska

Ni IPTV, ni VoIP, ni internet
Kiki_Musampa

#44396 Re: BHTelecom All About

Post by Kiki_Musampa »

Tresla se gora,rodio se miš...
Ništa :zzzz:
ElRe

#44397 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

Dady wrote: Nadalje pitao sam za Siemens IP telefone i reče mi da očekuju nabavku uskoro.
U subotu bio na TC Malta da produzim ugovor za mobilnu i uzmem neki telefon srednje klase kad ono od modela koje sam trazio (HTC 626, Samsung J5, LG Zero, Alcatel Idol 3) nista nemaju na stanju.
BHT mob mi je sporedna SIM kartica a tel je trebao drugoj osobi tako da me ovo nije pogodilo :D .
vješalica

#44398 Re: BHTelecom All About

Post by vješalica »

ala7 wrote:Puko kvar.. Ilidža - Kasindolska

Bar ne iskljuce telefone kad prijavljivas kvar kosto je slucaj kod telemaha
i kad kazes da nema ukratko te rokalj sa druge strane linije ubijedi da je to do tebe i rasporeda namjestaja u kuci ili propuha
BarbaDue

#44399 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

vješalica wrote:
ala7 wrote:Puko kvar.. Ilidža - Kasindolska

Bar ne iskljuce telefone kad prijavljivas kvar kosto je slucaj kod telemaha
i kad kazes da nema ukratko te rokalj sa druge strane linije ubijedi da je to do tebe i rasporeda namjestaja u kuci ili propuha
:lol:
vješalica

#44400 Re: BHTelecom All About

Post by vješalica »

Nagazio ormar na zicu i ne radi
ili je zica previse zabacena iza vitrine
Locked