FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

tzipiripi

#44376 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Jope Gary :D

Image
Tito_i_Partija

#44377 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

Kakva je odbrana komedija naspram' ostatka tima, jbt. Pique, Mathieu i Bartra su karine nevidjene. Pa ako tako lahko mozes sastavit' odlican napad i vezni red koji funkcionise gotov perfektno, zar ne mozes kupit jednog ili dva obrambena igraca da su koliko-toliko brzi i kompetentni? :-x

Vala kako je pocelo, ovo je k'o Liverpool one godine kad su imali najvise datih i primljenih golova u isto vrijeme.
mbenz

#44378 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

Neznam ljudi ali sto se mene tice ja bih vratio Brava na gol, nikako mi nije jasno kako jedan golman moze stati od stative 2 metra a slobodan udarac sa 22 metra i ostaviti 5 i kusur metara prostora u blizi ugao, sve sto je trebao uraditi banega sinoc je prebaciti zivi zid i to je go 99% sto je i uradio, malo me posjetilo na onu utakmicu s portugalom kad je Asko isto uradio, znaci moj broj 1 je Bravo definitivno. A bartru da ne spominjem
Crvena Tifoza

#44379 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Pa nije Bravo otjeran sa gola. I prošle sezone su podijelili minutažu po takmičenjima.
solo2

#44380 Re: FC Barcelona

Post by solo2 »

Bravo je i dalje tata a mali je perspektivan - mozda za par godina bude bolji

Odbrana je qrz od ovce i to se vidjelo na svim pripremnim utakmicama..nadati se da ce u izglednom periodu naci stopera jer Pikac, Vermalen i Bartra su blago receno uzasni - Vidal --- ??????---Mascherano----Alba
LSD

#44381 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

znaci, vratiti Puyola iz penzije :mrgreen:
5 0 5

#44382 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

tzipiripi wrote:Jope Gary :D

Image
ispunio je proslogodisnju kvotu ronaldovih golova iz slobodni udaraca. :D
sizifinho

#44383 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

5 0 5 wrote: ispunio je proslogodisnju kvotu ronaldovih golova iz slobodni udaraca. :D
ma Ronaldo je faktor koji apsolutno ne treba spominjati s Messijem u istoj rečenici. Davno je prošlo vrijeme njihove usporedbe. Ronaldu je najbolje da ode iz španije, negdje gdje će biti glavna atrakcija i gdje će moći nešto uraditi jer u španiji je novi/stari šerif u gradu :P

Ove godine prognoziram da će Real Madrid doživjeti sudbinu Manchester Uniteda. Previše je dobrih ekipa, Villareal je postao nenormalno jak, Atletico doživio transformaciju s pola izmjenjene ekipe, Sevilla i Valencia standard...
Tito_i_Partija

#44384 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

LSD wrote:znaci, vratiti Puyola iz penzije :mrgreen:
Ne, nego sjest', razmislit', dobro pogledat' statistiku i snimke utakmica, pa onda ic' naprijed sa ponudom. Naprimjer:

http://talksport.com/football/nicolas-o ... 0812162499
The Argentina international, one of the most highly-rated defenders in the Spanish top flight, has a £36million release clause at Valencia and is now only a few details away from completing a move to Old Trafford, report SillasGol.
36 miliona funti za tipa koji je proglasen najboljim defanzivcem La Lige prosle sezone? Sitnica, pogotovo kad ti je odbrana u Barci rupa nevidjena. A vjerujem da bi Nicolas uvijek prije izabr'o Barelonu nego sugavi United.
5 0 5

#44385 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

sizifinho wrote: Ove godine prognoziram da će Real Madrid doživjeti sudbinu Manchester Uniteda. Previše je dobrih ekipa, Villareal je postao nenormalno jak, Atletico doživio transformaciju s pola izmjenjene ekipe, Sevilla i Valencia standard...
ne vjerujem da ce toliko propasti kao united. spanski savez ce uciniti dovoljno da ih drze medju prvih tri. kako god, ohrabrujuce je da sve vise jacih timova u spaniji.
5 0 5

#44386 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tito_i_Partija wrote: 36 miliona funti za tipa koji je proglasen najboljim defanzivcem La Lige prosle sezone? Sitnica, pogotovo kad ti je odbrana u Barci rupa nevidjena. A vjerujem da bi Nicolas uvijek prije izabr'o Barelonu nego sugavi United.
zasto je odbrana rupa? u kojoj je sezoni, od zadnjih deset recimo, madrid primio manje golova od barcelone? ja cu ti reci, nijednoj.
sizifinho

#44387 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

@505 upravu si za savez. Zaboravio sam to u potpunosti...
A za odbranu. Pa čuj, samo zato što je Realova odbrana VEĆA rupa od naše odbrane, ne znači da mi trebamo svoju odbranu karakterisati kao jaku odbranu. Naša odbrana je standardna sve ove godine, nije sad loša kao što se priča, ali nekad znaju ispasti amateri. No sve dok imamo napadača, ne brinuti se.
Tito_i_Partija

#44388 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

Mislim da je ono juce bilo jasno i glasno sto se tice odbrane. Sve je u redu dok napad i vezni red dobro funkcionisu i dok se vrsi non-stop pressing. Cim to opadne, vidi se ko je ko u odbrani. Ako igras protiv ekipe koja je u stanju se braniti prvih 50-60 minuta, k'o recimo ekipe Chelsea-mentaliteta, onda ima da nam bude veselo.

A zasto bi to moralo tako bit'? Zasto ne zamijenit' sporog Pique-a ili netalentovanog Bartru za nekog koji je i brzi i bolji, a ne bas pretjerano skup?
sizifinho

#44389 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Tito_i_Partija wrote:Mislim da je ono juce bilo jasno i glasno sto se tice odbrane. Sve je u redu dok napad i vezni red dobro funkcionisu i dok se vrsi non-stop pressing. Cim to opadne, vidi se ko je ko u odbrani. Ako igras protiv ekipe koja je u stanju se braniti prvih 50-60 minuta, k'o recimo ekipe Chelsea-mentaliteta, onda ima da nam bude veselo.

A zasto bi to moralo tako bit'? Zasto ne zamijenit' sporog Pique-a ili netalentovanog Bartru za nekog koji je i brzi i bolji, a ne bas pretjerano skup?
Pa ne moramo mi razmišljati kako će nam biti kad nam dođe Chelsea, Inter i tako te slične ekipe- ta do sad nam je uvijek veselo s njima haha

Pique je genijalan defanzivac, kad on to hoće. Bartri je ovo posljednja sezona u kojoj može da se dokazuje. Mathieu je prošle godine valjao, moći će još ove malo i to je to za njeg. Kapak.
5 0 5

#44390 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tito_i_Partija wrote:Mislim da je ono juce bilo jasno i glasno sto se tice odbrane. Sve je u redu dok napad i vezni red dobro funkcionisu i dok se vrsi non-stop pressing. Cim to opadne, vidi se ko je ko u odbrani. Ako igras protiv ekipe koja je u stanju se braniti prvih 50-60 minuta, k'o recimo ekipe Chelsea-mentaliteta, onda ima da nam bude veselo.

pique je jako vazan za barcelonu jer od njega krece akcija. lopte i pasovi koje on posalje u sredinu znacajno uvecava uticaj igraca u sredini. bartra nije novi puyol, to je sigurno. ako si gledao pripremne utakmice, odbrana bez piquea i mascherana je slabija za 50%. proslosezonska pojacanja ne mogu iznijeti ni djelic onoga sto pique doprinese. ja cu se uvijek vratiti na statistiku, pa kao sto sam ranije rekao, ako je odbrana toliko slaba, onda bi bilo logicno i da prima puno golova. a primaju manje od iduceg najjaceg spanskog kluba (ili bilo kojg drugog tima), i to konstantno zadnjih 10 sezona. recimo, sinoc smo mogli vidjeti razliku. obrati paznju gdje odlaze piqueove lopte i kako se razvijaju akcije koje on pocinje, za razliku od recimo matheua.
Tito_i_Partija

#44391 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

Jebem ti defanzivca koji je genijalan samo kad on hoce. Za platu koju on dobija ima da bude genijalan non-stop. A spor je k'o baba na lijekovima. :D

Izvini, ali mislim da je tim skroz neizbalansiran. Imamo definitivno najbolji napad na svijetu i genijalan vezni red. I mislim da vecinom zbog toga imamo tako malo primljenih golova. Ali vjeruj mi, nece trajat'. Poceli smo se nepotrebno igrati, racunajuci na to da ce ovi gore u napadu sve rijesit'. Ali to ne valja, to nije permanentna solucija. To je samo fasada, sminka koja prikriva probleme u odbrani. A to ce se raspast' kad-tad, i raspast' ce se u najgorem momentu.
5 0 5

#44392 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tito_i_Partija wrote:Jebem ti defanzivca koji je genijalan samo kad on hoce. Za platu koju on dobija ima da bude genijalan non-stop. A spor je k'o baba na lijekovima. :D

Izvini, ali mislim da je tim skroz neizbalansiran. Imamo definitivno najbolji napad na svijetu i genijalan vezni red. I mislim da vecinom zbog toga imamo tako malo primljenih golova. Ali vjeruj mi, nece trajat'. Poceli smo se nepotrebno igrati, racunajuci na to da ce ovi gore u napadu sve rijesit'. Ali to ne valja, to nije permanentna solucija. To je samo fasada, sminka koja prikriva probleme u odbrani. A to ce se raspast' kad-tad, i raspast' ce se u najgorem momentu.
ja mislim da je pique bio bolji prosle sezone nego par sezona prije. ali i za to treba imati razumjevanja. ozenio se, dobio dvoje djece. stvari se mijenjaju u zivotu. i prioriteti. ne mislim da je bio i toliko spor prosle sezone. ali dobro, ja bi radije zamijenio igrace koji su dosli prosle godine nego ove starije.

ono sto mene najvise muci je da barcelona nema startera iz svoje akademije jos od kad je pep ubacio busquetsa. to je bilo jako davno. najlakse je kupiti. ali kupiti nekoga ko razumije "filozofiju", sto bi rekao lvg :D , to je problem.
Towelie

#44393 Re: FC Barcelona

Post by Towelie »

Tito_i_Partija wrote:Jebem ti defanzivca koji je genijalan samo kad on hoce. Za platu koju on dobija ima da bude genijalan non-stop. A spor je k'o baba na lijekovima. :D

Jedan od nacina da pobedis u fudbalu jeste da postignes gol vise nego protivnik. I Barsa to odlicno radi.
Legitimno je i da primis gol manje, ali je prva varijanta zanimljivija. :D
5 0 5

#44394 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Towelie wrote: Jedan od nacina da pobedis u fudbalu jeste da postignes gol vise nego protivnik. I Barsa to odlicno radi.
a moze i ona od moyesa, tim koji ne primi gol ne moze izgubiti. :D
Towelie

#44395 Re: FC Barcelona

Post by Towelie »

5 0 5 wrote:
Towelie wrote: Jedan od nacina da pobedis u fudbalu jeste da postignes gol vise nego protivnik. I Barsa to odlicno radi.
:thumbup: Podjednako legitiman pristup. Samo sto uvek biram 5-4, nego 1-0 da gledam.
5 0 5

#44396 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Towelie wrote: :thumbup: Podjednako legitiman pristup. Samo sto uvek biram 5-4, nego 1-0 da gledam.
on je mislio na 0:0, radije nego 0:1. :lol: sinocna utakmica je bila, po rezultatu, kakva bi trebala biti. cak je i malo dala poleta onima koji ne vole barcelonu. jedno 10-15 minuta. pa se poletilo da se nasladjuje. za svakoga ponesto.
supercali

#44397 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

5 0 5 wrote:
samo sto se barselona vodi skroz drugom izrekom
tim koji nema loptu ne moze postici go a onda zakljucite zasto igraju tika taku na posjed i sl
omar little

#44398 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

skenderija04 wrote:Opet ista ideja Busi i Mascherano na sredini, i opet vracaj na staro kad vidi da ne ide.
Vidi, sve je jasno ko dan, neka ih pripremi da fizicki budu dobri, i pokoji prekid, i neka ne ljuti ovu trojicu gore. Dosta od njega.
pa ne znam da mozemo od njega ocekivati ne znam ti ni ja sta, takticke bravuroze. nije taj tip, jasno se vidjelo prosle sezone. radice vise-manje sve sto i prije i ako bude i trecinu uspjesan njemu puna saka brade. a, i ostatku svijeta bi trebalo biti. nije enrike nista manje tvrdoglav od guardiole, tako smo i za guardiolu govorili da kad upre svoje isto mazga, orilo-gorilo on ne odustaje. (dzesi mrgude, ovo je tebi. :D)

samo nek im cuva zdravlje. evo, izmjestis jedan saraf u vidu albe i sve se potencijalno moze rasklimati. adekvatne zamjene za lijevog beka nema. sta je s adrianom, on je obnovio ugovor, jelde? nije on los, bolje rjesenje od zuce.

inace ne vidim potrebu za dramom kao da je ono sinoc bilo polufinale lige prvaka a ne mrtvi pocetak sezone. nisu se jos ni okupili kako treba, a pljuvacina kao da je decembar. jedino sto meni bas smeta glede sinocnje tekme (a sto se za razliku od ostalog tesko moze promijeniti) je sto enrike ponavlja istu gresku protiv ISTOG protivnika. ajde da je ovo neki drugi tim pa da kazes nije ocekivao, ali sevilla mu isto ovo uradila u aprilu i on opet. jeboga, prika, patak, de makar nove greske pravi, nemoj stare ponavljati...

sule. joj, sule. rezignirano prihvacam da on nece prestat masit mrtve zicere i da je to, jednostavno, paket. koji obozavam tako da... suarezovoj strini unaprijed isprike.

p.s.

nije ovo sve tebi skenderija, samo se nakacih malo na tvoj post. :)
faraon_s_krilima

#44399 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

Zato sto mozda Otamendi iz valencije nece biti isti u Barci. Zato sto mozda nije isto igrati u valenciji u odbrani gdje se puno cesce cijela ekipa brani pa nisi gotovo nikad 1 na 1 sa protivnickim napadecem i igrati u Barci koja uvijek napada sa cijelom ekipom pa si cesto u situaciji da je Alves sebi opet umislio da je krilo i ostavio tebe samog da se boris sa recimo Ronaldom. Ili zakljucak da je Bartra spor (ne tvoj zakljucak, ocenito mislim) jer ga je Bale pretrcao u sprintu od 50-ak metara. Pored Balea je svaki stoper spor. Svaki.

I Boateng je za mnoge bio igracina kada je Bayern bio top, sada pod Guardiolom je drugi sistem igre i odjednom je za sve kloc. Dante isto.
Lovren u Southamtponu, pa Lovren u Liverpoolu.

Da Pique igra u valenciji na mjestu Otamendija vjerujem da bi sada pisao kako zelis Piquea u Barci i kako je 50 mil. za njega sitnica.
5 0 5

#44400 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

omar little wrote:
skenderija04 wrote:Opet ista ideja Busi i Mascherano na sredini, i opet vracaj na staro kad vidi da ne ide.
Vidi, sve je jasno ko dan, neka ih pripremi da fizicki budu dobri, i pokoji prekid, i neka ne ljuti ovu trojicu gore. Dosta od njega.
pa ne znam da mozemo od njega ocekivati ne znam ti ni ja sta, takticke bravuroze. nije taj tip, jasno se vidjelo prosle sezone. radice vise-manje sve sto i prije i ako bude i trecinu uspjesan njemu puna saka brade. a, i ostatku svijeta bi trebalo biti. nije enrike nista manje tvrdoglav od guardiole, tako smo i za guardiolu govorili da kad upre svoje isto mazga, orilo-gorilo on ne odustaje. (dzesi mrgude, ovo je tebi. :D)

samo nek im cuva zdravlje. evo, izmjestis jedan saraf u vidu albe i sve se potencijalno moze rasklimati. adekvatne zamjene za lijevog beka nema. sta je s adrianom, on je obnovio ugovor, jelde? nije on los, bolje rjesenje od zuce.

inace ne vidim potrebu za dramom kao da je ono sinoc bilo polufinale lige prvaka a ne mrtvi pocetak sezone. nisu se jos ni okupili kako treba, a pljuvacina kao da je decembar. jedino sto meni bas smeta glede sinocnje tekme (a sto se za razliku od ostalog tesko moze promijeniti) je sto enrike ponavlja istu gresku protiv ISTOG protivnika. ajde da je ovo neki drugi tim pa da kazes nije ocekivao, ali sevilla mu isto ovo uradila u aprilu i on opet. jeboga, prika, patak, de makar nove greske pravi, nemoj stare ponavljati...

sule. joj, sule. rezignirano prihvacam da on nece prestat masit mrtve zicere i da je to, jednostavno, paket. koji obozavam tako da... suarezovoj strini unaprijed isprike.

p.s.

nije ovo sve tebi skenderija, samo se nakacih malo na tvoj post. :)
mislim da se najveci problem javi kada dodju izmjene. imam osjecaj da lucho jednostavno ne zna osjetiti sta timu treba u odredjenom trenutku i kako ga adaptirati. rijetko se kad slozim sa njegovim izmjenama. sa jucerasnjom izmjenom inieste doveo je sebe u situaciju da mora praviti veresiju od gotovine. jel' se tako kaze? :D
Post Reply