Čisto da rezimiramo...kluz franjo wrote: ↑21/02/2020 19:20 Kolega, zahvaljujem na dostavljenoj informaciji i rado ću izvršiti dopunu mog upisa. Svakako nije prvi put da se ne slažem sa procjenama i stavovima Peđe Kojovića.I još jednom, svima gore pobrojanim.miop wrote: ↑21/02/2020 14:36Pošto kolega @kluz franjo vjeruje samo predsjedniku i članovima naše stranke, na spisak uz Željka, @bunka i @512MB može dodati i Peđu Kojovićakluz franjo wrote: ↑31/01/2020 14:52 Samo još Željko, bunk, miop i 512MB i dalje misle da je BiH poslala ANP u Brisel, a Peđa Kojović da je to što se poslalo "de facto ANP".
Predrag Kojović 20.02.2020. :"Ovo što se poslalo je de facto ANP"
Kada su Crna Gora i Sj. Makedonija u NATO slali ANP-ove, onda su se ti dokumenti zvali ANP i u tim zemljama, a i u zvaničnim saopštenjima u Briselu.
Kada BiH šalje "ANP" u Brisel, onda se to u BiH zove Program reformi, a u zvaničnim saopštenjima iz Brisela takođe i iznenađujuće opet "Program reformi".
Kada su Crna Gora, Sj. Makedonija slali ANP-ove, NATO je to zvanično karakterisao kao "proces PRISTUPANJA u ČLANSTVO NATO saveza".
Kada BiH pošalje Program reformi, NATO to zvanično karakteriše "kao osnov za DALJU SARADNJU".
Za kraj, kada mi bilo ko od gore pobrojanih pokaže tu zvaničnu reakciju iz Brisela u kojoj nedvosmisleno stoji da je dostavljeni "Program reformi" barem "de facto ANP" ja sam spreman bez odlaganja ispuniti dato obećanje.
Još uvijek nije nigdje zvanično objavljena Odluka o usvajanju, a ni sam dokument "Program reformi".
U zvaničnim saopštenjima NATO saveza se nigdje ne spominje ANP ili da je famozni i tajanstveni "Program reformi" put ka ČLANSTVU u NATO.
Kroz medije su pušteni neki dokumenti i neki stenogrami. I u njima se pominje samo saradnja i partnerstvo.
Hebem ga... Ja sigurno nisam sretan zbog toga, ali su neki i de facto i de iure, a i "eklaktno franco de iure" opet izgleda ispali glupani.
Kao i obično Tronožac je samo servirao dramu i tenziju, zarad zadržavanja status quo.
A status quo je, kao što smo do sada naučili, opet samo još jedan korak više u zaostajanju.