Demokratska fronta Željko Komšić

kluz franjo

#44376 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

kluz franjo wrote: 21/02/2020 19:20 Kolega, zahvaljujem na dostavljenoj informaciji i rado ću izvršiti dopunu mog upisa. Svakako nije prvi put da se ne slažem sa procjenama i stavovima Peđe Kojovića.
miop wrote: 21/02/2020 14:36
kluz franjo wrote: 31/01/2020 14:52 Samo još Željko, bunk, miop i 512MB i dalje misle da je BiH poslala ANP u Brisel, a Peđa Kojović da je to što se poslalo "de facto ANP".
Pošto kolega @kluz franjo vjeruje samo predsjedniku i članovima naše stranke, na spisak uz Željka, @bunka i @512MB može dodati i Peđu Kojovića
Predrag Kojović 20.02.2020. :"Ovo što se poslalo je de facto ANP"
I još jednom, svima gore pobrojanim.

Kada su Crna Gora i Sj. Makedonija u NATO slali ANP-ove, onda su se ti dokumenti zvali ANP i u tim zemljama, a i u zvaničnim saopštenjima u Briselu.
Kada BiH šalje "ANP" u Brisel, onda se to u BiH zove Program reformi, a u zvaničnim saopštenjima iz Brisela takođe i iznenađujuće opet "Program reformi".

Kada su Crna Gora, Sj. Makedonija slali ANP-ove, NATO je to zvanično karakterisao kao "proces PRISTUPANJA u ČLANSTVO NATO saveza".
Kada BiH pošalje Program reformi, NATO to zvanično karakteriše "kao osnov za DALJU SARADNJU".

Za kraj, kada mi bilo ko od gore pobrojanih pokaže tu zvaničnu reakciju iz Brisela u kojoj nedvosmisleno stoji da je dostavljeni "Program reformi" barem "de facto ANP" ja sam spreman bez odlaganja ispuniti dato obećanje.
Čisto da rezimiramo...
Još uvijek nije nigdje zvanično objavljena Odluka o usvajanju, a ni sam dokument "Program reformi".
U zvaničnim saopštenjima NATO saveza se nigdje ne spominje ANP ili da je famozni i tajanstveni "Program reformi" put ka ČLANSTVU u NATO.
Kroz medije su pušteni neki dokumenti i neki stenogrami. I u njima se pominje samo saradnja i partnerstvo.

Hebem ga... Ja sigurno nisam sretan zbog toga, ali su neki i de facto i de iure, a i "eklaktno franco de iure" opet izgleda ispali glupani.
Kao i obično Tronožac je samo servirao dramu i tenziju, zarad zadržavanja status quo.

A status quo je, kao što smo do sada naučili, opet samo još jedan korak više u zaostajanju.
Nespin

#44377 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 19:38, edited 1 time in total.
bunk

#44378 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 01/03/2020 01:53
kluz franjo wrote: 21/02/2020 19:20 Kolega, zahvaljujem na dostavljenoj informaciji i rado ću izvršiti dopunu mog upisa. Svakako nije prvi put da se ne slažem sa procjenama i stavovima Peđe Kojovića.
miop wrote: 21/02/2020 14:36

Pošto kolega @kluz franjo vjeruje samo predsjedniku i članovima naše stranke, na spisak uz Željka, @bunka i @512MB može dodati i Peđu Kojovića
Predrag Kojović 20.02.2020. :"Ovo što se poslalo je de facto ANP"
I još jednom, svima gore pobrojanim.

Kada su Crna Gora i Sj. Makedonija u NATO slali ANP-ove, onda su se ti dokumenti zvali ANP i u tim zemljama, a i u zvaničnim saopštenjima u Briselu.
Kada BiH šalje "ANP" u Brisel, onda se to u BiH zove Program reformi, a u zvaničnim saopštenjima iz Brisela takođe i iznenađujuće opet "Program reformi".

Kada su Crna Gora, Sj. Makedonija slali ANP-ove, NATO je to zvanično karakterisao kao "proces PRISTUPANJA u ČLANSTVO NATO saveza".
Kada BiH pošalje Program reformi, NATO to zvanično karakteriše "kao osnov za DALJU SARADNJU".

Za kraj, kada mi bilo ko od gore pobrojanih pokaže tu zvaničnu reakciju iz Brisela u kojoj nedvosmisleno stoji da je dostavljeni "Program reformi" barem "de facto ANP" ja sam spreman bez odlaganja ispuniti dato obećanje.
Čisto da rezimiramo...
Još uvijek nije nigdje zvanično objavljena Odluka o usvajanju, a ni sam dokument "Program reformi".
U zvaničnim saopštenjima NATO saveza se nigdje ne spominje ANP ili da je famozni i tajanstveni "Program reformi" put ka ČLANSTVU u NATO.
Kroz medije su pušteni neki dokumenti i neki stenogrami. I u njima se pominje samo saradnja i partnerstvo.

Hebem ga... Ja sigurno nisam sretan zbog toga, ali su neki i de facto i de iure, a i "eklaktno franco de iure" opet izgleda ispali glupani.
Kao i obično Tronožac je samo servirao dramu i tenziju, zarad zadržavanja status quo.

A status quo je, kao što smo do sada naučili, opet samo još jedan korak više u zaostajanju.
Ako bi bilo istina ovo navlaci drug @franjo,da je kvinta a prvenstveno ambasade SAD i GB odigrale laznu ulogu prilikom formiranja vlasti i slagale sve pariotske stranke koje su za Nato a u stvari napravile uslugu rusiji tako sto su u Brisel poslali neku glupost koja ne da ubrzava nego stopira Nato put BiH onda smo ( prvenstveno Bosnjaci a onda i sve ostale patriote ove Drzave) nayebali.
Jer ispada da nas je Nato prodao i da ce dopustiti da u srcu svog teritorija ima mjesto na kojemu ce bez problema ordinirati sve moguce ruske tajne sluzbe i spijuni umotani u plastove ostarjelih ikonomotociklista ili " humanitarniih" radnika.
Ne kazem da je to nemoguc scenario samo mi to uz poznavanje strategija SAD i njihovog odgovora na ruska rovarenja sirom planete djeluje cudno.
MarshalDodik

#44379 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MarshalDodik »

Slagala ih kvinta, duse drage :lol: :lol: :lol:
Styling

#44380 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

bunk wrote: 01/03/2020 00:59 Nije tako.
Ostali bi u teh.mandatu ds nije kvinta insistirala n uspostavi vlasti.
Symi ambsadori kvinte su vrsili konstaantan pritisak i na df i nsa sbb i naa sda da se pokzsa napraviti vlast na nivou Drzave.
Zasto?
To treba njih pitat.
Kvinta jeste vrsila pritisak, oni imaju fondove koje treba plasirati jer su dobili naloge od MMF-a i EU. I, da, vlast je trebalo formirati. I moglo je bez ANP, a pogotovo je moglo bez KS. Zeljko je godinu zatezao za ANP i uslovljavao formiranje VM da bi na kraju potpisao dokument koji nije ANP i bez potrebe srusio vlast u KS. VM je formiran, fondovi aktivirani, krediti uzeti i mjesec dana kasnije drzava je blokirana, VM ne radi, Mile diktira tempo, Vlada KS i hoce i nece. Znaci Bakir i Zeljko su svojim potezima drzavu uveli u krizu. I sada ne znaju kako s tim da se nose pa zovu MZ u pomoc. Drzavnicki, nema sta.
kritikos

#44381 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kritikos »

Nespin wrote: 01/03/2020 03:04 Odgledaš tri puta, oboliš od bulimije.

Ima kraća verzija, da ne oboliš a da ti se insan ogadi.
Škobo Habu

#44382 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

bunk wrote: 01/03/2020 00:59 Nije tako.
Ostali bi u teh.mandatu ds nije kvinta insistirala n uspostavi vlasti.
Symi ambsadori kvinte su vrsili konstaantan pritisak i na df i nsa sbb i naa sda da se pokzsa napraviti vlast na nivou Drzave.
Zasto?
To treba njih pitat.
Evo ga. Prepoznatljiv stranački rukopis.

Za sve su krivi stranci, a to što je trojicu još u maju planirao zajedničku koaliciju, a Bakir smatrao da je Dodik neminovan kao politički faktor u državnoj vlasti, to samo pokazuje koliko su ovdašnji bunkovi kratke pameti.
Hafis

#44383 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Čitav zaključak ovog stenograma se može sažeti u izjavi ambasadora XY na 6.06. koja u skraćenoj verziji znači: dajte sad što bilo, a vidjet ćemo kasnije što ćemo i kako ćemo.

JThomas

#44384 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

status quo (vlast sda sa salitetima) na državnom nivou, radi održanja istog (vlasti sda sa satelitima) na nižim nivoima. sto posto logično, nema ništa logičnije, samo je bilo potrebno lažno prikazati ovo prvo kao korak naprijed. k'o eto nije to radi kantona nego radi nato-a. što se sda tiče, za njih je uspjelo kao i x puta, ali maršal ide na ropotarnicu istorije. sudbina svakog "odgovornog" ko uđe u tal sa sda da bi je "korigovao" i "kontrolisao".
shbc

#44385 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

Ah koliko ih je bilo koji su tvrdili drugacije, da ne imenujem, prepoznace se sami. Jedan cak tvrdio da smo u roku od 3 godine clanica NATO-a. Iznenadjujuce su sad tihi ili u slucaju tog jednog nedoreceni.

Najgore u svemu kad nisi ovca, ali te ostale ovce pokusavaju uvuci u tor sa njima :zzzz:
JThomas

#44386 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

s tim da su i šarović i mektić bili pogrešan primjer, prvi je radio konkretne stvari za privredu i izvoz, a drugi prozivao korupciju, pa makar i deklarativno. tome se moralo stati u kraj. čuj više ljudi da živi od izvoza i da bude nezavisno od budžeta. kome to treba.
Kamper

#44387 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kamper »

bunk wrote: 01/03/2020 01:03
drug_profi wrote: 01/03/2020 01:01 Dokaz da su likovi koji predstavljaju bosnjake totalni idioti.

A jos veci oni koji ih smatraju vođama.
Kad te pozovu ambasadori SAD ili GB i kazu ti da se " mora" tako i tako.
Koji politicar moze ne poslusati?
Jer Bosnjaci nemaju opciju B .
Pada mi jedan na pamet. Dodik?
Tempo
ZeModerator

#44388 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Tempo »

Kamper wrote: 01/03/2020 10:47
bunk wrote: 01/03/2020 01:03
drug_profi wrote: 01/03/2020 01:01 Dokaz da su likovi koji predstavljaju bosnjake totalni idioti.

A jos veci oni koji ih smatraju vođama.
Kad te pozovu ambasadori SAD ili GB i kazu ti da se " mora" tako i tako.
Koji politicar moze ne poslusati?
Jer Bosnjaci nemaju opciju B .
Pada mi jedan na pamet. Dodik?
sta ih nije poslusao?
Kamper

#44389 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kamper »

Sta ih je poslusao? Koliko sam shvatio bilo je po njegovom, ovako ili nikako. Jesu li poslali ANP? Samo on uslovljava a ostali idu po njegovom. Cak nije dozvolio ni Komsicu, kao predsjedavajucem, da odnese taj papir u NATO.
channel10

#44390 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

Kamper wrote: 01/03/2020 11:03 Sta ih je poslusao? Koliko sam shvatio bilo je po njegovom, ovako ili nikako. Jesu li poslali ANP? Samo on uslovljava a ostali idu po njegovom. Cak nije dozvolio ni Komsicu, kao predsjedavajucem, da odnese taj papir u NATO.
I kao slag na tortu, sto je i najbitnije kod sve te situacije, da zaboli qrc zemlje Kvinte za nama i sto nam treba biti za ubuduce smjernica sta trebamo j kako trebamo.
Oni su ovdje da se zajebavaju sa jednom zemljom, a ne da rjesavaju probleme.
To se sve vidi i iz njihovih akcija posljednjih 15-ak godina. Da se spominjemo Inzka i njegovu zabrinutost.

Znaci, zaboli njih ko ce ovdje voditi drzavu, jedni drugi ili treci... Trebamo se mi o sebi zabaviti ako mislimo ostati zivi..Kakav Nato, kakve kvinte...
JThomas

#44391 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /200301023

fata iz vica koja kaže joj direktore koliki vam je... :lol:
kritikos

#44392 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kritikos »

"Ono što sam vidio, čuo i pročitao za ljude u politici nije ništa novo. Čuo sam ja daleko gorih stvari od ovoga pogotovo, naprimjer u DF-u i šta se sve radilo, ali ne bih sad o tim detaljima i optuživao ljude, a nemam konkretne dokaze. Mada znam šta se dešavalo, kako su se pare nudile zastupnicima, da naspuste...Nažalost, to je uobičajena praksa u našem političkom životu, nije to ništa što ljudi koji se bave politikom nisu već vidjeli ili čuli ili doživjeli", rekao je Komšić.
Ovaj nije đubre od insana ovo je pogan ljudskog roda :shock:

Šta kaže, ja ću ih u zatvor slati za marku! Aufffff.....
Njemu ovo sve ok, uobičajena praksa, aferim!
channel10

#44393 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

I sto je najgore, ovo najvise navodi vodu na.mlin HDZ-a za utrku u predsjednistvu..
Last edited by channel10 on 01/03/2020 11:19, edited 1 time in total.
Kamper

#44394 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kamper »

Pa i Bakir je dao umjereniju izjavu. Nije ovoliko branio SDA. :lol:
Banksy

#44395 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Kamper wrote: 01/03/2020 11:18 Pa i Bakir je dao umjereniju izjavu. Nije ovoliko branio SDA. :lol:
Da, žešći Bakir od samog Bakira. :lol:
Kamper

#44396 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kamper »

Banksy wrote: 01/03/2020 11:26
Kamper wrote: 01/03/2020 11:18 Pa i Bakir je dao umjereniju izjavu. Nije ovoliko branio SDA. :lol:
A sta kaze, zna on i za gore stvari. Zna a suti...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#44397 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Banksy wrote: 01/03/2020 11:26
mojne tako ovo je tvoj Spasitelj :D
MarshalDodik

#44398 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MarshalDodik »

kritikos wrote: 01/03/2020 11:15
"Ono što sam vidio, čuo i pročitao za ljude u politici nije ništa novo. Čuo sam ja daleko gorih stvari od ovoga pogotovo, naprimjer u DF-u i šta se sve radilo, ali ne bih sad o tim detaljima i optuživao ljude, a nemam konkretne dokaze. Mada znam šta se dešavalo, kako su se pare nudile zastupnicima, da naspuste...Nažalost, to je uobičajena praksa u našem političkom životu, nije to ništa što ljudi koji se bave politikom nisu već vidjeli ili čuli ili doživjeli", rekao je Komšić.
Ovaj nije đubre od insana ovo je pogan ljudskog roda :shock:

Šta kaže, ja ću ih u zatvor slati za marku! Aufffff.....
Njemu ovo sve ok, uobičajena praksa, aferim!

Ljiljan drzavnicki spusta loptu na danasnji mubarek dan.
Nit veceg obraza niti tolikog sabura ne vidjeh u manjem ljudskom obliku.

U ovu prigodu citirati cu Visnjica:
Uzmi sinko Focic Mehmed-aga
Uzmi slame u bijelu ruku,
“Mani slamom preko vatre žive:;
“Il’ ćeš vatru sa tim ugasiti,
“Ili ćeš je većma raspaliti?
Novak20

#44399 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

MarshalDodik wrote: 01/03/2020 11:33

Ljiljan drzavnicki spusta loptu na danasnji mubarek dan.
Nit veceg obraza niti tolikog sabura ne vidjeh u manjem ljudskom obliku.

U ovu prigodu citirati cu Visnjica:
Uzmi sinko Focic Mehmed-aga
Uzmi slame u bijelu ruku,
“Mani slamom preko vatre žive:;
“Il’ ćeš vatru sa tim ugasiti,
“Ili ćeš je većma raspaliti?
Još jednom :thumbup:

Bakir je ovdje Mehmed - aga, Komšić je slama. :D
by Novak20 » 11/10/2018 23:01

Komšo je dobar katalizator za ubrzanje političkih procesa u (ne)kontroliranim uvjetima.
MarshalDodik

#44400 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MarshalDodik »

Komšić je
Image
Post Reply