Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
LBVIEW

#44351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LBVIEW »

славянин wrote:
LBVIEW wrote:
славянин wrote:De jure naravno povratnik ima svako pravo da stavlja zastavu gdje oce - medjutim de facto - sta bi se desilo da se voza neko po Sarajevu sa 4s na kombiju ? Ne pravim pararelu izmedju simbola i obiljezija ali za vecinu Srba zastava sa ljiljanima = kao Bosnjacima zastava sa 4s....
Eno Srbi, sve sa badnjacima na traktorima, srpskim zastavama za Bozic zakrcili Kljuc i Sanski Most, i niko ih nije ni pogledao. Ne rise!
Necu se spustati na tvoj "ja sam iz grada dakle ja sam graDZanin" nivo diskusije - ali de ako moze da igdje vidim snimak toga ili da tebi vjerujem da je kolona sa Srpskim zastavama prosla kroz Sanski Most i Kljuc.
Jah, ti se neces spustati, samo bi po obicaju malkice relativizirao.
Za snimak ne znam da li postoji, a desilo se jeste - iz pouzdanih izvora.
Kikibombona

#44352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kikibombona »

Fudo387 wrote:
seoBIH wrote:
Fudo387 wrote: Nece reagovati.
Mislim, mozda i hoce, al’ uhapsice ovog naseg mrlju sto je provocir’o sa zastavom.
Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, kako je navedeno, danas su uhapsili osobu R. M. (1988), za kojeg je u javnosti utvrđeno da se radi o Renatu Marjanoviću, zbog postojanja osnova sumnje da je jučer na otpadu sekundarnih sirovina u Prijedoru, počinio krivična djela "zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje“ i "tjelesna povreda“ na štetu tridesetdevetogodišnjeg Hodžića.

Sve dalje mjere i radnje prema osobi lišenoj slobode poduzimat će se u saradnji sa postupajućim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, saopćeno je iz MUP-a RS.
E dobro je, reagovali su.
Izvinjavam se mupu i tuzilastvu.
Ako ne popusi godinu zatvora i jos uslovno 5-10 godina, njemu slicni tipovi nece biti obeshrabreni da isto ponove.

Za ovakve ispade, radi prilika u BiH, treba propisati drakonske kazne. Isto kao sto su Englezi za fudbalske huligane, mi trebamo za etno-vjersko motivisano nasilje.

Zasto niko ne preuzme inicijativu da dobijemo jedan takav zakon? Mnogima u politici odgovaraju ovakve scene jer na njima dobijaju glasove - a glasovi omogucavaju fotelje, ogromne plate i cak zastitu od krivicnog gonjenja za kriminal.
Kikibombona

#44353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kikibombona »

_Scarlett_ wrote:A zamisli, da je neki Bosnjak radio sarajevskom Srbinu ono sto je ovaj radio Bosnjaku, oni koji optuzuju Bosnjaka za "provokacije" bi odmah branili tog Srbina sa 4s i rekli kako je Sarajevo "Teheran" i netolerantno mjesto za Srbe :-)

Da ne ulazim u to o kakvom se gradu radi i sta se sve desilo Bosnjacima prije manje od 30 god tamo.

Mi nismo narod. Mi smo sprdacija.
Tvoj pristup je totalno pogresan, svodjenje velikog problema na etnicka nadjebavanja. Tako se problem nece rijesiti. Ponavljam, tako se problem nece rijesiti. Nikada.

Treba nam malo vise iskrenosti da zastitimo sve ljude na cijelom teritoriju BiH.

Za SNSD i HDZ znamo da inicijativu nece pokrenuti. Smece, jedni i drugi.

Zasto SDA i Bakir Izetbegovic ne izadju sa uslovom za formiranje nove vlasti - drakonske kazne za sirenje etnicke i vjerske mrznje. Zasto ne izadju? SDA je sve vrijeme na vlasti a nije uradila nista za ovaj narod i drzavu.
pemanapemani

#44354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

Ovaj slučaj najbolje pokazuje šta je najveći problem velikosrpskoj fašističkoj politici - Bosna i Hercegovina i njeni simboli, odnosno, sve što asocira na državotvornost BiH.
Bošnjaci im nisu toliki problem kada ih nema puno, kada su ponizni i kada ne spominju državu Bosnu i Hercegovinu. Zato u genocidnoj tvorevini može bošnjački, a bosanski jezik ne može ni pod razno.

Velikosrpska fašistička politika želi sve svesti na etničku matricu - svi se bore da zaštite svoje, a Bosna i Hercegovina je u najboljem slučaju sekundarna.

Dakle, ovo je napad na državu i njene simbole, a ne na Bošnjake. Vidiš kako četnički bolesnik veli kada je Bošnjak skinuo grb - sad te niko ne smije dirati, obrati se meni ako te neko bude dirao i sl. :(
SmokingMan

#44355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Sve to vodi ka tome da se isprovociraju bošnjaci,u svrhu da nekome dopizdii i pri drugoj prilicu "ohladi" tipove kao što je ova mentalni retardant.Čisto da četalji imaju u koga uperiti prst,kako bi se možda opet vratili svojim starim porivima,ipak četalji su "majstori zvijerstava",srpski Jedžudž i Medžudž...
mO k3

#44356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

SmokingMan wrote:Sve to vodi ka tome da se isprovociraju bošnjaci,u svrhu da nekome dopizdii i pri drugoj prilicu "ohladi" tipove kao što je ova mentalni retardant.Čisto da četalji imaju u koga uperiti prst,kako bi se možda opet vratili svojim starim porivima,ipak četalji su "majstori zvijerstava",srpski Jedžudž i Medžudž...
mislis ko onda svat .....
SmokingMan

#44357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

mO k3 wrote:
SmokingMan wrote:Sve to vodi ka tome da se isprovociraju bošnjaci,u svrhu da nekome dopizdii i pri drugoj prilicu "ohladi" tipove kao što je ova mentalni retardant.Čisto da četalji imaju u koga uperiti prst,kako bi se možda opet vratili svojim starim porivima,ipak četalji su "majstori zvijerstava",srpski Jedžudž i Medžudž...
Ovo bi se moglo smatrati otvorenijim slučajem.I jedan događaj može podsjetit na sve ono što se dešavalo u prije 25.god u Prijedoru...

Primjera radi,naslov je veoma upečatljiv što dovoljno govori o sammoj svrsi propagande...

http://mondo.rs/Comment/StandardComment ... -BiH.html/

A da se eho prošlost može osjetit iu velikoj mjeri....
Nista loše nije uradio!! Šta ima da se šepuri i provocira po Prijedoru, srpskom gradu?! A zna se kakvi su Srbi u tom kraju... To je Republika Srpska, za koju sam se izmedju ostalog i ja borio i bio tri puta ranjavan!!! Meni lično smeta njihov (naš) Ljiljan!!!! Ili poštuj ili ćeš završit ovako!! Nedamo svoje, nećemo tuđe!!!!! Sa njima samo oštro!!!
mO k3

#44358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

SmokingMan wrote:
mO k3 wrote:
Ovo bi se moglo smatrati otvorenijim slučajem.I jedan događaj može podsjetit na sve ono što se dešavalo u prije 25.god u Prijedoru...

Primjera radi,naslov je veoma upečatljiv što dovoljno govori o sammoj svrsi propagande...

Nista loše nije uradio!! Šta ima da se šepuri i provocira po Prijedoru, srpskom gradu?! A zna se kakvi su Srbi u tom kraju... To je Republika Srpska, za koju sam se izmedju ostalog i ja borio i bio tri puta ranjavan!!! Meni lično smeta njihov (naš) Ljiljan!!!! Ili poštuj ili ćeš završit ovako!! Nedamo svoje, nećemo tuđe!!!!! Sa njima samo oštro!!!
Ponovo kazem sada je kasno , to je se 1995 trebalo da odradi ....
Maraschino

#44359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Maraschino »

SmokingMan wrote:

Ovo me podsjeti na one Madurove pristalice na motorima. Dobro organizovana i naoruzana grupa koja se voza gradom i kada cuju da je negdje barikada dodju sve pobacaju, nalemaju, sjednu na motor i odose dalje.
Ovo je jedan od kerova koji je pod kontrolom vlasti. Zapisnik je napravljen i nikada nece za ovo odgovarati sve dok odradjuje posao.
I samom Dodiku smeta sve sto je bosansko pa nije ni cudo kada su kreteni to bukvalno shvatili.
Nivelacija

#44360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nivelacija »

Bosanski pravoslavci su jednaki ovom Renatu, izuzev ovih pravoslavaca u Federaciji.
_Scarlett_

#44361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _Scarlett_ »

Skijaš wrote: Tragedija je da ti razmisljas u okviru tog kalupa mi Bosnjaci, mi Srbi, mi Hrvati.
Zivjela sam u RSu, mozes kao Bosnjak da zabijes glavu pjesak i da kazes da se ne opterecujes "torovima" i kako je nacionalizam fuj koliko hoces tamo, svejedno te tretiraju kao osobu treceg reda cisto zbog imena.

Lako iz trokutistana reci da "nije bitna nacionalnost".

Trokutistance bi trebalo poslati na dvije godine boravka u RS-u, pa da ih vidimo kad se vrate jel i dalje misle da eto "svi smo mi Bosanci ba"
tandmand

#44362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Ne talasajte, mislite na Bakira i njegovo članstvo.

Mir nema alternative, kada se god može, na provokaciju zažmiriti i neprijatelju popustiti zarad opstanka jedine nam BiH.

Oni će se umoriti ...
Skijaš

#44363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

_Scarlett_ wrote:
Skijaš wrote: Tragedija je da ti razmisljas u okviru tog kalupa mi Bosnjaci, mi Srbi, mi Hrvati.
Lako iz trokutistana reci da "nije bitna nacionalnost".
Krenimo od kraja. Zelis li drustvo u kojem dominantnu ulogu imaju multietnicke stranke ? Ne pitam za to treba li kratkorocno podrzati SDA kandidata u Srebrenici, govorim o politickoj sceni BiH za deset godina.
_Scarlett_

#44364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _Scarlett_ »

Skijaš wrote:
Krenimo od kraja. Zelis li drustvo u kojem dominantnu ulogu imaju multietnicke stranke ? Ne pitam za to treba li kratkorocno podrzati SDA kandidata u Srebrenici, govorim o politickoj sceni BiH za deset godina.
Ne.

Zelim drustvo koje je napredno, prosperitetno, koje brine da nam se nikada ne desi opet ono sto se desilo u ratu.

Primijetila sam da dosta ljevicara nije briga za napredak drustva. Tj. njima je sve u floskulama. Radije bi siromasnu, sjebanu drzavu ali da se mogu hvaliti da je "multietnicka" nego sto zele stvarne promjene.

Zivis u Sarajevu, gradu koji je 85% bosnjacki. Jedino u bosnjackim mjestima, gradovima i mozes pricati te floskule.

Upoznajte se vise sa Srbima i Hrvatima koji zive u BiH, ne samo s onima koji se slazu s vasim svjetonazorima, nego s onima koji su reprezentativni za zelje svojih naroda. Prestanite da bacite floskule o vaznost multietnicnosti a onda odbijete da uvazavate misljenja ogromne vecine nebosnjaka. Nema zelje za zajednickom, multietnickom drzavom medju njima.

Naravno, to znate, zato dosadjujete u trokutistanu.
Samprotivsviju

#44365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Samprotivsviju »

Nisam bas pretherano upucen u ovaj slucaj iz Prijedora. Nije mi jasno kako je ovaj Hodzic dosao do snimka ?
Skijaš

#44366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

_Scarlett_ wrote:
Skijaš wrote:
Ne.

Zelim drustvo koje je napredno, prosperitetno, koje brine da nam se nikada ne desi opet ono sto se desilo u ratu.

Primijetila sam da dosta ljevicara nije briga za napredak drustva. Tj. njima je sve u floskulama. Radije bi siromasnu, sjebanu drzavu ali da se mogu hvaliti da je "multietnicka" nego sto zele stvarne promjene.
Ne mogu govoriti za druge, ali ja to nikad nisam ni pomislio, jos manje napisao. Ekonomski napredak i multietnicki koncept ne iskljucuju jedno drugo, naprotiv, mislim da su usko vezani jer sto je manje barijera u BiH, to je ekonomija jaca.
Sto se tice dominantnosti multietnickih stranaka na politickoj sceni, ako ti to nije cilj, koja od dva preostala jesu .... dominacija jedne monoetnicke stranke ili dominacija tri monoetnicke stranke ?
_Scarlett_

#44367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _Scarlett_ »

Skijaš wrote:
Ne mogu govoriti za druge, ali ja to nikad nisam ni pomislio, jos manje napisao. Ekonomski napredak i multietnicki koncept ne iskljucuju jedno drugo, naprotiv, mislim da su usko vezani jer sto je manje barijera u BiH, to je ekonomija jaca.
Sto se tice dominantnosti multietnickih stranaka na politickoj sceni, ako ti to nije cilj, koja od dva preostala jesu .... dominacija jedne monoetnicke stranke ili dominacija tri monoetnicke stranke ?
Vidis, opet se ponavljas. Zasto bi meni dominantnost multietnickih stranaka na politickoj sceni bio cilj? Sta dobijam od toga: hoce li se povecati plate, hoce li struja biti jeftinija, voda regularnija?

Ovo je problem s vasim mentalitetom. Ljudi zele bolji zivot, sta mene briga ako vlada multietnicka stranka ako nemaju strucan kadar? Zasto bih glasala za NS kad su jedino u stanju predlagati retardacije tipa "svim zenama u javnim ustanovima u KS slobodan dan za 8 mart", a nista ne mijenjaju sustinski?

Koji kurac ce meni multietnicka stranka puna nesposobnih ljudi i neadekvatnog kadra? Hocu sposobne ljude, necu Forta, Kojovica, Cudic i ostata ekipe koji se ni po cemu nisu pokazali kao sposobniji od bilmeza iz SDA, ali eto "glasajmo za njih jer su multikulti" :lol:

Jedini kandidat koji djeluje kao da iole ima neku konretnu viziju za ovu zemlju je Hadzikadic, bas zato sto svoje vrijeme ne baca na floskule o muslimanstvu (kao SDAovci) ili "multikulti" (kao NSovci), nego govori o napretku drustva i ekonomiji.
MuaDib

#44368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MuaDib »

Čovjek prosto poludi kad vidi ovakve i slične kabadahije i jalijaše kako provode svoje bolesne doživljaje stvarnosti u stvarnom životu. Ne treba čovjeku puno da vidi da je riječ o umobolniku, koji militantno doživljava stvarnost i pribjegava nasilju. Što sigurno treba dovesti u vezu sa militantnim javnim diskursom u RS, pravljenjem od Dodika novog srpskog boga i stalnim prokazivanjem nesrba kao uljeza u RS. A ja nikog ne čuoh od probosanskih i bošnjačkih političara da je direktno ukazao kako Mile Dodik svojom bahatošću, netolerancijom i nastupom prema javnosti, potiče ljude da se ponovo počnu služiti militantnim ponašanjem.

I čovjek prosto dobije navalu bjesa kad vidi da među nama i dalje žive ekstremisti, nacionalisti, fašisti koji čekaju svojih 5 minuta. A mi kao društvo ništa ne činimo.

Ali danas su mi oči zaparale fb fotografije napadnutog lica.
I pitam se na kraju ko je ovdje lud.

Image
Image

I onda se pitam jel ovaj krelac njega upratio na facebook-u, pa mu čeku napravio.

Image
LBVIEW

#44369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LBVIEW »

I kakve veze ove slike, cak i da su vjerodostojne, imaju s cinjenicom da je ovaj kockoglavi majmun napao covjeka? Ako je doticni prekrsio zakon ima sud, sta sad ispada kako je ovaj imbecil glumatao policiju?
Sta mislis da Bosnjaci krenu premlacivati Srbe zbog slika u socijalnim medijima - a nije da nemaju materijala- prvi bi ti kmecao o nepravdi i upucivao na institucije.
Ovo nije prvi put da napadaju povratnike, a u zadnje vrijeme su ucestali, pitanje je zasto.
Skijaš

#44371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

_Scarlett_ wrote:
Skijaš wrote:
Vidis, opet se ponavljas. Zasto bi meni dominantnost multietnickih stranaka na politickoj sceni bio cilj?
Pored niza drugih razloga, i zato sto je politicarima tada teze umotavati vlastiti kriminal odbranom interesa naroda iz kojeg dolaze. Jer to je taj izbor kojeg se nudi Hrvatu, izabracete mene ili ce vam SDA oduzeti Mostar, to je izbor kojeg se nudi Srbinu, izabracete mene ili ce vam ukinuti entitet .... itd. I onda narod svoj izbor svodi na izbor izmedju loseg i goreg. Kao da oni ne znaju da je Dodik lopov, znaju, naravno da znaju, ali ako im Dodik kaze da ako ne izaberu njega, Banja Lukom ce vladati Izetbegovic, ljudi glasaju u skladu s tom propagandom.
Koji kurac ce meni multietnicka stranka puna nesposobnih ljudi i neadekvatnog kadra?
Podrzi onu za koju mislis da je puna sposobnih ljudi i adekvatnog kadra, ali takve stranke ne mozes traziti medju onima koje se identificiraju samo sa jednim narodom. To ih u startu diskvalifikuje.
seln

#44372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Cisto guranje prsta u oko Bosnjacima... otprilike, kao kad bi Dzaferovic imenovao za savjetnika Slobodana Vaskovica.
Maraschino

#44373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Maraschino »

seln wrote:
Cisto guranje prsta u oko Bosnjacima... otprilike, kao kad bi Dzaferovic imenovao za savjetnika Slobodana Vaskovica.
ili nek uzme Orica za vojna pitanja. Kad je bal nek je maskenbal.
Pa ne moze taj Dodik uvijek biti korak ispred, provocirati a hinje se samo poklope usima i kmece u sebi.
MarshalDodik

#44374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MarshalDodik »

Maraschino wrote:
seln wrote:
ili nek uzme Orica za vojna pitanja. Kad je bal nek je maskenbal.
Pa ne moze taj Dodik uvijek biti korak ispred, provocirati a hinje se samo poklope usima i kmece u sebi.
A sto te ovakve stvari provociraju i do kad ce ?
Maraschino

#44375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Maraschino »

MarshalDodik wrote:
A sto te ovakve stvari provociraju i do kad ce ?
Covjek je i sam rekao da ide u Sarajevo da provocira.
Ako zna da ta sredina ne podnosi tu osobu i ti mene pitas ''sto te to nervira''.

Sta je problem sa Oricem? Srbi ga ne vole i dobar bi bio da ih provocira.
Locked