Dešavanja u Srbiji
- SmokingMan
#44326 Re: Dešavanja u Srbiji
Najveća neznalica je onaj čovjek koji se razumije u sve. Prvo su se javno sprdali sa zarazom, da bi nedugo nakon toga kroz glupa opravdanja pokušavali na ciničan način izvinit i jeftino dodvoriti javnosti. Srbima pričaju viceve i izigravaju se sa njihovim životima, i redovno traže krivce u izmišljenim neprijateljima. Balkansko glasačko tijelo sa slamom u glavi.
- muha_sa
- SmokingMan
#44329 Re: Dešavanja u Srbiji
U međuvremenu, javni sanitarni radovi....
- ¤ jelena ¤
#44331 Re: Dešavanja u Srbiji
Jbt...neki od ovih pamte epidemiju variole vere i ništa to...

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#44332 Re: Dešavanja u Srbiji
SPC o pričešću istom kašičicom u vreme koronavirusa: Stvar crkve, država ne može da se meša
SPC je saopštila danas da nije prekršila obavezujuće instrukcije državnih vlasti pričešćem vernika iz iste čaše.
- muha_sa
- horkesh
#44334 Re: Dešavanja u Srbiji
Šta reći...
KOMŠIJE, VIDIM DA VAS JE SNAŠLA TEŠKA MUKA! Đuka iznenadio sve i obratio se Hrvatima, ono što im je PORUČIO JOŠ SE PREPRIČAVA!
Ipak, nemojte od mene očekivati ne znam kakvu empatiju. Ne pada mi na pamet da piskaram besmislene statuse po društvenim mrežama i da suze ronim za vašom mukom, tim pre jer ste vi glavni generatori muke mojih sunarodnika. Možda vam je ovaj zemljotres i neka vrsta opomene da probate makar malo da se pokajete za sva zlodela koja počiniste nad Srbima. Naravno, teško će to ići u vašoj zagrebačkoj katedrali, jer u njoj sahraniste zlikovca kakav je Alojzje Stepinac, pa mu se još u istoj klanjate i molite i hoćete za sveca da ga proglasite. Nije ni čudo što je krst pao sa vrha takvog mesta, jer Bog ipak ne prašta kada se zlikovcu klanjaš.
https://informer.rs/vesti/politika/5029 ... prepricava
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#44335 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma ova srbijanska percepcija, to je za izucavati.... 
- Maraschino
#44336 Re: Dešavanja u Srbiji
mislis o ovoj fekaliji?
Spoiler
Show
Đukanović je jučer, uoči obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici, napisao:
- Srpskom narodu želim da čestitam dan oslobođenja Srebrenice. Hvala generalu Ratku Mladiću na briljantno izvedenoj vojničkoj operaciji Кrivaja 95, napisao je Đukanović uz video ulaska vojnika pod vodstvom ratnog zločinca Ratka Mladića u Srebrenicu.
- Srpskom narodu želim da čestitam dan oslobođenja Srebrenice. Hvala generalu Ratku Mladiću na briljantno izvedenoj vojničkoj operaciji Кrivaja 95, napisao je Đukanović uz video ulaska vojnika pod vodstvom ratnog zločinca Ratka Mladića u Srebrenicu.
-
zilog
- SmokingMan
#44338 Re: Dešavanja u Srbiji
U jeku Korone virusa režimski Happy TV redovno podjseća uspavane srbe na izjave visokih džnosnika o srbima (ali onim koje desničari smatraju herojimA) iz perioda 90.tih, čisto da ne budu "nacionalno neosviješteni" tokom pandemije. Zaista, nevjrvatne stvari se dešavaju sa one strane Drine. Hvala nebesima da smo mi čisti od takvih stvari, iako nam se redovno prirpisuju u njihovim režimskim medijima.
- Vitezanin
#44339 Re: Dešavanja u Srbiji
Onako laički... Korona je odlična za praćenje kako se različiti politički sistemi i uređenja drzava pokazuju na terenu.
U slučaju Srbije, ovo još jasnije dobiva jače elemente diktature, dakle dominacija Vučića na svakom polju, od savjetovanja i davanja lekcija građanima kako uraditi ovo ili ono, kako se ponašati (ja bih to stavio pod one "slatke" lekcije) do političke promocije i korištenja postojeće situacije za jačanje odnosa s određenim zemljama, u ovom slučaju Kine koja je preko medija postala uzor običnom građaninu Srbije (ovo više nije pitanje promocije onoga što je dobro nego korištenje postojeće situacije za stvaranje novih diplomatskih kanala). Kult ličnosti u izgradnji (već neko vrijeme, ali Korona ga je zacementirala) i odlično za buduću analizu. Srbija hoće profitirati do određene mjere, mislim na jačanje odnosa s Kinom. Naravno, kroz medije ide uporedo jačanje kritika na račun EU, što nije nuzno neopravdano, ali je primarno u uskoj vezi s pozitivnim PR-om na račun Kine pa je onda logično raspaliti po EU jer sluzi prije svega u geopolitičko ili ideološko/geostrateško pozicioniranje Srbije (tj. da običan građanin shvati/prihvati kojem "taboru" Srbija pripada) koja će zbog Korone još malo blize stati uz Rusiju i Kinu, a dalje od EU.
U Europi ima jako malo zemalja koje imaju slična iskustva, mozda Bjelorusija, Rusija, a tu treba dodati Azerbejdzan i Tursku, ako ih uvrstimo u europske zemlje, mada svaka od ovih zemalja ima svoje specifičnosti po tom pitanju. Vučić je ipak blizi Rusiji i Bjelorusiji. U psihološki profil Vučića ne mogu ulaziti, ali jasno mi je da uziva u ovome što se dešava.
Bit će interesantno ovo pratiti.
U slučaju Srbije, ovo još jasnije dobiva jače elemente diktature, dakle dominacija Vučića na svakom polju, od savjetovanja i davanja lekcija građanima kako uraditi ovo ili ono, kako se ponašati (ja bih to stavio pod one "slatke" lekcije) do političke promocije i korištenja postojeće situacije za jačanje odnosa s određenim zemljama, u ovom slučaju Kine koja je preko medija postala uzor običnom građaninu Srbije (ovo više nije pitanje promocije onoga što je dobro nego korištenje postojeće situacije za stvaranje novih diplomatskih kanala). Kult ličnosti u izgradnji (već neko vrijeme, ali Korona ga je zacementirala) i odlično za buduću analizu. Srbija hoće profitirati do određene mjere, mislim na jačanje odnosa s Kinom. Naravno, kroz medije ide uporedo jačanje kritika na račun EU, što nije nuzno neopravdano, ali je primarno u uskoj vezi s pozitivnim PR-om na račun Kine pa je onda logično raspaliti po EU jer sluzi prije svega u geopolitičko ili ideološko/geostrateško pozicioniranje Srbije (tj. da običan građanin shvati/prihvati kojem "taboru" Srbija pripada) koja će zbog Korone još malo blize stati uz Rusiju i Kinu, a dalje od EU.
U Europi ima jako malo zemalja koje imaju slična iskustva, mozda Bjelorusija, Rusija, a tu treba dodati Azerbejdzan i Tursku, ako ih uvrstimo u europske zemlje, mada svaka od ovih zemalja ima svoje specifičnosti po tom pitanju. Vučić je ipak blizi Rusiji i Bjelorusiji. U psihološki profil Vučića ne mogu ulaziti, ali jasno mi je da uziva u ovome što se dešava.
Bit će interesantno ovo pratiti.
- bh.tornjak
- problemnatravunu
- spreca
#44344 Re: Dešavanja u Srbiji
Glumac Pickousti glumi kao prethodnik mu Toma Grobar kad je mahmuro u bolnici
...Najbolji srpski glumac
https://www.klix.ba/vijesti/regija/mini ... /200331170
https://www.klix.ba/vijesti/regija/mini ... /200331170
- spreca
-
zavrzlama