Sirija

Locked
Novak20

#44276 Re: Sirija

Post by Novak20 »

walter kurtz wrote:E ako su na 300 metara i ne spase ih stvarno su levati
Teroristi bi za tri dana prokopali tunel do bolnice i sve minirali. Sve me strah da to i ne učine.
DuckZz

#44277 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Image
walter kurtz

#44278 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

DuckZz wrote:Image
ozbiljno?
DuckZz

#44279 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Image
walter kurtz

#44280 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

sta ja znam vazda si pun informacija kontam neki prevrat :mrgreen:
Co0l

#44281 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Nego, zna li ko ima li osnova tvrdnja da je tzv. "Jaish al Fateh" u osnovi rebrandirani, redizajnirani dio Al-Nusre?
Ovo zasluzuje da se citira,cisto da se ovakav biser ne izgubi :D
Kikibombona

#44282 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Oficijelno od Jutros !!!

Nakon godinu dana potpune kontrole pripadnika IS-a nad Raqqa provincijom u Siriji.
Pripadnici Burkan Firata (YPG i FSA) ušli u Raqqa oblast i zauzeli prva sela !!
Burkan Firat :lol:

Valjda bi ispravno bilo napisati; +pripadnici YPG uz asistenciju male arapske grupe Burkan Firat usli u provinciju Raka+ :D

Medjutim, ni to ne bi bilo ispravno. YPG je upao u provinciju Raka ima 2-3 mjeseca. Ti Arapi koje citate su nekakva mjesavina debila i patoloskih lazova. :D

Image

Davno je YPG usao u Raku..... hocu reci, Burkan al Firat sa svojih 200 i kusur borac-supermena! :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#44283 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Kiki reci kurdima da se ne zajebavaju i da to riješe što prije
rat se odužio i narod strada a kurdi se zezaju i neće da oslobode siriju
Kikibombona

#44284 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

japin_mutapi wrote:Kiki reci kurdima da se ne zajebavaju i da to riješe što prije
Amerika i prijatelji odredjuju koliko ce rat trajati.

Da im je interes da sve bude sto prije gotovo, naoruzali bi Kurde u Iraku i posebno Siriji. Oni rade taman koliko je potrebno da se agonija oduzi jos neko vrijeme..... Vidjet cemo koliko ce jos trajati....
insomnia78

#44285 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
japin_mutapi wrote:Kiki reci kurdima da se ne zajebavaju i da to riješe što prije

Da im je interes da sve bude sto prije gotovo, naoruzali bi Kurde u Iraku i posebno Siriji. Oni rade taman koliko je potrebno da se agonija oduzi jos neko vrijeme..... Vidjet cemo koliko ce jos trajati....
Pa sta treba vise da im rade, naoruzali su ih, pruzaju im zracnu podrsku, jedino jos da im posalju koji bataljon marinaca
Kikibombona

#44286 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote: Pa sta treba vise da im rade, naoruzali su ih, pruzaju im zracnu podrsku, jedino jos da im posalju koji bataljon marinaca
De ba Insomnia, pises napamet.....

Pesmerge su porucile da ce krenuti na Mosul cim dobiju/kupe tesko naoruzanje koje im je potrebno za jednu takvu akciju. Tacno su naveli sta im je potrebno. Ameri su se napravili grbave jer zele da ovo potraje..... Da imaju interes, ovaj ISIL bi davno nestao. Vidio si kako su Gadafija odradili kada je stvarna zelja postojala. Nemoj biti dijete.

Kurdi u Siriji tek nemaju cime ratovati. Bore se sa puskama, ali zato Amerika balansira avio udarima. Da postoji STVARNA ZELJA Amerike da se ISIL ekspresno unisti, narouzali bi YPG i sve bi bilo gotovo za par mjeseci.

Pricamo o jebenoj super mocnoj Americi i skupini papucara. Amerika zeli unistenje ISILa, ali ne u ovom trenutku...... Iz nekog ili nekih razloga zele da potraje jos neko vrijeme. Politika buraz.
insomnia78

#44287 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ti stvarno mislis da se oruzje, pravo oruzje a ne puske i RPG-ovi, stvarno dijeli tako na zahtjev, kome bilo?
Osim toga naivno je, jako naivno misliti da Kurdi sami mogu privesti rat kraju
Fantassin

#44288 Re: Sirija

Post by Fantassin »

insomnia78 wrote:
Kikibombona wrote:

Pa sta treba vise da im rade, naoruzali su ih, pruzaju im zracnu podrsku, jedino jos da im posalju koji bataljon marinaca
:mrgreen: Juce pokazuje slike koliko su Kurdi naoruzani u Iraku,naravno pola opreme Americke, u Siriji su spasili Kurde od poraza u Kobaneu koji je bio zadnja odstupnica Kurda u tom dijelu Sirije .. malo je ipak.Da ne pricamo koliko je stete ISISu naneseno bombardovanjem po pozadini... ali malo je to - da je da se pobjedi u ratu ali da kako ko drugi ratuje :mrgreen:
Last edited by Fantassin on 16/05/2015 09:52, edited 2 times in total.
Fantassin

#44289 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote: Pa sta treba vise da im rade, naoruzali su ih, pruzaju im zracnu podrsku, jedino jos da im posalju koji bataljon marinaca
De ba Insomnia, pises napamet.....

Pesmerge su porucile da ce krenuti na Mosul cim dobiju/kupe tesko naoruzanje koje im je potrebno za jednu takvu akciju. Tacno su naveli sta im je potrebno. Ameri su se napravili grbave jer zele da ovo potraje..... Da imaju interes, ovaj ISIL bi davno nestao. Vidio si kako su Gadafija odradili kada je stvarna zelja postojala. Nemoj biti dijete.

Kurdi u Siriji tek nemaju cime ratovati. Bore se sa puskama, ali zato Amerika balansira avio udarima. Da postoji STVARNA ZELJA Amerike da se ISIL ekspresno unisti, narouzali bi YPG i sve bi bilo gotovo za par mjeseci.

Pricamo o jebenoj super mocnoj Americi i skupini papucara. Amerika zeli unistenje ISILa, ali ne u ovom trenutku...... Iz nekog ili nekih razloga zele da potraje jos neko vrijeme. Politika buraz.
Zar ti opet ne rece da Kurdi mogu krenuti na mosul kako oce ali nece zato sto je to sunijski Iracki grad koji nema veze sa Kurdima .. pojasni sta je onda od ova 2 tvoja navoda.

Gadafijeva vojska je u poredjenju sa ISISom bila mala,lose organizovana i nemotivisana, pogledaj Libiju koliko stanovnika ima a koliko Sirija i Irak...

I na kraju krajeva zasto bi NATO usao u neku veliku akciju da srusi ISIS ? sta se dobija sa time ? gdje je profit? mislim na geopoliticki ::
Kikibombona

#44290 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Aj Tita ti proguglaj malo, da se ne smaram bezveze.... Ukucaj u google 'need weapons barzani' i vidjet ces milion i jedan clanak i bas nijedan odgovor Amerike na pozive kurdskih vlasti. Ni na prodaju nisu htjeli pristati. Kurdi su im poslali zahtjev za oruzje koje im treba, sto su uredno ignorisali.

I naravno, ovi nisu budale da bez adekvatnog oruzja idu na Mosul i zrtvuju hiljadu-dvije vojnika....

A sta tek reci za Siriju?
YPG ima podrsku avijacije, ISIL ima bolje naoruzanje i u vecim kolicinama. Ima otvorene logisticke rute od Mosula, preko Rake i iz pravca Turske..... I eto prilicne ravnoteze iz koje YPG polako napreduje.

Kada bi ih zapad naoruzao, stvar bi isla mnogo brze. Medjutim, ne postoji politicka volja.
insomnia78

#44291 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Pa sam sebe pobijas sa slikama od neki dan covjece boziji
ioannes

#44292 Re: Sirija

Post by ioannes »

Kiki, čim ih prizivaš... Oni se jave

http://ekurd.net/u-s-house-of-represent ... 2015-05-16
ioannes

#44293 Re: Sirija

Post by ioannes »

insomnia78 wrote:Pa sam sebe pobijas sa slikama od neki dan covjece boziji
Ne pravi se naivan.... Ako u propagandne svrhe stavlja slike naoružanja Peshmerga... Ne znači da je to dovoljno za vođenje jedne velike ofenzive
Herr Flick

#44294 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Vi pojedini kao da ne shvatate da nije cilj unistiti ISIL :-) :-)
ioannes

#44295 Re: Sirija

Post by ioannes »

Challenger__ wrote:Nego, zna li ko ima li osnova tvrdnja da je tzv. "Jaish al Fateh" u osnovi rebrandirani, redizajnirani dio Al-Nusre?
To jeste sigurno dio one priče o
Odvajanju Al-Nusre od Al Kaide....
Time bi u suštini ostala ista grupa i ideologija
ali bi Branding bio drugačiji i time privlačniji za Sponsoring .
Kikibombona

#44296 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Kakvim slikama covjece????
Halooooo????????????

Pesmerge imaju pun kurac oruzja, svakakvog, ALI NEMAJU ONO STO IM TREBA ZA OFANZIVU NA ISILova UPORISTA U MOSULU. Mogu oni i sa ovim napasti, ostvariti pobjedu, ali nece da zrtvuju ljude. Kontas? Princip je takav. Dajte nam MOCNO ORUZJE i mi cemo ih dokrajciti. Pa ako Amerika ima interes da unisti ISIL, neka naoruzaju ljude ili neka ne seru vise.

Oni nece sa ovim sto imaju na Mosul. Pogotovo nece bez iracke armije. Nece da ginu. Da im Amerika posalje adekvatno TESKO NAORUZANJE, krenuli bi na Mosul. Cak su poslali i spisak oruzja koje im treba.

JBT, kako mozes biti takav bukvalac. :-)

To je kao da ja kazem, 'ej planiram preploviti oko svijeta ako nabavim adekvatan brod', a ti mi kazes, 'imas onaj mini camac, sta cekas'. :-)
insomnia78

#44297 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

ioannes wrote:
Ne pravi se naivan.... Ako u propagandne svrhe stavlja slike naoružanja Peshmerga... Ne znači da je to dovoljno za vođenje jedne velike ofenzive
A ko kaze da njima treba ofanziva?
Zasto, zinula guzica za tudjim teritorijama?
Sami ne mogu zavrsiti rat bez obzira kakvo oruzje dobili
Trenutno su obezbjedili skoro citavu svoju teritoriju, drze i dio tudje, solidno su naoruzani i dalje se napruzavaju i obucavaju plus imaju svakodnevnu podrsku USAF-a
S obzirom na situaciju u kojoj su ostale strane njima je super, naravno svojom zaslugom ali ne treba umanjivati stranu pomoc
U Siriji sigurno dosta koci i Turska ali potpuno ih razumijem, kako dopustiti jacanje i naoruzavanje ljudi koji su ti do prije neki dan klali vojnike i policajce po Turskoj
insomnia78

#44298 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Halooooo????????????

Pesmerge imaju pun kurac oruzja, svakakvog, ALI NEMAJU ONO STO IM TREBA ZA OFANZIVU NA ISILova UPORISTA U MOSULU. Mogu oni i sa ovim napasti, ostvariti pobjedu, ali nece da zrtvuju ljude. Kontas? Princip je takav. Dajte nam MOCNO ORUZJE i mi cemo ih dokrajciti. Pa ako Amerika ima interes da unisti ISIL, neka naoruzaju ljude ili neka ne seru vise.

Oni nece sa ovim sto imaju na Mosul. Pogotovo nece bez iracke armije. Nece da ginu. Da im Amerika posalje adekvatno TESKO NAORUZANJE, krenuli bi na Mosul. Cak su poslali i spisak oruzja koje im treba.

To je kao da ja kazem, 'ej planiram preploviti oko svijeta ako nabavim adekvatan brod', a ti mi kazes, 'imas onaj mini camac, sta cekas'. :-)
Pa onda im ocito ne vjeruju toliko da bi ih bas previse osnazili
Fantassin

#44299 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Kikibombona wrote:
Halooooo????????????

Sta oce da im napisu listu kao mi ocemo ovo i da im Ameri posalju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#44300 Re: Sirija

Post by madner »

Mocni Kurdi, najbolja armija svemira spala na spisak oruzja. Sto ne otmu, ko i ostali?
Locked