Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4426 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Joj ja bih se smio zakleti da je ta brana postojala do unazad 6-7 godina. Doduse nisam se nikad tu kupao zbog moje sklonosti ka alergijama svih vrsta i oblika, ali Crkvicanin sam i imam obicaj setati oko Babine :izet:

Mi u zadnje vrijeme praktikujemo sjedenje u koritu rijeke. Lagano se gajbuša hladi u potoku sto ostane od Babine, malo kotlic, sto i stoice i pola zgrade se skupi :)
Nije. :D
Druze, vjerovatno se nismo razumjeli. Ja sam siguran da je u tom periodu, na potezu izmedju 2 i 3 mosta, negdje oko one nove zgrade kod Studentskog doma, postojala poprecna brana na Babinoj rijeci i dobro je se sjecam.

Evo zvao sam maksuz i jednog komsiju koji svakodnevno seta oko Babine i on kaze da jest bila, ali ta o kojoj vi govorite je bila dosta veca i posjecena kao osrednji bazen. :D Zboga toga ovaj nesporazum. :thumbup:

P.S. Ovo za Arenu i dilemu Dragana/Fajt spektakl-mislim da jednostavno vise ljudi gotivi muziku od borilackog sporta (mada meni ovo vise lici na nasilje) i to je to.

Licno nisam isao ni na jedno, jer nije moj tip zabave, ali se za humanitarne dogadjaje po defaultu kupuju karte :thumbup:
notsure

#4427 Re: Zeničani

Post by notsure »

Decerto wrote:Ulijecem ko padobranac :lol: zna li ko dobar servis mobitela,pukao mi je display,ono staklo,ali touchscreen radi normalno,pa da odem zamijeniti.Isao sam vec u jedan servis,ali nisu imali zamjenu,pa da ne hodam bezveze po gradu,ako netko moze da mi preporuci neku radnju :thumbup:

i ne,nisam ljenguza,nego mi ovako lakse :lol: :lol:
Meni se isto desilo, u servisu mi tražili 100 KM za display (Sony Xperia Arc), i onda ga naručio na ebay za 44 KM (display skupa s prednjom maskom, jer se ono staklo inače treba lijepiti), na youtube našao upute za rastavljanje/sastavljanje, eno ga radi ko sat.
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#4428 Re: Zeničani

Post by Decerto »

phillie wrote:Prodji maserikovom od Zenicanke prema posti, tu imas dobrih servisa ( cini mi se tri) :D

Kineske kopije nece ti moci popraviti (ako ti je taj tip telefona)
K,hvala :thumbup: ZTE je,kineski jest,al nije kopija :D stoji mi vec mjesecima da ga popravim i prodam vec jednom.
celeron

#4429 Re: Zeničani

Post by celeron »

Da li neko zna gdje se moze klima napunit. U pitanju je Citoren, i koliko kosta?
channel10

#4430 Re: Zeničani

Post by channel10 »

celeron wrote:Da li neko zna gdje se moze klima napunit. U pitanju je Citoren, i koliko kosta?
Ja sam punio u fiatovom servisu u Vitezu (u onom redu gdje je Buba komerc). Kostalo je 60KM.
belfy

#4431 Re: Zeničani

Post by belfy »

celeron wrote:Da li neko zna gdje se moze klima napunit. U pitanju je Citoren, i koliko kosta?
covjek koji radi sve oko citroena i jako je posten, a i povoljan. ime je Eldin, mob: 061769601. lokacija - Biljesevo. nazoves ga i sve ce ti se reci.
Eborg

#4432 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Je li onaj novootvoreni Tapas u zgradi starog pozorista dolje na prizemlju odmah? Ili je to nesto drugo? Znam da je bilo tamo svadbi uz krkansku muziku ali mnogo ranije.

I jesu li cijene i kvalitet tu negdje sa Amicijem?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4433 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jest, nako nije losa hrana, a i atmosfera je ok.
Not My Idea

#4434 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Joj ja moram pohvalit hranu u Kabareu. Piletina u domacoj lepini. Dugo nisam nesto bolje pojela. Ono da se ubijes :mrgreen:
Drug jeo hamburger,kaze da je I on extra
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4435 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

A i u Filmu je stvarno dobra hrana. Nj'aka piletina sa rostilja ubojica ziva :thumbup:
Stjui

#4436 Re: Zeničani

Post by Stjui »

novi napad zvijeri koje slobodno lutaju zenicom:
Za koga sadite cvijeće načelniče ?!!

16.08.2014. (Zenica) Novi napad pasa lutalica, ovaj put na maloljetnog dječaka , koji nema straha od istih i svakodnevno vrijeme provodi sa njima.

>> Sreća što se snašao, zapravo on obožava pse i svakodnevno je s njima, istog poznaje i zna za njegovo asocijalno ponašanje te ga je redovno izbjegavao. Kad je pas istrčao pred njega i ugrizao ga, prvo se skamenio, a kada ga je ponovo počeo gristi, drugom nogom ga je načepio na bolesnu nogu, potom udario i dao se u bijeg. Ne smijem ni da mislim šta bi se desilo da je ostao ukopan od straha. <<

Izjavila je Sandra, majka ugrizenog dječaka i zamolila nas da na našem portalu prenesemo njeno pitanje:

Do kada, da djeca budu žrtve nemara nadležnih, bahatosti istih na čelu s uvaženim načelnikom ?!

Oduzeli ste im sve zelene površine, osudili ih na asfalt, a isti je pun pasa.

Za Đekija, Pujdu, Brundu .... ????

Organizacija "Stop ugrizu"
Norm

#4437 Re: Zeničani

Post by Norm »

notsure wrote:
Decerto wrote:Ulijecem ko padobranac :lol: zna li ko dobar servis mobitela,pukao mi je display,ono staklo,ali touchscreen radi normalno,pa da odem zamijeniti.Isao sam vec u jedan servis,ali nisu imali zamjenu,pa da ne hodam bezveze po gradu,ako netko moze da mi preporuci neku radnju :thumbup:

i ne,nisam ljenguza,nego mi ovako lakse :lol: :lol:
Meni se isto desilo, u servisu mi tražili 100 KM za display (Sony Xperia Arc), i onda ga naručio na ebay za 44 KM (display skupa s prednjom maskom, jer se ono staklo inače treba lijepiti), na youtube našao upute za rastavljanje/sastavljanje, eno ga radi ko sat.
A radi li telefon? :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#4438 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Not My Idea wrote:Joj ja moram pohvalit hranu u Kabareu. Piletina u domacoj lepini. Dugo nisam nesto bolje pojela. Ono da se ubijes :mrgreen:

to je u pozorištu?
kakavdanakneiskustvu

#4439 Re: Zeničani

Stjui wrote:novi napad zvijeri koje slobodno lutaju zenicom:

16.08.2014. (Zenica) Novi napad pasa lutalica, ovaj put na maloljetnog dječaka , koji nema straha od istih i svakodnevno vrijeme provodi sa njima.

>> Sreća što se snašao, zapravo on obožava pse i svakodnevno je s njima, istog poznaje i zna za njegovo asocijalno ponašanje te ga je redovno izbjegavao. Kad je pas istrčao pred njega i ugrizao ga, prvo se skamenio, a kada ga je ponovo počeo gristi, drugom nogom ga je načepio na bolesnu nogu, potom udario i dao se u bijeg. Ne smijem ni da mislim šta bi se desilo da je ostao ukopan od straha. <<

Izjavila je Sandra, majka ugrizenog dječaka i zamolila nas da na našem portalu prenesemo njeno pitanje:

Do kada, da djeca budu žrtve nemara nadležnih, bahatosti istih na čelu s uvaženim načelnikom ?!

Oduzeli ste im sve zelene površine, osudili ih na asfalt, a isti je pun pasa.

Za Đekija, Pujdu, Brundu .... ????

Organizacija "Stop ugrizu"

ja iz zgrade ne mogu izaći od kerova koje je tu dovela i hranila žena i sad su ogromni,čovjek ne zna šta da radi
ExNihilo

#4440 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:
ExNihilo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Joj ja bih se smio zakleti da je ta brana postojala do unazad 6-7 godina. Doduse nisam se nikad tu kupao zbog moje sklonosti ka alergijama svih vrsta i oblika, ali Crkvicanin sam i imam obicaj setati oko Babine :izet:

Mi u zadnje vrijeme praktikujemo sjedenje u koritu rijeke. Lagano se gajbuša hladi u potoku sto ostane od Babine, malo kotlic, sto i stoice i pola zgrade se skupi :)
Nije. :D
Druze, vjerovatno se nismo razumjeli. Ja sam siguran da je u tom periodu, na potezu izmedju 2 i 3 mosta, negdje oko one nove zgrade kod Studentskog doma, postojala poprecna brana na Babinoj rijeci i dobro je se sjecam.

Evo zvao sam maksuz i jednog komsiju koji svakodnevno seta oko Babine i on kaze da jest bila, ali ta o kojoj vi govorite je bila dosta veca i posjecena kao osrednji bazen. :D Zboga toga ovaj nesporazum. :thumbup:

P.S. Ovo za Arenu i dilemu Dragana/Fajt spektakl-mislim da jednostavno vise ljudi gotivi muziku od borilackog sporta (mada meni ovo vise lici na nasilje) i to je to.

Licno nisam isao ni na jedno, jer nije moj tip zabave, ali se za humanitarne dogadjaje po defaultu kupuju karte :thumbup:
Drug, živim tu. :D Prozor mi gleda na tu branu. Te brane nema sigurno više od 10 godina.
kakavdanakneiskustvu

#4441 Re: Zeničani

koga zvati u slučaju začepljenja odvoda u kupatilu,ima li to veze sa a elingom?
Not My Idea

#4442 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Not My Idea wrote:Joj ja moram pohvalit hranu u Kabareu. Piletina u domacoj lepini. Dugo nisam nesto bolje pojela. Ono da se ubijes :mrgreen:

to je u pozorištu?
ona basta izmedju pozorista i gradske kafane

konobar je nevidjeno odvratan kreten ali je kuharica ljubazna i sto je bitno-super kuha i ne skrtari na sastojcima.
ExNihilo

#4443 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Što je konobar kreten :D
Not My Idea

#4444 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

kad je vidio da smo uzeli jelovnike,nije ni dosao da pita hocemo li sta pit. (?!) ...(kuharica nas je preko sanka pitala sta cemo jest, valjda im je to dogovor...al opet,valjda treba i konobar doc,pitat za pice..)

kad sam mu mahnula, rekla-mozemol mi narucit, kaze-ok
i onda je obilazio stolove, usluzio ljude koji su dosli nakon nas,stajao za sankom..proslo je nekih 5 min, i onda dodje, gleda u mene. rekoh-duzu s mlijekom. drug taman da zine, on se okrenu i ode. nije ga ni pogledao. :-) ponovo je usluzio jos neke ljude prije nego je donio meni kafu. kad je donio, moj drug mu kaze-moze meni obicna kafa. pogleda ga ko da ce ga pljunut, okrenu se, krenu prema sanku i ponovo se okrenu i pogleda ga. :-)
utom dobijamo klopu. a kafa stize tek nakon sto smo skoro pojeli. mogao je napravit 200 kafa. al,valjda je bitnije uvlacit se u shupak onima iz opcine/mupa, odakle su vec oni ostali stariji gosti..dok smo jeli, bas se culo kako lupa sudjem i gurnu tacnu sa soljicama u sudoper i nesto gundza...wtf

i na sve to, Nandino cijelo vrijeme sjedi unutra, tamo na kraj, s nekim starijim covjekom, nesto prica
kontam se, pa kako li se ovaj tek ponasa kad njega nema...
kakavdanakneiskustvu

#4445 Re: Zeničani

znate li nekog vodoionstalatera da mi skine wc šolju?
ExNihilo

#4446 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Not My Idea wrote:kad je vidio da smo uzeli jelovnike,nije ni dosao da pita hocemo li sta pit. (?!) ...(kuharica nas je preko sanka pitala sta cemo jest, valjda im je to dogovor...al opet,valjda treba i konobar doc,pitat za pice..)

i onda je obilazio stolove, usluzio ljude koji su dosli nakon nas,stajao za sankom..proslo je nekih 5 min, i onda dodje, gleda u mene. rekoh-duzu s mlijekom. drug taman da zine, on se okrenu i ode. nije ga ni pogledao. :-) ponovo je usluzio jos neke ljude prije nego je donio meni kafu. kad je donio, moj drug mu kaze-moze meni obicna kafa. pogleda ga ko da ce ga pljunut, okrenu se, krenu prema sanku i ponovo se okrenu i pogleda ga. :-)
utom dobijamo klopu. a kafa stize tek nakon sto smo skoro pojeli. mogao je napravit 200 kafa. al,valjda je bitnije uvlacit se u shupak onima iz opcine/mupa, odakle su vec oni ostali stariji gosti..dok smo jeli, bas se culo kako lupa sudjem i gurnu tacnu sa soljicama u sudoper i nesto gundza...wtf

i na sve to, Nandino cijelo vrijeme sjedi unutra, tamo na kraj, s nekim starijim covjekom, nesto prica
:lol:

Debil. Očito ima nešto protiv druga. Možda je bio ljubomoran. :lol:
Stjui

#4447 Re: Zeničani

Post by Stjui »

ja iz zgrade ne mogu izaći od kerova koje je tu dovela i hranila žena i sad su ogromni,čovjek ne zna šta da radi

čini mi se da svaka zgrada u zenici ima tu neku dežurnu stuhu koja hrani te kerove.
ljuspica

#4448 Re: Zeničani

Post by ljuspica »

Stjui wrote:

čini mi se da svaka zgrada u zenici ima tu neku dežurnu stuhu koja hrani te kerove.
Meni samo daje da uhvatim te zenetine koje daju hranu kerovimA, pa da fino kerusu sa kucicima odnesem njoj pred vrata,jer meni je pod prozorom.Neki dan sam se ismijala (zamislite),cujem glas nekog lika komsije kako marska kera i govori mu "Mrs, ne das mi spavat navece ne dam ni ja tebi sad po danu" pa mu opsova Radoncica hahaha...ja zaista ne znam dokle ce ova muka sa kerovima da traje.Navece se ne moze od njih spavat, smetaju nama, smetaju sebi, nit je dobro nama, nit je dobro njima.Uskoro ce bit vise kerova nego ljudi po ulicama.To sto ih kastriraju dzaba rade.Ja bi vise volila da im zacepe labrnju necim, da ne laju i ne grizu, a sto se mene tice nek se jebu (s oprostenjem) kolko 'oce. :/ uh jesam ljuta....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4449 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Not My Idea wrote:kad je vidio da smo uzeli jelovnike,nije ni dosao da pita hocemo li sta pit. (?!) ...(kuharica nas je preko sanka pitala sta cemo jest, valjda im je to dogovor...al opet,valjda treba i konobar doc,pitat za pice..)

Ovakvih konobara na pa'sja preskakala :run:
Norm

#4450 Re: Zeničani

Post by Norm »

Stjui wrote:

Jedna stuha na 100 normalnih stanara?!? Do koga je? Nije ni do stuha ni do Snezane Stuhetine...
Javljao sam se ja i prije na podforumu koji se bavio ovom problematikom sa konkretnim prijedlogom, u okvirima dopustenih sredstava borbe protiv ovoga nakaradnog zakona i vjerujte, niko, ama bas niko ne da je prihvatio i rekao hajmo narode, neko sam ostao sam, bez rijeci podrske, samo IGNORE...
DO NAS JE...ima ih i u mojoj mahali, STUHA koje hrane kuje, cak im i imena daju, ali ne daj boze da ih puste u svoje dvoriste, ZASRACE im travicu, pa ce im dijete ugazit, a sto druga djeca, koja nemaju dvoriste, gaze nema veze...
Ja kada ga vidim ispred svoga dobija nogom u guzicu, pa neka me sto STUHA prijavi, a vi kako hocete...
Klepite usima i 'borite' se po forumu...i ne dajte podrsku Gospodji Uzunovic...
STOP UGRIZU... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply