pepeljara wrote:k4mi wrote:80 kvadrata. Doduse bez balkona to je oko 73.
Pa na tu kvadraturu to je ok cijena
Ja kontam 30 kvadrata stan pa se zalite
odbij od toga pausal koji je cirka 30 marki...
Paušal je na ovaj stan oko 50 KM.
pepeljara wrote:k4mi wrote:80 kvadrata. Doduse bez balkona to je oko 73.
Pausal = legalna otimacinaGray wrote:pepeljara wrote:k4mi wrote:80 kvadrata. Doduse bez balkona to je oko 73.
Paušal je na ovaj stan oko 50 KM.
Svi plaćaju održavanje lifta.. prosli stan gdje sam bio podstanar bio sam na prizemlju i uredno plaćao održavanje lifta... 22KM mislim da sam plaćao OKI-u sada za stan iste kvadrature u zgradi gdje nema lifta plaćam 15,5KM...pepeljara wrote:Malo vezano za nove gradnje i odrzavanja zajednickih prostorija.
Kako fino klepaju lovu "lift odrzavanja" svaki mjesec cirka200-300km za redovni servis propisan zakonom sto je ok. x12 godisnje = gore dole, 2500
Da li se moze birati novi, na koji nacin, i koji su ok ?
Ovo je pitanje da li stare zgrade placaju isto to ?
Imal ko ko zivi u starim zgradama pa da mogu vidjeti na izvodu mjesecnom "rashode" ulaza ?
Ako da super..ako ne zasto ne ?
vishe iz sigurnosnih razloga me interesuje ...
Svi plaćaju održavanje. Zavisi od spratnosti i broja stanica. Svi stanari plaćaju održavanje lifta. Zgrade koje imaju lift plaćaju održavanje 0.38 po m2 a zgrade koje nemaju plaćaju 0.25 po m2Qler wrote:Svi plaćaju održavanje lifta.. prosli stan gdje sam bio podstanar bio sam na prizemlju i uredno plaćao održavanje lifta... 22KM mislim da sam plaćao OKI-u sada za stan iste kvadrature u zgradi gdje nema lifta plaćam 15,5KM...pepeljara wrote:Malo vezano za nove gradnje i odrzavanja zajednickih prostorija.
Kako fino klepaju lovu "lift odrzavanja" svaki mjesec cirka200-300km za redovni servis propisan zakonom sto je ok. x12 godisnje = gore dole, 2500
Imal ko ko zivi u starim zgradama pa da mogu vidjeti na izvodu mjesecnom "rashode" ulaza ?
U ostalom, plaćaj što je zakonom propisano da se plaća, nemoj komplikovati. Ja uredno plaćam sve režije, ali isto tako frku dižem ako mi ne pruže uslugu koju plaćam. Sve pošteno.
sve zgrade plaćaju održavanje lifta. u stvari, minimalna naknada za upravitelja ovisi od toga da li zgrada ima lift ili ne. ako ima onda je 0,38 KM, ako nema onda je 0,25 KM. koliko znam po propisu, postoji i obaveza godišnjeg generalnog pregleda i to ne radi ta firma nego se angažuje msm Tehnoinspekt.pepeljara wrote:Malo vezano za nove gradnje i odrzavanja zajednickih prostorija.
ako je sudeći po onoj zgradi koja se nalazi u Ramiza Salčina, ili ako ti je lakše kod prvog kružnog na Dobrinji (onaj što vodi prema aerodromu) -abdulazizsarajevo wrote:a sta je sa ovim novim zgradama na sipu?
http://www.fondstan.ba/
gradi ih fond.
Moze li vasa misljenja i iskustva sa FONDom? kakve inace zgrade su to? kvalitet??
kako sa vlagom? ...ja nemamkukumare wrote:Susjedi iz Nove Otoke, ima li neko problema sa vlagom u stanu?
Chmoljo wrote:ako je sudeći po onoj zgradi koja se nalazi u Ramiza Salčina, ili ako ti je lakše kod prvog kružnog na Dobrinji (onaj što vodi prema aerodromu) -abdulazizsarajevo wrote:a sta je sa ovim novim zgradama na sipu?
http://www.fondstan.ba/
gradi ih fond.
Moze li vasa misljenja i iskustva sa FONDom? kakve inace zgrade su to? kvalitet??
katastrofa.
možda neko ima pozitivnije mišljenje, al otpadanje lavaboa, kuhinjskih pločica i sl mi govori da je to poprilično sfušereno.

kukumare wrote:Susjedi iz Nove Otoke, ima li neko problema sa vlagom u stanu?
kukumare wrote:Na jednom mjestu su mi se pojavile mrlje a na sastavu zidova žuta pruga prema susjednom stanu koji još uopće nije preuzet i niko u njega ne ulazi. Tu je mokro unatoč tome što stalno zračim, a imam i odvlaživač.
Prije nekoliko godina, dok nije bilo tu građenja stanova, u kvadrantu je cijena bila oko 2000 sa stanom u koji treba uložiti 20 milja.mali_milojica wrote:Čuo sam da Veneto neće da priča ispod 2000+pdv
Zavisi i od spratnosti,orijentacije,kvadrature,koliko keša itd.
Otoka Meandar (preko puta Veneta) su 2150 + pdv, jako puno stanova je vec prodano ili rezervisano. Nesto mi je to skupo za onu lokaciju ali ocigledno ljudi kupujuCherry-Cherry wrote:Kakve su cijene otprilike u Veneto i u onim zgradama preko puta što Butmir gradi?
mali_milojica wrote:Čuo sam da Veneto neće da priča ispod 2000+pdv
Moguće da je cijena skliznula,samo prenosim sta sam čuo.Ned071 wrote:mali_milojica wrote:Čuo sam da Veneto neće da priča ispod 2000+pdv
veneto već od 2105 po kvadratu...