Svoje ljude ubioagnostic_front wrote:Gledam ovu treću sezonu ponovo, i ako mi neko može pojasniti jednu stvar. Onog Theona su zarobili ljudi od Boltona? I koga onda onaj Ramsey ubija u onoj šumi kad ga kao pušta, pa ga on onda zarobi za sebe, nije mi taj dio nimalo jasan?
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- IcedMFEarth
#4426 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- AleksoMKD
#4427 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Al sa druge strane ti bi se najbolje uklopio u Westeros bas abog tvoje nastranostiMali_Vuk wrote: Au, pa nisam ni znao da sam 'vako nastran
Jeste malo glupo, ali mislim da je to Remzijeva igra.agnostic_front wrote:Gledam ovu treću sezonu ponovo, i ako mi neko može pojasniti jednu stvar. Onog Theona su zarobili ljudi od Boltona? I koga onda onaj Ramsey ubija u onoj šumi kad ga kao pušta, pa ga on onda zarobi za sebe, nije mi taj dio nimalo jasan?
Ako se secas da je Bolton bio ljut sto je Teona umesto korisnog taoca napravio u Reeka, mislim da je taj incident bio uklanjanje ljudi koji su verni Boltonu.
- karanana
#4428 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
bhnapoleon1 wrote:Ja bih je zeniotodd_smith wrote:Zgodna je tako da joj halalim svebhnapoleon1 wrote:Ma uvijek dobricina naje*e, Kalisi mi uopce nije draga, hocu reci ne navijam za nju. Ali pokajat ce se ona sto je Joraha otjerala
ma otkad je drogo pocijepo sva se nekakva ofucala.
a i mene zbunjuje sva ona prica oko boltonovih, remzijevih, onog sto mu je chuna odsjecena. nekako su mi svi slicni pa ne znam ko je ko.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4429 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
stvari su mnogo jasnije kada se serija gleda iz dana u dan
a poznajući što se događa kasnije mnoge scene i dijalozi poprimaju pravi smisao
probajte ako imate vremena polagano sve pogledati
-
todd_smith
#4430 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa hoce to kad se svi medjusobno jasu, ne znas ko je ko niti cije je kokaranana wrote:
ma otkad je drogo pocijepo sva se nekakva ofucala.
a i mene zbunjuje sva ona prica oko boltonovih, remzijevih, onog sto mu je chuna odsjecena. nekako su mi svi slicni pa ne znam ko je ko.
-
sumirprimus
#4431 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
da su babi testikls bila bi grandpa...Black swan wrote:stvari su mnogo jasnije kada se serija gleda iz dana u dan
- AleksoMKD
#4432 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja kad sam prvi put gledao seriju nisam do kraja prve sezone mogao iz prve razlikovat Roba, Jona i Teona.karanana wrote: a i mene zbunjuje sva ona prica oko boltonovih, remzijevih, onog sto mu je chuna odsjecena. nekako su mi svi slicni pa ne znam ko je ko.
- Tito_i_Partija
#4433 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ramsey je ubio svoje ljude, ili bolje receno, ljude od njegovog babe. Sto nije nimalo cudo, jer lik je absolutni psihopata i sadista, cak gori od Jeoffrey-a.agnostic_front wrote:Gledam ovu treću sezonu ponovo, i ako mi neko može pojasniti jednu stvar. Onog Theona su zarobili ljudi od Boltona? I koga onda onaj Ramsey ubija u onoj šumi kad ga kao pušta, pa ga on onda zarobi za sebe, nije mi taj dio nimalo jasan?
Samo ne znam da li planira da polako i babu ukloni, ili mu je stvarno vjeran kao sto to pokazuje.
-
Juliuscezar
#4434 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ono sto predstoji je pad Lannisterovih, bez tyrona i tywina nemaju vise ljudi koji su im bili mozak, a i rudnici su presusili. Valjda ce Tyrelli biti dovoljno mudri da na vrijeme dignu ruke od njih.
Stannis nek malo poradi na vjerskoj toleranciji i mogao bi uzeti krunu opet, dobio je valjda podrsku od Bravosa, porazio divljake sto ce pozitivno odjeknuti. Njemu bi bilo dobro da sklopi savez sa Baelishom i Sansom jer se Valley napokon aktivirao, a Baelish je namjesnik RIverruna.
Mislim da onaj sto su kod njea ubili Robba nece dugo jer je vise puta u seriji spomenuto kako je ubistvo gosta najveci grijeh koji se moze pociniti.
Na sjeveru sigurno ima porodica koji su vjerni Starkovim i ljuti na Boltonove, to bi Stannis mogao iskoristiti u svoju korist, pa zasto ne i u povratku osvojiti Winterfall, naravno postavlja se pitanje kojeg Starka instalirati kada ih zapravo nema u opticaju (izuzev malog onog, ali pitanje je ko uopce zna da je on živ.) U ovoj situaciji najbliži Stark je Sansa, sto nas vraca na prijasnji zakljucak o potrebi saveza Stannisa , Baelisha i Sanse.
Znaci moze se desiti da Sansa i Baelish objedine 3 pokrajine: North, Riverun i Valley.
Martellovi ce garant se svetiti Lannisterovim, Lannisterovi su sada tigar od papira.
Da naglasim knjige nisam citao, niti sam citao spoilere po internetu tako da ako kojim slucajem nesto pogodim nemoj da odmah bude objesen
.
Stannis nek malo poradi na vjerskoj toleranciji i mogao bi uzeti krunu opet, dobio je valjda podrsku od Bravosa, porazio divljake sto ce pozitivno odjeknuti. Njemu bi bilo dobro da sklopi savez sa Baelishom i Sansom jer se Valley napokon aktivirao, a Baelish je namjesnik RIverruna.
Mislim da onaj sto su kod njea ubili Robba nece dugo jer je vise puta u seriji spomenuto kako je ubistvo gosta najveci grijeh koji se moze pociniti.
Na sjeveru sigurno ima porodica koji su vjerni Starkovim i ljuti na Boltonove, to bi Stannis mogao iskoristiti u svoju korist, pa zasto ne i u povratku osvojiti Winterfall, naravno postavlja se pitanje kojeg Starka instalirati kada ih zapravo nema u opticaju (izuzev malog onog, ali pitanje je ko uopce zna da je on živ.) U ovoj situaciji najbliži Stark je Sansa, sto nas vraca na prijasnji zakljucak o potrebi saveza Stannisa , Baelisha i Sanse.
Znaci moze se desiti da Sansa i Baelish objedine 3 pokrajine: North, Riverun i Valley.
Martellovi ce garant se svetiti Lannisterovim, Lannisterovi su sada tigar od papira.
Da naglasim knjige nisam citao, niti sam citao spoilere po internetu tako da ako kojim slucajem nesto pogodim nemoj da odmah bude objesen
- Tito_i_Partija
#4435 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To ne bi bilo mudro, jer je kruna jos uvijek u Lannisterovim rukama, a posto je kralj dijete bez Tywinovog uticaja, Margaery moze sad da ga obradjuje koliko zeli, ukoliko obrati paznju na Cersei.bhnapoleon1 wrote: Ono sto predstoji je pad Lannisterovih, bez tyrona i tywina nemaju vise ljudi koji su im bili mozak, a i rudnici su presusili. Valjda ce Tyrelli biti dovoljno mudri da na vrijeme dignu ruke od njih.
Zasto? Sve sto je Oberyn radio, radio je na svoju ruku. Niko ga nije natjer'o da se bori za Tyriona, vec je dobrovoljno pristao samo da dobije svoju osvetu.bhnapoleon1 wrote:Martellovi ce garant se svetiti Lannisterovim, Lannisterovi su sada tigar od papira.
- IcedMFEarth
#4436 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nego, jeste li igrali GoT igru ? Nekidan izašla prva epizoda. Jeste kratka, ali je zanimljiva i imaju glumci iz serije.
-
Juliuscezar
#4437 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tito_i_Partija wrote:To ne bi bilo mudro, jer je kruna jos uvijek u Lannisterovim rukama, a posto je kralj dijete bez Tywinovog uticaja, Margaery moze sad da ga obradjuje koliko zeli, ukoliko obrati paznju na Cersei.bhnapoleon1 wrote: Ono sto predstoji je pad Lannisterovih, bez tyrona i tywina nemaju vise ljudi koji su im bili mozak, a i rudnici su presusili. Valjda ce Tyrelli biti dovoljno mudri da na vrijeme dignu ruke od njih.
Zasto? Sve sto je Oberyn radio, radio je na svoju ruku. Niko ga nije natjer'o da se bori za Tyriona, vec je dobrovoljno pristao samo da dobije svoju osvetu.bhnapoleon1 wrote:Martellovi ce garant se svetiti Lannisterovim, Lannisterovi su sada tigar od papira.
Ipak koliko moc moze imati djecak od 7-8 godina, bez obzira na naslov kralja. Moc ce imati regent koji trenutno mogu biti ili Ceresi ili onaj bez ruke, e sad moze biti da Tyrelli uslove dalju podrsku time sto ce neko od njih postati regent kraljevstva.
Bez obzira sto je Obryen radio na svoju ruku sve, Martellovi ne mogu dopustiti da tek tako izgube svog Princa. Moraju reagovati na neki nacin. A sigurno se jos neko sjeca toga sto su Lannisterovi ljudi uradili onoj Obryanovoj sestri.
- AleksoMKD
#4438 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
SPOJLERI
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Arija u Bravosu
http://d.ibtimes.co.uk/en/full/1413673/ ... &l=50&t=40
Pescane zmije/Sand snakes
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Arija u Bravosu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Tyke
#4440 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Arija lici na Muhameda Besica, Tita mi.AleksoMKD wrote:SPOJLERI
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Arija u Bravosu
- annoy
#4441 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Izgledaju kao Dorniški boy band
- AleksoMKD
#4442 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Imaju bradavice na oklopu?annoy wrote:Izgledaju kao Dorniški boy band
- annoy
#4443 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ajme, to mi je promaknuloAleksoMKD wrote:
Imaju bradavice na oklopu?
ne kontam čemu toliko uniformiranje...ma, zašto se uopće čudim ičemu nakon izostavljanja Arianne
- AleksoMKD
#4444 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A jebiga, vise se ne nerviram oko toga.annoy wrote:ajme, to mi je promaknuloAleksoMKD wrote:
Imaju bradavice na oklopu?![]()
ne kontam čemu toliko uniformiranje...ma, zašto se uopće čudim ičemu nakon izostavljanja Arianne
Jednostavno uzivam u seriji jer jasno mi je da su ubacili sve likove iz knjige to bi bilo 30 epizoda po sezoni i jos zapetljanije. Ovako iskombinuju 2-3 lika u jednom i pici dalje. Prihvatam da je serija AU knjige na neki nacin.
Inace bas sam negde procitao da su bradavice na oklopima greska jer su ih trebali ismirglati ali nisu naveli da to proizvodjac treba napraviti
- IcedMFEarth
#4445 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Samo nek' se kritikuje 
I ovakav GoT je najbolje što se pojavilo na ekranima još od Godfathera.
- annoy
#4446 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma serija jest zaseban svemir i tako na nju treba gledati...samo što Dorne jako volim i to im ne mogu oprostitiAleksoMKD wrote:
A jebiga, vise se ne nerviram oko toga.
Jednostavno uzivam u seriji jer jasno mi je da su ubacili sve likove iz knjige to bi bilo 30 epizoda po sezoni i jos zapetljanije. Ovako iskombinuju 2-3 lika u jednom i pici dalje. Prihvatam da je serija AU knjige na neki nacin.
Inace bas sam negde procitao da su bradavice na oklopima greska jer su ih trebali ismirglati ali nisu naveli da to proizvodjac treba napravitipa je sada jos smesnije ako znamo koliko puta se u knjizi spominje fraza "beskorisno kao bradavice na oklopu" ali mozda ce to korigovat.
Imam i drugih zamjerki, al reć ću samo da mi smeta jer ili nisu u stanju, ili ne žele prikazati neke događaje kako treba, neke izostave i onda im karakterizacija nekih likova jako šteka (Jamie, Tyrion) i motivacija za neke njihove postupke ostaje nejasna.
Unatoč tome mislim da je serija i dalje među boljim stvarima koje se vrte na TVu, ali ocjenu 9.5 na IMDB-u ne zaslužuje
- AleksoMKD
#4447 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tako je, bolje serije nisam gledao u zivotu. OK, mozda ima bolje ali ja jos nisam naletio.IcedMFEarth wrote:Samo nek' se kritikuje
OK, mislim da zasluzuje ocenu ali se slazem da ima stvari koje i meni fale. Arianu sam i ja iscekivao kao jebozovnu predstavnicu Makedonije/Dornaannoy wrote:
Ma serija jest zaseban svemir i tako na nju treba gledati...samo što Dorne jako volim i to im ne mogu oprostitiArianne mi je najiščekivaniji ženski lik i malo je reć da sam ostala razočarana kad ju nisu castali.
Imam i drugih zamjerki, al reć ću samo da mi smeta jer ili nisu u stanju, ili ne žele prikazati neke događaje kako treba, neke izostave i onda im karakterizacija nekih likova jako šteka (Jamie, Tyrion) i motivacija za neke njihove postupke ostaje nejasna.
Unatoč tome mislim da je serija i dalje među boljim stvarima koje se vrte na TVu, ali ocjenu 9.5 na IMDB-u ne zaslužuje
Mislim da ce zmije ispuniti Arijaninu pricu a mozda ce Sansa preuzeti deo price od Stonehart sada kada je postala igrac.
- annoy
#4448 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sad već prelazimo na priče o radnji iz knjiga, pa neću dalje o tome.
Samo ću reći, Arianne Martell je jedina nasljednica Dornea koju ja priznajem
Inače kad bi jaaaako zažmirila na neke stvari, dala bi seriji devetku na IMDB-u
Samo ću reći, Arianne Martell je jedina nasljednica Dornea koju ja priznajem
- AleksoMKD
#4449 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Posteno.annoy wrote:Sad već prelazimo na priče o radnji iz knjiga, pa neću dalje o tome.
Samo ću reći, Arianne Martell je jedina nasljednica Dornea koju ja priznajem![]()
Nego na koga se likove iz serije najvise lozis? Muska strana foruma se maltene vec izjasnila pa..........
- annoy
#4450 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Već sam jednom prije tu napisala da je Medvjed Jorah moj apsolutni favorit.AleksoMKD wrote: Posteno.
Nego na koga se likove iz serije najvise lozis? Muska strana foruma se maltene vec izjasnila pa..........
Da citiram jednu youtubericu: Hot piece of old man ass