Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#4426 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
Ako sam ja dobro upratio, šest utakmica protiv Mourihnovog Reala, tri pobjede, dva remija, jedan poraz. Ali to su samo brojke.
Zbog toga sam se ja zbunio, bilo je vise utakmica od samo ovih ligaskih. Bio je i Kup mescini.
jeza u ledja

#4427 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by jeza u ledja »

odesveuhonduras wrote:a šta bi bilo da nije tamo mourinha ? ne igra se fudbal radi međusobnih dvoboja reala i barcelone. Sama činjenica da je Real Madrid, po mišljenjima većine fudbalskih stručnjaka, ušao kao favorit u ovu zadnju utakmicu protiv ovakve Barcelone, dovoljno govori koliko je RM napredovao u njegovom mandatu.
Ja sam naveo medjusobne dvoboje da bih istakao da po njihovim rezultatima ne ispada da je Real velik zalogaj Barceloni.

A favoriti su jedino iz razloga sto im bjeze 3 bobe i sto su domacini. A i cini mi se da je novinarima dojadilo slusati o Barceloni pa traze moguce pretendente za tron.
LSD

#4428 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

odesveuhonduras wrote:a šta bi bilo da nije tamo mourinha ? ne igra se fudbal radi međusobnih dvoboja reala i barcelone. Sama činjenica da je Real Madrid, po mišljenjima većine fudbalskih stručnjaka, ušao kao favorit u ovu zadnju utakmicu protiv ovakve Barcelone, dovoljno govori koliko je RM napredovao u njegovom mandatu.

BTW, zaboravih odgovoriti na LSD-ovo navođenje "zahvaljivanja" Etou kao jedan od dobrih poteza Guardiole. Ne znam šta ti vidiš dobro u tome, kad je činjenica da je Barcelona izgubila 40-50 miliona eura na tom poslu i opet morala platiti 30-40 za Villu koji, blago rečeno, ne oduševljava već mjesecima
Ti gledaš brojke i eure...OK, to je tacno ali ne razumiješ sportski apsket....Eto je bio tempirana bomba u svlacionici (a i Zlatan kasnije), jednostavno se nije sviđao Guardioli (svakako je Samuela doveo Rajkard još u Laportinom mandatu) a dao mu je nogu jer je želio od Messija napraviti glavnu opasnost po gol protivnika i njemu dati sve ovlasti u napadu.
Kod Rajkarda u onoj debitantskoj sezoni kao malodobnik Messi je igrao desno krilo i nije bio prva meta Barsinog napada vec Eto'o....tu filozofiju je Pep razyebao i krenuo sa sasvim drugacijom postavkom napada, a vidimo kako to danas funkcioniše - petarde pucaju redovno.
skenderija04

#4429 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

Raspravljamo o trenerima a jos smo pod utiskom utakmice. Mourinho je u subotu bio spor, bez reakcije, a izmjene su mu bile bez ikakvog uticaja na igru (Lass-Khedira,Ozil - Kaka) i treca (Di-Maria-Higuain) je donijela samo haos . Izgleda da je gol u prvoj minuti najvise iznenadio Mourinha.Guardiola je bio lucidniji i pravio je takticke promjene u toku same igre , pojacavsi sredinu a time osim posjeda,uspio je da anulira mozak madrida a to je Alonso, koji je objektivno bio u situaciji da ne zna koje mu je realno mjesto na terenu. Prebacivsi Alvesa u fazu napada Marcelo nije ucestvovao u fazi napada Reala a to je bio cilj.
Ipak ne sudimo samo po ovoj utakmici. Mourinho je dokazao da zna i vrlo dobro,sta treba raditi.Izgubio je ovu utakmicu, od osam utakmica protiv Barce dobio je jednu i remizirao dvije ali i dalje je u situaciji da osvoji sve tri bitne titule. Ja ne sumnjam u njegov kvalitet kao trenera i Reala kao ekipe sto se terena tice. Treba vidjeti kako ce reagovati nakon nove situacije po prvi put u ovoj sezoni. Kad pogledas kako Marca i As sibaju Mourinha (u manjoj mjeri) i Cristiana (do bola) moras biti psihicki veoma jak da bi pregrmio ovo pljuvanje.Sljedece kolo je jako bitno za Real i Mourinha.
sumirprimus

#4430 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

NEKAKO su meni djelovali ko kad bi poredio, federera sa nadalom i djokovicem,...
ono laganica tehnika, protiv trke i snage...
LSD

#4431 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

Ma pobjedili li Real Sevillu (a pobjedice garant) opet idu na +3 i opet valja Barsi ganjati Reala...a ove godine Barca više kiksa na tim "manjim" utakmicama i prosipa bodove u gostima nego Real (remiju u gostima protiv Sociedada,Valensije i Bilbaoa)...a tu Real pobjeđuje :roll:
sumirprimus

#4432 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

LSD wrote:Ma pobjedili li Real Sevillu (a pobjedice garant) opet idu na +3 i opet valja Barsi ganjati Reala...a ove godine Barca više kiksa na tim "manjim" utakmicama i prosipa bodove u gostima nego Real (remiju u gostima protiv Sociedada,Valensije i Bilbaoa)...a tu Real pobjeđuje :roll:
ha bolje tri nego 9,il 6...
ovako ima camp nou... 8-)
samo da opet barca ne prospe na kakog getafea,sto im je veca boljka negoli real...
skenderija04

#4433 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Ma pobjedili li Real Sevillu (a pobjedice garant) opet idu na +3 i opet valja Barsi ganjati Reala...a ove godine Barca više kiksa na tim "manjim" utakmicama i prosipa bodove u gostima nego Real (remiju u gostima protiv Sociedada,Valensije i Bilbaoa)...a tu Real pobjeđuje :roll:
Naravno. Liga se osvaja u Pamploni,Santanderu, protiv Levantea a ne u medjusobnom nadmetanju.
sumirprimus

#4434 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

mora i real jos negdje usput prosut....
skenderija04

#4435 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

sumirprimus wrote:mora i real jos negdje usput prosut....
Jarane samo se umrijeti mora. Vidjecemo, ni Real ni Barsa nece osvojiti sve bodove do kraja. Pitanje je ko ce prosuti vise.
sumirprimus

#4436 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

skenderija04 wrote:
Jarane samo se umrijeti mora. Vidjecemo, ni Real ni Barsa nece osvojiti sve bodove do kraja. Pitanje je ko ce prosuti vise.
mah dfobro ja se nadam,.. :D
ko sto gledam,ala levante odlucjue ,stim da po dosad prikazanom,bolje real djeluje s ovim ekipama pogotov u gostima...
LSD

#4437 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

Teško, Real ubija u gostima ove sezone...Levante ih je onda iznenadio i od tada nemaju kiksa, a svoje komšije Atletico kantaju vec godinama.
Dr. Octagon

#4438 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Dr. Octagon »

LSD wrote:Ova generacija Barse je Pepovo dijelo i ova igra i sve to što krasi današnju Barsu...ne zaboravimo da se usudio zahvaliti jednom Ronaldinhu, zatim Eto'u, Decu, Vam Bomelu, Edmilsonu,Guilyiju, Gudjohnsenu...svim onim Rajkardovim zvijezdama se zahvalio, forsirao domacu školu, gradio igru oko Messija (od kojeg je napravio planetarnu zvijezdu) Inieste i Xavia, vratio Piquea iz Man.Utd koji je tamo bio višak a danas jedan od najboljih stopera, forsirao i napravio od Busqetsa reprezentativca Španije, stvorio i od jednog Pedra igraca i reprezentativca, evo sad gura opet momke iz Barsine škole Thiaga, Dos Santosa, Fontasa, Cuencu - priprema novu generaciju...samo se ne zna dokad ce biti na klupi Barce...covjek radi ko životinja i opet ga osporavaju....cak mu i uspjehe osporavaju (osvojene titule prvaka države, kupove i titule LP).
Zašto bi Guardiola negdje išao iz Barce, samo da bi se dodatno dokazivao nekakvih forumašima :?
Nema se on što nekome dokazivati, on je uzeo za 3 godine trenerskog staža više trofeja nego 90% trenera svijeta za citav svoj život...a nisu ni trofeji toliko bitni, koliko je donio novoga u svijetu fudbala.
To da je lako voditi jednu instituciju kao Barcu ili Real je notorna glupost....zapravo je najteži trenerski posao je voditi ta dva kluba, boriti se sa svim tim pritiskom navijaca, javnosti, medija, gdje su ocekivanja ogromna, opravdati sebe kao trenera jednog takvog giganta.
Dokazao se i kao igrac svojevremeno i sad kao trener.
:thumbup:
Čovjek je u kratkim crtama objasnio sve.Vi koji jednostavno ili nećete da shvatite ili se trudite ispasti pametni pa tvrdite drugačije od ovoga jednostavno niste realni.
skenderija04

#4439 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

sumirprimus wrote:
skenderija04 wrote:
mah dfobro ja se nadam,.. :D
ko sto gledam,ala levante odlucjue ,stim da po dosad prikazanom,bolje real djeluje s ovim ekipama pogotov u gostima...
Raspored je bitan. Real do kraja igra dvije utakmice vise kao domacin. Ne znam, na kraju znaju biti opasnije ekipe koje se bore za opstanak od onih sa zvucnijim imenom a bez neke ambicije i konkretnog cilja. Barca je spasila prvi mec loptu. Ostaje jako puno do kraja.
sumirprimus

#4440 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

a i povrede...duga je sezona,do iduceg klasika...
skenderija04

#4441 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

Jaso. Niko u decembru nije postao sampion.
Madrid

#4442 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Madrid »

:o
skenderija04 wrote:Jaso. Niko u decembru nije postao sampion.
Jesu Partizan i Dinamo :D
Real ako ne pobjedi Sevilju tek ce onda biti sok za njih, ipak prosut 6 bodova u 2 kola bi bilo previse...
veljaca

#4443 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veljaca »

ultima_palabra wrote:
veljaca wrote:Svi oni koji simpatisu Barcelonu, ili navijaju za nju a pogotovo oni koji je vole - trebali bi podici spomenik murinju - jer u zadnje 2 godine djeluje kao da je on kukavicje jaje u realu ..... Ipak je on bio u Barceloni - pa makar i na kratko ... To se ne zaboravlja ....
To je dobrano subjektivno razmišljanje... da ne kažem kakvu goru riječ :-D Jedini trener koji je Guardioli uzeo dva trofeja je Mourinho... i jedini trener protiv kojeg konstantno igraju teške utakmice.
Pa i jeste subjektivno :-D ....
Koliko je trofeja uzeo Pepe murinju ?

Btw - ja mislim da murinjo ima kompleks Pepe-a ..... kazu da mu i sliku ima u sobi ... :D
skenderija04

#4444 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

Madrid wrote::o
skenderija04 wrote:Jaso. Niko u decembru nije postao sampion.
Jesu Partizan i Dinamo :D
Real ako ne pobjedi Sevilju tek ce onda biti sok za njih, ipak prosut 6 bodova u 2 kola bi bilo previse...
Dobar :D .
Polako Madrid, jos je rano. Eto pauze u prvenstvu, dovoljno vremena da se sve zaboravi. Kad pocne liga sampiona i opet se vrate na ritam srijeda-subota sve ce biti drugacije. Madrid ima taj peh da ove sedmice nema bitnije utakmice u utorak/srijedu pa ce se clasico jos analizirati .Boli kad te zovu seronja dva dana , ali sedam je vec previse.
ultima_palabra

#4445 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

veljaca wrote:
ultima_palabra wrote:
veljaca wrote:Svi oni koji simpatisu Barcelonu, ili navijaju za nju a pogotovo oni koji je vole - trebali bi podici spomenik murinju - jer u zadnje 2 godine djeluje kao da je on kukavicje jaje u realu ..... Ipak je on bio u Barceloni - pa makar i na kratko ... To se ne zaboravlja ....
To je dobrano subjektivno razmišljanje... da ne kažem kakvu goru riječ :-D Jedini trener koji je Guardioli uzeo dva trofeja je Mourinho... i jedini trener protiv kojeg konstantno igraju teške utakmice.
Pa i jeste subjektivno :-D ....
Koliko je trofeja uzeo Pepe murinju ?

Btw - ja mislim da murinjo ima kompleks Pepe-a ..... kazu da mu i sliku ima u sobi ... :D
Pa valjda ovdje govorimo o Barceloni kao nekom mjerilu... Mourinhov Madrid je još u fazi stvaranja.
Ne znam za sliku, ja sam čuo da ima svoju sliku sa terena Camp Nou kad je Inter prošao u finale Lige prvaka ;-)
Madrid

#4446 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Madrid »

Ma sad do izrazaja dolazi trenerska sposobnost, po meni je veci sok Manchester imao ispadanjem iz LP, pa poslije toga odigrase veoma pristojnu partiju u Engleskoj...
Uglavnom vjerujem da ce ih Mourinho vratiti u zivot nakon ovog :dance:
skenderija04

#4447 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

Govorimo o profesionalcima. Oni su vec danas zaboravili na poraz. Ako nije tako onda vec mozemo pricati o problemu
sumirprimus

#4448 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

mozemo to i ovako posmatrati,sto hiljada,poraz,sto hiljada,sto hiljada sto hiljada,koji poraz? :mrgreen:
skenderija04

#4449 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

sumirprimus wrote:mozemo to i ovako posmatrati,sto hiljada,poraz,sto hiljada,sto hiljada sto hiljada,koji poraz? :mrgreen:
Pogodak. Samo navijaci osjecaju bol poraza.
sumirprimus

#4450 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

skenderija04 wrote:
sumirprimus wrote:mozemo to i ovako posmatrati,sto hiljada,poraz,sto hiljada,sto hiljada sto hiljada,koji poraz? :mrgreen:
Pogodak. Samo navijaci osjecaju bol poraza.
molim ljepo ne zaboravi i NAS simpatizere... :mrgreen:
Locked