Bas tako...quasar wrote:Nevolja i nas natjerala.skaut_83 wrote:Ovo ni blizu nije gotova prica ili su ovo ipak posljednji trzaji starog rezima...???
Interesantno kako su bosanci potrcali nazad u libiju i prvi smo koji su nastavili sa radnim aktivnostima'??? Zar smo toliko hrabri
LIBIJA
-
skaut_83
#4426 Re: LIBIJA
- Optimus Prime
#4427 Re: LIBIJA
Kakva ba inicijalna kapsula?spreca wrote:Amerika je bila inicijalna kapsula za "gradjanski rat" u Libiji.....Sta je uradila u Iraqu i u kakvom stanju je ostavila IraQ?....Iraq ce jos dugo da krvari kao i Libija....jer je to u americkom imperijalistickom interesu.....posle raspada SSSR amerika je krenula u svoje imperijalisticke pohode.....pa imaju oni Kubu,Venecuelu i nevidim da tamo izvoze "demokratiju"....bar tamo im je blize ...imali bi manje troskova a i pomogli bi komsiluku...nesto im logika nije jaca strana....Optimus Prime wrote:Koliko je meni poznato u Libiji je gradjanski rat bio u punom jeku, davno prije nego sto su Amerikanci odlucili da se stave na stranu pobunjenika.
I Slobina Jugoslavija je bila "funkcionalna".
Razlog je bio nezadovoljstvo sireg sloja libijskog naroda sa vladavinom koruptnog generala.
Amerikanci su na vrijeme uvidjeli odnos snaga i stavili se na stranu pobunjenika.
I kakve veze ima Irak sa Libijom?
Je li Amerika bila inicijalna kapsula za gradjanski rat u Bosni ili Kosovu?
- quasar
#4428 Re: LIBIJA
Irak sa Libijom ima veze po tome sto su to sada dvije duboko nesretne i podjeljene zemlje i nikad vise nece biti sto su bile, suverene i nezavisne.
Imaju veze jos po tome sto imaju ogromne rezerve nafte i što su htjeli sami da određuju koliko će je vaditi i prodavati.
Malo su slične i po tome što su se kačile sa USA oko nekakve demokratije, ko će mu ga znati šta je to.
Inače sasvim slučajne sličnosti.
Imaju veze jos po tome sto imaju ogromne rezerve nafte i što su htjeli sami da određuju koliko će je vaditi i prodavati.
Malo su slične i po tome što su se kačile sa USA oko nekakve demokratije, ko će mu ga znati šta je to.
- Optimus Prime
#4429 Re: LIBIJA
Eh kad bi bilo tako jednostavno!quasar wrote:Irak sa Libijom ima veze po tome sto su to sada dvije duboko nesretne i podjeljene zemlje i nikad vise nece biti sto su bile, suverene i nezavisne.
- spreca
#4430 Re: LIBIJA
Dali ti je mozda poznata suma dolara koju su amerikanci utrosili na rusenje postojecih rezima od Egipta do sirije,sto je direktno mijesanje u unutarnje stvari jedne suverene drzave?.Koje dao americi pravo da direktno rusi vlade suverenih drzava?....Po kome jos nije jasno da je Milosevoc bio igrac USA,koji je posle bio odbacen kao kurton?.....zasto se onda bunimo kad Tadic dolazi u Banja Luku ako to smatramo mijesanjem u unutrasne stvari BiHOptimus Prime wrote:Kakva ba inicijalna kapsula?spreca wrote:Amerika je bila inicijalna kapsula za "gradjanski rat" u Libiji.....Sta je uradila u Iraqu i u kakvom stanju je ostavila IraQ?....Iraq ce jos dugo da krvari kao i Libija....jer je to u americkom imperijalistickom interesu.....posle raspada SSSR amerika je krenula u svoje imperijalisticke pohode.....pa imaju oni Kubu,Venecuelu i nevidim da tamo izvoze "demokratiju"....bar tamo im je blize ...imali bi manje troskova a i pomogli bi komsiluku...nesto im logika nije jaca strana....Optimus Prime wrote:Koliko je meni poznato u Libiji je gradjanski rat bio u punom jeku, davno prije nego sto su Amerikanci odlucili da se stave na stranu pobunjenika.
Razlog je bio nezadovoljstvo sireg sloja libijskog naroda sa vladavinom koruptnog generala.
Amerikanci su na vrijeme uvidjeli odnos snaga i stavili se na stranu pobunjenika.
Irak i Libija imaju isti scenario...Iraq je bio optuzen znas za sta ,da nebih istu slamu prodavali svijetu u Libiji su samo malo izmjenili sminku svoje osvajacke pohlepe.Iran im je isto trn u oku....znas li koje prvi pomogao Iranu 1958 da dodje do nuklearnog programa?
U Bosni nije bio gradjanski rat......na bosnu je izvrsena agresija
- Optimus Prime
#4431 Re: LIBIJA
O teorijama zavjere mi se neda raspravljati, znas ono masoni, iluminati, cionisti itd.spreca wrote: Dali ti je mozda poznata suma dolara koju su amerikanci utrosili na rusenje postojecih rezima od Egipta do sirije,sto je direktno mijesanje u unutarnje stvari jedne suverene drzave?.Koje dao americi pravo da direktno rusi vlade suverenih drzava?....Po kome jos nije jasno da je Milosevoc bio igrac USA,koji je posle bio odbacen kao kurton?.....zasto se onda bunimo kad Tadic dolazi u Banja Luku ako to smatramo mijesanjem u unutrasne stvari BiH
Irak i Libija imaju isti scenario...Iraq je bio optuzen znas za sta ,da nebih istu slamu prodavali svijetu u Libiji su samo malo izmjenili sminku svoje osvajacke pohlepe.Iran im je isto trn u oku....znas li koje prvi pomogao Iranu 1958 da dodje do nuklearnog programa?
- spreca
#4432 Re: LIBIJA
Nema nikakvih teorija zavjere ......oni to ne odricu.....danas sam sluso na radiju interviju novog ambasadora USA u rusiji....na pitanja o arapskom proljecu muca kao da nikad nije cuo za Libiju i slicne zemlje.Nema veze ,ti misli da je tako kako mislisOptimus Prime wrote:O teorijama zavjere mi se neda raspravljati, znas ono masoni, iluminati, cionisti itd.spreca wrote: Dali ti je mozda poznata suma dolara koju su amerikanci utrosili na rusenje postojecih rezima od Egipta do sirije,sto je direktno mijesanje u unutarnje stvari jedne suverene drzave?.Koje dao americi pravo da direktno rusi vlade suverenih drzava?....Po kome jos nije jasno da je Milosevoc bio igrac USA,koji je posle bio odbacen kao kurton?.....zasto se onda bunimo kad Tadic dolazi u Banja Luku ako to smatramo mijesanjem u unutrasne stvari BiH
- Optimus Prime
#4433 Re: LIBIJA
Znaci Milosevic je americki igrac zato sto je novi ambasador SAD-a u Rusiji zamucao?spreca wrote:Nema nikakvih teorija zavjere ......oni to ne odricu.....danas sam sluso na radiju interviju novog ambasadora USA u rusiji....na pitanja o arapskom proljecu muca kao da nikad nije cuo za Libiju i slicne zemlje.Nema veze ,ti misli da je tako kako mislisOptimus Prime wrote:O teorijama zavjere mi se neda raspravljati, znas ono masoni, iluminati, cionisti itd.spreca wrote: Dali ti je mozda poznata suma dolara koju su amerikanci utrosili na rusenje postojecih rezima od Egipta do sirije,sto je direktno mijesanje u unutarnje stvari jedne suverene drzave?.Koje dao americi pravo da direktno rusi vlade suverenih drzava?....Po kome jos nije jasno da je Milosevoc bio igrac USA,koji je posle bio odbacen kao kurton?.....zasto se onda bunimo kad Tadic dolazi u Banja Luku ako to smatramo mijesanjem u unutrasne stvari BiH
- spreca
#4434 Re: LIBIJA
Ma hajde ba mozes ti to i bolje.....gdje ti vidje vezu Milosevica i novog ambasadoraOptimus Prime wrote:
Znaci Milosevic je americki igrac zato sto je novi ambasador SAD-a u Rusiji zamucao?
- nellington
#4435 Re: LIBIJA
K'o Herman Cainspreca wrote: Nema nikakvih teorija zavjere ......oni to ne odricu.....danas sam sluso na radiju interviju novog ambasadora USA u rusiji....na pitanja o arapskom proljecu muca kao da nikad nije cuo za Libiju i slicne zemlje.Nema veze ,ti misli da je tako kako mislis
- spreca
#4436 Re: LIBIJA
nellington wrote:K'o Herman Cainspreca wrote: Nema nikakvih teorija zavjere ......oni to ne odricu.....danas sam sluso na radiju interviju novog ambasadora USA u rusiji....na pitanja o arapskom proljecu muca kao da nikad nije cuo za Libiju i slicne zemlje.Nema veze ,ti misli da je tako kako mislis
Last edited by spreca on 24/01/2012 14:25, edited 2 times in total.
- Optimus Prime
#4437 Re: LIBIJA
Ne znam. Ti si spomenuo da je Milosevic bio americki igrac, koga su oni navodno preveslali bombardujuci njegove jedinice u Bosni i Kosovu, a i u majci Srbiji, sto opet po tvom nisu trebali jer je to ocigledno mjesanje u suverenitet druge zemlje.spreca wrote:Ma hajde ba mozes ti to i bolje.....gdje ti vidje vezu Milosevica i novog ambasadoraOptimus Prime wrote:
Znaci Milosevic je americki igrac zato sto je novi ambasador SAD-a u Rusiji zamucao?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Valjda su trebali pustit Milosevica da vrsi daljnje masakre nad Bosnjacima i Albancima.
- spreca
#4438 Re: LIBIJA
U pocetku je imao podersku amerike ali se je posle oteo kontroli i dobio je sto je zasluzio.....Bosna je tada bila clanica UN......Libija nije napala nikakvu susjednu drzavu......Optimus Prime wrote:Ne znam. Ti si spomenuo da je Milosevic bio americki igrac, koga su oni navodno preveslali bombardujuci njegove jedinice u Bosni i Kosovu, a i u majci Srbiji, sto opet po tvom nisu trebali jer je to ocigledno mjesanje u suverenitet druge zemlje.spreca wrote:Ma hajde ba mozes ti to i bolje.....gdje ti vidje vezu Milosevica i novog ambasadoraOptimus Prime wrote:
Znaci Milosevic je americki igrac zato sto je novi ambasador SAD-a u Rusiji zamucao?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Valjda su trebali pustit Milosevica da vrsi daljnje masakre nad Bosnjacima i Albancima.
- Optimus Prime
#4439 Re: LIBIJA
Jarane, stisni muda i otidji u Benghasi (pokrajina Kirenaika) pa izjavi tako nesto.spreca wrote:.Libija nije napala nikakvu susjednu drzavu......
Last edited by Optimus Prime on 24/01/2012 14:36, edited 1 time in total.
- spreca
#4440 Re: LIBIJA
Ne Majkl Makfolnellington wrote:K'o Herman Cainspreca wrote: Nema nikakvih teorija zavjere ......oni to ne odricu.....danas sam sluso na radiju interviju novog ambasadora USA u rusiji....na pitanja o arapskom proljecu muca kao da nikad nije cuo za Libiju i slicne zemlje.Nema veze ,ti misli da je tako kako mislis
- nellington
#4441 Re: LIBIJA
Sad izguglah MacFaula - koja lisica!spreca wrote: Ne Majkl Makfol
- spreca
#4442 Re: LIBIJA
Pa nisi valjda ocekivo nesto drugonellington wrote:Sad izguglah MacFaula - koja lisica!spreca wrote: Ne Majkl Makfol
- Intimus
#4444 Re: LIBIJA
Ja mislim da je Amerika za rat u Libiji sasvim slučajno saznala googlajući po internetu?!!Optimus Prime wrote:Kakva ba inicijalna kapsula?spreca wrote:Amerika je bila inicijalna kapsula za "gradjanski rat" u Libiji.....Sta je uradila u Iraqu i u kakvom stanju je ostavila IraQ?....Iraq ce jos dugo da krvari kao i Libija....jer je to u americkom imperijalistickom interesu.....posle raspada SSSR amerika je krenula u svoje imperijalisticke pohode.....pa imaju oni Kubu,Venecuelu i nevidim da tamo izvoze "demokratiju"....bar tamo im je blize ...imali bi manje troskova a i pomogli bi komsiluku...nesto im logika nije jaca strana....Optimus Prime wrote:Koliko je meni poznato u Libiji je gradjanski rat bio u punom jeku, davno prije nego sto su Amerikanci odlucili da se stave na stranu pobunjenika.
- Optimus Prime
#4445 Re: LIBIJA
Ma jok, samo je CIA uz pomoc subtilne propagande preko satelitskog programa isprala mozak Libijcima i uvjerlila ih da im je u stvari grozno pod Gaddafijem, nakon cega su finansirali pobunjenike, dopremili im oruzje, i organizovali pokret otpora.Intimus wrote:
Ja mislim da je Amerika za rat u Libiji sasvim slučajno saznala googlajući po internetu?!!![]()
- nellington
#4446 Re: LIBIJA
Je'l' mu Žirinovski došao u posolstvo? Naime, oni imaju dugu zajedničku historiju, i to ne baš lijepuspreca wrote:Pa nisi valjda ocekivo nesto drugonellington wrote:Sad izguglah MacFaula - koja lisica!spreca wrote: Ne Majkl Makfol......odmah po dolasku prvo je sabro rusku opoziciju na ambasadi
- Intimus
#4447 Re: LIBIJA
Ahaaa! Dešavanje naroda?!Optimus Prime wrote:Ma jok, samo je CIA uz pomoc subtilne propagande preko satelitskog programa isprala mozak Libijcima i uvjerlila ih da im je u stvari grozno pod Gaddafijem, nakon cega su finansirali pobunjenike, dopremili im oruzje, i organizovali pokret otpora.Intimus wrote:
Ja mislim da je Amerika za rat u Libiji sasvim slučajno saznala googlajući po internetu?!!![]()
.
Inače se stvari u svijetu tako slučajno dešavaju...
- Optimus Prime
#4448 Re: LIBIJA
Ma kazem ja, subtilna propaganda preko satelitskog programa.Intimus wrote:Ahaaa! Dešavanje naroda?!Optimus Prime wrote:Ma jok, samo je CIA uz pomoc subtilne propagande preko satelitskog programa isprala mozak Libijcima i uvjerlila ih da im je u stvari grozno pod Gaddafijem, nakon cega su finansirali pobunjenike, dopremili im oruzje, i organizovali pokret otpora.Intimus wrote:
.
![]()
Inače se stvari u svijetu tako slučajno dešavaju...
Inace je poznato da na svijetu ljudi ne mogu iskazati nezadovoljstvo ako CIA to nije aminovala.
Pored arapskog proljeca bili su i upetljani u francusku revoluciju i bokserski ustanak u Kini.
Suska se i da je Gavrilo Princip bio njihov covjek, a more bit i da su Hitlera doveli na vlast.
-
udrch
#4449 Re: LIBIJA
Jeli fakat ovi osvojili Benu Valid..stvarno je u nih ovo zajebancija od rata..
- spreca
#4450 Re: LIBIJA
Zirinovski nije bio pozvat,zato je u Dumi pokrenuo inicijativu za oduzimanje poslanickog mandata onima koji su se odazvali pozivu ambasadoranellington wrote: Je'l' mu Žirinovski došao u posolstvo? Naime, oni imaju dugu zajedničku historiju, i to ne baš lijepu