Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Black swan wrote:koliko ono često se mijenjaju diskovi prednji
i koja je ono cijena
Zavisi komi, kakve su kvalitete, nacina voznje, tezine automobila. Ja sam sa svojim presao 50 hiljada i evo jos malo, pa vrijeme za zamjenu. Brembo, Placeni 90 KM, i mislim da je to ok cijena.
Sad je velka ponuda diskova, kako u vijeni, tako i u kvaliteti
Throttle wrote:Kad ovakvi budu onda treba skupljat pare za zamjenu
ma moze ovo jos . nekada davno kupio ja yugu i nakon par dana zakocim malo jace kad ispade mi pakna . jbt toliko se bilo potrosilo sve da pakna nije vise mogla stajati na mjestu. jedva nekako do majstora dosao, sve rucnom kocio . ne znam kako bi sada ovom elektricnom kocio, morao bi se pri svakom kocenju skroz zaustaviti
Popravak odnoano servis spule na meganu 2 kod mene nije dugo trajao... Ponovo je pocelo krcknje nekih 7 dana i od danas airbag i service gore... Tako da od tog servisiranja spule, vracanja, lemljenja nema nista.. To je sve drzi vodu dok majstori odu... Meni samo nije jasno zbog cega te spule odlaze? Nasao sam polovnu poprilicno jeftino 40-50 KM pa cu kad uhvatim vremena otici pogledati...
Kako ja kao lajk mogu na polovnoj vidjeti da je ispravna? Ima li neko neki savjet... Hvaala
ne mozes vidjeti dok je ne rastavis i pregledas flat kabl.svaki se vremenom izlomi jel se to stalno zavrce i odvrce kako motas volanom..samo bacas pare i produzavas agoniju kupovinom polovnih...svaka stvar ima svoj vijek trajanja..novo je ipak novo...ako budes rastavljao kad sastavis moras tacno prebrojati krugove od kraja do kraja i koliko krugova ima letva volana od kraja do kraja i flat traku postaviti tacno na sredinu kao i tockove i uvijek mora biti po pola kruga lufta na flat traci da je volan ne nateze.to je i jedan od razloga zbog kojih se sjebe,ako je neko skidao volan i mrdnuo je...
bitanga_sa_otesa wrote:ne mozes vidjeti dok je ne rastavis i pregledas flat kabl.svaki se vremenom izlomi jel se to stalno zavrce i odvrce kako motas volanom..samo bacas pare i produzavas agoniju kupovinom polovnih...svaka stvar ima svoj vijek trajanja..novo je ipak novo...ako budes rastavljao kad sastavis moras tacno prebrojati krugove od kraja do kraja i koliko krugova ima letva volana od kraja do kraja i flat traku postaviti tacno na sredinu kao i tockove i uvijek mora biti po pola kruga lufta na flat traci da je volan ne nateze.to je i jedan od razloga zbog kojih se sjebe,ako je neko skidao volan i mrdnuo je...
Moze li ikakav indikator biti, recimo, ako je okreces lijevo desno bez rastavljanja i ne cuje se krckanje? Da se podesi ravno nastima i zavrsi? Joj nisam pametan... Oticu vidjeti koliko je nova...
milann1971 wrote:Grand scenic 2008. zeza me rucna kocnica automatska, napominjem da je vec mjenjana prije godinu i po, komplet nova dosla iz Slovenije...sad nekad hoce nekad nece da popusti sama kad krecem, moram je rucno otkociti inace da bi krenuo, kad ugasim auto upali se zuti znak P ...
Sa računarom se skida greška i sve bude OK
skinuo, sada sljaka ok, rece majstor ako slucajno se opet pojavi greska da je fora u rucici rucne kocnice i ona se zamijeni, ali misli da ce biti ok, reno clip dijagnostika rijesila problem
Je li neko imao problema sa greskom koju izbaci na oko 3000rpm u 5oj na nekih 110kmh, a pise "check injection".
Inace nema snage, kao MAF senzor ne radi (senzor protoka zraka) ali kad ga zamjenim i dalje imam isti problem. Turbina reparirana.
johntra wrote:Ima li neko 17-ke na Meganu? Kakva su iskustva? Kontam mijenjati svoje za 17-ke...
Kod mene su ljeti 17" na originalnim "Nervasport". Iskustva? Pojma nemam meni je ok.
Iako je uvijek bilo ono Megane II na 17" al to su ostaci od onih vremena kad je 16" bilo samo misaona imenica.
dgL_ wrote:Nova spula sa ablenderom za Megana 2 370 KM... I to se radi po narudzbi znaci nemaju na stanju... Hahahaha kumeee sto je puno, puno je...
Ako nema kvalitetne i jeftine alternative, onda nemas izbora.
Ma nasao sam polovnu varijantu dooosta povoljnije... Pa bolje mi je kupit 3 polovne (jedna ce valjda bit ispravna) nego bacit odjednom 370 KM... Veceras ce momak skinuti jos stoji na volanu a sutra cu otici da uzmem, na palama se nalazi nije ni daleko... Naso sam jos jednu u brezi negdje isto jeftino (udaren megane sa boka suvozacevog) pa cu oplest po tim varijantama...
Samo ne znam kako mogu da je ispitam prije nego je kupim onako... Nema neki provjeren nacin da se zna dal je pokidan ili zapetljan flet kabal... Jbg