Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#4426 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

Otprilike do 150 hiljada bi sve trebalo biti ok, ako nije u pitanju neki pacijent (ili pacijentica) u pogledu "znanja" vožnje...poslije je sve normalno koliko god čovjek pazio. Zato su takva auta i jeftinija. Ali troše 5 litara i hvale se ljudi pred komšijama...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4427 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Ja sam u gotovo istoj dilemi, da li uloziti odredjenu cifru, otprilike milju, ili prodati pa dodati tu milju ili malo vise za nesto drugo, novije, bar da se malo tjesim, kako vozim noviji auto. :mrgreen:
condy

#4428 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

Kupi BMW-a :mrgreen:
530i

#4429 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

konektovan wrote:Ja sam u gotovo istoj dilemi, da li uloziti odredjenu cifru, otprilike milju, ili prodati pa dodati tu milju ili malo vise za nesto drugo, novije, bar da se malo tjesim, kako vozim noviji auto. :mrgreen:
Nije to neka velika promjena.
Svi ti po piku koji nude zamjenu uz nečiju doplatu od par stoja ili milju, milju i po su u fazonu dajem dubok grob za malo plići...
konektovan

#4430 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

530i wrote:
konektovan wrote:Ja sam u gotovo istoj dilemi, da li uloziti odredjenu cifru, otprilike milju, ili prodati pa dodati tu milju ili malo vise za nesto drugo, novije, bar da se malo tjesim, kako vozim noviji auto. :mrgreen:
Svi ti po piku koji nude zamjenu uz nečiju doplatu od par stoja ili milju, milju i po su u fazonu dajem dubok grob za malo plići...
Ma znam ja to u potpunosti, al' je potreba za vise vrata, malo dete, dósadilo mi vise sjediste pomjerati, i ko radi taj mehanizam za sjediste, orden mu treba dodijeliti. :mrgreen: Sto se tíce mehanike, nema puno ulaganja, mozda jos koji put zamijeniti podloske dizni. :mrgreen: Trenutno je najveci problem ( vozacevo) sjediste, koje se raspada na bocnom sjedalnom dijelu. Spuzva vristi na sve strane. :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4431 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

Optimist wrote:
Mislis na Jeep-a?
aha :D
530i

#4432 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

konektovan wrote:
530i wrote:
Ma znam ja to u potpunosti, al' je potreba za vise vrata, malo dete, dósadilo mi vise sjediste pomjerati, i ko radi taj mehanizam za sjediste, orden mu treba dodijeliti. :mrgreen: Sto se tíce mehanike, nema puno ulaganja, mozda jos koji put zamijeniti podloske dizni. :mrgreen: Trenutno je najveci problem ( vozacevo) sjediste, koje se raspada na bocnom sjedalnom dijelu. Spuzva vristi na sve strane. :mrgreen:
Sjedište nije milja, nećeš ga naručivati novog iz fabrike :mrgreen:
amar1994

#4433 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
530i wrote:
uvali sjedista iz novijeg c4, ista je platforma, trebalo bi da odgovara :mrgreen:
konektovan

#4434 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

530i wrote:
konektovan wrote:
Sjedište nije milja, nećeš ga naručivati novog iz fabrike :mrgreen:
Ma nije, al' eto to nekako najvise bode u oci, i taj smrad od nafte u unutrasnjosti, zbog hebenih podloski. :mrgreen:

Al' i pored velike kilometraze, motor ne trosi ulje, ne trosi naftu, cojek se iznenadi nekad i pita da li je to moguce?! :mrgreen: Danas od Bradine do Zitomislica, 100 km, board pokazivao 3.1 l/100 Km, drama, a jos ga zena vozila!!!!! A ako jos napisem, da ga je na toj dionici vozila bez pete brzine, ama bas ni u jednom momentu ga nije presaltala dalje od cetvrte, rezultat je impresivan, bez obzira na konfiguraciju terena. :mrgreen:
pirmin

#4435 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by pirmin »

tempuser wrote:
pirmin wrote:Ne znam sta da radim sa Skodom <3
http://fs5.directupload.net/images/160318/dn545daa.jpg

2002 godina, 225k, da ulozim nekih 1500 Evreja, da obnovim neke stvari ili da ga prodam.
Do decembra se moram odluciti.
Ako te tacna, kilometraza nije strasna. Zavisi sta si dosad uradio na njemu. Ako te sad cekaju set kvacila, ovjest itd sto dodje na red na 200+ hiljada onda mu pozeli srecu i pusti niz rijeku, a ako si nesto radio do sad pa ces ga s tih milju i po Eura uteguti da nema daljih uvala onda se mozda i isplati
Vecina ovoga sto sam planirao raditi je oko ovjesa (pocevsi od opruga pa nadalje) ali kontam bas to sto kazes kad-tad su kvacilo, turbina itd. na redu tako da cu najvjerovatnije ici na neku zamjenu.
Da kojim slucajem imam uslove da izbjegnem troskove "ruku" obnovio bih ga dio po dio polako skupljajuci dijelove jer se radi o sasvim solidnom
i dobro izgledajucem autu (po mom ukusu). Ovako nece biti nikako racionalno ulagati vise.
tempuser

#4436 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tempuser »

pirmin wrote: Vecina ovoga sto sam planirao raditi je oko ovjesa (pocevsi od opruga pa nadalje) ali kontam bas to sto kazes kad-tad su kvacilo, turbina itd. na redu tako da cu najvjerovatnije ici na neku zamjenu.
Da kojim slucajem imam uslove da izbjegnem troskove "ruku" obnovio bih ga dio po dio polako skupljajuci dijelove jer se radi o sasvim solidnom
i dobro izgledajucem autu (po mom ukusu). Ovako nece biti nikako racionalno ulagati vise.
Kad bi poslije te milje i po uvale imao rjesen ovjes, kvacilo (da ne spekulisemo oko turbine) i sl pa da utegnut auto ostavis sebi jos izvjesno vrijeme onda bi se investicija isplatila, ovako si sam sebi odgovorio.
konektovan

#4437 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

tempuser wrote:
pirmin wrote: Vecina ovoga sto sam planirao raditi je oko ovjesa (pocevsi od opruga pa nadalje) ali kontam bas to sto kazes kad-tad su kvacilo, turbina itd. na redu tako da cu najvjerovatnije ici na neku zamjenu.
Kad bi poslije te milje i po uvale imao rjesen ovjes, kvacilo (da ne spekulisemo oko turbine) i sl pa da utegnut auto ostavis sebi jos izvjesno vrijeme onda bi se investicija isplatila, ovako si sam sebi odgovorio.

Ulaganje i ima smisla, samo ako se auto zadrzi.
Mlad i Nevin

#4438 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Mlad i Nevin »

Kao da je lako prodat nezatrpani mejt za dobru cijenu.....sve se to obije o glavu prije ili kasnije. Svako ko se kuzi u mehaniku ce na licu mjesta prepoznati dotrajalo kvacilo, zamajac ili turbinu.
basicm

#4439 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

Mlad i Nevin wrote:Kao da je lako prodat nezatrpani mejt za dobru cijenu.....sve se to obije o glavu prije ili kasnije. Svako ko se kuzi u mehaniku ce na licu mjesta prepoznati dotrajalo kvacilo, zamajac ili turbinu.
Kod nas je lakse prodati ovakvog audija za 8 hiljada nikakvog, nego za 11 dobrog (razlika onih 1500 eura sto je ulozio). Dzaba,raja samo trazi jeftino.
quarterback

#4440 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

basicm wrote:
Mlad i Nevin wrote:Kao da je lako prodat nezatrpani mejt za dobru cijenu.....sve se to obije o glavu prije ili kasnije. Svako ko se kuzi u mehaniku ce na licu mjesta prepoznati dotrajalo kvacilo, zamajac ili turbinu.
Kod nas je lakse prodati ovakvog audija za 8 hiljada nikakvog, nego za 11 dobrog (razlika onih 1500 eura sto je ulozio). Dzaba,raja samo trazi jeftino.
tacno
Kataklinger

#4441 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Kataklinger »

Trebao bih raditi geometriju trapa na autu. Da li da prvo sačekam još malo pa da to uradim nakon što stavim ljetni setup (felge 17") ili da uradim dok je još na zimskom setupu 16"? Da li je taj neki Ferhatović u Blažuju najbolji za to?
konektovan

#4442 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Kataklinger wrote:Trebao bih raditi geometriju trapa na autu. Da li da prvo sačekam još malo pa da to uradim nakon što stavim ljetni setup (felge 17") ili da uradim dok je još na zimskom setupu 16"? Da li je taj neki Ferhatović u Blažuju najbolji za to?
Ne bi ja dalje od Neškovica, istocno rajvosa, cijena 15 KM. :wink:
bitanga_sa_otesa

#4443 Re: Pitamo Mehanicare ?

konektovan wrote:
Ne bi ja dalje od Neškovica, istocno rajvosa, cijena 15 KM. :wink:
veze oni nemaju,ne znaju nastimat nagib prednjeg tocka na stojadinu ,a proslicovane im rupe na amortizeru....
Bakir1

#4444 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

mene je bitanga odveo i ja nemam zamjerke na uradjeno, na moj pomen neskovica rekao mi je isto sto i ovdje pise, a ja to ne bih osporavao ni sekunde :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#4445 Re: Pitamo Mehanicare ?

Image
amar1994

#4446 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

joj ficuge :shock: :run:
direstraits0078

#4447 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by direstraits0078 »

Rijetko ko ce da se potrudi oko nagiba, da ne spominjem zatur. Pise u kompjuktoru da se ne stima, i tu sva prica za njih zavrsava.
amar1994

#4448 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

kad ste vec kod nagiba, da li treba da se nesto stima kada se prelazi sa 15" felge na 17" felgu i obratno(obje fabricke, original)? :?
condy

#4449 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

bitanga_sa_otesa wrote:Image
Imali slika iznutra iz vozila :)

Svaka čast na urađenom
bitanga_sa_otesa

#4450 Re: Pitamo Mehanicare ?

condy wrote: Imali slika iznutra iz vozila :)

Svaka čast na urađenom
hvala ti,nazalost unutra ce biti ćuning,ne mogu uticati na to...nije moj auto...
Post Reply