Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#4426 Re: Pitamo Mehanicare ?
Otprilike do 150 hiljada bi sve trebalo biti ok, ako nije u pitanju neki pacijent (ili pacijentica) u pogledu "znanja" vožnje...poslije je sve normalno koliko god čovjek pazio. Zato su takva auta i jeftinija. Ali troše 5 litara i hvale se ljudi pred komšijama...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4427 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam u gotovo istoj dilemi, da li uloziti odredjenu cifru, otprilike milju, ili prodati pa dodati tu milju ili malo vise za nesto drugo, novije, bar da se malo tjesim, kako vozim noviji auto. 
-
530i
#4429 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nije to neka velika promjena.konektovan wrote:Ja sam u gotovo istoj dilemi, da li uloziti odredjenu cifru, otprilike milju, ili prodati pa dodati tu milju ili malo vise za nesto drugo, novije, bar da se malo tjesim, kako vozim noviji auto.
Svi ti po piku koji nude zamjenu uz nečiju doplatu od par stoja ili milju, milju i po su u fazonu dajem dubok grob za malo plići...
- konektovan
#4430 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma znam ja to u potpunosti, al' je potreba za vise vrata, malo dete, dósadilo mi vise sjediste pomjerati, i ko radi taj mehanizam za sjediste, orden mu treba dodijeliti.530i wrote:Nije to neka velika promjena.konektovan wrote:Ja sam u gotovo istoj dilemi, da li uloziti odredjenu cifru, otprilike milju, ili prodati pa dodati tu milju ili malo vise za nesto drugo, novije, bar da se malo tjesim, kako vozim noviji auto.
Svi ti po piku koji nude zamjenu uz nečiju doplatu od par stoja ili milju, milju i po su u fazonu dajem dubok grob za malo plići...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4431 Re: Pitamo Mehanicare ?
ahaOptimist wrote:
Mislis na Jeep-a?
-
530i
#4432 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sjedište nije milja, nećeš ga naručivati novog iz fabrikekonektovan wrote:Ma znam ja to u potpunosti, al' je potreba za vise vrata, malo dete, dósadilo mi vise sjediste pomjerati, i ko radi taj mehanizam za sjediste, orden mu treba dodijeliti.530i wrote:Nije to neka velika promjena.konektovan wrote:Ja sam u gotovo istoj dilemi, da li uloziti odredjenu cifru, otprilike milju, ili prodati pa dodati tu milju ili malo vise za nesto drugo, novije, bar da se malo tjesim, kako vozim noviji auto.
Svi ti po piku koji nude zamjenu uz nečiju doplatu od par stoja ili milju, milju i po su u fazonu dajem dubok grob za malo plići...Sto se tíce mehanike, nema puno ulaganja, mozda jos koji put zamijeniti podloske dizni.
Trenutno je najveci problem ( vozacevo) sjediste, koje se raspada na bocnom sjedalnom dijelu. Spuzva vristi na sve strane.
- amar1994
#4433 Re: Pitamo Mehanicare ?
uvali sjedista iz novijeg c4, ista je platforma, trebalo bi da odgovarakonektovan wrote:Ma znam ja to u potpunosti, al' je potreba za vise vrata, malo dete, dósadilo mi vise sjediste pomjerati, i ko radi taj mehanizam za sjediste, orden mu treba dodijeliti.530i wrote:Nije to neka velika promjena.konektovan wrote:Ja sam u gotovo istoj dilemi, da li uloziti odredjenu cifru, otprilike milju, ili prodati pa dodati tu milju ili malo vise za nesto drugo, novije, bar da se malo tjesim, kako vozim noviji auto.
Svi ti po piku koji nude zamjenu uz nečiju doplatu od par stoja ili milju, milju i po su u fazonu dajem dubok grob za malo plići...Sto se tíce mehanike, nema puno ulaganja, mozda jos koji put zamijeniti podloske dizni.
Trenutno je najveci problem ( vozacevo) sjediste, koje se raspada na bocnom sjedalnom dijelu. Spuzva vristi na sve strane.
- konektovan
#4434 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma nije, al' eto to nekako najvise bode u oci, i taj smrad od nafte u unutrasnjosti, zbog hebenih podloski.530i wrote:Sjedište nije milja, nećeš ga naručivati novog iz fabrikekonektovan wrote:
Ma znam ja to u potpunosti, al' je potreba za vise vrata, malo dete, dósadilo mi vise sjediste pomjerati, i ko radi taj mehanizam za sjediste, orden mu treba dodijeliti.Sto se tíce mehanike, nema puno ulaganja, mozda jos koji put zamijeniti podloske dizni.
Al' i pored velike kilometraze, motor ne trosi ulje, ne trosi naftu, cojek se iznenadi nekad i pita da li je to moguce?!
- pirmin
#4435 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vecina ovoga sto sam planirao raditi je oko ovjesa (pocevsi od opruga pa nadalje) ali kontam bas to sto kazes kad-tad su kvacilo, turbina itd. na redu tako da cu najvjerovatnije ici na neku zamjenu.tempuser wrote:Ako te tacna, kilometraza nije strasna. Zavisi sta si dosad uradio na njemu. Ako te sad cekaju set kvacila, ovjest itd sto dodje na red na 200+ hiljada onda mu pozeli srecu i pusti niz rijeku, a ako si nesto radio do sad pa ces ga s tih milju i po Eura uteguti da nema daljih uvala onda se mozda i isplatipirmin wrote:Ne znam sta da radim sa Skodom <3
http://fs5.directupload.net/images/160318/dn545daa.jpg
2002 godina, 225k, da ulozim nekih 1500 Evreja, da obnovim neke stvari ili da ga prodam.
Do decembra se moram odluciti.
Da kojim slucajem imam uslove da izbjegnem troskove "ruku" obnovio bih ga dio po dio polako skupljajuci dijelove jer se radi o sasvim solidnom
i dobro izgledajucem autu (po mom ukusu). Ovako nece biti nikako racionalno ulagati vise.
-
tempuser
#4436 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kad bi poslije te milje i po uvale imao rjesen ovjes, kvacilo (da ne spekulisemo oko turbine) i sl pa da utegnut auto ostavis sebi jos izvjesno vrijeme onda bi se investicija isplatila, ovako si sam sebi odgovorio.pirmin wrote: Vecina ovoga sto sam planirao raditi je oko ovjesa (pocevsi od opruga pa nadalje) ali kontam bas to sto kazes kad-tad su kvacilo, turbina itd. na redu tako da cu najvjerovatnije ici na neku zamjenu.
Da kojim slucajem imam uslove da izbjegnem troskove "ruku" obnovio bih ga dio po dio polako skupljajuci dijelove jer se radi o sasvim solidnom
i dobro izgledajucem autu (po mom ukusu). Ovako nece biti nikako racionalno ulagati vise.
- konektovan
#4437 Re: Pitamo Mehanicare ?
tempuser wrote:Kad bi poslije te milje i po uvale imao rjesen ovjes, kvacilo (da ne spekulisemo oko turbine) i sl pa da utegnut auto ostavis sebi jos izvjesno vrijeme onda bi se investicija isplatila, ovako si sam sebi odgovorio.pirmin wrote: Vecina ovoga sto sam planirao raditi je oko ovjesa (pocevsi od opruga pa nadalje) ali kontam bas to sto kazes kad-tad su kvacilo, turbina itd. na redu tako da cu najvjerovatnije ici na neku zamjenu.
Ulaganje i ima smisla, samo ako se auto zadrzi.
-
Mlad i Nevin
#4438 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kao da je lako prodat nezatrpani mejt za dobru cijenu.....sve se to obije o glavu prije ili kasnije. Svako ko se kuzi u mehaniku ce na licu mjesta prepoznati dotrajalo kvacilo, zamajac ili turbinu.
- basicm
#4439 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod nas je lakse prodati ovakvog audija za 8 hiljada nikakvog, nego za 11 dobrog (razlika onih 1500 eura sto je ulozio). Dzaba,raja samo trazi jeftino.Mlad i Nevin wrote:Kao da je lako prodat nezatrpani mejt za dobru cijenu.....sve se to obije o glavu prije ili kasnije. Svako ko se kuzi u mehaniku ce na licu mjesta prepoznati dotrajalo kvacilo, zamajac ili turbinu.
-
quarterback
#4440 Re: Pitamo Mehanicare ?
tacnobasicm wrote:Kod nas je lakse prodati ovakvog audija za 8 hiljada nikakvog, nego za 11 dobrog (razlika onih 1500 eura sto je ulozio). Dzaba,raja samo trazi jeftino.Mlad i Nevin wrote:Kao da je lako prodat nezatrpani mejt za dobru cijenu.....sve se to obije o glavu prije ili kasnije. Svako ko se kuzi u mehaniku ce na licu mjesta prepoznati dotrajalo kvacilo, zamajac ili turbinu.
-
Kataklinger
#4441 Re: Pitamo Mehanicare ?
Trebao bih raditi geometriju trapa na autu. Da li da prvo sačekam još malo pa da to uradim nakon što stavim ljetni setup (felge 17") ili da uradim dok je još na zimskom setupu 16"? Da li je taj neki Ferhatović u Blažuju najbolji za to?
- konektovan
#4442 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne bi ja dalje od Neškovica, istocno rajvosa, cijena 15 KM.Kataklinger wrote:Trebao bih raditi geometriju trapa na autu. Da li da prvo sačekam još malo pa da to uradim nakon što stavim ljetni setup (felge 17") ili da uradim dok je još na zimskom setupu 16"? Da li je taj neki Ferhatović u Blažuju najbolji za to?
- bitanga_sa_otesa
#4443 Re: Pitamo Mehanicare ?
veze oni nemaju,ne znaju nastimat nagib prednjeg tocka na stojadinu ,a proslicovane im rupe na amortizeru....konektovan wrote:
Ne bi ja dalje od Neškovica, istocno rajvosa, cijena 15 KM.
- Bakir1
#4444 Re: Pitamo Mehanicare ?
mene je bitanga odveo i ja nemam zamjerke na uradjeno, na moj pomen neskovica rekao mi je isto sto i ovdje pise, a ja to ne bih osporavao ni sekunde 
- bitanga_sa_otesa
- amar1994
#4446 Re: Pitamo Mehanicare ?
joj ficuge

-
direstraits0078
#4447 Re: Pitamo Mehanicare ?
Rijetko ko ce da se potrudi oko nagiba, da ne spominjem zatur. Pise u kompjuktoru da se ne stima, i tu sva prica za njih zavrsava.
- amar1994
#4448 Re: Pitamo Mehanicare ?
kad ste vec kod nagiba, da li treba da se nesto stima kada se prelazi sa 15" felge na 17" felgu i obratno(obje fabricke, original)? 
-
condy
#4449 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imali slika iznutra iz vozilabitanga_sa_otesa wrote:
Svaka čast na urađenom
- bitanga_sa_otesa
#4450 Re: Pitamo Mehanicare ?
hvala ti,nazalost unutra ce biti ćuning,ne mogu uticati na to...nije moj auto...condy wrote: Imali slika iznutra iz vozila![]()
Svaka čast na urađenom