BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Mračajski proto
#4426 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kakvi smo mi jadovi, svega mi. Niko nas neće.
- Infaze Studio
#4427 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nek' su se pljuvaci izrigali po Savezu, PApetu, uposlenicima saveza, igracima koji nece da pricaju sa potencijalnim reprezentativcima itd cim je izasao "clanak" o "izjavi" njegovog postenog babe i majke 
- GeneralBHF
#4428 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Bas tako...neka ide dovraga!Warashii wrote:Medunjanin, Misimovic, Spahic, Pjanic, Begovic su cist dokaz da ako neko zeli da igra za BiH reprezentaciju to i moze ali ako ne zeli dzaba i crveni sag pred njim prostrti.
Ko ne zeli ne mora a ko zeli doci.
Samo kasno ce se sjetiti!
- GeneralBHF
#4429 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Treba da shvatis da je kritika uvijek dobra...da se ne opuste ljudi pri radu i da malo trzaju u strahu pritiska javnosti.Infaze Studio wrote:Nek' su se pljuvaci izrigali po Savezu, PApetu, uposlenicima saveza, igracima koji nece da pricaju sa potencijalnim reprezentativcima itd cim je izasao "clanak" o "izjavi" njegovog postenog babe i majke
-
Eborg
#4430 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Medunjanin je isti pakaš kao i ovaj, to svaki ozbiljan navijač reprezentacije zna. Odbio je poziv BiH, tačnije pravio se lud i mater mu se javljala na telefon nakon što je on sedmicama sebi dizao cijenu i vagao između Holandije i BiH a onda otputovao sa holandskom reprezentacijom kada je upao u njihovu ekipu. Ispušio kod njih i povukao B opciju - Bosna i Hercegovina. Dakle, Medunjanin je Izet Hajrović koji je ispušio tamo gdje je odabrao.
Pjanić i Begović su prešli kod nas direktno iz ekipa u kojima su imali zagarantovano mjesto, nećemo o (ne)kvalitetu istih i jako su malo (ako ikako) kalkulirali preko medija.
Spahić i Misimović su specifični. Spahić je oduvijek igrao za BiH (ne znam doduše je li istina da je igrao za Hrvatsku U17 ili tako nešto) dok je Misimović prešao kod nas nakon što je izgubio mjesto u Srbiji (tadašnoj Jugoslaviji) ali nije kalkulirao. Čim je dobio poziv nakon razgovora sa Salihamidžićem - došao je.
Pjanić i Begović su prešli kod nas direktno iz ekipa u kojima su imali zagarantovano mjesto, nećemo o (ne)kvalitetu istih i jako su malo (ako ikako) kalkulirali preko medija.
Spahić i Misimović su specifični. Spahić je oduvijek igrao za BiH (ne znam doduše je li istina da je igrao za Hrvatsku U17 ili tako nešto) dok je Misimović prešao kod nas nakon što je izgubio mjesto u Srbiji (tadašnoj Jugoslaviji) ali nije kalkulirao. Čim je dobio poziv nakon razgovora sa Salihamidžićem - došao je.
- Infaze Studio
#4431 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Jest' al necemo ih mi prepasti svojim pljuvackim primitivizmom...Nikakve tu nema konstruktivne kritike, samo bezvezno vrijedjanje iz svakakvih razloga, nekih cak ni ne povezanih sa situacijom...Ali dosta je o ovom malom...GeneralBHF wrote:Treba da shvatis da je kritika uvijek dobra...da se ne opuste ljudi pri radu i da malo trzaju u strahu pritiska javnosti.Infaze Studio wrote:Nek' su se pljuvaci izrigali po Savezu, PApetu, uposlenicima saveza, igracima koji nece da pricaju sa potencijalnim reprezentativcima itd cim je izasao "clanak" o "izjavi" njegovog postenog babe i majke
- Infaze Studio
#4432 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Misimovic je sam u intervjuu prije par mjeseci rekao da ni on ne nza gdje bi zavrsio da nije bio u odnosima u kakvima je bio sa Pizonom. Znaci, moze se reci da je i Misketu BiH bila opcija B...ALi ja ga volim i cijenim i ne zelim ni misliti da je to tako (iako mi se ucinilo da je tako nesto mislio da kaze)..Eborg wrote:Medunjanin je isti pakaš kao i ovaj, to svaki ozbiljan navijač reprezentacije zna. Odbio je poziv BiH, tačnije pravio se lud i mater mu se javljala na telefon nakon što je on sedmicama sebi dizao cijenu i vagao između Holandije i BiH a onda otputovao sa holandskom reprezentacijom kada je upao u njihovu ekipu. Ispušio kod njih i povukao B opciju - Bosna i Hercegovina. Dakle, Medunjanin je Izet Hajrović koji je ispušio tamo gdje je odabrao.
- Warashii
#4433 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Mah ne treba objasnjenje.Eborg wrote:Medunjanin je isti pakaš kao i ovaj, to svaki ozbiljan navijač reprezentacije zna. Odbio je poziv BiH, tačnije pravio se lud i mater mu se javljala na telefon nakon što je on sedmicama sebi dizao cijenu i vagao između Holandije i BiH a onda otputovao sa holandskom reprezentacijom kada je upao u njihovu ekipu. Ispušio kod njih i povukao B opciju - Bosna i Hercegovina. Dakle, Medunjanin je Izet Hajrović koji je ispušio tamo gdje je odabrao.
A iskreno govoreci Medunjanin je razmisljao o Holandiji, nije pokrice ali ipak Holandija i Svicarska ne mogu nikako u isti kos.
-
todd_smith
#4434 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
http://www.avaz.ba/sport/fudbal/cekali- ... u-docekali
i onda procitas ovo

Halo ba kakvi su to igraci da ti njima moras pred koljena da se bacas, bjezi ba, pun mi je kurac ove price "Tako smo i Zlatana izgubili...Pape/NSBiH smotani nista ne rade, njihova krivica"
Ne serite, da ti zelis da igras za svoju zemlju, nema tog trenera, p*cke i k*rca da ti moze misljenje drugacije okrenuti
Mali je dijasporce, tipa koji Bosnu posjeti jednom godisnje, ako i to, i to je "njegova" drzava. Mojne mi te spike vise, Pjanic i Misimovic koji su bili veci talenti u to vrijeme i vise se pritiska na njih vrsilo, su znali gdje ce i kako ce, i sad ovome Wenger ZA KLUB dolazio, ocekuje da mu i Pape za VLASTITU ZEMLJU dolazi i moli? U skokovima znas gdje ces odmah momak
i onda procitas ovo

Halo ba kakvi su to igraci da ti njima moras pred koljena da se bacas, bjezi ba, pun mi je kurac ove price "Tako smo i Zlatana izgubili...Pape/NSBiH smotani nista ne rade, njihova krivica"
Ne serite, da ti zelis da igras za svoju zemlju, nema tog trenera, p*cke i k*rca da ti moze misljenje drugacije okrenuti
Mali je dijasporce, tipa koji Bosnu posjeti jednom godisnje, ako i to, i to je "njegova" drzava. Mojne mi te spike vise, Pjanic i Misimovic koji su bili veci talenti u to vrijeme i vise se pritiska na njih vrsilo, su znali gdje ce i kako ce, i sad ovome Wenger ZA KLUB dolazio, ocekuje da mu i Pape za VLASTITU ZEMLJU dolazi i moli? U skokovima znas gdje ces odmah momak
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4435 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ma nama je svaki igrač koji želi da igra dobar...takva nam je situacija u zemlji da će, na duže staze, biti bolji igrači iz dijaspore, koji nisu zanimljivi "matičnim" zemljama, nego igrači naše domaće lige. Jedina nam je nada za domaće igrače da što ranije napuste BiH i uđu u jedan profesionalni režim rada, pa se možemo nadati da će nam Češka, Slovačka, Rusija, Poljska stvoriti par igrača.Eborg wrote:Medunjanin je isti pakaš kao i ovaj, to svaki ozbiljan navijač reprezentacije zna. Odbio je poziv BiH, tačnije pravio se lud i mater mu se javljala na telefon nakon što je on sedmicama sebi dizao cijenu i vagao između Holandije i BiH a onda otputovao sa holandskom reprezentacijom kada je upao u njihovu ekipu. Ispušio kod njih i povukao B opciju - Bosna i Hercegovina. Dakle, Medunjanin je Izet Hajrović koji je ispušio tamo gdje je odabrao.
-
marschall
#4436 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Warashii wrote:Medunjanin, Misimovic, Spahic, Pjanic, Begovic su cist dokaz da ako neko zeli da igra za BiH reprezentaciju to i moze ali ako ne zeli dzaba i crveni sag pred njim prostrti.
Ko ne zeli ne mora a ko zeli doci.
Sve to stoji.
Ali ja mislim da je malo neozbiljno se samo oslonit na tu strategiju. Ako hoce hoce ako nece ne mora.
cilj je jacanje repke a nacina ima raznih. dok se repka ne dovede na taj nivo. da se stvar okrene u nasu korist tako sto bi ovi klinci preko svojih menadzera sami molili za mjesto u reprezentaciji, mi moramo dobro razmislit i rukave zavrnit.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4437 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
a de malo rasmisli o ovoj dilemi:Warashii wrote: Mah ne treba objasnjenje.
A iskreno govoreci Medunjanin je razmisljao o Holandiji, nije pokrice ali ipak Holandija i Svicarska ne mogu nikako u isti kos.
Hitzveld ili Pape?
taman što je Holandija za BiH kao reprezentacija to je Ottmar Hitzveld za Papeta kao trener...uz dužno poštovanje prema Papetu kao igraču i kao i treneru, jer je ipak jedan od boljih, ako ne i najbolji na kormilu naše reprezentacije do sada.
-
dezurni_ucenik
#4438 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Hajrovic isto kao i Alen Halilovic-odabrao zemlju u kojoj je rodjen.Ne znam cemu silni komentari sa odlaskom mame na pazar na njegov racun a za Alena svi sutili...
- Mračajski proto
#4439 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
A jeste navalili, samo mu dižete cenu. Ko ga piša.
-
hladno
#4440 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kad već nabrajate ko je o kome razmišljao, onda je i Begović o Kanadi, a zar je bitno sad. Skoro niko se toga više ni ne sjeća jer igraju za nas. Treba svakog zvati ko ima ikakvu šansu da zaigra za nas. Pa nismo mi ni Brazil ni Španija da imamo igrača za rasipanje. Pola nam reprezentativaca sjedi na klupi, a za drugu polovinu ni neznam gdje igraju. Imamo 8-9 igrača da valja, ona 2-3 vazda krpimo nešto, a klupe nemamo. Zvat sve redom a to ko igra srcem a ko ne okačit mačku o rep. Ko je sportista trudit će se a ko nije neće. Ovog smo izgubili sretno mu, hajmo dalje, za idućeg se više potruditi.
- and
#4441 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ma ovo su sve laži.puno toga se ne zna,ali sa ovim momcima odavno se u kontaktu i da su oni htjeli igrati za bih sigurno im ne bi bio problem završiti papire.odavno su što iz saveza,što spaha i neki igrači razgovarali sa mnogim od tih momaka.eto ovoga hajrovića je lično kontaktirao jedan od najboljih svjetskih napadača i objasnio mu proceduru.šta još hoće?Generalbih wrote:Ma znao sam da je do nasih govana u savezu jer kada sam zivio vani ako mi treba nesto iz ambasade to je da se ubijes iz razloga sto ih redovno nema na poslu a sto i ne zele da rade svoj posao.shalla wrote:Mrsko mi prekucavati tekst pa vam evo slika, dakle kao što smo i pretpostavljali, niko od nehljebovića sa platnog spiska saveza se nije udostojio da kontaktira Hajroviće da im objasni šta oni trebaju pokrenuti/uraditi da bi dobili sportsko državljanstvo/pasoš (šta već nemaju)...
Ljudi nas administracija na svim nivoima ubi. Uhljebili se i sta ih briga!
momak je jedva čekao poziv švicarske,jer on samo razmišlja o parama,kao i njegov otac i naravno da nisu ni razmišljali o bih.ta priča o bih im je samo poslužila kao pritisak da ga pozovu tamo gdje on želi igrati i dočekao je taj poziv.
-
marschall
#4442 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sarajevo_Grad wrote:A jeste navalili, samo mu dižete cenu. Ko ga piša.
on nije bitan. bitna je repka.
baza nasih igraca trenutno jest dijaspora.
zar je previse ocekivat da u savezu ima jedan covjek koji ce ovim momcima ici na vrata i pricat im price koje oni zele da cuju. dizat ih u zvjezde i hvalit dok se ne ovjere?
- Warashii
#4443 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa jbte sta bi im trebalo?marschall wrote: Sve to stoji.
Ali ja mislim da je malo neozbiljno se samo oslonit na tu strategiju. Ako hoce hoce ako nece ne mora.
cilj je jacanje repke a nacina ima raznih. dok se repka ne dovede na taj nivo. da se stvar okrene u nasu korist tako sto bi ovi klinci preko svojih menadzera sami molili za mjesto u reprezentaciji, mi moramo dobro razmislit i rukave zavrnit.
Nemamo nekih aman za aman skola fudbala, niti nekih extra rezultata, sve do sada sto je uradjeno uradjeno je voljom onih igraca koji nastupaju za reprezentaciju i pojedinih ljudi oko naseg fudbala pa tako da ako nema volje samog igraca onda nema neke pretjerane potrebe da se zali za nekim igracima, toliko ih je vec izrazilo ljubav prema drugim reprezentacijama tako da sve ovo nije ni vrijedno spomena. Ako hoces izvoli, treba poslati neki poziv i obaviti razgovor kao sto je i uradjeno ali ako on ne zeli sta se tu moze uraditi? Da se jos na****** ?
-
Eborg
#4444 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Znajući naše novinare ja ovo ne bih uzimao za ozbiljno. Čiji je ovo telefon, kao Hajrovićev? Baš će on eto ovo objavljivati. A Džeko koji bi možda i objavio sigurno sebe nema kao "Džeko City".

- Warashii
#4445 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
MA nema sta, neka ga nek igraJoseMujica wrote: Hitzveld ili Pape?
taman što je Holandija za BiH kao reprezentacija to je Ottmar Hitzveld za Papeta kao trener...uz dužno poštovanje prema Papetu kao igraču i kao i treneru, jer je ipak jedan od boljih, ako ne i najbolji na kormilu naše reprezentacije do sada.
Meni je ovaj lik Svicarac i nema nista puno onog sto ga za BiH veze.
Mogao je igrati za BiH isto kao i za Svicarsku , to je njegova konacna odluka i ko ga j.
- and
#4446 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
evo sa dzekine zvanične stranice,njegova izjavaEborg wrote:Znajući naše novinare ja ovo ne bih uzimao za ozbiljno. Čiji je ovo telefon, kao Hajrovićev? Baš će on eto ovo objavljivati. A Džeko koji bi možda i objavio sigurno sebe nema kao "Džeko City".![]()
"Da, Emir Spahić i ja smo razgovarali sa Izetom Hajrovićem želeći mu pokazati da je dobrodošao u reprezentaciju BiH. Dugo smo razgovarali, objasnili mu sve procedure, a ostalo je bilo do njega. Da bi igrao za BiH mora promijeniti sportsko državljanstvo kao što su to uradili Begović, Pjanić i Mujdža, što smo mu i objasnili. Ostalo je bilo do njega, a on se odlučio ipak prihvatiti poziv Švicarske. Neka mu je sa srećom. Svako bira svoj put", kazao je Džeko, a ovim je očito i spuštena zavjesa na slučaj Hajrović.
- GeneralBHF
#4447 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
A sta mislis da nije Dzeko proslijedio poruku Spahi ili nekom drugom pa sa njegovog mobitela koji ga je zaveo kao Dzeko CIty.Eborg wrote:Znajući naše novinare ja ovo ne bih uzimao za ozbiljno. Čiji je ovo telefon, kao Hajrovićev? Baš će on eto ovo objavljivati. A Džeko koji bi možda i objavio sigurno sebe nema kao "Džeko City".![]()
Mozda je ovo Spahin mobitel ali nije bitno. Bitna je poruka polu-pismenog covjeka!
- GeneralBHF
#4448 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Stvar je u tome sto je u Alena mama Hrvatica pa ima logike da igra za Hrvatsku kao i za Bosnu!CVIKERASH wrote:Hajrovic isto kao i Alen Halilovic-odabrao zemlju u kojoj je rodjen.Ne znam cemu silni komentari sa odlaskom mame na pazar na njegov racun a za Alena svi sutili...
-
dezurni_ucenik
#4449 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
GeneralBHF wrote:Stvar je u tome sto je u Alena mama Hrvatica pa ima logike da igra za Hrvatsku kao i za Bosnu!CVIKERASH wrote:Hajrovic isto kao i Alen Halilovic-odabrao zemlju u kojoj je rodjen.Ne znam cemu silni komentari sa odlaskom mame na pazar na njegov racun a za Alena svi sutili...
Poenta : ko ih jebe i jednog i drugog ...
- GeneralBHF
#4450 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Uredu dobit ce i pare vremenom samo sto je sada mnogo gladan! Sta onda kada bude imao pare? Sta ce mu davati dodatno zadovoljstvo u zivotu? Zasto ce se boriti?and wrote:ma ovo su sve laži.puno toga se ne zna,ali sa ovim momcima odavno se u kontaktu i da su oni htjeli igrati za bih sigurno im ne bi bio problem završiti papire.odavno su što iz saveza,što spaha i neki igrači razgovarali sa mnogim od tih momaka.eto ovoga hajrovića je lično kontaktirao jedan od najboljih svjetskih napadača i objasnio mu proceduru.šta još hoće?Generalbih wrote:Ma znao sam da je do nasih govana u savezu jer kada sam zivio vani ako mi treba nesto iz ambasade to je da se ubijes iz razloga sto ih redovno nema na poslu a sto i ne zele da rade svoj posao.shalla wrote:Mrsko mi prekucavati tekst pa vam evo slika, dakle kao što smo i pretpostavljali, niko od nehljebovića sa platnog spiska saveza se nije udostojio da kontaktira Hajroviće da im objasni šta oni trebaju pokrenuti/uraditi da bi dobili sportsko državljanstvo/pasoš (šta već nemaju)...
Ljudi nas administracija na svim nivoima ubi. Uhljebili se i sta ih briga!
momak je jedva čekao poziv švicarske,jer on samo razmišlja o parama,kao i njegov otac i naravno da nisu ni razmišljali o bih.ta priča o bih im je samo poslužila kao pritisak da ga pozovu tamo gdje on želi igrati i dočekao je taj poziv.
U Bosni ga niko jebavat nece. Bit ce levat koji se prodao ko' neka kurva!
Kada dodje na odmor ja cu organizovati hajku 100 ljudi koji ce pred njegovom kucom skinuti gace i pokazati guzicu.
Njegov obraz je ravan toj guzici!