šminkerSenći wrote:Evo posadio sam i grah ćuću.
Bášča
Moderator: anex
-
safran
#4426 Re: Bášča
- Senći
#4427 Re: Bášča
Kad grah malo poraste tad se okopa i pljevi.Ratarka wrote:znaci ti to neces kasnije plijeviti itd?
- Banksy
#4429 Re: Bášča
Senći wrote:Evo posadio sam i grah ćuću.
A ja mislila nema gorih od mene ...
Naklon do poda
(12. red ti je malo otišao ulijevo ...
-
emirolini
#4430 Re: Bášča
Plodovi su odlicni, nesto kao cvrsta verzija volovskog srca, naravno sacuvao sjeme i ove godine je niklo ko' travazijad_e wrote:"emirolini" Sta bi sa paradajzom od prosle godine jesi li ga uspio sacuvati i sta mislis o njemu kakav je?emirolini wrote:Evo i slika, sjetio se da imam ali je od 20tog Maja. To je taj paradajz u bijelim kantama ( za lakse nosanje kada bude zima ).
Kupljen je u Budimpesti na sajmu jos prosle godine pa je cekao sadnju za ovu godinu. Ne znam da li ima gdje kod nas, bio sam skeptik oko "drvo" ali vec sad pokazuje znakove da je puno puno deblje nego obicno stablo paradajza bas kako stoji u upustvu.
- Mu'min
#4431 Kosaščica?
Pošto u temi o kosačicamaniko ništa ne piše, da reko upitam ovdje (a možete i tamo odgovoriti):
sa čime uređujete njivu, bašču, oko kuće? Da li bosanskom ručnom kosom ili imate kakvu sprava tipa trimera?
Šta mi predlažete za nabavku uz predpostavku da bi imao posla na 2-3 duluma zemlje oko 3x godišnje?
sa čime uređujete njivu, bašču, oko kuće? Da li bosanskom ručnom kosom ili imate kakvu sprava tipa trimera?
Šta mi predlažete za nabavku uz predpostavku da bi imao posla na 2-3 duluma zemlje oko 3x godišnje?
-
Ratarka
#4432 Re: Kosaščica?
benzinsku kosilicu!Mu'min wrote:Pošto u temi o kosačicamaniko ništa ne piše, da reko upitam ovdje (a možete i tamo odgovoriti):
- Mu'min
#4433 Re: Bášča
Bencinska sigurno mora biti jer nemam 2 kilometra kabla. 
-
Ratarka
#4434 Re: Bášča
ccc, bas sam mislila da ti predlozim elektricnuMu'min wrote:Bencinska sigurno mora biti jer nemam 2 kilometra kabla.
slucajno nam je jedan drug u petak rekao da neko njegov prodaje benzinsku, ako hoces da pitam pa da ti posaljem broj, drugu ideju nemam
- Mu'min
#4435 Re: Bášča
Ratarka
ovaj put kupujem novo i nešto za kvalitetno oko 1000 KM.
-
Ratarka
#4436 Re: Bášča
onda kupi neku samohodnu i rijesio si trajno, sve ostalo su u principu varijante za manje povrsine.... mi imamo tu benzinsku i ja sam joj glavni majstorMu'min wrote:Ratarka
elektricna kao i trimer su samo za male povrsine, bas male, i opet kabal smeta
-
flag
#4437 Re: Bášča
Hajde Bogati majstore vidi sta je mojom kosilicomRatarka wrote:onda kupi neku samohodnu i rijesio si trajno, sve ostalo su u principu varijante za manje povrsine.... mi imamo tu benzinsku i ja sam joj glavni majstorMu'min wrote:Ratarka
ovaj put kupujem novo i nešto za kvalitetno oko 1000 KM.![]()
- Senći
#4438 Re: Kosaščica?
Predlažem ti manju neku kosilicu sa točkovima. Ratarka ti je dobro rekla trimeri su za manje površine, a 2-3 duluma ipak je za kosilice. Ja imam motokultivator honda na koju mogu postaviti i kosu, samo još nisam kupio noževe i kosim ručnom kosom i to je slom.Mu'min wrote:Pošto u temi o kosačicamaniko ništa ne piše, da reko upitam ovdje (a možete i tamo odgovoriti):

-
Ratarka
#4439 Re: Bášča
dobaci ti to do mene, da ja vidim uvodni kabal, on cesto zezaflag wrote:Hajde Bogati majstore vidi sta je mojom kosilicomRatarka wrote:onda kupi neku samohodnu i rijesio si trajno, sve ostalo su u principu varijante za manje povrsine.... mi imamo tu benzinsku i ja sam joj glavni majstorMu'min wrote:Ratarka
ovaj put kupujem novo i nešto za kvalitetno oko 1000 KM.![]()
. Niko joj u Kantonu Sarajevo nema lijeka (osim mene sa malo benzina i upaljac
). Ja sam prosle godine imao fintu kako je upaliti... Malo podignem zadnji dio i malo je nagnem na desnu stranu... Ove godine sam polomio kompletan starter
. Sada cekam da u servisu nabave starter sa tri rupe... A trava raste k'o luda. Najsretniji bih bio da znam kosom kositi, u stvari mogao bih i nauciti, ali da kosu otkujem i belegijom (brusom) naostrim... To nikako da ufrstuljim.
-
Ratarka
#4440 Re: Bášča
ponovo procitah, pa nakon belegije, naostrit, ufrstuljit i to skontam da je ipak najbolje da ti uvratis do nas, uzmes ovo ispravno, neispravno ostavis da mi to pogledamo i vratis sve kako je bilo svaka dva mjeseca. kako god skontam.Ratarka wrote:dobaci ti to do mene, da ja vidim uvodni kabal, on cesto zezaflag wrote:Hajde Bogati majstore vidi sta je mojom kosilicomRatarka wrote:Ratarka
onda kupi neku samohodnu i rijesio si trajno, sve ostalo su u principu varijante za manje povrsine.... mi imamo tu benzinsku i ja sam joj glavni majstor![]()
. Niko joj u Kantonu Sarajevo nema lijeka (osim mene sa malo benzina i upaljac
). Ja sam prosle godine imao fintu kako je upaliti... Malo podignem zadnji dio i malo je nagnem na desnu stranu... Ove godine sam polomio kompletan starter
. Sada cekam da u servisu nabave starter sa tri rupe... A trava raste k'o luda. Najsretniji bih bio da znam kosom kositi, u stvari mogao bih i nauciti, ali da kosu otkujem i belegijom (brusom) naostrim... To nikako da ufrstuljim.
a ako ni to ne upali uzmes lijepo nasu, pokosis i vratis, ha ja
- Mu'min
#4441 Re: Bášča
Hvala svima za komentar.
samo da dodam još 1 sitnicu koji nisam a to je da teren nije ravan i bilo kakve na 4 točkića itd. ne dolaze u obzir, plus tu se radi o voćnjacima raznog kalibra sadnica i treba mi baš na motku.
Ma ako je čekalo toliko more još par mjeseci da si nađem ono što mi treba.
samo da dodam još 1 sitnicu koji nisam a to je da teren nije ravan i bilo kakve na 4 točkića itd. ne dolaze u obzir, plus tu se radi o voćnjacima raznog kalibra sadnica i treba mi baš na motku.
-
flag
#4442 Re: Bášča
Ratarka wrote: dobaci ti to do mene, da ja vidim uvodni kabal, on cesto zezaa ako ni to ne upali uzmes lijepo nasu, pokosis i vratis, ha ja
Nego u kojoj si ti mahali, gdje je tvoja zemlja? Ko da si i ti komšinica, naša je u G. Vlakovu.
-
Ratarka
#4443 Re: Bášča
zemlja nam lici, cinjenica, ali sam ja prema tarcinu, dalje mi je nego vama mada se po uratku ne bi rekloflag wrote:Ratarka wrote: dobaci ti to do mene, da ja vidim uvodni kabal, on cesto zezaa ako ni to ne upali uzmes lijepo nasu, pokosis i vratis, ha ja
![]()
![]()
Hvala majstore na ponudi... Ma valjda će konačno i moja kosilica (ovo ljeto) proraditi. Bilo kako bilo moram kupovati neku novu igračku. Još samo da se odlučim koju i šta da kupim.
Nego u kojoj si ti mahali, gdje je tvoja zemlja? Ko da si i ti komšinica, naša je u G. Vlakovu.
- zijad_e
#4444 Re: Bášča
Ta na ramenu brzo slomi covjeka i trava ne smije biti velika.Mu'min wrote:Hvala svima za komentar.
Nabavi kakvu polovnu na benzin 4 tockica, gledaj da nije kineska. Ja sam nabavio pre 4 godine za 200KM. Prezadovoljan, samo sto budu sitne popravke. Elhamdulilah radi ko singerica.
- Mu'min
#4445 Re: Bášča
Selam
Ziko nije ravan teren, 4-točak kosačica ne dolazi u obzir, trebam trimer.
Inače nastavimo ovdje: http://www.klix.ba/forum/kosacica-trime ... 12118.html
mahsuz selam
Ziko nije ravan teren, 4-točak kosačica ne dolazi u obzir, trebam trimer.
Inače nastavimo ovdje: http://www.klix.ba/forum/kosacica-trime ... 12118.html
mahsuz selam
-
Ratarka
#4446 Re: Bášča
kako se/da li uopste podupire patlidzan? ovaj vikend sam mislila njega da posadim u plastenik a niko nigdje jos nije pisao o patlidzanu pa nemam pojma....
-
safran
#4447 Re: Bášča
Sadila ja prošle godine i bio je mašala. Ne podupire se - ne trebaju mu kolci. Međutim, patlidžan ti je omiljeno brstilište krompirove zlatice - bukvalno ga preko noći ogole - pa obrati pažnju uvijek kakvo je stanje ispod listova i ukloni jaja.Ratarka wrote:kako se/da li uopste podupire patlidzan? ovaj vikend sam mislila njega da posadim u plastenik a niko nigdje jos nije pisao o patlidzanu pa nemam pojma....
-
flag
#4448 Re: Bášča
Ratarko, kako je već napisala safran, ne trebaju ti nikakvi podupirači za patlidžan. Evo kako je prošle godine iz moje bašte izgledao bijeli, jaje patlidžan.

Prošle godine je i ovaj i onaj rodio k'o lud.

Prošle godine je i ovaj i onaj rodio k'o lud.
-
safran
#4449 Re: Bášča
Stvarno prošla godina bila odlična za patlidžan. Ja ove godine imam plavi i neki ružičasti (Franchi).
Evo ga
http://www.plantsforall.co.uk/PRD_Produ ... ta-di-Rosa
Flag, kakav je ovaj bijeli?
Evo ga
http://www.plantsforall.co.uk/PRD_Produ ... ta-di-Rosa
Flag, kakav je ovaj bijeli?
- Mu'min
#4450 Re: Bášča
flag & Safran
kakav tretman vi imate za patlidžana, šta je najvažnije kod uzgoja pomenutih?
kakav tretman vi imate za patlidžana, šta je najvažnije kod uzgoja pomenutih?