SwatkiMawi13 wrote:Ma to je za glavu![]()
![]()
Odes u baby shop i kupis
![]()
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Vannolli
#4426 Re: Teretana
-
tarikBA
#4427 Re: Teretana
zato je i uteko ahahhaaMOSALJOZE wrote:Inače momak dok mu nismo rekli nije računao tezinu šipketarikBA wrote:dobio sam dojavu da je stavio 40kg na olimpijsku sipku i izvrnuo ga je teg .![]()
![]()
-
Vannolli
#4428 Re: Teretana
Zali Boze truda svih nas redom ovdje
. Ne sjecam se da sam se ikada ovoliko trudio objasniti neke stvari a sada vidim i zasto. Od sada lijepo ko dodje sa pitanjem, po cvaju na racun svima koliko nas je ovdje pa cemo pricati
. Do tada nek se svaki majmun penje na svoje drvo 
-
Astrix
#4429 Re: Teretana
E jest ti tesko palo sto si dao par savjeta u pm, ovaj forum citaju i ljudi koji ne pisu, nekom ce dobro doci koji savjet tako da nije zali boze truda.
- BAN___KAI
#4430 Re: Teretana
lol pa nisam umro nego su me ispravljali na mrtvom dizanjuSwatkiMawi13 wrote:Pitaj Ban Kai.a on se razumije i u to .. Samo da nije umro
Imam jos nekoliko dana do isteka ovoga mjeseca pa nisam vidio svrhe ista pisati.
-
Vannolli
#4431 Re: Teretana
Daleko od toga da mi je tesko palo, nikada mi nije bio problem dati savjet i uvijek cu rado to uraditi. Samo mi bilo glupo da smo se napricali svi mi redom a da covjeku nije ni do treniranja ni do savjeta...a to sto kazes da ih ima dosta sto citaju a ne pisu se u potpunosti slazem, na kraju krajeva i mi svi prelistamo 100.000 foruma i naucimo nesto bez da pisemoAstrix wrote:E jest ti tesko palo sto si dao par savjeta u pm, ovaj forum citaju i ljudi koji ne pisu, nekom ce dobro doci koji savjet tako da nije zali boze truda.
-
Mustang1
#4432 Re: Teretana
I ?BAN___KAI wrote:lol pa nisam umro nego su me ispravljali na mrtvom dizanjuSwatkiMawi13 wrote:Pitaj Ban Kai.a on se razumije i u to .. Samo da nije umro![]()
Imam jos nekoliko dana do isteka ovoga mjeseca pa nisam vidio svrhe ista pisati.
-
Vannolli
#4433 Re: Teretana
I veceras su ruke na redu pa ako ko ima kakvu novu vjezbu a da rastura neka slobodno baci prijedlogSwatkiMawi13 wrote:I ?BAN___KAI wrote:lol pa nisam umro nego su me ispravljali na mrtvom dizanjuSwatkiMawi13 wrote:Pitaj Ban Kai.a on se razumije i u to .. Samo da nije umro![]()
- 4m3l
#4434 Re: Teretana
Brate de se malo aktiviraj na forumu, nikad viska humora ne moze bitiBAN___KAI wrote:lol pa nisam umro nego su me ispravljali na mrtvom dizanjuSwatkiMawi13 wrote:Pitaj Ban Kai.a on se razumije i u to .. Samo da nije umro![]()
- MOSALJOZE
#4435 Re: Teretana
Mrtva tema bez tebe kan bai
-
Mustang1
#4436 Re: Teretana
Sad je napeto ... Posto je napisao da mu istice mjesec .. Da li ce produziti ili ne !? 
- devito
#4437 Re: Teretana
Koja je razlika izmedju proteina whey 100% i obicnog(ne 100%) whey proteina?
Bez ironije,molim konkretan odgovor
Bez ironije,molim konkretan odgovor
-
Chuckie
#4438 Re: Teretana
Whey je protein sirutke, ne znam sta mislis pod obicnim proteinom. Uslikaj deklaraciju proizvoda pa da vidimo.
- devito
#4439 Re: Teretana
Pa ne,msl imas whey 100% i whey koji nisu 100%,msl koji imaju 80%+ i tako.
E sad sigurno oni nesto imaju sto drugi nemaju.
Uglavnom shvatio sam da zavisi od proizvoda do proizvoda.
Npr. http://www.iammutant.com/products/mutantwhey.php
Mutantov whey nije 100%,jer sadrzi i glutamin,sto 100%whey nema.
- BAN___KAI
#4440 Re: Teretana
SwatkiMawi13 wrote:Sad je napeto ... Posto je napisao da mu istice mjesec .. Da li ce produziti ili ne !?
Neam pojma hocu li nastaviti ici jer stvarno najveci je problem ishrana, jer slabo jedem vise od 3 obroka jer nemam para. 50KM mjesecno a 25km teretana pa.
Ja sam mislim mislim mutant ili vanzemaljac iz druge galaksije.
Stvarno ja citavo vrijeme kontam da mi je lijeva ruka slabija od desne jer logicno sve radim desnom .
I ja fino uzeo one bucice za bicepse od mislim 9 kila i jedva podigoh to sa desnom rukom, a lijevom pravo lagano pa koji kurac ? stvarno ne kontam.
I jos onaj dan kada sam bench radio "Zadnji" i ruke su mi bile skroz umorne, mogao sam dici 40Kg ,a nisam imao nikako snage .
Nekoliko dana poslije cim sam usao kontam da cu moci puno vise dici jer sam 100% odmoran i sjeo da radim bench i jedva sam digao 30Kg.
Koji kurac, zar nebih trebao dici +50Kg ?
-
Mustang1
#4441 Re: Teretana
Popravio si mi sedmicu ..
Ne prekidaj ni u kom slucaju ! Covjek nema para da jede u pm
Ako se ne mozes pridrzavati ishrane ne moras ti svaki dan jesti ono pravo .. Ali sve sto trebas je da izbacis pastete,salame i slicno .. Ali tebi je to problem a ne novac !
- GreenWay
#4442 Re: Teretana
Whey imas isolat i koncentrat (koncentrat je taj gdje pise 100%). Koncentrati obično sadrže od 60 do 80% proteina, dok ostatak sadrži laktozu, masti i minerale. Izolat proteina sirutke sadrži oko 90 % i skroz malo laktoze i masti. Znaci tu gdje pise 100% ustvari ima manje proteina nego u izolatudevito wrote:Pa ne,msl imas whey 100% i whey koji nisu 100%,msl koji imaju 80%+ i tako.
Malo googlaj, citaj imas svasta o tome za sta je koji najbolji, kad se koriste...
-
Verocious
- devito
#4444 Re: Teretana
Ma da,pregledao sam to sve.GreenWay wrote:Whey imas isolat i koncentrat (koncentrat je taj gdje pise 100%). Koncentrati obično sadrže od 60 do 80% proteina, dok ostatak sadrži laktozu, masti i minerale. Izolat proteina sirutke sadrži oko 90 % i skroz malo laktoze i masti. Znaci tu gdje pise 100% ustvari ima manje proteina nego u izolatudevito wrote:Pa ne,msl imas whey 100% i whey koji nisu 100%,msl koji imaju 80%+ i tako.
Mutantov whey nije 100%,jer sadrzi i glutamin,sto 100%whey nema.. A pored wheya imas i proteine iz mlijeka, soje, jaja itd...
Malo googlaj, citaj imas svasta o tome za sta je koji najbolji, kad se koriste...
Sta sve nece izmislit,1001 protein.
Imam jedno pitanje za vas,posto svaki dan u teretani radim noge(listove,kvadriceps,cucanj sa sipkom) vecinom zbog odraza,zanima me kada cu da osjetim napredak otprilike,koji je prosjecan period(znam da se razlikuje od covjeka do covjeka).
Posto radim svaki dan,i nogu mi uvijek poslije teretane budu umorne pa tako da sada i jedva zakucam,tj. skacem manje.
Pa eto ako je neko radio ili je vec upoznat sa ovim mogao bi mi dati upustva
-
Mustang1
#4445 Re: Teretana
Pa nadji na netu neki trening za kosarkase .. Mora biti negdje neki profesionalni plan mozda cak i NBA igraca .. Na bodybuilding.com vidi znam da tamo ima od glumaca .. Trazi .. Na kraju krajeva ako si mlad bas i ako hoces da zagrizes ja bih mail poslao nekim igracima i pitao kako oni treniraju u teretani ..
-
cove41
#4446 Re: Teretana
To je previše da svaki dan radiš noge, i sigurno nešto ne radiš kako treba. Ljudi koji "žive" u teretani, dan poslije "nogu", jedva hodaju, kad ih kvalitetno odrade. Inače je dovoljno da ih radiš 2x sedmično, eventualno 3x, a odmor ti je isto toliko bitan koliko i trening.devito wrote:Ma da,pregledao sam to sve.GreenWay wrote:Whey imas isolat i koncentrat (koncentrat je taj gdje pise 100%). Koncentrati obično sadrže od 60 do 80% proteina, dok ostatak sadrži laktozu, masti i minerale. Izolat proteina sirutke sadrži oko 90 % i skroz malo laktoze i masti. Znaci tu gdje pise 100% ustvari ima manje proteina nego u izolatudevito wrote:Pa ne,msl imas whey 100% i whey koji nisu 100%,msl koji imaju 80%+ i tako.
Mutantov whey nije 100%,jer sadrzi i glutamin,sto 100%whey nema.. A pored wheya imas i proteine iz mlijeka, soje, jaja itd...
Sta sve nece izmislit,1001 protein.
Imam jedno pitanje za vas,posto svaki dan u teretani radim noge(listove,kvadriceps,cucanj sa sipkom) vecinom zbog odraza,zanima me kada cu da osjetim napredak otprilike,koji je prosjecan period(znam da se razlikuje od covjeka do covjeka).
Posto radim svaki dan,i nogu mi uvijek poslije teretane budu umorne pa tako da sada i jedva zakucam,tj. skacem manje.
Pa eto ako je neko radio ili je vec upoznat sa ovim mogao bi mi dati upustva![]()
![]()
- devito
#4447 Re: Teretana
Radim 3 dana noge,1 dan odmaram,vec sam ranije pisao sta sve radim od ostalog.
Vjeruj da mi nije lahko povecavam kilazu redovno,stalno su mi noge teske,sad su malo rjedje upale,prvi nekoliko dana kad sam isao jedva sam hodao.
Vjeruj da mi nije lahko povecavam kilazu redovno,stalno su mi noge teske,sad su malo rjedje upale,prvi nekoliko dana kad sam isao jedva sam hodao.
-
caffeinefreak
#4448 Re: Teretana
Ne rade se noge bas tako, u tu svrhu koju tebi treba...devito wrote:Radim 3 dana noge,1 dan odmaram,vec sam ranije pisao sta sve radim od ostalog.
Mozes raditi iste vjezbe,ali razlicit broj serija i ponavljanja, ubacis plyometriju koja i jeste za odraz.imas na yt dosta klipova koji objasnjavaju ovo sto tebi konkretno treba za tvoj sport. bilderske savjete u teretani zaobidji,jer nije to-to
- GreenWay
#4449 Re: Teretana
Za skok ti je vise potrebna eksplozivna snaga, a to ces tesko dobiti takvim treningom. U skoku ucestvuje cijelo tijelo, znaci ne mozes raditi samo noge. Posto vjerovatno treniras kosarku nemoj pretjerivati sa treniranjem u teretani...devito wrote: Imam jedno pitanje za vas,posto svaki dan u teretani radim noge(listove,kvadriceps,cucanj sa sipkom) vecinom zbog odraza,zanima me kada cu da osjetim napredak otprilike,koji je prosjecan period(znam da se razlikuje od covjeka do covjeka).
Pa eto ako je neko radio ili je vec upoznat sa ovim mogao bi mi dati upustva![]()
![]()
Ja bi ti preporucio ovakav trening:
Ponedjeljak: Noge- Polyometrijske vjezbe za skok
Utorak: Teretana- Grudi/triceps
Srijeda: Noge- Opet polyometijske vjezbe
Cetvrtak: Teretana- Ramena/biceps
Petak: Teretana (noge)- Cucanj, push jerk, mrtvo dizanje, iskorak.... i jos ubacis lat masinu ili vratilo
SUbota i nedjelja odmor
Obavezno trbusne ako moze svaki dan i trcanje mozes ubaciti kad ti odgovara.
Googlaj malo o polyometijskim vjezbama one ce te najbolje pogurati, i jos bi ti prporucio da ih radis napolje ako mozes naci neko dobro mjesto. Kad radis u teretani vjezbe nemoj pretjerivati sa tezinama ali probaj raditi jako i eksplozivno.
-
Mustang1